Nee zeggen is ok!

Iedereen om mij heen weet dat nee zeggen niet mijn sterkste karaktereigenschap is. Ik wil graag overal bij zijn. Vooral als het om een impulsieve actie gaat heb ik niet het gevoel dat ik kan weigeren. Hoe sneller ik iets moet maken of ergens moet zijn, hoe sneller ik JA roep. En daarna ga ik pas uitzoeken of het daadwerkelijk mogelijk is.

Maar ik probeer dat een beetje te veranderen. Ik trap er nog steeds weleens in (ik riep meteen JA tegen een persreisje dat een paar dagen later al zou plaatsvinden, maar gelukkig voor mijn stresslevels, ging die niet door) maar probeer vaker nee te zegen als het iets is wat ik liever niet wil/kan doen:

Ik zei nee tegen Koningsdag en Bevrijdingsdag. Niet omdat ik tegen die feestdagen ben, verre van. Maar ik zei nee tegen wat je behoort te doen op die dagen. Of wat mijn hoofd vindt wat ik moet doen op die feestdagen. Ik ben dus niet naar de vrijmarkt gegaan (veel te druk) en ook niet naar het bevrijdingsfestival (nog veel drukker en heel veel regen). In plaats daarvan bleef ik thuis, ruimde mijn huis een beetje op en speelde spelletjes met vrienden. Een hele fijne besteding van een vrije dag!

Ik zei nee tegen mijn rij-juf die vond dat ik heus wel tijdens haar vakantie over een paar weken mijn theorie examen kon gaan doen. Ik ben er nog niet aan toe en die rijlessen gaan ook nog een beetje mwah mwah. Ik ga wel flink leren in de tijd dat ze weg is en rondjes rijden over parkeerterreinen met Tom naast me.

Ik zei nee tegen een aanbod om mijn eigen telefoonhoesjescollectie bij een webshop te lanceren. Want ze hadden geen budget voor de hoes-ontwerpen en het blogartikel en de winactie moesten ook maar voor nop. En nou, bij mij moet er ook brood op de plank komen, ik ben geen liefdadigheidsinstelling. Dus, no sir!

En ik zei ook nee tegen het stemmetje in mijn hoofd dat tegen me piepte: ‘ze willen je werk alleen hebben als het voor niks is, wat zegt dat over jou?’. Nee! Nee, dat er mensen zijn die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, betekent het niet dat je werk niks waard is.

Afgelopen week zei ik even nee tegen de mini ondernemer die in mij zit en die allemaal nieuwe projecten wilde beginnen voordat ik weer een beetje bijgekomen was van de heftige maand april. Ik heb aan het begin van de week flink vooruit gewerkt zodat ik gisterochtend en vandaag vrij had, samen met Tom. Mini vakanties zijn the best!

♥♥♥

Waar hebben jullie flink nee tegen gezegd afgelopen week?

REACTIES:

 1. Linda

  Hartstikke goed! Het is zo moeilijk om nee te zeggen tegen dingen die je ‘hoort te doen’ of die je ook gewoon wel graag wilt doen maar die eigenlijk niet gaan. Ik zei van de week nee tegen werken; ik heb al weken erg last van mijn rug maar werk steeds door omdat ik het dan zonde/jammer vind dat ik niet kan werken, terwijl ik weet dat het beter is om het niet te doen.

  Reageren
 2. Yara

  Ik snap het helemaal. Ik heb ook nee gezegd tegen een verre kennis die wel even dacht dat ik een huisstijl voor haar moeder gratis zou maken.

  Maar goed, ik heb geleerd: Nee zeggen tegen een ander, is ja zeggen tegen jezelf ;)

  Reageren
 3. Kathleen

  Allemaal dingen waar “nee” op zeggen zeker een goed idee is. Vooral het voor niks werken. Dat is gewoon foute boel op zich. Pfoeh. Ik blijf het er ook moeilijk mee hebben met “nee” zeggen, vooral als ik “nee” moet zeggen tegen mezelf. Nee, je mag je nu niet werpen op twintig andere projectjes die er zo leuk uit zien. Nee, vandaag mag je even niet werken, want je lijf heeft rust nodig. Dat blijft echt het moeilijkste. :D

  Reageren
 4. Kim

  Super goed bezig! <3 Nee zeggen en grenzen aangeven is heel belangrijk (en ook heel lastig!).

  Eerlijk gezegd weet ik niet waar ik voor het laatst nee tegen heb gezegd. Zelf vind ik het ook heel erg lastig om nee te moeten zeggen…

  Reageren
 5. Zina

  Wauw, wat goed dat je tegen deze dingen ‘nee’ hebt gezegd! Ik vind het ook zó moeilijk, maar heb gisteren wel ‘nee’ gezegd tegen Hemelvaart, yay!

  Reageren
 6. Anneleen

  Goed bezig, Olga! Ik vind het vaak ook erg lastig om nee te zeggen, maar achteraf voel ik me vaak tevreden dat ik toch nee heb durven zeggen en voor mijn eigen mening heb durven uitkomen… Maar het blijft iets vervelends, vind ik!

  Reageren
 7. LogPoes

  Momenteel zeg ik zo’n beetje overal “nee” tegen, behalve tegen mijn studie. Hoewel het wel steeds makkelijker wordt om “nee” te zeggen, zal ik toch blij zijn als ik weer eens “ja” kan zeggen tegen de dingen die ik eigenlijk wel wil doen, maar waar nu echt geen tijd voor heb.

  Reageren
 8. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions……..

  Reageren
 9. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…..

  Reageren
 10. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 11. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep………

  Reageren
 12. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *