Happiness Project november: slaap en ontspanning.

Jaaaaa, ik ben weer back on track met mijn Happiness Project! In augustus deed ik mijn laatste update over carrière maand en grappig genoeg nam mijn carrière het daarna over. Ik heb het heel erg druk gehad en (daar hebben we het al vaker over gehad) ik wil er constant op blijven letten dat ik het niet té druk heb en dat werk leuk blijft. Het blijft een lastig aspect voor me en daarom ga ik me in november concentreren op genoeg slaap en ontspanning en houd dat hopelijk vol tijdens de feestdagen…

moon star flat icon with long shadow,EPS 10

(8 UUR) SLAAP
Slaap-technisch gaat het een beetje mwah, mwah. Tom is het grootste deel van de week in Utrecht en dus slaap ik alleen met Tetkees aan mijn voetjes. Ik ben ontzettend slecht in naar bed gaan als ik alleen ben. Ik voel me als een tiener zonder toezicht en ik rebelleer lichtelijk. Dat zorgt voor minder slaap en de volgende ochtend ben ik pissig op mezelf dat ik niet op tijd ben gaan slapen. Áls ik dan eindelijk in bed lig en het licht heb uitgedaan, duurt het een tijdje voordat ik ook echt slaap omdat er nog 1000 dingen door mijn hoofd gaan. Een goede avond routine kan ik dus wel gebruiken…

Voor mij is aan iets werken het makkelijkst met veel theorie on the side. Als ik weet wáárom iets werkt of goed voor je is, vind ik het veel makkelijk om eraan te werken. Ik heb daarom een luisterboek uitgezocht (The Revolution of Sleep door Ariana Huffington) dat hopelijk gaat zorgen voor inspiratie. Ook ga ik op zoek naar podcasts over dit onderwerp en heb ik een tv programma opgenomen (Heel Holland slaapt) waarin waarschijnlijk ook wel iets zinvols voorbijkomt.

Wireless wifi flat icon with long shadow

GEEN INTERNET VAN 21.00-09.00
Één van de grootste reden van het maar niet kunnen ontspannen of slapen ’s avonds is internet. Social media checken, eindeloos YouTube video’s kijken (in bed), webshops doorscrollen zonder iets te kopen, etc. Het internet is eindeloos en als je moe op de bank hangt dan kun je er makkelijk een paar uur mee kwijt zijn zonder dat het echt iets toevoegt aan je ontspanning of blijdschap. Het enige wat het oplevert is FOMO (fear of missing out). Ik zie wat iedereen aan het doen is op social media en denk: ‘oh, dat moet ik ook gaan doen’ en voeg dingen toe aan mijn mentale to do list zonder dat ik er ruimte voor heb. Het is een luie manier om met mijn vrije tijd om te gaan en de enige manier waarop ik de verleiding kan weerstaan is het uitschakelen. Ik ga deze maand om 21.00 ’s avonds de stekker uit ons draadloze netwerk trekken en stop hem de volgende ochtend om 09.00 er pas weer in. Hopelijk ga ik me zo vervelen dat ik wel iets leuks en zinvols móét verzinnen en zorgt het voor meer rust in mijn hoofd.

birthday party hat flat icon with long shadow,eps10

ONTSPANNING / SUPER ZATERDAG
Hier ben ik al een tijd mee bezig, maar ik merk dat ik er nog steeds niet ben. Ik plan steeds minder afspraken (doordeweeks én in het weekend), maak mijn huis steeds fijner zodat ik geen stress krijg van rommel of dingen die ik nog moet doen. En toch loop ik alwéér rond met de meest walgelijke koortslip op mijn hoofd (het lijkt serieus alsof er een Gremlin uitgroeit) en opgetrokken schouders. Het frustreert me omdat ik het écht probeer maar het wil maar niet lukken. Ik gok dat het ligt aan het werk wat ik nu doen en hoe hoog ik de lat voor mezelf leg. Werken aan stop-motion-animaties voor HEMA is awesome (laat hier geen twijfel over bestaan) en ik wil er dan ook níét over klagen, maar het zorgt wel voor stress. Ik wil elke opdracht minstens zo goed of nóg beter doen als de vorige keer.  En als ik ook maar per ongeluk iets verschuif wat niet verschoven had moeten worden, moet ik weer helemaal overnieuw beginnen. Het gevoel wat ik krijg van de feedback van HEMA en van iedereen die het ziet is het dubbel en dwars waard en ik ben af en toe zo trots dat ik wel kan janken (emotioneel wrak dat ik ben) dus het is zaak dat ik een manier vind om er wat relaxter aan te werken… Ook de Team Confetti agenda voor 2017 zorgt voor de nodige stress (ik doe het mezelf aan, ik weet het) maar die is gelukkig bíjna af en wordt ontzettend mooi. Ik hoop dat het scheelt als hij straks gedrukt is en verstuurd omdat ik merk dat dat ook iets is wat de hele tijd in mijn achterhoofd zit…

Iets wat ik elke week doe (maar me met moeite lukt) is SUPER ZATERDAG. Het belangrijkste is dat ik die dag níét werk en leuke dingen doe. Een klein taakje tussendoor is ok (als het de daaropvolgende week wat leuker of beter maakt) maar het moet bovenal stressvrij zijn en leuk. Omdat ik zoveel werk te doen heb, vind ik het héél verleidelijk om op zaterdag ook een paar uurtjes te werken. Maar een break van één dag (hopelijk binnenkort twee) is echt een must omdat ik er anders teveel in blijf hangen. Ik heb ergens gelezen dat afstand van werk (bijvoorbeeld door op vakantie te gaan) de makkelijkste manier is om het los te laten. Je mailbox is de dag voor je vakantie het allerbelangrijkst wat je kan verzinnen, maar één dag op een tropisch eiland en je snapt niet waar je je zo druk over hebt gemaakt. Elke zaterdag op een tropisch eiland gaan zitten is niet echt een optie, maar in ieder geval de deur uitgaan om iets leuks te doen is een goed begin…

Ik ben blij dat ik me weer een maand ga focussen op iets waarvan ik weet dat het me echt gelukkiger zou kunnen maken. Door er een project van te maken is het makkelijker om het serieus te nemen en eerlijk gezegd ook een stuk leuker. Als er iemand mee wil doen, be my guest!

♥♥♥

Bronnen: afbeelding maanafbeelding wifi en afbeelding feestmuts
zijn afkomstig van Shutterstock.

REACTIES:

 1. Hanneke

  Goeie dingen Olga. Ik herken het voortdurend zoeken naar balans. Mijn situatie is anders (ik heb een gezin, baan en studie), maar de balansvragen blijven dezelfde. Ideeën om jezelf in actiestand te zetten (en in dit geval actiestand in de zin van ‘actie gericht op non-actie’) zijn altijd goed. Die vrije zaterdag lijkt me zo’n goed idee, maar voor mij zo onhaalbaar. Het inplannen van een leuke vrije avond zou al een goed begin zijn. En dan die avond niet invullen met tv kijken of urenlang achter m’n laptop hangen.
  Bewustwording is meer dan de helft volgens mij. Bedankt voor de update en daarmee de reminder

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Graag gedaan! En ja, de Happiness Projects lopen niet altijd zoals ik van tevoren had bedacht, maar het bewust met iets bezig zijn en goed opletten wat ik eigenlijk aan het doen ben, is zo goed voor me. Anders wordt het al snel blik op oneindig en maar doorgaan zonder na te denken of het eigenlijk wel de juiste richting is.

   Ik hoop dat je dat rustige avondje vindt en dat je er heel hard van kan genieten!

   Reageren
 2. Rinke

  Hey Olga, ik doe mee! Wat een goed idee om voor december begint uit te rusten en te ontspannen. Ik ben ook freelancer en werk ook het liefst de hele dag. Naar hè als je heel leuk werk hebt! Ik vind het heel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die dat soms lastig vind. Helemaal als je opdrachten zo leuk zijn. Succes!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Hahaha, wij zijn zó zielig met ons leuke werk wat we in onze pyjama kunnen doen. Maar het klopt, daardoor werken we vaak teveel of hebben moeite met loslaten en uiteindelijk kun je er dan kopje onder in gaan. Leuk dat je meedoet! Wij zijn hopelijk straks helemaal uitgerust als de drukste maand van het jaar begint. :D

   Reageren
 3. Nicky

  Count me in! Ook hier staat een drukke maand voor de deur. En dan heb je december ook nog! Oef. Goed om dat even te realiseren.
  Je doel om na 9 uur niet meer online te gaan spreekt mij erg aan. Die pak ik mee, want dan kom ik misschien eindelijk toe aan de Flow die ik vorige week kreeg van mijn lief. Hij sprak de woorden: ‘Kun je af en toe ook even rustig aan doen.’ Gloep. Die ligt nog steeds ongelezen te wachten… En het lijkt me heerlijk om wat rust te pakken voordat ik ga slapen, dat helpt ook vast om de tijd om in slaap te komen in te korten :-)
  Veel succes en plezier en dank voor de inspiratie :-) Alweer!

  Reageren
  1. airextraneous

   That Saturday off sounds ideal, but it’s just phrazle not doable for me right now. The first step would be to arrange for a relaxing evening off. Don’t let me spend the rest of the night in front of the TV or computer.

   Reageren
 4. Laura

  Hoi Olga,
  Ook ik heb moeite met op tijd te gaan slapen..
  Als ik me eenmaal zo ver heb, dan doe ik vaak mijn telefoon/ipad e.d. op vliegtuigstand.
  Daardoor komt er ook geen straling vanaf (wat je onrustig kan maken/onrustig laat slapen).
  Ik werd vaak wakker met hoofdpijn & nu ik dat elke dag doe heb ik er helemaal geen last meer van.
  Succes met het Happyness Project van deze maand!

  Reageren
 5. Britt

  Wauw, mooie plannen. Ik heb er respect voor dat je van 21.00 tot 9.00 zonder internet gaat leven. Ben heel benieuwd naar je ervaringen!

  Reageren
 6. buy canadian weed online

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess.Like we mentioned earlier, when you buy weed from a dealer buy canadian weed online, you have no way of knowing what’s in it and what the overall quality of it is.

  Reageren
 7. Buy my weed online

  Come see our customer favourite high quality popcorn buds along with other great deals on cheap weed and bulk pricing. We carry everything you need from shatter, cannabis edibles, vape pens, weed concentrates, live resin, Phoenix tears, CBD and more. Sign up for our newsletter so you never miss out on any of our sales offering the best in class products for Buy my weed online .

  Reageren
 8. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 9. Buy Weed Online

  Buying weed online sounds like an easy task. However, there are certain things you need to know before Buy Weed Online . With so many websites selling weed these days, it’s not surprising that you might be confused about where to get the best deals or which sites are trustworthy.
  If you’ve found a website that sells weed and want to order from them, here’s what you need to know about buying weed online.

  Reageren
 10. buy weed

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis buy weed that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 11. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions……….

  Reageren
 12. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 13. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep………

  Reageren
 14. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…..

  Reageren
 15. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards….

  Reageren
 16. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……..

  Reageren
 17. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary….

  Reageren
 18. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *