The wedding planning series: het begin…

Gastblog door Vera – Misschien weten jullie het al, misschien ook niet. Maar tijdens nieuwjaarsnacht, toen ik officieel 10 jaar verkering had met ‘mijn’ John popte hij the question. We gaan dus trouwen! De eerste Team Confetti wedding is een feit en in deze serie wil ik jullie eens in de zoveel tijd (niet te vaak, pinky promise!) op de hoogte gaan houden van het wedding planning proces.

Gastblog2_Milestones_1

Vandaag begin ik bij het begin. Want jongens, wat komt er een hoop kijken bij het plannen van een bruiloft! Begrijp me niet verkeerd, ik droom al sinds ik een klein meisje ben van deze dag, maar op het moment dat alles ‘echt’ wordt is het een tikkie overwhelming allemaal. Hallo keuzestress! Want keuzes maken lijkt het allerbelangrijkste in het proces van wedding planning. Grote bruiloft of kleine bruiloft? Enorme cupcake-met-glitters-jurk of bescheiden wit mantelpakje? Trouwen in het gemeentehuis of op locatie? Gouden of zilveren trouwringen? Afijn, zo kan ik nog wel even doorgaan.

Gastblog2_Cactus

Voor mij was één ding meteen duidelijk en dat is dat ik geen traditionele trouwdag wil. Geen receptie, geen strapless jurk, geen rode rozen en vooral geen donker hol als feestzaal. En al helemaal geen fotografie die op een paar items na zwart-wit is (insert horrormuziekje hier). Maar als je dat niet wilt, dan kun je veel van de gangbare trouwblogs en -beurzen al afstrepen, want die staan vol met bovenstaande (in mijn ogen) gruwelen. Gelukkig heb ik jaren aan een lijstje gebouwd van resources die wél begrijpen wat ik wil op mijn big day en vandaag deel ik wat van die inspiratiebronnen met jullie.

Rock & Roll Bride
Dit platform voor de ‘alternatieve bruid’ (no worries, het richt zich niet op louter gothic jurken en trouwerijen met Disney thema) omvat een Engels magazine, blog en facebook groep. Ik heb al zo veel bruikbare informatie uit de blog kunnen halen. Rock & Roll Bride rekent af met stereotype bruiloften en laat zien hoe je je dag helemaal naar jouw hand kunt zetten zonder alle tradities te laten varen. Aanrader!

Girls of Honour
Zo’n Engelse blog is natuurlijk leuk, maar als je op zoek wilt gaan naar leveranciers dan is het niet zo praktisch om alles over te moeten laten komen uit de UK. Gelukkig is daar Girls of Honour; een Nederlands blog dat zich richt op alternatief trouwen. Dit blog staat vol praktische tips én (vendor) inspiratie.

Gastblog2_Pinterest

Pinterest
DUH. Pinterest is hét medium om je wensen voor je big day op een rij te zetten. Hoewel je misschien nog laaaaaang niet bezig bent met trouwen, maar wel zeker weet dat je het ooit wilt gaan doen, dan raad ik je aan vast gewoon eens een (geheim) bord aan te maken en er van alles wat je aanspreekt op te plempen. Als het ooit zover komt en je (net als ik) achterover slaat van alles wat er moet gebeuren dan ben je jezelf eeuwig dankbaar dat je een startpunt hebt. Natuurlijk hoeft niet alles uiteindelijk een letterlijke kopie van dit pinboard te worden (please, no!), maar dan weet je wel alvast wat je wel en niet mooi vindt. Hierboven zie je een kleine glimpse van wat er bij mij zoal op staat.

Gastblog2_Milestones_2

Milestone Wedding Cards
Hoewel ik nog niet zo ver in het proces ben, kan ik wel meteen beamen dat het plannen van een bruiloft veel werk is en dat er honderdmiljoenmiljard boxen zijn die je moet checken op de grote to do list. Sommige van deze boxen zijn echte mijlpalen en die mogen gevierd worden. Daarom schafte ik binnen een week na de proposal een set Milestone Wedding Cards aan. Hier kun je met datum alle mijlpalen van je verlovingsfase tot aan de grote dag vastleggen. Leuk om op dat moment even stil te staan bij wat je hebt kunnen afkruisen én om later op het proces terug te kunnen kijken.

Engaged
Trouwbeurzen zijn over het algemeen een grote verzameling van traditionele bruiloftsgruwelen, maar bij Engaged ligt dat anders! Ik ben er nu tweemaal (zonder concrete trouwplannen, nota bene) naartoe geweest en als je niet van cliché bruiloften houdt, dan is dit je place to be. De eerstvolgende editie is op 25 en 26 februari in de Cruise Terminal in Rotterdam.

Het Nieuwe Trouwen
Beter nog: Vivian en Judith (founders van Engaged) hebben een boek uitgebracht dat ‘Het Nieuwe Trouwen’ heet en dat boek komt voor mij PRECIES op tijd.

Gastblog2_BookLaunch_1 Gastblog2_BookLaunch_2 Gastblog2_BookLaunch_3 Gastblog2_BookLaunch_4 Gastblog2_BookLaunch_5

Namens Team Confetti mocht ik vorige week naar de perslunch (die volledig was opgezet als rehearsal dinner) en dat was exact zoals je het van de dames van Engaged mag verwachten: feestelijk, adembenemend mooi en sfeervol.

Gastblog2_HetNieuweTrouwen_1 Gastblog2_HetNieuweTrouwen_2 Gastblog2_HetNieuweTrouwen_3

Het boek ‘Het Nieuwe Trouwen’ is vanaf nu verkrijgbaar en het beantwoordt alle vragen die bij het plannen van een bruiloft op je af komen en geeft je door middel van een aantal totaal verschillende (in scène gezette) bruiloften vooral heel veel inspiratie voor ‘hoe het ook kan’.

Nu ben ik ook heel benieuwd naar tips van jullie kant. Zijn jullie al getrouwd? Wat is goed bevallen en wat niet? Of wat mag er wat jou betreft echt niet ontbreken op jouw big day? Laat het me weten in de comments. Oh en tips zijn altijd welkom!

♥♥♥

Vera blogt één keer in de vier weken voor teamconfetti.nl. Ze is illustrator, allround mooie dingen maakster en ze heeft haar eigen label: Franje Design!

♥♥♥

Dit artikel bevat affiliate links. Als je de in dit artikel genoemde items koopt via de door Vera geplaatste links, dan ontvangt ze een klein percentage van het bedrag van je aankoop. Het kost jou niks extra en het levert haar wat op. Win-win situatie!

REACTIES:

 1. Hessel

  Gefeliciteerd Vera! In de herfst ga ik ook trouwen en wij zijn ook niet zo van het hele traditionele. Nou scheelt het al dat we twee mannen zijn:p maar we konden nog wel wat tips gebruiken, dus thanks! Wij hebben inmiddels locatie (dat is qua trouwen wel een big deal) een datum (maar dat weet nog bijna niemand) en hebben ringen bekeken (verschrikkelijk). Fijn om met jou mee te kunnen kijken.

  Reageren
  1. nina || ninamaakt

   Haha, ik reageer niet zo snel op anderen, maar nu toch even. Want zo herkenbaar van die verschrikkelijke ringen! Een minitip: kijk eens op Etsy! Onze ringen moesten wel helemaal uit de VS komen (inclusief douanekosten en alles) maar we zijn er nog steeds heel blij mee :-) Bij een juwelier in de buurt lieten we ze graveren en die zorgde er ook voor dat ze perfect pasten. Hoe dan ook, veel succes met jullie plannetjes!

   Reageren
  2. Vera

   Jij ook gefeliciteerd, Hessel! Ik moest heel hard lachen om je reactie want wij zitten in ongeveer hetzelfde stadium nu. Ondanks dat we pas in 2018 gaan trouwen willen we wel vrij snel een locatie vastleggen omdat die super ver van tevoren vol kunnen zitten. En inderdaad: trouwringen. Jakkes. Ik ben er nog steeds voor om ze te laten tatoeëren, maar daar wil John niet aan geloven.

   Reageren
 2. nina || ninamaakt

  Ohh gefeliciteerd! Hihi, mijn advies: zet alles net zo veel naar jullie hand totdat je bij elk onderdeel/element denkt ‘jaaaaaaa duizend miljoen zin in!!!’. Dan wordt het helemaal jullie feestje en zijn de mensen met wie je het viert vanzelf ook vrolijk. :-) Floris en ik zijn ruim drie jaar geleden getrouwd, en ik vond het echt een heerlijke dag, niet alleen vanwege het blabla kleffe clichégedoe, maar omdat we gewoon alleen maar dingen deden die we écht heel leuk vonden :-) (zoals rondjes rijden in een gele schoolbus, high tea’en met onze lievelingsmensen, dansjes doen op muziek van ons favoriete bandje, dat soort dingen.)

  Reageren
  1. Vera

   Top tip, Nina! Je laat je zo snel leiden door wat de gasten zullen vinden/denken. Het wel/niet uitnodigen van bepaalde mensen bijvoorbeeld. Je zou ze alleen uitnodigen omdat het moet en niet omdat je ze er zo graag bij wil hebben. Goed om te horen dat voor jou het belangrijkste was om zélf overal blij van te worden. Dank je wel!

   Reageren
 3. Smilla

  Geen tips hier, of naja let goed op de planning, vooral als je nog leuke foto’s met zijn tweeen wilt dat je dat niet in een kwartier snel tussendoor hoeft maar dat je daar rustig de tijd voor kan nemen zonder dat je je druk hoeft te maken dat je gasten wachten (daar zit mijn pa nog wel eens een beetje over te klagen omdat hij dat dan zo jammer vindt) Ik heb ook wel eens gehoord van iemand dat ie zijn bruiloft ‘savonds hield, en dan met zijn alle aan lange picknicktafels eten. Dat vond ik ook wel een leuk idee (voor de zomer dan)

  Reageren
 4. Hanneke

  Tip: Wij hebben onze ringen laten maken uit ‘oud goud’ uit onze familie. Niet goedkoop (want geen standaardring, maar speciaal voor ons gemaakt), wel erg mooi. Voor de rest was onze bruiloft zo klein dat ik niet echt veel tips heb waar je waarschijnlijk iets aan hebt….

  Reageren
 5. Geertruurzaam

  Gefeliciteerd!!!
  En ik heb heel veel tips, want wij zijn in oktober 2015 getrouwd en hadden een pinterestwaardige droombruiloft op natuureilandje Tiengemeten. Vintage trouwjurk, ringen van faitrade goud, eten in een boomgaard, heel veel kinderen, de gasten die per boot aankwamen en per huifkar vertrokken, zon, natuur, overdag, relaxed, 100.000 hartjes voor alles en iedereen op die dag. Benieuwd?
  http://geertruurzaam.be/category/inspiratie/eco-bruiloft/
  Geniet van de voorbereidingen <3

  Reageren
  1. Vera

   Ah Geertrui, wat leuk! Ik heb even snel gekeken en ik kom zeker terug op je blog om er meer over te lezen. Het klinkt als een fantastische dag! Dank je wel voor de tips.

   Reageren
 6. Pingback: The wedding planning series: Update! | Team Confetti

 7. shateer

  يُمكن القضاء على الصراصير من خلال المُبيدات الحشرية الكيميائية جاهزة الصنع، والتي يُنصح بقراءة التعليمات المدوّنة عليها قبل استخدامها، حيث ترشد بعضها بإزالة مصادر الطعام والأدوات المنزليّة؛ حتى لا تتلوث بها، ولتسهيل رشها واستخدامها وزيادة فعاليتها، منها: البخاخات: تُرش هذه البخاخات في أماكن تواجد ومرور الصراصير، وتحت الثلاجات والخزائن، إضافةً لرش مناطق وجود برازها، ويُنصح بعدم رش الألواح والجدران والأسقف التي لا تنتشر فيها الصراصير بكثرةٍ، بل التركيز على أماكنها المُفضّلة. المساحيق: توجد بعض المبيدات الحشرية الصناعيّة على شكل مساحيقٍ، أو غبار، ويدخل في تكوينها حمض البوريك، وتراب المشطورات، وتعمل هذه المواد من خلال الالتصاق بجسم الصراصير، والدخول إليه عندما تتناول الحشرة غذائها عبر الأجزاء الهوائية والسيقان، ويمتاز حمض البوريك بدوام فاعليّته مدّة من الزمن، مع مراعاة عدم وصول المياه له، إضافةً لرش طبقة خفيفة جداً منه؛ لأنّ الصراصير تتجنب السير فوق التراكمات والطبقات السميكة
  شركة رش حشرات

  Reageren
 8. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 9. buy canadian weed online

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess.Like we mentioned earlier, when you buy weed from a dealer buy canadian weed online, you have no way of knowing what’s in it and what the overall quality of it is.

  Reageren
 10. Buy my weed online

  Come see our customer favourite high quality popcorn buds along with other great deals on cheap weed and bulk pricing. We carry everything you need from shatter, cannabis edibles, vape pens, weed concentrates, live resin, Phoenix tears, CBD and more. Sign up for our newsletter so you never miss out on any of our sales offering the best in class products for Buy my weed online .

  Reageren
 11. Buy Weed Online

  Buying weed online sounds like an easy task. However, there are certain things you need to know before Buy Weed Online . With so many websites selling weed these days, it’s not surprising that you might be confused about where to get the best deals or which sites are trustworthy.
  If you’ve found a website that sells weed and want to order from them, here’s what you need to know about buying weed online.

  Reageren
 12. buy weed

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis buy weed that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 13. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions……..

  Reageren
 14. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……

  Reageren
 15. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……..

  Reageren
 16. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…….

  Reageren
 17. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…..

  Reageren
 18. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….

  Reageren
 19. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards..

  Reageren
 20. emy

  تخلص من كل أشكال الحشرات من بق وناموس وبعوض ونمل وقوارض، ووفر بيئة داخلية نظيفة وآمنة في بيتك لكل العائلة. خدمات مكافحة الحشرات من شركة مكافحة حشرات بالكويت تساعدك في الاستمتاع ببيئة داخلية آمنة تمامًا من كل الحشرات.نوفر لعملائنا خدمات مكافحة حشرات بالكويت باحترافية واتقان على أيدي فنيين متخصصين في خدمات التنظيف والعناية المنزلية باستخدام أفضل تقنيات المكافحة ومعالجة مختلف أنواع الحشرات في سبيل تحقيق أعلى مستوى من النظافة والأمان في البيئات والأجواء الداخلية التي قد يعاني فيها عملائنا من الحشرات، والقوارض، والآفات المنزلية وهذا سواء في المنازل والفلل أو الاستراحات أو المنشآت المهنية مثل الشركات والفنادق والمستشفيات وغيرها من المساحات التي قد تظهر فيها هذه المشكلة

  Reageren
 21. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren
 22. mendi

  To reset a forgotten password, unlock your account or recover an Apple ID visit iforgot.apple.com . An Apple ID is the personal account you use to to access Apple services like the App Store, iTunes Store, iCloud, iMessage, the Apple Online Store, FaceTime, and more.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *