100 things fall challenge #2

header

Zohee, ik ben me toch druk bezig geweest! Op een gegeven moment was ik zoveel aan het weggooien dat ik het bijna niet meer bij kon houden! Maarrrr, ik heb er ook weer wat bij gekocht en gekregen.

Voor hen die het hebben gemist, het begon allemaal met de 100 things summer challenge, bedacht door een groepje bloggers. In een zomer wilden ze 100 dingen wegdoen. Maar als ze iets kochten, kwam er weer +1 bij. Ik deed vrolijk mee, maar was na de zomer nog lang niet klaar. Dus ging ik door met de Fall Challenge (die weer gevolgd zal worden door de Winter en daarna de Spring Challenge). Een jaar lang minimaliseren zodat ons huis straks lekker overzichtelijk is!

Omdat Meike en ik op een rommelmarkt gingen staan, besloot ik de gevreesde dozenkamer door te ploeteren. De meeste dozen staan er al bijna een jaar (we verhuisden vorig jaar november). Dus ik dacht dat het meeste wel weg zou kunnen. We hadden het immers al bijna een jaar niet gemist. Dat ging niet helemaal op, maar ik kwam wel een heel eind.

Dit was de dozenkamer voor:

photo_diary_ok1_2

En dit is de dozenkamer na:

100_things_fall2_6

Juist. Dat verschil kun je dus niet zien… Maar dat is er dus wel! Ik heb vier pilaren dozen weg gewerkt. Nu kan mijn mega printer er staan die beneden in de woonkamer stond. Hij verhuist binnenkort naar mijn studeerkamer die bijna af is, samen met nog een doos of vijf. Ook de kattenbakken die op de gang stonden passen nu in de dozenkamer en het is een stuk makkelijker om bij de wasmachine te komen.

Mijn weggooi gedrag is waarschijnlijk beter te zien in het eindeloze schema wat ik bijhield:

weg_1 weg_2 weg_3

Jaja! Indrukwekkend hè? Dat was een hele berg.

Maar er zijn de afgelopen weken ook veel mooie spulletjes mijn huis weer ingeslopen:

bij

Een kleine shoplog van mijn favoriete spullen:

photo_diary_ok1_30 mo_en_tetkees_1554

Dit mooie kleedje van Hema kocht ik voor €15. Hij is lekker warm, heeft een perfect formaat voor op de bank en heeft een driehoekjespatroon (!!!).

photo_diary_sep2_35

In dezelfde serie van Hema kreeg ik van mijn moeder dit dekbedovertrek en kussensloopjes. Zooo mooi!

100_things_fall2_1

Toen ik samen met Meike op de rommelmarkt stond, had ze ook haar beschilderde houtschijfjes meegenomen. Ze schreef er al eens over in de Hidden Treasures. Na er een halve dag ernaar te lopen eyeballen, kocht ik mijn favoriet voor €10 van haar over. Op de achterkant zit een haakje zodat je hem aan de muur kan hangen.

100_things_fall2_3

Ik heb een kleine marktplaatsverslaving sinds we eindelijk weer een beetje ruimte in ons huis aan het krijgen zijn. Dit is een heel klein tafeltje waar je bijvoorbeeld een paar plantjes op kunt zetten. Ik betaalde er €7,50 voor.

100_things_fall2_2

Ook deze klok komt van marktplaats. Ik moet er nog een batterij voor kopen en dan hoop ik dat hij het doet (vast wel). Inclusief verzendkosten betaalde ik €16,75 voor deze klok.

photo_diary_ok1_39

Over het algemeen mag ik heel veel van ons interieur bepalen. Tom had maar een paar eisen: een strak wit glanzend dressoir en grote speakers. De speakers zijn er nog niet, maar het dressoir inmiddels wel. Ondanks dat het bij de Ikea vandaan kwam en we ook nog 15% korting kregen, was dit dressoir niet echt budget te noemen. Omdat hij uit allemaal losse onderdelen bestaat, weet ik de prijs niet precies meer, maar het bedrag kwam wel boven €300 uit. Maar spijt hebben we zeker niet! Hij staat perfect in de ruimte, we vinden hem allebei mooi en er kunnen lekker veel spullen in.

100_things_fall2_4

En omdat je de Ikea altijd met meer verlaat dan dat je voor kwam: deze twee geurkaarsen. De onze waren op en als het kouder wordt is het fijn om een gezellig kaarsje aan te steken. Volgens mij waren ze beide rond de €3.

wolkvest_6

Ook kocht ik een groen vestje bij de H&M voor €9,95. Thuis bestempelde ik hem met gouden wolkjes. In dit artikel laat ik zien hoe je dat zelf ook kunt doen!

Nu zijn jullie natuurlijk benieuwd wat de eindstand is geworden:

totaal

Joepie! Op dit moment heb ik de challenge gehaald voor dit seizoen! Ik moet nog een maand lang volhouden voordat de teller weer op nul gaat en de 100 things winter challenge begint. Maar ik heb zo het idee dat dat wel goed gaat komen.

Heb ik nog iemand geïnspireerd om zijn/haar kamer/zolder/garage uit te mesten?

REACTIES:

 1. Josianne

  Wauw, wat goed! Ik heb in oktober een beetje gefaald, maar ik wil graag in november opnieuw beginnen hiermee! Eigenlijk zou ik jouw ‘blokken-schema’ hierbij over willen nemen (het idee ervan), I hope that’s ok? :)

  Reageren
 2. Mariekjen.

  Wat een leuk idee zeg! En ook een leuke manier van presenteren met al die vakjes. Zo te zien heb je ook aardig wat boeken weg gedaan haha. Knap, ik ben er altijd zo verdomd slecht in om boeken weg te doen. Ik vind je nieuwe tafeltje trouwens heel erg schattig!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Al mijn illustratie/vormgevingboeken zijn gebleven en ook de studieboeken van mijn vriend wilde hij graag houden. Eigenlijk zijn er vooral veel romans de deur uit gegaan. Als je een bibliotheekpasje hebt is dat een stuk makkelijker. :)

   Reageren
 3. Karlijn

  Haha, ik zat echt te kijken van hmm ik zie geen verschil. Maar dacht dat het aan mij lag :) Maar wow, goed bezig hoor. Wat heb je ontzettend veel weggedaan! En ja, nieuwe dingetjes horen erbij toch, vooral als je in de Ikea bent. Ik vind het houten boomplankje van Maaike echt zo mooi! Ga je ook weer een winterchallenge aan?

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Zeker weten. Door het wat langer vol te houden denk ik dat ik er ook echt een gewoonte van ga maken om mijn huis niet vol te proppen met goedkope troepjes en beter op te letten waar ik mijn geld aan besteed. Ik merk ook dat mijn hoofd wat rustiger wordt nu ik ongeveer weet wat ik heb en waar alles ligt. En er is nog voldoende ruimte voor verbetering :)

   Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   We hebben er gisteravond een batterij voor gekocht en nu tikt hij heel hard! Dat kan ook nog blijkbaar. Misschien wennen we er nog wel aan, haha.

   Reageren
  1. Marleen

   OH onderste gedeelte gemist, maar gehaald dus! Goed gedaan! Ik ben zeker geïnspireerd, heb 5 dozen op zolder staan + meubels. Maar waar moet ik er mee heen? Rommelmarkt, kringloop, weggeefgroep, marktplaats, kledingbank. Ga ik vandaag eens naar kijken!

   Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Oei Tamara, daar vraag je me wat. Mijn vriend heeft het technische gedeelte in elkaar gezet en hij is twee weken naar Amerika. Als ik hem te pakken krijg laat ik het je weten, maar anders over een dikke week.

   Reageren
 4. esja

  Let’s face it, weed can be a little intimidating. There’s all kinds of lingo involved buy weed packs, and there are so many strains to choose from that unless you have an experienced
  friend with you, buying weed can be really overwhelming.

  Reageren
 5. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…….

  Reageren
 6. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…

  Reageren
 7. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…….

  Reageren
 8. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……….

  Reageren
 9. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……

  Reageren
 10. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…..

  Reageren
 11. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……..

  Reageren
 12. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……….

  Reageren
 13. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *