Die keer dat er een boek van mij werd uitgegeven…

Bloggers en boeken schrijven, het is hipper dan hip. Maar wat als je al drie jaar geleden een bookdeal had? Is dat ook cool? Want dat deed ik. Ik ging alle uitgeverijen af die misschien interesse hadden (hadden ze niet) en bij de allerlaatste was het raak. Op 1 februari 2012 tekende ik mijn contract en op 1 juni 2012 was de boekpresentatie. En omdat het hoog tijd werd, staat het Handboek voor mietjes nu ook in de Team Confetti webshop!

Zo’n anderhalf jaar geleden schreef ik een artikel over hoe en wat en omdat ik het nog steeds eens ben met de tekst die ik toen schreef (zo tijdloos schrijf ik dus hè) hierbij nogmaals het hele verhaal:

handboek_32 handboek_6

Dit is ‘m dan, het Handboek voor Mietjes. Drie mannen in onderbroek met glinsterende gouden letters erboven. Misschien wel even handig om te vertellen wat voor boek het is en hoe ik er in vredesnaam bij kwam om het te maken:

Zoals je in de flaptekst al kunt lezen, had ik een verzameling. Het begon als een grapje. Elke keer als ik iemand hoorde zeggen: ‘dat is iets voor mietjes’, noteerde ik het in mijn speciale mietjes-notitie-boekje. Na anderhalf jaar had ik een mooie verzameling met meer dan 40 uitspraken over mietjes. Toe ik afstudeerde aan de kunstacademie besloot ik er 15 uit te kiezen en er een foto bij te maken. Ik bundelde ze in een een klein boekje die ik presenteerde tijdens mijn afstudeer-expositie. Ik kreeg er zoveel leuke reacties op, dat ik een paar jaar later op zoek ging naar een uitgever. En die vond ik! Ik maakte een groter en drie keer zo dik boek dat nu in de boekenwinkels ligt.

Genoeg gekletst! Tijd voor een sneak peek:

handboek_28 handboek_27 handboek_23 handboek_20 handboek_15 handboek_13 handboek_4

Hij is te koop voor €12,50 (ex. verzendkosten) bij Bol.com, is een tijdje te koop geweest bij de Bijenkorf (maar toen gingen ze bezuinigen en stuurden de restanten weer terug naar mijn uitgever, booooooe!), BrunaVrolijk (gay & lesbian book/dvd store, zoooooo leuk!), en nog veel meer plekken. Maar bij mij is hij uiteraard het goedkoopst! (€12,95 inclusief verzendkosten) Klik in het menu bovenaan deze website op webshop en je komt er vanzelf.

♥♥♥

Aan wie zou jij dit boek cadeau geven?

REACTIES:

 1. Deisy

  Hahaha.. wat een geweldig boek is dat zeg, ik had hem eerder eigenlijk nog niet gezien (oeps!). Goed dat je hem dus deelt want het is echt een tof boek, ook gewoon om cadeau te geven ofsow ;-) X

  Reageren
 2. Frauke

  Hé wat ontzettend leuk! En wat een geniaal concept, mooi vormgegeven ook :D. Ik wist eerlijk gezegd helemaal niet dat jij al een eigen boek had uitgegeven, hoe cool is dat! En het is eens geen cliché-bloggerboek. Vet! X

  Reageren
 3. Sanne

  Ik volg je blog al een hele tijd, dus ik wist al dat je een boek had gemaakt. Ik vind het echt fantastisch! De vormgeving ziet er erg tof uit, precies een Olga boek!

  Reageren
 4. Hedwig

  Jaa dit boek hebben wij thuis! Mijn vader is een ‘mietje’ (homo) en voor vaderdag hebben we hem toen dit boek gegeven, voor de grap ;) ik vind ‘m echt prachtig!

  Reageren
 5. Iris

  Whoeee ik ben zo blij dat ik een trotse bezitter van dit mooie boek ben! Toen ik er gisteren met Steve doorheen bladerde moesten we zo lachen. Echt heel tof :D

  Reageren
 6. Pingback: Even een bedankje | Dinastie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *