Weekendje weg: Groningen

header

We explored our own city Groningen and found some amazing restaurants and shops.
Tom en ik gaan elk jaar een weekendje weg in Nederland. Gezellig en romantisch, even met zijn tweetjes twee dagen lang alleen maar leuke dingen doen. Wegens budgetredenen en gewoon omdat we nog veel leuke plekjes in Groningen niet bezocht hadden, besloten we dit jaar thuis te blijven en onze eigen stad te gaan verkennen.

Wil je dus een weekendje naar Groningen of wil je inspiratie voor wat je allemaal kunt doen tijdens een weekendje in eigen stad, lees dan verder.

negerzoenen_dickmanns

Zaterdagochtend gingen we buiten de deur ontbijten (dit doen we echt nooit). Maar we konden natuurlijk niet op een lege maag fietsen en daarom aten we in bed alvast een negerzoen. Beter kan een weekend niet beginnen toch?

Flinders_Groningen_Noorderplantsoen Flinders_Groningen_Noorderplantsoen_koffie Flinders_Groningen_Noorderplantsoen_ontbijt

FLINDERS CAFE IN HET NOORDERPLANTSOEN
Het Noorderplantsoen is mijn favoriete plek in Groningen en we waren nog nooit in het prachtige cafeetje middenin dit fijne park geweest. Je kunt er ontbijten, lunchen, borrelen en dineren. Ze serveren een Tiny Tony bij je koffie en een heleboel spek bij je eieren. All good so far. Helaas was niet alles vlekkeloos, dat moet er toch even bij gezegd worden: Tom bestelde het complete ontbijt inclusief koffie (voor spek moet je dan €1 extra betalen) en ik toast met ei en spek (spek zat erbij in) en een kopje thee. Toen we later op het bonnetje keken, bleek dat we voor Tom’s  koffie en mijn spek extra hadden betaald, terwijl dat bij ons gerecht in zat. Daarnaast was de ober onaardig en chagerijnig tegen de klanten en dat terwijl het zo’n heerlijk sereen plekje was. Laten we ervan uit gaan dat de ober zijn dag niet had, dat kan gebeuren.
Great location and nice food. The waiter had a bad day.

groningen_schoenfabriek groningen_schoenfabriek_schoenlepel groningen_schoenfabriek_schoen

DE SCHOENENFABRIEK – AKERKHOF 15-17
Na ons ontbijtje gingen we de stad in. Bij de Schoenenfabriek was ik al wel een keer geweest, maar Tom nog nooit. Het is een prachtige winkel. Mooie schoenen, mooie inrichting en stoere schoenverkopers met snorren en leren schorten. Schoenen verkopen is hier weer een ambacht geworden en dat is mooi om te zien. Mooi detail zijn de blin bling schoenenlepels die door de winkel verspreid liggen. Ik werd verliefd op dit mooie schoentje hierboven, is ie niet prachtig?
Beautiful shoes and interior.

groningen_nul50

NUL50 – BRUGSTRAAT 3
Hier waren we beide al vaak geweest, maar er was sale, dus we MOESTEN even kijken. Ze verkopen hier erg leuke interieur accessoires, gadgets, cadeautjes en boeken (mijn eigen boek het Handboek voor Mietjes verkopen ze hier ook). Alles is mooi ingericht en ze hebben hele bijzondere dingen. Het kussen met het hondje erop (van Donna Wilson) en de boomstronk-poef vonden we beide geweldig, maar een beetje te prijzig.
Gadgets, home accessories en gifts. Original and beautiful things.

gratis_popcorn

TOYS XL – WESTERHAVEN 64
Een mega speelgoedwinkel waar we nog nooit geweest waren? Dat kon natuurlijk niet. Als kleine kinderen keken we tegen muren van legodozen en ontelbare barbiepoppen aan. We kochten uiteindelijk niets (want we zijn geen kindjes meer) maar kregen wel een zakje gratis popcorn mee. Yesss!
Huge toystore where we were offered free popcorn, yay!

fox_box

LINDE HUIS – CAROLIEWEG 16
Bij deze ontzettend leuke woonwinkel kocht ik dit geweldige trommeltje. Verder verraad ik nog niet teveel, want binnenkort verschijnt er een Hotspot artikel over deze leuke winkel op onze blog.
Home decore shop with gorgeous items. Will soon be featured in a Hotspot article on the blog.

groningen_stardust groningen_stardust_popcorn_trui

STARDUST – CAROLIEWEG 13
Volgende stop was hipster-winkel Stardust. Veel over gehoord, maar nog nooit naar binnen gelopen. Voornamelijk tweedehandskleding, met zorg geselecteerd. Voor ons hing er helaas niets tussen, hoewel we nog even getwijfeld hebben over de popcorntrui…
Secondhand clothing and special sweaters.

asbran_groningen waar_is_wallyasbran_diy_bouncy_balls asbran_groningen_barbapapa_mok asbran_mopshond_knuffelasbran_barbapapa_lepel

ASBRAN HOUTEN SPEELGOED – KLEINE PEPERSTRAAT 10
Deze speelgoedwinkel bestaat al meer dan 22 jaar en al die tijd was ik er nog nooit geweest. Een doodzonde, kwam ik al snel achter, want wat een waanzinnige winkel! De onderste verdieping staat vol met speelgoed (we hebben de knikkerbaan uitgeprobeerd) en boekjes. We vonden Wally en liepen daarna door naar boven. Het was net een schatkamer. Helemaal vol gestampt met de leukste dingen: een hele barbapapa collectie, mopshondknuffeltjes, diy stuiterbal pakketten, donutstickers en nog veel, veel meer. Uiteindelijk heb ik me in kunnen houden en alleen een Barbapapa lepel gekocht. Maar ik vrees dat ik binnenkort terug ga voor de mok…
Toystore and giftshop with lots of amazing stuff.

black_and_bloom_groningen5 black_and_bloom_groningen1 black_and_bloom_groningen4 black_and_bloom_groningen3 black_and_bloom_groningen2

BLACK AND BLOOM – OUDE KIJK IN ‘T JAT STRAAT 32
Nadat we honderd uur bij Asbran rond hadden gelopen, hadden we zere voetjes en waren we toe aan een kopje koffie en een lekker zitplekje. Over Black and Bloom had ik al veel goeds gehoord en dat was volkomen terecht. Het is een heel schattig koffietentje in huiskamerstijl die magisch lekkere koffie schenken. Nu ben ik niet een expert in koffie (ik ben een theeleut) maar ik weet wel wanneer iets ontzettend lekker is. Eigenaar Gerben Engelkes legde tijdens onze koffiebestelling uit hoe het werkt met het gebak bij Black and Bloom: ‘Wat je doet is dit: loop naar onze toonbank, kies het grootste en lekkerste stuk uit wat je kunt vinden, leg het op een servetje en eet het lekker op.’ Tijdens het afrekenen van de koffie meld je wat voor gebak je hebt genuttigd. Het voelde alsof we bij iemand thuis op de bank zaten, heel erg fijn.
Best coffee I ever had. Go check this place out!

Grote_Frederik1 Grote_Frederik2 Grote_Frederik3

DE GROTE FREDERIK – FREDERIKSPLEIN 7
Na de koffie zijn we op huis aangegaan om onze aankoopjes van die dag te dumpen, even op de bank te ploffen en te reserveren bij De Grote Frederik. Dat was ook wel nodig, ze zaten al bijna vol. Om acht uur was er waarschijnlijk wel plek, dus gingen we rond die tijd die kant op. De Grote Frederik ligt iets buiten het centrum, in de Oosterpoortbuurt. Maar het is de moeite waard om dat stukje te lopen/fietsen want het eten was fantastisch en de prijzen laag. Tom nam de eend met sinaasappelsaus en ik de zalm met gemberkorst. Als verliefde tieners hebben we elkaar zitten voeren, zo blij waren we met ons eten. Na het hoofdgerecht bestelden we de combinatietoet: Crème brûlée, brownies met aardbeienijs en limoentaart met limoenijs. Daarna zijn we heel gelukkig naar huis gefietst.
Amazing food and very affordable.

ontbijt_in_bad

ONTBIJT IN BAD – GEWOON THUIS
Zondagochtend had ik een verrassing voor Tom: ontbijt in bad. Hij is niet zo’n badderig type als ik, maar kon het zeker waarderen. Croissants met parmaham, vers sap en passievruchttoetjes. Allemaal favorieten van Tom. Ook mocht hij een bruisbal uit mijn Lushcollectie kiezen. Heel gezellig en weer eens wat anders!
Breakfast in the bathtub.

hoornse_plas1 hoornse_plas2 hoornse_plas3

HOORNSE PLAS
Na ons badontbijt stapten we in de auto (fietsen had ook gekund, maar we hadden een lazy sunday) naar de Hoornse Plas. In de zomer zijn we hier jaren geleden wel eens geweest, maar nog nooit voor een zondagse, frisse wandeling. We genoten van het zonnetje, maakten een selfie en dronken een kopje muntthee.
We went out for some fresh air and a cup of fresh mint tea.

sushi_mall

SUSHI MALL – HET HOUT 77
Na al dat uitwaaien hadden we honger gekregen en gingen we lunchen bij de Sushi Mall. Hier waren we dik een jaar geleden ook een paar keer geweest, het was de eerste plek waar we sushi aten. Daarna waren er meerdere sushi tenten gekomen die we allemaal moesten uitproberen. We waren dus terug bij af. En ik moet zeggen dat ik het achteraf toch wel de fijnste sushitent in Groningen vind. De porties zijn namelijk klein en de sushi’s zijn simpel en lekker. Voordeel van de lunch was dat het een stuk goedkoper was dan het diner terwijl de keuze net zo groot was. Wel was de bediening die dag wat traag, maar ach, dan stonden we in ieder geval niet na een uur weer buiten.
Tasty sushi, portions are small and easy to eat.

forum_images

GRONINGER FORUM – HEREPLEIN 73
Onze laatste stop van ons heerlijke weekend, het Filmhuis. We hebben de film Nebraska gezien en man, wat was ie geweldig. Als je hem nog in de bios kan kijken, doe het dan zeker! Hij werd aangeraden door Tea van thefourohseven.com. Als je filmtips zoekt, ga dan zeker even op haar blog kijken.
We went to see Nebraska, an amazing film.

En dat was ons heerlijke weekend. Het beviel ons nog meer dan dat we van te voren hadden verwacht. We hebben een paar hele fijne plekjes ontdekt in onze eigen stad, waar we nog vaak naar terug zullen gaan.

Waar woon jij? Wat zouden jouw tips zijn voor een weekendje weg?
Where do you live? What would be your tips for a citytrip?

REACTIES:

 1. Anne

  Wat een heerlijke post :) Ik vind het echt een heel goed idee, bedacht me meteen wat ik dan allemaal in ‘mijn’ Nijmegen een keer zou opzoeken! Jullie weekend ziet er in ieder geval heel leuk uit en serieus, dat schoentje! AH!

  Reageren
 2. Linda

  Ik ben wel eens een weekendje in Rotterdam geweest, niet dat ik er woon maar wel vlakbij, en dat was ook heel erg leuk! Ik kom er zelf ook niet vandaan, dat scheelt misschien ook wel :)
  Ik ga ieder jaar altijd een paar dagen met mijn moeder op stap naar een stad in Nederland, dus misschien is het wel tijd voor Groningen :D

  Reageren
 3. Kim / Vintage & Beauty

  Wat een goed idee! Ik woon zelf in Hoogezand maar ben graag in Groningen en het Noorderplantsoen is echt top, daar was ik afgelopen zomer ook veel te vinden ^^. Ik heb wat nieuwe plekjes ontdekt om te bezoeken, bedankt!

  Reageren
 4. PSbyDila.com

  Dat ziet eruit als een heerlijk weekendje! (letterlijk en figuurlijk) Nebraska wil ik ook graag zien, alleen jammer dat die niet bij Pathé draait hier (en laat ik nou net daarvoor een vrijkaartje hebben ;)).

  Reageren
 5. Rosanne

  Groningen is en blijft echt geweldig! Ik kom er nu niet meer zo vaak, maar gelukkig is het voor mij dichtbij, ik woon in Assen. Maar veel van deze tips kende ik nog niet, misschien leuk om eens uit te proberen! :)

  Reageren
 6. Tamara

  Ik moet echt een keertje naar Groningen toe, volgens mij is het super leuk om te winkelen daar! Meestal winkel ik in Utrecht of Amsterdam, soms een keertje Rotterdam. Amersfoort (mijn hometown) sla ik liever over: veel leegstand en veel van hetzelfde wat winkels betreft.

  Reageren
 7. Emma

  Ik woon zo’n beetje naast de grote frederik, het ruikt er altijd zo lekker maar ik ben er nog nooit geweest, zo suf! Binnenkort toch maar eens reserveren.

  Reageren
 8. Yvonne

  gefeliciteerd, en wat een lieve selfie! Ik vind jullie een leuk koppeltje zo….. Maar ik ben dan ook de trotse moeder.

  Reageren
 9. Thuisfrontmrs

  Heb je ook tips voor een leuk hotel (voor een leuke prijs) in Groningen? Sarge en ik willen graag een paar dagen weg in onze voorjaarsvakantie maar zijn eigenlijk op rantsoen door de komende bruiloft haha.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Klopt! We hadden niet genoeg ruimte over na het grote ontbijt en hebben in plaats van de lunch een kopje koffie gedronken bij Black and Bloom. Meike en ik zijn wel van plan er binnenkort samen naartoe te gaan.

   Reageren
 10. Daniëlle

  Wat is Groningen toch een fijne stad!

  Ik ben dol op vakanties dicht bij huis. Hup op de fiets, tent achterop, maar de provincie niet verlaten, haha. Toegegeven, in de provincie zijn er wat minder hotspots te vinden dan in de stad, haha.

  Die popcorntrui is waanzinnig!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Hahaha, ik zou dit soort artikelen het liefst elke week doen, want dat zou betekenen elke week zo’n leuk weekend! Enneh, mocht je naar Groningen komen en zin hebben om een kopje koffie met ons/mij te drinken, laat het dan maar weten ;)

   Reageren
 11. Anne

  Nog een aanrader: Het Concerthuis in de Poelestraat is echt een super plek en zou zeker niet misstaan in dit lijstje. Voor de volgende keer! Hapjes om te delen, super leuke inrichting en zondagochtend all you can eat (incl zelf wafels maken) voor 9,-.
  Ook TOET is een leuk taartjes en toetjes cafeetje, je komt er langs als je vanaf het station de stad in loopt. Brownie met smeltende chocolade in het midden…
  En terug komen met Noorderzon, kunstfestival met echt álles en meer in het Noorderplantsoen.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Hihi, hier hebben we allemaal al een keertje over geschreven :) Maar inderdaad allemaal echte aanraders! Vooral Noorderzon en die brownie met chocolade in het midden zijn echt amazing!

   Reageren
 12. Pingback: Hotspot: Linde Huis in Groningen | Team Confetti

 13. Pingback: Photo diary maart #4 + kattenbonus! | Team Confetti

 14. Des

  Die speeeeelhoedwinkel! Wat handig dit! Ik woon nu iets van 3 jaar in groningen en ik heb die echt nog never gezien. En gisteren had ik dus echt serieus over barbapapa gedroomd en nu moet ik die mok hebben. Oh en over flinderscafe….ik heb er ook een x gegeten en de bediening vond ik traag, slecht en onvriendelijk…

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Oh meeeen, wat stom! We hoopten dat het een uitzondering was. Het is zo’n mooi plekje, ik zou er maar wat graag willen werken…

   Reageren
 15. Pingback: Weekendje weg: Groningen #2 | Team Confetti

 16. Pingback: Photo diary 2015 #6 + kattenbonus! | Team Confetti

 17. Gerard

  Veel van de bezochte zaakjes/bedrijfjes bestaan niet meer op die plek, opgeheven, weg , verhuist, andere naam, anderen komen en anderen gaan, zo’n voorbeeld is helaas de Zwanestraat, jammer van zo’n blog dat het een moment opname is maar goed wel aardig en vooral nu met Covid is het aardig om je eigen omgeving beter te leren kennen, op stap dus !! Cafe Flinders is nu cafe/restaurant Zondag met een gigantisch gezellig buiten restaurant. Ik woon midden in de Kerklaan to de rode brievenbus……groet Gerard

  Reageren
 18. Leabeth

  Let’s face it, weed can be a little intimidating. There’s all kinds of lingo involved buy weed packs, and there are so many strains to choose from that unless you have an experienced
  friend with you, buying weed can be really overwhelming.

  Reageren
 19. Jamie Carter

  It’s time to upgrade your wardrobe with our trendy Embroidered Trucker Hat. We at VLM understand that everyone
  always wants to look different and appealing. Our trucker hat will add a new layer of perfection to your look.
  Whether you are getting for a casual day with friends or going on a picnic, our stylish hat is all you need to leave
  a lasting impression on those who matter.

  Reageren
 20. Birol Bahadir

  What does the life of an immigrant look like? Living with a constant reminder that they don’t belong here. If you ask anyone experiencing immigrant life, they would tell you that it’s hard. Birol Bihadir talks about his struggle as an immigrant and what he had to endure. His book is a perfect compilation of what he went through and what he wants to tell his readers.

  Reageren
 21. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions……..

  Reageren
 22. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…..

  Reageren
 23. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……..

  Reageren
 24. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards….

  Reageren
 25. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……..

  Reageren
 26. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary….

  Reageren
 27. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……

  Reageren
 28. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *