my happiness project / update #1

Vorige week schreef ik vier aandachtspuntjes voor mijn Happiness Project in juli en ik heb nú al een update, terwijl juli nog niet eens begonnen is. Dat is nog eens een valse vliegende start! Ik ontdekte een magische manier om kilo’s kwijt te raken maar kwam ook een paar struikelblokken tegen…

sporty girl flat icon with long shadow,eps10

Een paar kilootjes lichter.
Dit onderdeel gaat ontzettend goed, maar dat komt stiekem omdat ik hier al een maand mee bezig ben. Het begon met de stappenteller en yoga omdat ik meer energie wilde en meer connectie tussen mijn hersenpan en mijn lijf. Mijn hoofd gaat namelijk vaak 1000 kilometer per uur terwijl mijn lijf er maar een beetje bij hangt. Toen het stappen en de yoga lekker ging en ik meer energie kreeg (ik ben nu vrolijk en energiek in de ochtend terwijl ik eerder als een soort tierende holbewoonster door het huis strompelde), besloot ik ook tijdelijk te stoppen met mindless snacken. Want tussendoor snacken was een gewoonte geworden in plaats van een traktatie. Ik hou veel teveel van donuts en onion rings om ze uit mijn leven te bannen, maar het moet een treat zijn en niet iets wat ik eet uit verveling of omdat ik te laat ben begonnen met koken. De combinatie van yoga, stappen en een soortvan-snack-verbod bleek magisch, want ik ben al meer dan twee kilo kwijt. Door goed na te denken wat voor soort beweging ik prettig vind (alles waarvan je níet gaat zweten, waarna je níet naderhand hoeft te douchen en waarvoor je níet naar de sportschool hoeft vind ik ok) kan ik het vrij makkelijk volhouden. Ook kwam ik erachter dat als ik iets elke dag doe, het sneller een gewoonte wordt en ik het makkelijker vol houd dan als ik het drie keer per week zou doen. Voor mij geen runners high of bootcamp met schreeuwende instructeurs naast me. Maar de dag beginnen met Yoga with Adrienne en een extra paar rondjes door het park lopen (ook als het regent) zijn voor mij perfect.

Valentine's Day message phone flat icon with long shadow,eps10

Maak ruimte.
Ook hier ben ik heerlijk mee bezig geweest. Ik hou eigenlijk heel erg van ruimte maken en dingen weggooien, maar zoals ik vorige week al zei, zijn mijn emoties vaak een struikelblok. Foto’s op mijn telefoon verwijderen (terwijl ze gewoon online én op mijn computer staan) voelt als een marteling. Alsof ik al die mini herinneringen harteloos weggooi. Maar ik ben ervoor gaan zitten en heb rigoureus  een paar duizend (ja echt, zo erg was het) foto’s verwijderd. Ook heb ik bijna alle foto’s die ik had ontvangen via WhatsApp, in de digitale prullenbak gegooid. Net zolang totdat ik genoeg ruimte had om mijn telefoon na duizend jaar weer te updaten. Nu heb ik eindelijk alle emoji’s die ik al zolang wilde gebruiken (hallo mr. unicorn) en kon ik de podcast app downloaden. Het voelde echt als een kleine overwinning!

Ook fysiek is er erg veel het huis uitgegaan. Een oude monitor, een kast, een hele lade met pennen die niet fijn zijn, flessen alcohol die we niet drinken (ik hou niet van Berenburg) en spelletjes die we niet spelen (ik hou ook niet van spelletjes spelen, ik durf het eindelijk toe te geven). Waarom we al die dingen eindelijk weg konden doen, was omdat ik steeds in mijn hoofd en hardop tegen Tom herhaalde: ‘De volgende keer dat we gaan verhuizen, wil je dit dan inpakken? En nog belangrijker, wil je het weer uitpakken en een plekje geven in een nieuw huis?’. En bij dingen die we niet vaak gebruiken (en die geen ‘joy sparken’ zoals schuurmachines of scanners) stelden we de vraag: ‘Is het duur om opnieuw te kopen als we het ooit weer nodig hebben?’. We zijn ongeveer op één derde van ons huis, dus er valt nog wel wat uit te mesten, maar we hebben de smaak te pakken (en een stok achter de deur).

shopping clothes flat icon with long shadow,eps10

Stop met uitstellen.
We zijn een to do lijstje begonnen, maar verder zijn we nog niet gekomen. Vooral omdat we zo hard aan het opruimen zijn geweest. Wel hebben we meteen de bakjes met kleingeld die we tegenkwamen tijdens het opruimen bij elkaar gegooid en in zo’n machine bij de bank gemieterd. Er staat nu €12,46 bijgeschreven op onze rekening (dat zijn een heleboel 5-centjes). Ook brachten we alle spullen die weg konden direct naar de kringloop en hebben de lege drankflessen in de glasbak gegooid. Dat klinkt een beetje kinderachtig om te benoemen, maar normaal zetten we die dingen zo’n drie weken in de gang (of een half jaar) dus ik was trots op de directe actie. Ook gooi ik nu meteen het oud papier weg dat anders zou gaan liggen verrotten bij de voordeur en zet ik meteen weer een was aan, zodra alle kleding op de droogrekjes droog is (nu heb ik altijd schone onderbroeken, wat een feest). Het zijn hele kleine dingen, maar het zorgt voor een opgeruimder huis en geeft een gevoel van controle. Als ik bij ben met de was, kan ik de wereld aan…

Halloween fangs flat icon with long shadow,eps10

Hou op met zeuren, wees tevreden met wat je hebt.
Van alle patronen, wordt dit misschien wel de lastigste om te doorbreken. Ik ben nu zo ver, dat als ik ergens over zeur, ik het me besef en daarna probeer iets positiefs te zeggen. En die enkele keer dat ik me bedenk dat ik op het punt sta ergens over te gaan zeuren, dan knijp ik mijn mond dicht. Omdat ik zo hard bezig ben met me inhouden, zeg ik uiteindelijk helemaal niks omdat ik niet genoeg concentratie over heb om ook nog iets positiefs te bedenken. Van af en toe chagrijnig ben ik nu naar af en toe gefrustreerd gegaan (omdat ik mezelf steeds de mond snoer) en ik hoop dat dat uiteindelijk verandert in ook écht positiever naar de wereld en mijn omgeving kijken. We shall see…

♥♥♥

Ik ben blij dat ik héél juli nog heb om aan deze puntjes te werken. Dat huis uitmesten moet wel gaan lukken denk ik, maar voor een positievere instelling kweken kan ik nog wel een paar weekjes gebruiken!

En ik ben benieuwd door alle reacties de vorige keer: wie is er nog meer met een Happiness Project begonnen of is het boek gaan lezen/luisteren?

♥♥♥

Bronnen: afbeelding yogaafbeelding telefoonafbeelding schone kleren en afbeelding grom
zijn afkomstig van Shutterstock.

REACTIES:

 1. Milou

  “Mijn hoofd gaat namelijk vaak 1000 kilometer per uur terwijl mijn lijf er maar een beetje bij hangt.” Hahahaha, same here! Wat een heerlijke blog (met supertoffe illustraties!). Zo herkenbaar. Huis opruimen gaat hier ook beetje bij beetje. Dank aan alle Marktplaats kopers :) Met wat yoga/pilates oefeningen probeer ik mijn lijf te trakteren, maar er zit nog geen ritme in. En over mijn gezeur nog maar te zwijgen…oef, dat is een pittige mentale en gedragsaanpassing! Van mijn zusje aka ’the Queen of Whatever’ kreeg ik het advies om me niet zo druk te maken. Tja, zei heeft makkelijk praten met haar anders gebouwde zijn. Misschien moet ik THINK weer eens afstoffen. THINK before you speak; is it True? is it Helpful? is it Inspiring? is it Necessary? is it Kind? Hallo confrontatie. Anyway: keep up the good work! Je bent volgens mij al mega veel kilometers op weg. En met af en toe verdwalen of uit de bocht vliegen is niets mis ;)

  Reageren
 2. Inge

  Wat is dit heerlijk om te lezen zeg! Het boek ligt hier al een paar weken in de huis maar jammer genoeg gewoon nog niet aan toegekomen om het te lezen. Mag ik zeggen dat ik het enigszins herkenbaar vind wat je schrijft? Ik vind dat je al best een hoop stappen hebt gezet, zeg! Heel inspirerend dit om zelf het boek eindelijk eens te gaan lezen en aan de slag te gaan! :)

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Natuurlijk mag je dat zeggen! Het boek is ook best universeel. We willen allemaal denk ik wel een stapje harder lopen (see what I did there) om blijer te worden. ^_^

   Reageren
 3. Linda

  Wat super goed dat je al zoveel dingen hebt aangepakt. Wat fijn dat je al meer 2 kilo kwijt bent. Die tip van het minder snacken vind ik een hele goede stap, daar zit bij mij ook best wel een knelpunt, vooral in de avond heb ik dat…..dat moet ik eens gaan aanpakken.
  Wat hebben jullie al veel opgeruimd, maar het feit dat je je in de ochtend beter voelt, is wel heel fijn.

  Je eerste artikel hierover heeft me behoorlijk aan het denken gezet en ben toen aan mijn eigen project begonnen. Vanwege mijn gezondheid zal het niet snel gaan, maar beter langzaam, dan niet, probeer ik te denken.. Inmiddels heb ik een paar doelen opgesteld en heb ik een planning gemaakt en is de eerste zak bij de vuilnis beland ;-).

  Succes met al je plannen en doelen en ik vind de illustraties ontzettend leuk.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Wat superleuk om te horen. En nee, snel hoeft ook echt niet. Actief bedenken welke realistische veranderingen je wil maken werkt al goed voor je humeur en maakt al dat je wat bewuster dingen doet. Ik kan soms zo hersenloos elke dag dezelfde dingen doen (of niet doen) zonder dat ik eigenlijk weet waarom. En ik vind de illustraties óók zo leuk, hihi.

   Reageren
 4. Siroon

  Wat. Een. Heerlijke. Blog! (ik lees je blog al een tijdje maar laat nooit een reactie achter, sorry!)
  Ik was al een tijdje voordat jij ook begon aan dit boek bezig (ik wilde braaf het hoofdstuk van de maand lezen), maar door jouw eerste intro blog over dit boek, ben ik toch maar gaan binge lezen. Ik kan hem altijd nog een x lezen!
  Hier ben ik ook aan de opruim (doei zakje met muntjes die overblijven na een festival want misschien kan je ze ooit nog een andere x uitgeven, waarna je ze op dat moment alsnog vergeet), en elke avond 2 minuten opruimen maakt echt een enorm verschil!
  Keep up the good work, je schrijft er in ieder geval hilarisch over, dus ik hoop dat je er ook een beetje van geniet!

  Reageren
 5. Lottes Anekdotes

  Dus euh… Je droeg niet steeds een verse onderbroek? ;-) ;-) ;-) Wat jammer dat je niet graag spelletjes speelt, ik had me jou echt als een gezelschapsspelspeler gezien. Al moet ik toegeven dat ik dat bij iedereen verwacht, omdat ik daar zo graag mee bezig ben, haha.

  Reageren
 6. Sanne

  Wat een ontzettend leuk blogbericht (met hele mooie illustraties!). Super goed en wat fijn dat het allemaal zo werkt – echt knap van het meer mindfull snacken bijvoorbeeld, maar ook van het minder uitstellen. Dat is ook echt een punt voor mij. Het staat op m’n 24 before 25 lijstje en soms schiet het door m’n hoofd, maar ik blijf het doen (al zijn er dingen die ik al minder uitstel). Daarom vind ik het helemaal niet kinderachtig wat je zegt over de flessen haha, ik herken me er zo in en ik ben blij dat ik niet de enige ben (althans, jij bent nu super goed bezig!). Ik moet hier serieus eens wat meer aandacht aan besteden geloof ik :).
  Mooi bericht, super leuk om te lezen!
  Liefs

  Reageren
 7. Nael

  Let’s face it, weed can be a little intimidating. There’s all kinds of lingo involved buy weed packs, and there are so many strains to choose from that unless you have an experienced
  friend with you, buying weed can be really overwhelming.

  Reageren
 8. casinocommunity

  I have been looking for articles on these topics for a long time. casinocommunity I don’t know how grateful you are for posting on this topic. Thank you for the numerous articles on this site, I will subscribe to those links in my bookmarks and visit them often. Have a nice day

  Reageren
 9. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…..

  Reageren
 10. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions..

  Reageren
 11. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 12. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards………

  Reageren
 13. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep..

  Reageren
 14. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……

  Reageren
 15. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……

  Reageren
 16. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…….

  Reageren
 17. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *