De mijmeringen van een vlooister.

Gastblog door Heis – De afgelopen weken heb ik weer leuke tweedehandse items gevonden. Kijk je mee?

avonturen_vlooister_04

Het rommelmarkt seizoen is begonnen! Elke vrijdag kijk ik even op internet of in de buurt van Rotterdam of er een leuke markt is het aankomende weekend. Vijf jaar geleden was ik vooral op zoek naar meubels en allerlei prulleria om mijn lege huis te vullen. Mooie meubels heb ik gevonden op verschillende markten. Ik heb zelfs teveel kleine prul verzamelt – en hield een paar weken terug een kleine pop-up vintage sale in mijn eigen woonkamer! Gelukkig is er wat verkocht en mag ik weer leuke tweedehands spulletjes gaan zoeken. Ook al heb ik genoeg, ik kan het niet laten. Ik moet minstens één keer in de maand door een kringloop of op een rommelmarkt struinen, anders wordt ik onrustig.

Ik zit nu in mijn ik-zoek-leuke-en-apartje-potjes-voor-mijn-plantjes fase. Dus eerst scannen op leuke plantenpotten en dan pas naar de rest van het kraampje kijken. Zo heb ik een grote zwart-witte plantenpot gevonden en, ik denk, een Japanse theekop. Voor nu gebruik ik het kopje als pot voor een klein cactusplant.

avonturen_vlooister_07avonturen_vlooister_08

Maar mijn oog is zo gefocust op potten en vazen dat ik zelf een blinde vlek heb gecreëerd voor al het andere en dat is soms jammer. Pas op het tweede rondje door de markt zie ik weer hele andere dingen. Zoals dit kleine fotolijstje!avonturen_vlooister_06avonturen_vlooister_05

En ik zou eens vaker in de dozen onder de kraampjes moeten rommelen. Ik vind zowaar de mooiste bouwblokjes. Ik moet weer open staan voor verrassingen.

Ik ben wel benieuwd: laat jij je totaal verrassen op een rommelmarkt? Of ben je toch op zoek naar een bepaald item?

avonturen_vlooister_02avonturen_vlooister_01avonturen_vlooister_03

Afgelopen zaterdag vond ik ook twee kleurige en fleurige schilderijtjes uit China. Meestal ben ik fan van kleine prijsjes en ik probeer soms zo laag te bieden dat de verkoper mij bijna uit zijn kraam bonjourt. Maar soms moet je jezelf een beetje intomen en proberen een fijne prijs te noemen om de vrede te bewaren als je regelmatig dezelfde markt bezoekt.
Afdingen is een leuk spel maar zoals een marktkoopman mij een keer toe gromde: leven en laten leven. Toen besefte ik dat ik iets te ver was gegaan en dat ik niet voor dubbie op de eerste rij kan zitten. Maar het blijft spannend als een keer iets voor een klein bedrag kan krijgen. Daar kan zelfs een brommende, filosofische verkoper niet tegenop!

♥♥♥

Heis is gek op kringlopen en mooie dingen en blogt één keer in de vier weken voor teamconfetti.nl. Nieuwsgierig naar meer van Heis? Lees haar eigen blog of volg haar op instagram.

REACTIES:

 1. gerhilde maakt

  Ik doe dat eigenlijk heel weinig, al kan je echt veel schatten vinden! Al hebben we nu wel heel wat tweedehandsspulletjes, vooral via vrienden of familie gevonden. Na de verbouwingen ga ik dat wel vaker doen, denk ik. Voor de unieke stuks!

  Reageren
  1. heis

   Ja, Gerhilde. Het is een moderne variant van schatten zoeken ;-). Als je weer tijd heb, moet je weer gaan vlooien! Maar ik begrijp wel dat je nu andere dingen aan je hoofd heb.

   Reageren
 2. kIM

  Wat een mooie vondsten, die blokkende <3! Toen ik nog in Rotjeknor woonde speurde ik ook regelmatig de markt en diverse kringloopwinkels af. Dat was een hel toen ik weer naar Brabant ging verhuizen, waar ik al die mooie schatten niet in het huis van mijn vriend kon tentoonstellen en de hele bende moest overhuizen. Desondanks is ons interieur in de loop der jaren weer een fijne mix van oud en nieuw geworden. Nu gaan we als het goed is binnenkort verhuizen naar een klooster en kan ik me dus weer helemaal uitleven, denk dat vriendlief nog niet beseft waar hij aan toe is muhahaha ;)

  Reageren
  1. heis

   Naar een klooster! Wat gaaf!! Dan heb je hopelijk superveel ruimte:-)! Hoe meer ruimte je krijgt hoe meer je gaat vlooien toch.
   Heb je schatten tijdelijk opgeslagen of een deel moeten verkopen?

   Reageren
   1. kIM

    Gelukkig is het “maar” 1 vleugel ;)
    Het gevlooide spul moet ook een beetje bij de stijl woning passen. Heb een boel weggedaan, maar zit ook nog genoeg nog steeds in de verhuisdoos verstopt, dus zijn tegen die tijd weer nieuwe schatten na ze 5 jaar niet gezien te hebben.

    Reageren
 3. Silke

  Wij zijn jaren lang bijna wekelijks naar rommelmarkten gegaan, maar op den duur zit je met hele verzamelingen spullen… Sinds ik ben beginnen declutteren, gebeurt dat dus niet meer zo vaak ;-) maar dankzij jou begint het toch weer te kriebelen!

  Reageren
  1. heis

   Oh, als je teveel weer heb verzamelt wordt je ook gek van teveel spullen. We zouden samen een webshop moeten beginnnen;-)
   Ik koop ook vaak niks op een rommelmarkt en maak dan maar een foto en zet het op Instagram stories. Ik vind het leuk om te kijken

   Reageren
 4. Linda

  Wat heb je leuke spullen gevonden, die blokken zijn echt super! Als mijn gezondheid het toelaat ga ik ook graag snuffelen bij kringloop winkels, vind dat zo leuk. Heb net een grote opruiming gehouden, dus ik heb weer plek voor leuke spulletjes en ga zeker weer op zoek als ik kan. :-)

  Reageren
  1. heis

   Dank je, Linda! Als je weer wat beter op de been ben moet je weer gaan vlooien. Hopelijk gebeurt het snel.
   Vooral nu, als je net een grote schoonmaak heb gehouden:-).

   Reageren
 5. kaheh

  The number of cigarettes in a pack has to be one of the most commonly asked questions about cigarettes. You can find out how many cigarettes are in a pack by simply inspecting the packaging or asking your friendly tobacconist. Each cigarette comes with a filter, which is usually located at the tip portion of the cigarette.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *