Happiness Project Week: elke dag een film.

Tijd voor een Happiness Project Week met alleen maar FUN! Een challenge die alleen maar leuk was, leek me wel goed voor de afwisseling. Grappig dat het op dag twee al mis ging en ik dus minder goed blijk te zijn in leuke dingen volhouden dan ‘goede’ dingen. Welke films ik keek en waarom het me zo’n goed plan leek, lees je hieronder.

Ik hou van films. Echt heel erg. Ik ga graag naar de bioscoop (meestal in mijn eentje, in dit blogartikel vertel ik hoe je dat aanpakt als je dat een eng idee vindt) en ik vind het heerlijk om anderhalf uur lang naar een andere wereld getransporteerd te worden. Ik heb van die periodes dat ik wekelijks naar de film ga en dat was alweer een tijdje geleden, dus BAM een hele week films!

Sidenote: Ik wilde niet alleen dagelijks een film voor de fun, maar ook omdat ik ’s avonds een beetje te vaak met mijn laptop op de bank hang. Lazy scrollen door Pinterest of Funda of reclamefolders, honderd tabjes open hebben en vervolgens helemaal niks met al die informatie doen. Ik ben een beetje een research junky en ik kan mezelf er echt een beetje in verliezen en dan baal ik achteraf omdat ik er alleen maar moe en hangerig van word. Een week lang films kijken (helemaal in de bioscoop) zorgt er misschien voor dat ik wat meer van mijn vrije tijd geniet en mijn informatie-junky-brain een beetje rust kan geven. Dat was de challenge, ready, set, go!!!

maandag

Ik had ‘Tallulah’ al een tijdje geleden bewaard op mijn Netflix lijstje en dit was de perfecte week om hem te gaan kijken! Deze film is eigenlijk Juno maar dan omgekeerd (Ellen Page en Allison Janney spelen daar allebei in, ik miste J.K. Simmons en Michael Cera wel een beetje om de reünie compleet te maken). Dit keer ‘adopteert’ Juno Tallulah juist een baby… De film was een beetje traag maar wel heel mooi. Perfect voor een maandagavond. Dag één: geslaagd!

dinsdag

Oeiiiii, ik faalde al op dag twee! Ik was van plan om naar de bioscoop te gaan on my lonesome, maar na een dag hard werken besloot ik eerst in bad te stappen en daar mijn avondeten op te eten (hier moet ik echt een wekelijkse gewoonte van maken, het is ultiem genieten). Daarna maakte ik tiramisu toetjes voor de hele week (ook een aanrader). Tom kwam vroeger thuis dan ik dacht, samen deden we nog een yoga video (we hebben nog niet één dag overgeslagen sinds we begonnen met de yoga week, yesss) en daarna las ik nog een half uurtje een boek in bed. Nee, geen film, maar wel een verdomd goeie besteding van mijn vrije tijd, al zeg ik het zelf.

woensdag

Woensdag ging ik wél echt naar de bioscoop (en Tom ging mee). Ik wist dat ze bij DOT (nieuwe hip&happening head quarters in Groningen) één keer in de week een ‘oude’ film draaien. De filmzaal daar is koepelvormig en eigenlijk bedoeld voor 3D projecties door de hele ruimte, dus de normale, rechthoekige beamerprojectie werd een béétje vervormd (denk mini fish eye effect). Ook werden er geen echte filmrollen gebruikt, maar een dvd’tje (we konden meekijken hoe de projectie-persoon door het dvd menu ging en de taal en ondertiteling selecteerde). En tenslotte was het geluid écht bagger (filmmuziek was prima te horen, maar dialogen eigenlijk niet) maar dat bleek een eenmalig mankement te zijn waarvoor iedereen in de zaal ter compensatie een consumptiemuntje kreeg. Maar er was ook veel goed! De stoelen zaten SUPERLEKKER, de zaal zag er fantastisch uit en kaartjes kosten maar €5,- (en voor €15,- kun je er eten én naar de film). De ‘oude’ film die avond was The Beach, die ik als tiener huurde bij de videotheek met een groepje vriendinnen toen hij net uit was (en die een grote indruk op me maakte). Heftig maar zo goed!

donderdag

Op donderdagavond sprak ik af met Meike bij het filmhuis en keken we Certain Women. Het was een mooie film, maar waar hij nou eigenlijk over ging? We zijn er nog steeds over een het nadenken. Maar ik werd er zen van en Meike had een hele doos met fruit de bioscoopzaal ingesmokkeld dus het was een héle goeie filmdate.

vrijdag

Op vrijdag bouwde ik een tent in de slaapkamer (want waarom niet hè?) en keken Tom en ik samen The Lobster. Deze wilde ik al zo lang zien en hij was zo heerlijk raar. En droog. De meest droge film die ik ooit het gezien. Ik vind het een aanrader. Maar ik snap het ook als je het een hele stomme film vindt, want je moet er echt van houden. Tom is overigens niet zo’n enthousiaste filmkijker als ik, maar een film kijken in een tent vond hij wel leuk.

zaterdag

Op zaterdag was ik al wel redelijk over mijn briljante idee heen om elke dag een film te kijken. En Tom al helemaal. Maar we hielden dapper vol en keken een échte klassieker: Casablanca. Met nog veertig minuten te gaan, stelde Tom voor om de film op een ander moment af te kijken en te gaan slapen. Maar we wisten allebei, dat we hem waarschijnlijk op een later moment niet meer op gingen zetten want daar was hij gewoon niet leuk genoeg voor. En dus keken we door. Nee, het was niet mijn favoriete film van deze week, maar ach, nu weet ik tenminste de herkomst van een paar hele beroemde film-quotes. (‘We’ll alway have Paris’ is er bijvoorbeeld eentje).

zondag

Ik had niet verwacht dat ik dit zou zeggen aan het begin van de week, maar yay! Laatste dag van movie week! Maar we hadden wel écht een hele goede afsluiter. Ik wilde graag luchtig afsluiten met een leuke animatie film en zag dat The Lego Movie hele hoge cijfers kreeg. Mijn hele familie was er destijds ook erg enthousiast over maar Tom en ik konden ons eigenlijk niet voorstellen dat het wat voor ons zou zijn. And we loved it! Want hij ging écht over lego, over creativiteit en hij was echt heel grappig. Een beetje intens, maar echt leuk. Geef hem een kans als je net zo sceptisch bent als wij.resultaat

Je kan het misschien al wel raden, maar movie week was niet een héél groot succes. Ja, ik heb een paar hele leuke films gezien, waarvan er een paar al héél lang op mijn lijstje stonden. Maar het was minder FUN dan ik had verwacht. Ik kreeg minder kans om op de bank te hangen met mijn laptop, maar alleen maar films kijken werd een beetje eentonig. Wel is mijn liefde voor de bioscoop gaan weer aangewakkerd en een wekelijks bezoekje naar the big screen ga ik vanaf nu weer inplannen. Maar thuis films kijken, meh… Je krijgt veel minder mee op een tv en ik word ook veel minder in een film gezogen dan in de bios. Maar ach, dat is ook wel weer goed om te weten. En Tom draait al de hele week de soundtrack van The Beach én Casablanca, dus hij heeft er ook iets leuks uitgehaald.

☆☆☆

Op naar het volgende Happiness Project! En deze week gaan we weer door het stof, want het is slaap week… Tom en ik gaan deze week wat eerder naar bed (en ik ga er wat eerder uit), om die o zo belangrijke acht uur slaap te krijgen en ik ga een paar extra experimentjes doen om te onderzoeken of er ook dingen zijn waar ik sneller van in slaap val of lekkerder door slaap…

REACTIES:

 1. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions..

  Reageren
 2. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet………

  Reageren
 3. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary….

  Reageren
 4. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….

  Reageren
 5. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…….

  Reageren
 6. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 7. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards………

  Reageren
 8. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……….

  Reageren
 9. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…..

  Reageren
 10. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep..

  Reageren
 11. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 12. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……..

  Reageren
 13. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……

  Reageren
 14. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 15. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 16. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….

  Reageren
 17. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 18. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 19. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards………

  Reageren
 20. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards………

  Reageren
 21. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards..

  Reageren
 22. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……….

  Reageren
 23. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……..

  Reageren
 24. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……

  Reageren
 25. poppy mizzi

  This is a lovely and informative article. In my opinion, the article provides useful information for readers. Thank you so much for sharing this, I really appreciate it. You can also play new games in poppy playtime .

  Reageren
 26. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *