Happiness project april: let it go en kalm aan.

Laat ik meteen eerst toegeven: van het happiness project van maart is weinig terecht gekomen. Wat wilde ik ook alweer? Oja, back to my basics. Want dat wil ik heel graag, mijn oude ritme weer oppakken, lekker productief bezig zijn en niet het gevoel hebben dat ik als enige op de wereld stil sta. Maar helaas, het wil maar niet lukken. Tijd voor plan B!

De eerste maanden van 2017 waren zwaar. Er zijn heus heel veel leuke dingen gebeurd en ik was niet constant in mineur, maar er hing een hele hoop spanning en verdriet in de lucht dat als een klein donderwolkje overal met mij mee naartoe ging. Mijn moeders kanker bleek terug te zijn gekomen en er was héél lang onzekerheid over wat de opties en de kansen waren. Maandenlang moest ze wachten, vervelende testen ondergaan, second opinions verzamelen en operaties ondergaan die anders verliepen dan tevoren voorspeld. Het langzaam opkrabbelen na de operatie is begonnen (ook een hele zware klus, maar ze is o zo dapper en taai). Er is weer een beetje hoop op een goede afloop, maar ik voel nog weinig opluchting.

Ik heb al die tijd geprobeerd rekening te houden met mezelf en niet teveel op mijn bordje te laden maar ik heb me ook flink gehouden. Want instorten voordat ik wist hoe het af zou lopen, leek me een beetje zinloos en je kunt nou eenmaal niet maandenlang huilend in je bedje blijven liggen. Ik hoopte dat het Happiness Project van vorige maand me weer een beetje terug op de been zou helpen, maar het feit is dat ik gewoon MOE ben. Moe van alle zorgen, moe van het aanmodderen en moe van verdrietig zijn. Soms ben ik zelfs een dag doodmoe omdat ik het de dag ervoor te leuk heb gehad! Niet ok! Gewoon weer terug in mijn oude ritme springen gaat hem blijkbaar nog even niet worden, maar dat aanklooien ben ik ook een beetje beu.

En dus verzon ik gisteren samen met Tom een Olga-moet-een-beetje-bijkomen-plan en daar wil ik niet een weekje, maar gewoon lekker een héle maand aan wijden. Ik wil véél rust, mijn huis en mijn hoofd opruimen, niet te hard nadenken, kalmeren en me zen voelen. Plan de campagne is het volgende:

TUSSENDOOR VAKANTIE
Zelluf bedacht. Ik wil niet een week (te kort) of een maand (te lang) vrij gaan nemen. Maar ik wil wel graag proberen zo min mogelijk te werken en zoveel mogelijk dagen vrij te nemen elke week. Want ik ken mezelf. Als ik mezelf zeeën van tijd geef dan kak ik volledig in, doe ik niks meer en daar word ik écht depressief van. Maar een weekje niks doen is ook niet genoeg om me weer helemaal de oude te laten voelen. Deze week hoop ik bijvoorbeeld mijn werk in twee dagen af te krijgen en drie dagen vrij te hebben voor mijn Happiness Project. Zo heb ik een paar verplichtingen die me op koers houden en is het contrast van de dagen voor mezelf extra fijn. Wat dit voor de blog gaat betekenen weet ik nog niet, we zien het allemaal wel. Als ik inspiratie heb, schrijf ik, als ik niks te melden heb, niet. Het vloggen vind ik héél erg leuk, dus daar ga ik mee door, dus jullie kunnen vaak genoeg zien wat ik en Tom aan het doen zijn.

MEDITATIE & YOGA
Dit was ik in maart ook van plan, maar ik had er gewoon de energie niet voor. Stom, want elke gek weet dat je hier juist energie van kríjgt. Elke dinsdag heb ik een yogales mét meditatie (en dekentjes en kopjes kruidenthee) maar ik wil graag op élke tussendoor-vakantie-dag minsten een kwartier mediteren. In mijn geval bestaat mediteren uit alle ronddartelende gedachten in mijn hoofd objectief bekijken en erachter komen waar ik me zorgen om maak en waar ik zin in heb. Mediteren is echt niet mijn favoriete bezigheid, ik vind het moeilijk om me ertoe te zetten maar altijd als ik het doe, denk ik daarna: ‘verrek, nu weet ik wat ik moet doen of juist mee op moet houden’. En ik vermoed dat ik tijdens een kwartiertje rustig nadenken ook goed kan bedenken wat ik met de vrije tijd van die dag wil gaan doen. Mindfulness baby!

OPGERUIMD HUIS IS EEN OPGERUIMD HOOFD
Opruimen is een beetje mijn bezigheidstherapie. Qua uitmesten heb ik bijna elke ruimte in ons huis al wel eens aangepakt, maar ik wil wel graag weer een héle ronde door het huis doen. Declutteren en organisen geven me áltijd een goed en opgeruimd gevoel, dus als ik me meer zen en rustig wil voelen dan is dit echt een must. Vooral in mijn kledingkast weer filteren heb ik héél veel zin. Alles voor de winter opbergen en alles voor de lente weer ophangen, fijn!

WANDELEN & SELF HELP AUDIO BOOKS
Ook dit is voor mij een gouden combinatie als ik in de knoop zit met mezelf. Veel buiten lopen en luisteren naar de wijze woorden van anderen helpen me altijd gigantisch. Ik heb de laatste tijd vooral veel fictie geluisterd omdat ik het niet op kon brengen de levenslessen van anderen op mijn eigen leven toe te passen. Ik heb in plaats daarvan HELE REEKSEN fantasy boeken geluisterd om maar niet te hard na te hoeven denken over mijn eigen zorgen. Ik denk dat ik voorzichtig ga beginnen met het herluisteren van mijn favoriete luchtige self help boeken (the happiness project, the life changing magic of tidying up, the little book of hygge, pretty happy van Kate Hudson en de biografie van Mary Berry: a recipe for life).

TAKE IT VERY EASY
En tenslotte wil ik mezelf heel graag de tijd geven om een beetje bij te komen. Het was echt heel shitty om erachter te komen dat ik deze hoeveelheid stress niet zomaar even van me af kon schudden en daar baalde ik echt gigantisch van. Ik ben nu heel snel moe, heb veel vaker hoofdpijn dan normaal en mijn emoties schieten alle kanten op. De ene dag ben ik vrolijk en heb ik veel energie en de volgende dag ben ik doodop en krijg ik amper iets uit mijn vingers. Als ik me weer een beetje de oude wil gaan voelen dan moet ik mezelf rust gúnnen. Voor veel mensen is dat héél moeilijk en ik ben geen uitzondering. Gelukkig heb ik tijdens de therapie sessies vorig jaar (lees hier het hele verhaal) heel veel opgestoken en daarom ga ik nu heel flink lekker aan mezelf denken!

♥♥♥

Heb je ook iets meegemaakt waardoor je je niet meer jezelf voelt? Doe dan alsjeblieft met me mee, deel je verhaal (als je dat wilt) en gun jezelf een beetje peace and quiet. You got this!

REACTIES:

 1. Hanneke

  Lieve Olga
  Goed van jou! Rust creëren; o zo belangrijk. In je hoofd, in je lichaam, in je huis. Overal.
  Ik herken wat je beschrijft. Mijn hele ik wil ook zo graag verder met gewoon leven. Wat er gebeurt in het hier en nu en wat ik meesleep uit het verleden zorgt ervoor dat het helaas niet zo wil. Ik wilde graag meedoen met je happiness-maart. Maar ook bij mij wilde het maar niet lukken. Ik ga elementjes uit je woorden van hierboven halen en probeer een beetje met je mee te doen. De lente is nu echt begonnen en het zonnetje moet ook in mijn hoofd weer wat gaan stralen.
  Je geeft echt goede tips en ik hoop dat ze jou gaan helpen om de balans weer wat te hervinden. Heel veel sterkte daarmee.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Bijzonder om te horen Hanneke. Ik voelde me echt een beetje een slapjanus in maart maar ik ben blijkbaar niet de enige die wat mer tijd nodig heeft. Hopelijk lukt het ons allebei wat beter in april. <3

   Reageren
 2. Eefje

  Ik zit sinds een maand overspannen thuis en herken veel in je verhaal. Ik ben nog steeds bezig om te accepteren dat het tijd kost en ik echt voor mezelf moet zorgen.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   O wat vervelend Eefje! Dit stukje is het allermoeilijkste, maar als je de tijd neemt en iemand hebt om je zorgen mee te delen, dan kan dat een enorm verschil maken later. Veel succes en take it easy. <3

   Reageren
 3. Manon

  Hé Olga, het is ook niet niks waar je mee te maken hebt. De situatie van je moeder is overmacht, jij kunt er niks aan doen. Niemand kan er iets aan doen dat het zo loopt. Daar mag je best verdrietig (en boos, en gestrest) over zijn. Probeer alsjeblieft niet te veel hooi op je vork te nemen en probeer te genieten van alle dingen die meezitten op het moment. Je kunt namelijk niet alles tegelijkertijd. Goed dat je dat zelf ook beseft en je vooral op rust gaat richten, misschien zit daar zelfs wel meer opluchting in dan verwacht. Sterkte!

  Reageren
 4. Amina

  Lieve Olga,

  Bedankt voor het delen! In een tijd waarin iedereen het lijkt te weten en een perfect bestaan lijkt te leiden, is dit verfrissend. Hoe sterk we ook zijn, soms gaan we ver over onze grenzen. Neem je tijd en gelukkig heb je lezers die je door dik en dun steunen!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Jaaaaa, daar heb je helemaal gelijk in! Ik wil veel liever schrijven over hoe a-ma-zing het gaat en hoe ik knetterhard aan het girlbossen ben, maar helaas pindakaas, dat kan ik even niet. Ik voel me achterin mijn hoofd altijd een beetje een party pooper als ik dit soort artikelen schrijf, maar ik weet in mijn hart dat er altijd mensen zijn die het kunnen waarderen en er iets aan hebben. Graag gedaan dus en lief dat je zegt wat je zegt.

   Reageren
   1. Miriam

    Nee niks party pooper!! Dit is zo’n groot stuk herkenning, ik heb ook echt het gevoel dat het een beetje de hype van dit moment is: al die positieve boeken, miracle morning etc met als moraal iedereen kan gelukkig zijn, super positief en fijn natuurlijk maar het is zo belangrijk om het een beetje realistisch te houden!! Want we proberen het allemaal, maar soms gaat het gewoon even niet…. Goed dat je dat zelf kan inzien en ik hoop echt dat april je de rust gaat geven die je zoekt. Ik ga het proberen maar ik kan helaas helemaal geen vrij nemen, al zit ik er eerlijk gezegd ook nogal doorheen. Ik ben een beetje bang voor wat er gebeuren gaat als ik gewoon doorga, maar zie ook niet echt een oplossing,,

    Reageren
    1. Olga Bericht auteur

     O wat lastig Miriam. Maar zeg nooit nooit. Kies voor jezelf, ik hoop dat je toch iets van een oplossing kunt vinden. Tijd opeisen voor jezelf is nooit makkelijk, maar wel belangrijk…

     Reageren
 5. Charlotte

  Jakkes, wat naar. Allereerst heel veel sterkte voor je moeder, en daarnaast natuurlijk ook voor jou en iedereen om haar heen! Ik hoop met je mee voor een goede afloop.

  Ik heb ook een periode ontzettend veel met vermoeidheid gekampt veroorzaakt door allerlei dingen (resulterend in een burnout) en herken een hoop in wat je beschrijft! Dingen waar ik helemaal happy van werd waren inderdaad ook opruimen en wandelen. Daadwerkelijk het weekend (en het liefst een lang weekend) en de avonden vrij plannen om lekker naar buiten te gaan, te chillen met een borduurwerkje of boek en uitgebreid thee drinken zijn nog steeds heel belangrijk voor me.

  Pas op dat je door alle emoties en zorgen niet zelf een burnout krijgt, die shit wordt namelijk echt niet alleen veroorzaakt door een te hoge werkdruk. Sociale druk en een overdosis aan prikkels kunnen ook een grote boosdoener zijn. En zoiets gun ik niemand.

  Take care! Je wordt er echt geen minder mens van als je meer tijd voor jezelf neemt. X

  Reageren
 6. Natasja

  Olga, bedankt voor je eerlijkheid in deze post. Ik denk dat het belangrijkste is om goed naar jezelf en je lichaam te luisteren. Misschien helpt het al als je maar een dagdeel werkt en de rest van de dag besteedt aan declutteren, wandelen en tot jezelf kunnen komen. Vanwege allerlei (minder leuke) gebeurtenissen is mijn energieniveau soms ook uit balans en probeer ik vaker tot rust komen, o.a. door lezen en veel wandelen. Werk zie ik een beetje als bezigheidstherapie; het helpt me goed om mijn gedachten te verzetten (and it pays the bills). Maar als girlboss heb ik de vrijheid om op emotionele of lichamelijk mindere dagen even niets te doen qua werk. Daar probeer ik me dan niet schuldig over te voelen. Die veertig urige werkweek is ook maar ooit bedacht. En de onzekerheid waar je in zit m.b.t de ziekte van je moeder is emotioneel ook gewoon heel zwaar, heel veel sterkte voor jullie. P.S. misschien is het programma Sophie in de kreukels iets voor je?

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Grappig, dat was ik vandaag inderdaad van plan! Mijn emailbox zit overvol en de webshoporders stapelen zich op. Met dat in mijn achterhoofd is het lastig ontspannen, haha. De mediatie gisteren en vandaag helpen me enorm om mijn gedachten op een rijtje te zetten en ik voel me al een stuk minder all over the place. Nu nog even wat dingen doen en vanmiddag lekker de zon in!

   Reageren
   1. Natasja

    Goed bezig Olga (^_^) Ik hoop dat je lekker kunt ontspannen in de zon vanmiddag!

    En overvolle mailboxen zijn niet fijn :(
    Ik probeer ’s ochtends eerst een grotere taak aan te pakken voordat ik mijn inbox open, en het checken van emails te beperken tot 2x per dag. In het geval van veel verschillende opdrachten geef ik klanten vast een ruwe planning, of geef ik aan dat ik snel terug kom op de email, meestal vinden ze het gelukkig geen probleem om even te wachten.

    Reageren
 7. Pingback: Happiness project april: de UPDATE! | Team Confetti

 8. Buy Weed Online

  Buying weed online sounds like an easy task. However, there are certain things you need to know before Buy Weed Online . With so many websites selling weed these days, it’s not surprising that you might be confused about where to get the best deals or which sites are trustworthy.
  If you’ve found a website that sells weed and want to order from them, here’s what you need to know about buying weed online.

  Reageren
 9. buy canadian weed online

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess.Like we mentioned earlier, when you buy weed from a dealer buy canadian weed online, you have no way of knowing what’s in it and what the overall quality of it is.

  Reageren
 10. Buy my weed online

  Come see our customer favourite high quality popcorn buds along with other great deals on cheap weed and bulk pricing. We carry everything you need from shatter, cannabis edibles, vape pens, weed concentrates, live resin, Phoenix tears, CBD and more. Sign up for our newsletter so you never miss out on any of our sales offering the best in class products for Buy my weed online .

  Reageren
 11. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 12. buy weed

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis buy weed that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 13. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions….

  Reageren
 14. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……

  Reageren
 15. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….

  Reageren
 16. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…

  Reageren
 17. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 18. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….

  Reageren
 19. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……

  Reageren
 20. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *