100 things summer challenge #1

100_things_summer_challenge

Ik las bij Verbeelding voor het eerst over deze zogenaamde 100 things summer challenge.
Het idee is om een zomer lang (juli/agustus/september) 100 spullen weg te gooien. Er zit wel een addertje onder het gras: Voor elk item dat je koopt/krijgt komt er weer +1 bij.

Ik werd meteen enthousiast over deze challenge omdat we een half jaar geleden verhuisd zijn en er letterlijk nog een kamer vol dozen staat. Omdat we groter zijn gaan wonen was daar ruimte voor. Het is half luiheid en half een experiment. Als we alleen maar spullen uit die kamer halen die we nodig hebben, kunnen we alles weggooien wat we een half jaar niet hebben aangeraakt. Helaas gaat dat niet helemaal op. Er zitten ook veel spullen met sentimentele waarde tussen die je niet dagelijks nodig hebt.

Het oorspronkelijke team van de 100 things summer challenge heeft een paar regels bedacht.
Ik pas de mijne ietsje aan:
1. Er moeten eind september minstens 100 spullen het huis uit zijn.
2. Een keer in de twee weken zal ik jullie laten weten hoe het ervoor staat.
3. +1 voor elk item dat ik koop of cadeau krijg.
4. Spullen die niet meetellen: boodschappen, brieven, papier, tijdschriften, foto’s, pennen, potloden, ondergoed en sokken.

RESULTAAT WEEK 1
Ik had het eerder over de kamer met dozen, nou, die heb ik eerst even gelaten voor wat het was. Ik ben begonnen met de woonkamer, want daar is stiekem al heel wat naar binnen geslopen wat eigenlijk wel weg kan.

100things_37

Neem nou deze stapel dozen in de hoek van de woonkamer, geen idee wat erin zit.

Helaas, doos 1 en doos 2 zijn eigendom van Tom (mijn vriend) en dat moet hij zelf uitzoeken. Ik heb wel de inhoud van doos 1 bij doos 2 gekieperd, dat zorgt in ieder geval voor 1 lege doos. En lege dozen heb ik nodig voor mijn waterdichte-verwijder-techniek. Ik heb de kleppen van drie dozen afgesneden en er labels opgeplakt met:

100things_17 100things_16 100things_15100things_1

Dit maakt het sorteren wat makkelijker.

Met doos 3 en 4 heb ik meer geluk. Hier zaten wel wat dingen in die weg konden. Vervolgens heb ik de kast in de woonkamer aangepakt. Hier zat, behalve een hoop oud papier maar 1 ding in wat weg kon.

En zo is het eerst wel weer genoeg. Hieronder een overzicht van wat ik weg ga doen:

weg

Zoals je ziet heb ik 22 spullen weg gedaan.
Maar helaas heb ik ook al een klein overzicht van de dingen die er alweer bij zijn gekomen:

bij

totaal

Voor zover deze eerste update, tot over twee weken!

Wil je ook meedoen? Het oorspronkelijke 100 – things – team heeft een facebookpagina aangemaakt waar je kunt lezen en vertellen hoe het ervoor staat.

REACTIES:

 1. Meike

  Neeeeeee, heb je het nijlpaardhoofd al weggedaan? Anders wil ik m wel terug ;) Maar dit terzijde.
  Wel een goede challenge, ik zelf zou alleen toch nog even door de dozen gaan snuffelen en er weer spullen uit gaan vissen…haha!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ah, bij mij niet helaas. Is ook niet erg, ik zie het meer als oud papier. Ik tel spullen uit de keuken dan weer wel mee :)

   Reageren
 2. Karlijn

  Knap hoor. En wat een leuk overzicht heb je gemaakt. Als ik al die dozen zie, ben je al goed bezig. Ik heb jullie blog net ontdekt en wat een toffe naam en lay-out. Ik ga jullie zeker volgen, jullie schrijven leuk!

  Reageren
 3. Pingback: 100 things summer challenge #2 + gratis schema! | Team Confetti

 4. Pingback: 100 things fall challenge #2 | Team Confetti

 5. Pingback: 100 things fall challenge #3 | Team Confetti

 6. Pingback: 100 things winter challenge #1 | Team Confetti

 7. Pingback: 100 things winter challenge #2 | Team Confetti

 8. Pingback: 100 things winter challenge #3 | Team Confetti

 9. Pingback: 100 things spring challenge #1 | Team Confetti

 10. Pingback: 100 things spring challenge #2 | Team Confetti

 11. Pingback: 100 things summer challenge #2 + gratis schema! | Team Confetti

 12. lamsaakhera

  بالإضافة إلى الطُّرق الطبيعية المُتّبعة للتخلّص من العناكب، هناك بعض الطُّرق الكيميائية الموصى بها، منها: المبيدات الحشرية: تُعدّ المبيدات الحشرية من الطُّرق الكيميائية التي تُساهم في التخلّص من العناكب، وذلك من خلال مهاجمة أنظمتها العصبية، لذا لا بد من أخذ الحيطة والحذر عند استخدامها ومراعاة قواعد السلامة واتباع الإرشادات العامة. تتوافر المبيدات الحشرية في الأسواق والمتاجر المختلفة على عدّة أشكال، وهي: المبيدات الحشرية السائلة: تساهم المبيدات السائلة في الحدّ من تواجد العناكب خاصةً في حال كانت مساحة المنزل واسعة. المساحيق: يُعدّ هذا النوع من المبيدات الأكثر فعاليةً للاستخدام سواء داخل المنزل، أو في الساحة الخارجية، ممّا يحدّ من تواجد العناكب في المنزل. مساحيق التعفير: يتمّ استخدام مساحيق التعفيرعلى الشقوق والفراغات الموجودة في المنزل، التي يُمكن أن يعتبرها العنكبوت مخبئاً له.

  شركة مكافحة حشرات بخميس مشيط

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *