Hoe overleef ik alleen naar de bioscoop gaan?

Ik ga heel erg vaak alleen naar de bioscoop. Want dat is echt zo’n activiteit waar je géén gezelschap voor nodig hebt. Maar blijkbaar denkt niet iedereen er zo over. Want ik krijg erg vaak de vraag of ‘dat niet gek of heel spannend is?’ En dat veel mensen het zelf niet durven, maar wel zouden willen. Welnu, vandaag deel ik een foolproof in-je-eentje-naar-de-bios-checklist waar zelfs de allergrootste angsthaas mee uit de voeten kan.

STAP 1: KIES EEN FILM
Kies een film uit die je heel graag wil zien, maar waar niemand anders die je kent, trek in heeft. Want ze hebben geen tijd/zin of delen jouw smaak gewoon niet. Of het is een guilty pleasure en je hebt niet eens zín om naar een date te zoeken. Dit zijn de beste films om voor het eerst alleen naartoe te gaan. Blijf op de hoogte van films door je te abonneren op de nieuwsbrief van jouw favoriete bioscoop. In mijn geval is dat het Filmhuis in Groningen: Groninger Forum. Zij hebben een fijne nieuwsbrief waar ze in het kort films die die week in première gaan, beschrijven. Je kunt vanuit de nieuwsbrief meteen naar de trailer klikken en bepalen of het iets voor je is. Zet de film in je agenda (in Groningen hebben films op première-donderdag altijd 50% korting) wanneer je van plan bent te gaan.

begin again kortingsbon

STAP 2: KOOP EEN KAARTJE
Bij veel bioscopen kun je online alvast een kaartje kopen. Heel erg fijn, want dan kun je deze vraag van de gemiddelde balie-medewerkster ontwijken: ’Maar één kaartje? Echt waar?!’ Én je hoeft niet in de rij te staan. Én je loopt niet de kans voor Jan Lul naar de bioscoop te gaan terwijl de film al is uitverkocht. Het grote voordeel voor de angsthaas is vooral: nu móét je wel gaan. Want je hebt al betaald en ons zuinige Nederlandse hart is altijd sterker dan onze bioscoop-vrees. Toch?

popcorn

STAP 3: HAAL VAN TEVOREN SNACKS DIE GEEN GELUID MAKEN
Je kunt snacks halen bij de bioscoop. Dat kún je doen. Maar dat is echt niet slim. Daar hebben ze vooral oude saaie popcorn dat een rib uit je lijf kost. Fiets dus als je naar de bioscoop gaat, even langs de supermarkt. Ga voor verpakkingen die niet kraken en flesjes drinken die je weer dicht kunt doen. Als einzelgänger in de bioscoop wil je liever niet ontzettend opvallen met luidruchtige zakken ships en omgevallen blikjes drinken. Wij zijn ninja’s waar niemand iets van merkt. Kraakt je zakje wel? Maak hem dan alvast open voordat de film begint en positioneer hem zo dat je zonder geluid te maken, goed kunt graaien. O en houd je niet in, je bent in je eentje en er is dus niemand die je fronzend aankijkt als je popcorn bedekt met caramel én chocolade neemt.

selma

STAP 4: NEEM TISSUES MEE
Je weet maar nooit, die stoere actiefilm kan opeens eindigen in een tearjerker en dan zit je niet met een mascara-hoofd als de lampen in de zaal weer aan gaan. Come prepared.

STAP 5: KOM PRECIES OP TIJD
Aangezien je je kaartje al online hebt gekocht en op niemand hoeft te wachten, kun je gewoon vijf minuten voor de film begint, aan komen kakken. Zo zit je niet een kwartier in het volle licht angstig de zaal in te koekeloeren en aangezien je alleen bent, pas je altijd nog wel ergens tussen. Ik heb dan ook geen genade voor groepjes van vijf man die één minuut voordat de film begint moeilijk de zaal in kijken, op zoek naar vijf stoelen naast elkaar. Dat wordt apart zitten jongens, hadden jullie maar eerder moeten komen (ik ben al een echt bioscoop-badass geworden volgens mij).

STAP 6: KIES EEN ZITPLEK
Vaak kan dit tijdens het online kaartjes kopen al, maar niet altijd. Als je alleen bent, is het niet zo leuk om tussen groepjes mensen ingepropt te zitten die zitten te kleffen of te fluisteren. Kies daarom de plek naast het gangpad (links of rechts, maakt niet uit). Dan heb je wat meer bewegingsvrijheid en in ieder geval privacy aan één kant. Daar kun je ook je tas en je snacks kwijt. Daar is er ook bijna altijd nog wel eentje van vrij, want iedereen wil in het midden zitten.

STAP 7: DOE JE SCHOENEN UIT (optioneel en voor gevorderden)
Doe alsof je thuis bent. Het is donker en niemand weet wie je bent. Omdat ik niet zo groot ben, kan ik lekker wegkruipen in die grote bioscoopstoelen. Maar let op! Heb je het idee dat de film bijna is afgelopen? Doe dan stiekem je schoentjes weer aan en niemand heeft iets gemerkt. Oh en als je stinkvoeten hebt, dan gaat dit feest niet door.

♥♥♥

En zo, dames en heren, is hoe ik dat doe, alleen naar de bioscoop gaan.
De eerste keer is een beetje gek, maar daarna wil je niet meer anders, heus waar.

En? Wie gaat ervoor? Make this confetti mama proud!

REACTIES:

 1. gerhilde maakt

  Ik ben een jaar of dertien geleden alleen naar de cinema geweest, maar voelde mij toen ook echt alleen. Sindsdien ging ik niet meer alleen, maar misschien moet ik dat toch nog eens doen. Toen jij de film Carol hier voorstelde, vond ik die wel interessant (heb je die intussen eigenlijk zelf al gezien?), maar ik vond nog geen cinemamaatje. Misschien moet ik inderdaad maar gewoon alleen gaan, met jouw tips! :-)

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Nee! Nog steeds niet! Maar wel alweer heel veel andere films. Onder andere ‘An’. Dat is ook echt een aanrader. :)

   Reageren
 2. Sylvia

  Toen ik zo’n twee jaar geleden in m’n uppie een paar dagen naar Maastricht ging, bezocht ik ook in mijn eentje de bios. Beviel prima, maar sindsdien heb ik het eigenlijk niet meer gedaan. Waarom niet? Geen idee. Misschien toch ergens het idee dat anderen dat raar vinden. En eigenlijk vind ik met Netflix in bed ook wel erg fijn ;)

  Reageren
 3. Deisy

  Hahaha, wat ontzettend heerlijk heb je dit geschreven zeg. Ik ga ook weleens in mijn eentje naar de film en moet zeggen dat ik het de eerste keer echt supergek vond, vooral het einde. Je loopt dan naar buiten en je wilt eigenlijk de film bespreken (zoals ik altijd gewend was), maar er is even niet snel iemand met wie je dat kunt doen haha. Maar als je het vaker doet begint het zeker te wennen en er is inderdaad ook eigenlijk helemaal niets ergs aan ;-)

  Reageren
 4. Sanne

  Wat een awesome tips! Waarom zou je eigenlijk niet in je eentje naar de bios gaan? Maar toch ga ik liever met iemand, niet omdat ik niet alleen daar wil zitten, maar omdat ik het gewoon heerlijk gezellig vind om de film te bespreken of soms zelfs een hand vast te pakken als het eng is, haha.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Oef ja, ik ga eigenlijk nooit naar enge films. Maar Black Swan was best heel creepy en dat had ik niet aan zien komen. Toen baalde ik wel even dat ik alleen was gegaan, haha.

   Reageren
 5. Hedwig

  Wat leuk! En wat cool dat je dat gewoon doet. Ik ben tijdens het filmfestival vorig jaar wel alleen gegaan, omdat ik als vrijwilliger gratis kon. Toen vond ik het helemaal niet gek om alleen te zitten, terwijl ik het nu toch niet zo snel zou doen. Raar eigenlijk, haha. Maar met deze tips moet het wel lukken ;)

  Reageren
 6. Sonja

  Jaaa dit moet ik binnenkort weer eens doen! Heb het één keer eerder gedaan, omdat ik inderdaad graag een film wilde zien die niemand verder wilde zien… en eigenlijk beviel dat wel prima! Die schoenentip had ik zelf nog niet bedacht, dat ga ik dan de volgende keer ook eens toepassen!

  Reageren
 7. Yael

  Ik moest stiekem heel hard lachen om dit artikel. Een echte bioscoop bad-ass..
  Zou niet zo snel alleen durven te gaan, ook een schijtluis hier in tha house! Maar met deze tips kun je er inderdaad niet meer onderuit komen..

  Reageren
 8. Andrea

  Heerlijk! Alleen naar de bioscoop gaan lijkt me echt een goede manier om even te ontspannen en eindelijk die film te zien die niemand anders in mijn omgeving wil zien. ;)

  Reageren
 9. Manon

  Goed artikel! Het is voor velen nog steeds ´gek´ om iets in je eentje te gaan doen, terwijl dat eigenlijk heel fijn is! Zelf zou ik niet zo snel voor de bioscoop kiezen omdat ik thuis nog net iets lekkerder (en schaamtelozer inclusief schoenen uit, onesie aan) lig.. maar als je niet kunt wachten op de DVD release, waarom niet? En snacks helemaal voor jou alleen is gewoon een hemelse gedachte.

  Reageren
 10. Astrid

  Ben ooit in Londen alleen naar de film gegaan, het eerste moment is een beetje awkward maar daarna voelt t echt super normaal. O en die popcorn is echt hemels! Morgen maar even naar de AH :)

  Reageren
 11. Linda

  Wat een leuk artikel :-). Ik zelf nog nooit alleen naar de bioscoop geweest, maar ik ga zo wie zo niet zo vaak. Gelukkig smaakt die popcorn thuis ook heel erg lekker, heb vandaag weer een zak gekocht :-)

  Reageren
 12. Noortje

  Je zou ook nog een plastic bakje mee kunnen nemen en daar je chips in doen :D zit je net als thuis met je snacks op schoot! Ook zou ik dan nog sloffen meenemen of van die slofsokken want ik krijg snel koude voeten. Toen ik mijn pathé pas nog had ging ik graag naar de surprise films op dinsdag. Éen keer ging het echter over one night stands en zat ik naast een (volgens mij single) man die ook alleen was, dat vond ik toch wel een tikje ongemakkelijk. Ook omdat hij keihard om alle grappen moest lachen haha! Gelukkig maakte hij daarna geen move, hihi lucky me! Ik heb Black Swan ook in mijn eentje gezien maar wel thuis, heel creepy inderdaad maar ook heel tof! Een tip voor mensen met ING je kan met je spaarpunten super korting krijgen op een pathé pas voor drie maanden :) voor als je dat nog niet wist :D

  Reageren
 13. Lotte

  In België mag je geen eigen drank of eten meenemen naar de bioscoop. Spijtig, want zoals je zegt kost het vreselijk veel geld in het bioscoopcomplex zelf. Hoewel het vrij logisch en helemaal niet erg klinkt om in je eentje naar de bioscoop te gaan, heb ik dat toch nog nooit gedaan. Hoog tijd om dat eens uit te testen!

  Reageren
  1. Lotte

   Oh wacht, ik ben in Spanje en Zuid-Afrika wel regelmatig in mijn eentje op restaurant gegaan. Als ik dat durf, moet ik de cinema toch zeker aandurven hé?! :-)

   Reageren
 14. Maaike

  Haha, schoenen uit doe ik eigenlijk ook altijd, dan kun je tenminste opgevouwen op je stoel gaan zitten ^^
  Maar alleen naar de bios doe ik eigenlijk nooit. Ik ben ook iemand die dan achteraf heel veel behoefte heeft aan even ‘napraten’ over een film, en dat kan dan natuurlijk niet…

  Reageren
 15. Pingback: Blogleesvoer #31 – SYLVIA KUIJSTEN

 16. Pingback: Happiness Project Week: elke dag een film. | Team Confetti

 17. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet….

  Reageren
 18. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…….

  Reageren
 19. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards………

  Reageren
 20. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….

  Reageren
 21. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary….

  Reageren
 22. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…

  Reageren
 23. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 24. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……….

  Reageren
 25. SMM Panel One

  Discover the power of SMM Panel One, the all-in-one SMM Panel that takes your social media presence to new heights! Whether you’re a business owner, influencer, or content creator, our platform offers a seamless and efficient way to boost your reach, engagement, and visibility across popular social networks. From instant likes, shares, and comments to targeted audience growth and analytics, SMM Panel One empowers you with the tools you need to stand out in the digital landscape. Join us today and unlock the potential of social media success!

  Reageren
 26. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *