Sinterklaastip 2: Handboek voor mietjes

header

Deze tip is een beeeeetje eigenbelang, ik ben namelijk de auteur van het Handboek voor Mietjes. Anderhalf jaar geleden werd het uitgegeven en ik ben er nog steeds apetrots op. Vooral bedoeld om cadeau te geven, en dan met name met Sinterklaas. Ik heb een sneak peek van het boek gemaakt, dus als je benieuwd bent…

handboek_32 handboek_6

Dit is m dan, het Handboek voor Mietjes. Drie mannen in onderbroek met glinsterende gouden letters erboven. Misschien wel even handig om te vertellen wat voor boek het is en hoe ik er in vredesnaam bij kwam om het te maken:

Zoals je in de flaptekst al kunt lezen, had ik een verzameling. Het begon als een grapje. Elke keer als ik iemand hoorde zeggen: ‘dat is iets voor mietjes’, noteerde ik het in mijn speciale mietjes-notitie-boekje. Na anderhalf jaar had ik een mooie verzameling met meer dan 40 uitspraken over mietjes. Toe ik afstudeerde aan de kunstacademie besloot ik er 15 uit te kiezen en er een foto bij te maken. Ik bundelde ze in een een klein boekje die ik presenteerde tijdens mijn afstudeer-expositie. Ik kreeg er zoveel leuke reacties op, dat ik een paar jaar later op zoek ging naar een uitgever. En die vond ik! Ik maakte een groter en drie keer zo dik boek dat nu in de boekenwinkels ligt.

Genoeg gekletst! Tijd voor een sneak peek:

handboek_28 handboek_27 handboek_23 handboek_20 handboek_15 handboek_13 handboek_4

Vinden jullie dit een goed Sinterklaas cadeau? Lekker een beetje plagen…
Tip: vooral pappa’s vinden hem heeeeel leuk!

Dit boek kost € 12,50 en is o.a. te koop bij: Bruna, Bol.com en Polare (voorheen Selexys).
Online en in de winkel!
*

Binnenkort een iets uitgebreider verhaal rond dit boek. Er zijn vast mensen die nieuwsgierig zijn naar hoe een boek laten uitgeven in zijn werk gaat. ;)

REACTIES:

 1. Rosanne

  Haha, dat is inderdaad een lekker papa-proof cadeau! Ik ben benieuwd naar je verhaal over het uitgeven en allemaal, het klinkt als een heel bijzonder traject! :)

  X Rosanne

  Reageren
 2. Karlijn

  Hoe vet is dit?! Je hebt gewoon een eigen boek! Haha, mietjes. Ik denk dat ik er ook eentje ben :) Leuk ook, met die foto’s. Ik ben benieuwd hoe die foto met dat meisje en de taart tot stand is gekomen ;p

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Dat is een collega ontwerper die bereid was een halve slagroomtaart op te eten tijdens het fotograferen. Ik kan je vertellen dat ze goed misselijk was naderhand, haha.

   Reageren
 3. Desiree

  Hallo!

  Ik heb smakelijk zitten lachen om jouw mietjesboek! Wat een geniaal idee.
  Eén ding is zeker: deze komt onder de kerstboom voor een van de mannen :D

  Het is vast heel gaaf om je eigen boek uitgegeven te zien worden, terecht dat je daar trots op bent!
  Geniet ervan en hopelijk komt er nog veel leuks.

  Liefs,
  Desirée

  Reageren
 4. Pingback: Weekendje weg: Groningen | Team Confetti

 5. Pingback: Photo diary juni #2 + kattenbonus! | Team Confetti

 6. Pingback: Photo diary augustus #4 + kattenbonus! | Team Confetti

 7. Pingback: Warm de winter door met Donna Wilson. | Team Confetti

 8. Pingback: Photo diary oktober #2 + kattenbonus! | Team Confetti

 9. Pingback: Sinterklaastips! | Team Confetti

 10. Pingback: Photo diary 2015 #15 + kattenbonus! | Team Confetti

 11. Pingback: Die keer dat er een boek van mij werd uitgegeven… | Team Confetti

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *