Unsuccessful adulting #2: waarom het geweldig is.

Vorige week vertelde ik dat ik me soms een beetje een unsuccessful adult voel en af en toe een beeeeetje buiten de boot val. Maar weet je wat? Ik kan daar eigenlijk wel heel hard van genieten, dat ik nog niet zo volwassen (hoef) te zijn. Want eigenlijk is dat heel erg leuk. Geen dure woorden, enorme verantwoordelijkheden of mantelpakjes voor mij, heerlijk!

De perks van een unsuccessful adult zijn:

Omdat Tom en ik ons nog niet hebben voortgeplant en alleen voor onszelf hoeven te zorgen (en wij zijn gauw tevreden) maakt het helemaal niet uit dat het een dikke bende is bij ons thuis. Wij ruimen op en maken schoon als we er zelf zat van zijn (of visite krijgen, maar dan hoef je alleen de woonkamer en wc netjes te maken). Want er zijn geen peutertjes in de buurt die schroefmachinebitjes, die op de grond liggen in de slaapkamer, in hun mond stoppen. Integendeel, onze katten genieten er ontzettend van als het rommelig is in huis, kunnen ze lekker tegen die schroefmachinebitjes aanmeppen.

En als je dan toch een keertje gaat opruimen omdat je iets te vaak je nek breekt, HEEL HARD muziek draaien en gekke dansjes doen tijdens het opruimen. Mijn persoonlijke favorieten zijn Blurred lines (hoort ook een dansje bij) en SHOUT van The Trammps. Tussendoor een beetje op de bank op en neer springen, even zwaaien naar de buren die je raar aankijken en weer doorgaan met opruimen.

Ik slaap met een hondenknuffel. Hij heet Bruce en hij is heel lekker zacht. Voor alle andere unsuccessful adults: je kunt er eentje kopen bij de IKEA. Of tien voor als je het echt heel gezellig wil hebben. En omdat ie lekker slap is, kun je hem ook in je nek stoppen als je s’ ochtends nog geen zin hebt om op te staan en nog een uur door je instagram feed wil scrollen. #notamorningperson

Je kan gewoon idiote kleding kopen die heel erg lekker zit. Zoals bambi truien en vrolijke sokken. Waarschijnlijk zou ik met mijn mini-mensigheid zelfs kleding van de kinderafdeling aankunnen. Waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht?! Die kleding is altijd VEEL leuker dan die van de serieuze-mevrouwen-afdeling. Wist je dat ik ontzettend veel moeite heb met kleding kopen waar geen vrolijk patroontje of afbeelding op staat? Zo saai, echt niet leuk om geld aan uit te geven…

Je geen kinderen nodig hebt om naar de kinderboerderij of de dierentuin te gaan. Of de speelgoedwinkel. Ik heb een keer een playdough ontbijt-maak-set van Tom voor mijn verjaardag gekregen. En we hebben een hele tijd een knikkerbaan in onze woonkamer gehad. We moeten echt NODIG dat ding weer eens uit de kast trekken.

Geen BH aantrekken. Gewoon niet doen. Die dingen zitten voor geen meter en een zacht sporttopje (Dina raadt een kanten gevalletje aan) is, als je niet te zwaar beladen bent, ook PRIMA. Wat doe je jezelf aan?

Zelfde geval met strings. Nooit gesnapt. Doe mij maar granny panties met een vrolijk motiefje. Wederom: wat doe je jezelf aan?!

Gewoon tien keer achter elkaar van die glijbaan afgaan in het zwembad in plaats van baantjes trekken. En een beetje erbij gillen. En je zwempak/bikini broekje een beetje tussen je billen doen zodat je harder gaat. Of als je langs een speeltuintje komt, gewoon weer een stukje schommelen. En er dan met een boogje vanaf springen.

Een happy meal bestellen. Ik hoef nooit zoveel te eten, er zit een danoontje bij EN speelgoed. En het maakt me niet uit dat het zestienjarige meisje achter de toonbank me met een dikke frons aan zit te kijken. SO WHAT?!

Het Jeugdjournaal kijken. Daar wordt het nieuws een stuk luchtiger gebracht en ik lach me altijd slap als die wijsneusjes met een heel serieus antwoord komen over een grote-mensen-kwesties. En er komt ook heel vrolijk nieuws voorbij dat gewoon goed afloopt. Zoals laatst over een jongetje van zes dat helemaal boven in een boom was geklommen en er door de brandweer weer uit moest worden uitgevist. Zijn moeder: ‘en wat zeg je dan?’ Jongetje: ‘heel erg bedankt, mensen van de brandweer’. Priceless.

Je pantoffels (liefst met dierenpoten) meenemen als je op bezoek gaat en je weet dat je er een tijdje blijft. Of mee naar de bioscoop. Gewoon als het licht uitgaat in de zaal uit je tas halen en aantrekken. En tijdens de aftiteling snel weer omwisselen. Kun je veel beter in die lekkere stoel hangen.

***

Vertel het me alsjeblieft als je nog tips hebt om een nog betere unsuccessful adult te worden!
And don’t hold back!

REACTIES:

 1. Dina

  Dit is allemaal ZO waar! Ik hou van dit blogje. Heel eerlijk: ik kijk bijna nooit het nieuws. Mijn vriend vind het wel heel erg belangrijk dus hij kijkt het, leest de krant en update mij dan over de belangrijkste dingen, zodat ik al die negatieve dingen niet hoef te zien. Het jeugdjournaal is gewoon heel tof (ook meer mij niveau, met die kinderhumor en polls onder kinderen, veeeel leuker).

  Reageren
 2. sofie

  Haha lig ik dan, met mijn armen rond mijn knuffel wakker te worden. Super leuk geschreven!
  Ik kocht vorige week zonder gene een takkie knuffel en sleutelhanger bij de HEMA, de verkoopster keek me een beetje gek aan maar dat kan me niet schelen! Als ik takkie zie wordt ik vanzelf vrolijk :)

  Reageren
 3. Denise

  Leuk! En er is hoop dat je dit makkelijk vol blijft houden, de rest van je leven. Ik ben 45 (!!!), heb nog steeds geen volwaardige baan (als in advocaat, dokter, kapster etc),draag geen hakken, BH’s en andere ongemakkelijke, niet comfortabele kleding en word nog steeds opstandig en tegendraads van ‘grote mensendingen’.
  Ik heb wel een zoon, ben getrouwd (maar pas nadat we al heel lang bij elkaar waren en zoonlief 10 jaar werd), heb een hypotheek. Ik denk (en dat klinkt wel erg volwassen ;-) dat dat soort beelden alleen maar in je hoofd zitten en niets te maken heeft met de manier waarop je in het leven staat.

  Reageren
 4. Linda

  Inderdaad: naar de kinderboerderij en het pretpark en de dierentuin, altijd even schommelen als ik een schommel zie en vooral géén strings dragen :) Ik ga nooit volwassen worden geloof ik. Gekke dansjes zijn hier ook aan de orde van de dag :)

  Reageren
 5. Lana

  Je klinkt als een perfecte volwassene! Hoe heerlijk is het dat je lekker blijft genieten van dit soort dingen in plaats van doen alsof je er te oud voor bent. Ik koop ook lego voor mezelf hoor, kids zijn er nog te klein voor hahaha

  Reageren
 6. Saskia

  Gewoon ook het klokhuis kijken (super leuk). En om de beste vrienden quiz lach ik me ook kapot. Kinderprogramma’s van de publieke omroep zijn liefde. Heb je de loenatik dvd box al? Of buurman en buurman?

  Reageren
  1. Cleo

   Of de BZT-show: kinderwensen zijn de max. Meisjes die boterhammen met hun voeten wilden besmeren met pindakaas. Natuurlijk, dat regelen we, levensgrote boterham en een mega pot pindakaas en smeren maar. Met dat soort programma’s krijg je direct terug vertrouwen in de wereld

   Reageren
 7. Anita

  Heerlijk artikel! Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Oh ja schommelen, binnenkort maar weer eens doen. Lijkt mij echt zo heerlijk, genoot daar vroeger zo van!

  Reageren
 8. Nienke

  Je kan maaltijden in elkaar flansen die echt op niets slaan! Niemand die lastige vragen zal stellen ;) of drie dagen na elkaar hetzelfde eten, gewoon omdat je daar zin in hebt! Of net geen zin im iets anders te maken ;)

  Reageren
 9. Marieke

  Ik vind dit allemaal voorbeelden van supersuccessful adulting :) Waarom zou je alleen een geslaagde volwassene zijn als je saai en stijf bent geworden? Zouden serieuze volwassenen-in-pak niet gewoon kinderen hebben zodat ze zelf met lego kunnen spelen en heel vaak naar de dierentuin en op de schommel kunnen ‘omdat dat zo leuk is voor de kleine’??
  En lollige sokken zijn voor iedereen beter!

  Reageren
 10. Kim

  Ohhh wat een leuk artikel! Ik ben 25 en heb wel een ‘serieuze’ baan. Mijn (vooral oudere) collega’s snappen dan ook niets van mijn Roodkapje broodtrommel, roze frutseltjes of dat ik het leuk vind om samen met mijn vriend een LEGO schip te bouwen! Maar gelukkig zijn er meer mensen zoals ik :).

  Reageren
 11. Saskia

  O ik kan mij hier ZO in vinden. Ik ben nog helemaal niet klaar om volwassen te zijn en mijn favoriete outfit is mijn pinguïn trui (die is trouwens roze en de pinguïn is opgebouwd uit pailletjes). Ik heb afgelopen jaar besloten om gewoon nog een studie te gaan volgens die volledig anders is dan mijn huidige afgeronde studie dus heb ik resoluut al mijn saaie bloesjes naar de kringloop gegooid. Een aanrader vind ik trouwens van die grote dieren sloffen (vind de kat ook erg leuk) en de sims spelen.

  Reageren
 12. Shaz

  Jaaa erg herkenbaar. Ik draag shirts met Disney figuren op terwijl ik 25 + ben en ik kan nog steeds genieten van een bezoekje aan Disneyland of een ander pretpark.

  Reageren
 13. Rianca

  Heerlijk gewoon kunnen schommelen en dat van dat bikinibroekje op de glijbaan doe ik ook nog steeds. No shame in my name. En zeg nou zelf als wij ooit aan kinderen beginnen dan hebben die gewoon vet toffe ouders want die doen alles mee. =D

  Reageren
 14. Alisa

  Hahahaha, dit is zoo herkenbaar. Ik denk dat ik ook een unsuccessful adult ben of eigenlijk word, want ik word morgen 21 (en dan schijn je pas echt volwassen te zijn) Wat een opluchting dat ik niet alleen ben! Schrijf alsjeblieft vaker over unsuccessful adulting, ik heb hard op gelachen zo leuk schrijf je! :D

  Reageren
 15. Irena

  Zo heerlijk! Dat van die strings snap ik ook helemaal niet: hoe kan ik me nu sexy voelen met een koord dat tussen mijn billen spant?!
  Nog één van die adult-dingen waar ik super-unsuccessful in ben: make-up. Ik kan geen eyeliner of mascara aanbrengen zonder eruit te zien als een panda. Dus doe ik dat nooit :)

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Die eyeliner lukt me soms wel, maar meestal wordt ie steeds groter omdat ie scheef gaat. En dan moet het andere oog ook. En ik ben zo iemand die dan de hele dag niet in de spiegel kijkt en er ’s avonds achter komt dat het inmiddels op mijn kin zit… Dus meestal blijft het bij een beetje mascara. En ik heb NOOIT lippenstift op, want dat ziet er raar uit en ik smeer het altijd per ongeluk uit.

   Reageren
 16. Kimberley

  Hahaha, geweldig. Ik heb dan wel kindjes, maar ik doe al die leuke dingen gewoon mee. Zij zijn niet de enige die in het kinderspeelparadijs mogen klimmen, vind ik dan maar.

  Reageren
 17. Karin Éénig Wonen

  Ik moet altijd van een kabelbaan af als ik er eentje spot! Daar word ik zo ultiem blij van! En even steppen met zo’n karretje in de bouwmarkt of in het magazijn van Ikea, dat kan ik ook echt niet laten :D

  Reageren
 18. Soraya

  Wat een heerlijke blogpost! Wij hebben in ons huis een poster met daarop de tekst: never grow up, it’s a trap!

  Kan dus niet anders dan beamen dat je soms je innerlijke kind moet omarmen :D

  Reageren
 19. Margriet

  Oh wat heerlijk! Toen ik dertig werd, was ik een beetje verdrietig dat ik niet alle mijlpalen had gehaald die ik graag voor mijn dertigste had willen halen. En ik vond dat ik niet volwassen genoeg was en daarom dus ook een beetje mislukt. Maar gelukkig houdt mijn man juist van mijn gekke uitspattingen. En als ik jouw blog zo lees vraag ik mezelf af waarom ik niet wat vaker op de schommel zit of door de kamer dans. Want dat is toch gewoon heerlijk!

  Reageren
 20. Kelly

  Super leuk om te lezen, en heel herkenbaar! Ik kan zelf ook nog wel wat momentjes bedenken, haha.
  – Een kinderfeestje geven (inclusief veel snoep), ook al ben je daar veel te oud voor
  – Taart eten als ontbijt, maakt mijn dag meteen goed!
  – Oude tekenseries van je jeugd terug kijken
  – Watersproeier aanzetten als het echt heel heet is en er lekker door heen springen
  – Een hutje in je huis bouwen en lekker je boek uitlezen

  Reageren
 21. Noortje

  Aahh ik heb ook een hondenknuffel van de ikea en die van mij heet Hector! Heb jij ook deze? –> https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/05/d9/f1/05d9f1c48e4d10f9d6e5ef18e690a405.jpg Onze eerste was trouwens Sloes, een panda, en daarna hebben we ook nog vosje en felix geadopteerd na ze gezien te hebben in de gids. Dus waarvoor gaan mijn vriend en ik naar de ikea? Juist om nieuwe knuffels te adopteren :D. Ik hoop ook zo dat ze ooit een nijlpaard uitbrengen! We zijn namelijk heel merkvast dan zijn alle knuffels een beetje hetzelfde en vinden ze elkaar bij voorbaat al aardig. Oh toen ik net plaatjes ging zoeken vond ik ook dat ze al een keer een nijlpaard hebben gehad! Nou dan hoop ik dat ie ooit weer eens terugkomt :)

  Reageren
 22. Rosie

  Wat ik eerlijk gezegd een beetje jammer vind, is dat dit artikel ook vol staat met allerlei oordelen over mensen die jij als “succesvolle volwassenen” omschrijft. Ik draag bijvoorbeeld wel nette kleding, hou van een opgeruimd huis enzovoorts. Maakt dit me dan meteen saai en stijf?

  Is nu juist het hele punt niet dat, ongeacht hoe “volwassen” het is, het goed is? Dat jij je mag gedragen hoe je wilt, zonder de beklemmendheid van hokjes.

  Reageren
 23. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep..

  Reageren
 24. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards….

  Reageren
 25. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…..

  Reageren
 26. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 27. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 28. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *