100 things spring challenge #2

This is the second episode of the 100 Things Spring Challenge. Check out how I declutter my house.
Jongens, ik kan jullie eerlijk zeggen: ik ben er klaar mee. Letterlijk en figuurlijk. Het gaat precies op het juiste moment aflopen, deze challenge. Ik heb er veel van geleerd en mijn huis is een stuk leger dan vorig jaar. Kijken jullie mee?

Voor wie pas net is ingeschakeld, wat is de 100 things spring challenge eigenlijk? Het idee is om in drie maanden tijd 100 spullen weg te doen. Er zit wel een addertje onder het gras: Voor elk item dat je koopt/krijgt komt er weer +1 bij. Het begon bij de 100 things summer challenge, daarna kwam de 100 things fall challenge, gevolgd door de 100 things winter challenge. Ik sluit de saga af met de 100 things spring challenge. Lees voor meer info dit artikel.
What’s the 100 things spring challenge? The concept is, to get rid of 100 things over the course of three months. But every time you buy something or receive a present, it counts as +1.

Er is een doorbraak geweest. De rommelkamer is geen rommelkamer meer! Waar een jaar geleden de deur niet eens open kon omdat er zoveel dozen stonden, kan ik er nu heen gaan en dingen VINDEN. Even de metamorfose op een rijtje:

100_things_fall2_6

Ik heb geen foto’s van hoe het een jaar geleden was, omdat ik de deur niet open kon maken om een foto te maken. Hier is er al aardig wat werk verricht.

rommelhok na

Hier zijn zelfs bijna alle verhuisdozen al weg! Er staat alleen nog veel troep aan de zijkant.

rommelhok

Ziehier het eindresultaat! De vloer was eerst ook nog leeg, maar we kwamen er laatst achter dat ons laminaat van IKEA uit het assortiment ging en dat wilden we nog graag door leggen in de gang. Emergency tripje naar IKEA en een hok vol laminaat als gevolg. Verder heeft nu eindelijk al het gereedschap, schaatsen en kerstspullen een eigen plekje en kunnen we nu alles vinden. Al met al ben ik toch heel tevreden met onze berging (rommelhok is verleden tijd!)

Tijd voor het laatste lijstje!
Dit is er de afgelopen paar maanden ons huis uit gegaan:

weg

Het was even zoeken, maar ik heb het lijstje vol gekregen!

Dit kwam er de afgelopen maanden binnen:

bij

Omdat het einde nabij is, heb ik iets minder goed opgelet wat er binnen kwam en wat er weg ging. Het kan dus zijn dat deze lijstjes iets minder correct zijn als de vorigen. Maar eerlijk gezegd, heb ik de lijstjes ook eigenlijk niet meer nodig. Ik heb mezelf aangeleerd goed op te letten wat ik nodig heb en wat niet. Dat ik op het moment aan een minuscuul budget gebonden ben, helpt daarbij zeker. Creatief zijn met spullen die je al hebt, helpt ook:

laarsjes korter knippen

In plaats van nieuwe schoenen te kopen, maakte ik een paar laarsjes die ik al had, wat korter zodat ik ze eindelijk aan kon. Meike is ook erg goed in het verbouwen van spulletjes die ze al heeft, ik wil dat ook meer gaan doen.

Eindresultaat:

totaal

OH YEAH! Pfoe!

Officieel heb ik nog een maand te gaan voordat de challenge voorbij is, maar aangezien ik hem bij deze heb gehaald, hou ik vanaf nu op met lijstjes bijhouden. Volgende maand een uitgebreid verslag van hoe ik de challenge het hele jaar heb beleefd, zet ik mijn top tips op een rijtje en ga ik bedenken hoe ik deze lifestyle het beste vast kan houden.

***

Zijn jullie ook bezig met een Spring Cleaning? Wil je mijn declutterschema gebruiken voor je opruimwerkzaamheden, dat kan! Tom maakte vorig jaar het schema beschikbaar voor iedereen.
Klik hier voor meer info en het schema.

REACTIES:

 1. Petra

  Ik ben benieuwd, ik ben net begonnen. Gewoon om te kijken. Maar het gaat nog niet helemaal goed haha, ik krijg veel te veel spullen!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Met spullen krijgen is het inderdaad wel heel erg lastig, dat is heel onbeleefd en ondankbaar om te weigeren. Ik probeer die dingen die ik dan uiteindelijk echt niet gebruik, maar wel heeeeel leuk zijn, weer weg te geven aan anderen die het wel echt gaan gebruiken.

   Reageren
 2. Alyssa

  Deze challenge vind ik altijd heel interessant! Ik ben zelf ook heel erg rekening aan het houden met wat ik wel en wat ik niet nodig heb. Ik vind het vaak heel moeilijk om dingen weg te gooien (stel je voor dat je het over een tijdje weer nodig hebt…)

  Reageren
 3. Lauriëtte

  Wat goed! Ik doe het zelf niet aan de hand van zo’n lijstje maar probeer nu wel echt bewust bezig te zijn met wat ik allemaal in huis haal. Ik begin nu ook steeds meer dingen makkelijker weg te doen.

  Reageren
 4. Yvonne

  Dat heb ik idd ook wel, dat ik minder hard na denk voor ik iets weg doe. Zo word het ook niet zo’n hoop en word iemand anders er misschien nog blij van. Ik heb bij ons boven in huis alles al uitgezocht, dat was een beetje de opslag haha. Beneden zijn nog wel wat laatjes die uitgezocht kunnen worden maar ik moet even de puf en zin zoeken om eraan te beginnen..;)

  Reageren
 5. Fatima

  Ik heb me net aangemeld bij ‘weggeefhoekjes op facebook’.
  Gewoon van mijn regio/gemeente, kan ik mensen blij maken met wat ik niet meer wil hebben aka niet nodig heb.

  ps. die foto van je laars, waar komt het behang vandaan?

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Dat is helaas geen behang, maar pakpapier dat ik gebruik voor de achtergrond als ik een foto maak (kan ik een beetje afwisselen). Het pakpapier kocht ik bij Sostrene Grene in Groningen.

   Reageren
 6. Linda

  Wat goed dat je het gehaald hebt en alles zo hebt op kunnen ruimen. De challenge doe ik niet, maar wel is het zo dat ik iets weg doe als er iets nieuws in huis komt, wat het dan ook is.. Zo hou ik het in ieder geval op peil. Deze week weer een rondje ‘ontrommelen’ gedaan en ik verbaasde me hoeveel ik weg heb gehaald zonder dat het ongezellig werd……weer een lesje geleerd ;-).

  Reageren
 7. Vincenzo

  Let’s face it, weed can be a little intimidating. There’s all kinds of lingo involved buy weed packs, and there are so many strains to choose from that unless you have an experienced
  friend with you, buying weed can be really overwhelming.

  Reageren
 8. geltrude

  If you’re new to the world of cannabis, navigating where to buy weed in Montreal can be a little overwhelming where to buy weed in montreal. What if you don’t know anyone who smokes? How do you find people who like to smoke? Is there a secret handshake or password that only cannabis enthusiasts know? Do you have to join some secret society or pay a membership fee before they’ll sell it to you? Luckily, it’s not that hard.

  Reageren
 9. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……..

  Reageren
 10. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…..

  Reageren
 11. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 12. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…..

  Reageren
 13. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *