Meet the Maker challenge + winactie!

Gastblog door Ingrid – Zoals jullie weten probeer ik elke dag een ‘creative girlboss’ te zijn. In het kader van ‘why the hell not’ deed ik in maart mee aan de ‘Meet The Maker’ challenge op Instagram. Wat dat precies is en hoe het meedoen aan zo’n challenge mij is bevallen, ga ik jullie vandaag vertellen. Ook heb ik jullie hulp nodig en kun je wat winnen, vooral blijven lezen dus. ;)

Op mijn eigen Instagram plaats ik dagelijks foto’s van mijn illustraties, schetsen, behind the scenes, inspiratie en fun stuff in mijn leven. Ik zie Instagram een beetje als mijn blog. Maar in tegenstelling tot een echt blog, plaats je bij Instagram een foto met een klein verhaaltje en that’s it. Hele lappen tekst bij je foto zetten werkt gewoon niet. Via Instagram krijg ik regelmatig vragen over hoe ik mijn illustraties maak en met welk materiaal, hoe ik als illustrator ben begonnen of hoe je überhaupt iets moet tekenen. Allemaal vragen die ik niet makkelijk in het kort kan beantwoorden. Mensen willen blijkbaar graag meer weten over de ins & outs van mijn werk als illustrator. Superleuk om te merken! En toen kwam de Meet The Maker challenge voorbij.

1_onderwerpen

De challenge.
De challenge is bedacht door illustrator en ontwerper Joanne Hawker. De titel verraadt het misschien al: het is een uitdaging voor creatieve bosses om meer over hun bedrijfje/merk/product te vertellen, inzicht te geven in hun werkproces en om ‘de maker’ te leren kennen. Hoe? Door elke dag in maart een foto te plaatsen op Instagram bij een bepaald onderwerp. Joanne heeft deze onderwerpen zelf bedacht (hierboven zie je het complete lijstje). Bij het plaatsen van de foto vertel je vervolgens een kort verhaaltje over wat het onderwerp voor jou betekent, simpel toch? Ik plaats al elke dag braaf een foto op IG (behalve in het weekend), dus dat ging mij wel lukken.

De foto’s en tekeningen.

2_1-6

Omdat ik lang twijfelde of ik wel mee zou doen, begon ik zes dagen te laat met de challenge, lekker bezig Ingrid. Ik had dus heel wat in te halen en plaatste in het begin drie foto’s per dag.

Van links naar rechts:
#1. Brand image: Mijn nieuwe logo! Deze is nog niet up & running want Tom (van Olga) en ik moeten mijn website nog afmaken. #2. You: (geen commentaar). #3. Workspace: hiervoor hergebruikte ik een foto van mijn studio uit deze blog. #4. Tools: ik tekende de tools die ik dagelijks gebruik: potlood, gum, inkt, pen, kwast, mijn Wacom en scanner/printer. #5 Can’t live without: Een persoonlijke met dubbele betekenis. Naar buiten gaan, reizen en avonturen beleven geven mij inspiratie en zorgen er tegelijkertijd voor dat ik veel ‘bergen’ op de weg zie. Lees de hele uitleg hier. #6: Raw materials: de materialen die ik veel gebruik en zoals ze eruit zien voor ik ermee werk.

So far so good. Ik bedacht dat ik natuurlijk ook gewoon kleine tekeningen kon maken in plaats van foto’s, ik ben tenslotte illustrator. Ook kan ik foto’s plaatsen uit het archief of die mijn feed nooit hebben gehaald, dus dat deed ik allemaal: work it moment! En in mum van tijd was ik weer een beetje bij.

3_7-12
Van links naar rechts:
#7 Why & How: Mijn ‘Do What You Love’ kaart was een perfect plaatje hiervoor. Het allerbelangrijkste is dat je doet wat je leuk vindt, daar wordt je gelukkig van (lang verhaal, lees het hier). #8 Where: Rotterdam! #9 Goals: Oef, lastige. Ik schreef mijn doelen voor dit jaar op post-its als een reminder voor mijzelf. #10 Favorite small business: Ik maakte deze illustratie en tagde hierin al mijn favoriete adresjes, shops en ontwerpers. #11 Post run: Ik breng bestellingen altijd weg tijdens mijn dagelijkse lunchwandeling. #12 First ever sale: Mijn ABC-dierencanvasjes, waar ik nu ook kaarten van verkoop.

4_13-18

Van links naar rechts:
#13 Feedback: Feedback krijgen zorgt ervoor dat je groeit in je werk. Ik heb veel feedback gehad tijdens mijn studies maar ook nu krijg ik feedback van opdrachtgevers, klanten, collega’s en volgers. #14 Creative friends: Ik maakte deze girlboss-badge-doodle voor al mijn creatieve girlboss-vrienden en volgers, dus ook voor jou! (Binnenkort ook te koop als kaart!) #15 Inspiration: Ik verzamel en bewaar alles wat ik mooi vind, dit geeft mij inspiratie. Deze quote staat in mijn office. #16 Relax: Thee is mijn happy place. Ik word er rustig van en kan er goed bij nadenken. Ik drink dan ook heeeeel veeeeel thee. #17 Photography: Dit zijn de tools waarmee ik mijn foto’s maak, backdrops, telefoon, camera, statief en mijn geheime tool. Klik hier om te lezen wat het is! #18 Shelfie: Een aantal van de planken in mijn studio. Mijn wrapping station, een deel van de kaart voorraad en nick nacks.

5_19-24

Van links naar rechts:
#19 Helper: Dit is mijn lieve blauwe parkiet die helaas vorig jaar is overleden. Hij zat altijd op mijn schouder als ik aan het werk was, I miss him heaps :( #20 Sketchbook: Schetsboeken gebruik ik niet, ik vind ze verschrikkelijk. Ze geven mij druk dat het iets moois moet worden en het voelt alsof ik beperkt word. Dus teken ik op losse papiertjes, A4tjes en notitieblaadjes. #21 Work clothes: Mijn illustrators-survival-pack: comfy trui, happy socks, lieve dieren pantoffels en een warm dekentje. Want als je veel stilzit wordt het altijd zo koud! #22 Best Seller: Deze cactus-in-een-kopje-print is by far mijn best selling item uit de shop! #23 Studio playlist: Muziek is ook één van mijn creatieve tools. Het zorgt ervoor dat ik focus krijg, in de flow kom of frustratie van mij af kan zingen. #24 Milestone: Het winnen van de 2e plek in de Boekie-Boekie StartAward is één van mijn ‘milestones’ (naast het afronden van mijn studies). Ik ben voor 3 prijzen genomineerd geweest maar nooit wat gewonnen. Deze 2e plek voor mijn droomopdrachtgever was dan ook heel speciaal en ik heb al veel mooie dingen voor het tijdschrijft mogen maken!

6_25-31
Van links naar rechts:
#25 Packaging: Met mijn huisstijl stickers en gezellige enveloppen maak ik van bestellingen altijd een feestje! #26 Colour/texture: Ik ben all about kleur en texturen. Dit zijn mijn go-to kleuren en patronen. Fun fact: vroeger gebruikte ik nooit zwart in mijn illustraties, nu best vaak! #27 Routine: Mijn ochtend ritueel voordat ik start met werken: zelfde tijd opstaan, glas water, 10 min yoga, smoothie/fruit en thee. #28 Organised: Ik gebruik de Team Confetti to-do planner, mijn weekplanner en de Pomodoro timer om mijn dag goed te organiseren en in te plannen. Ik werk in tijdslots met verplichte pauze om goed te kunnen focussen! #29 In action: Hier zie je mij werken mijn mijn studio met op mijn schouder mijn parkietje <3 #30 Books/blog: ? Deze foto verschijnt op 30 maart. #31 Customers: ? Deze foto verschijnt op 31 maart.

Hierboven heb ik de foto’s laten zien die ik maakte of tekende voor deze challenge met een korte uitleg erbij. Wil je meer lezen over het verhaal bij een foto? Ga dan naar mijn Instagram pagina of  klik op de hashtag #teken_ingmeethemaker voor een overzicht van alle foto’s. 

7_kaarten

Hoe ik de challenge heb ervaren én hoe jij mij kan helpen (+ iets kan winnen):
Ik had er niet veel moeite mee om elke dag een foto te plaatsen of te verzinnen, dat deed ik tenslotte al. Wel vond ik het lastig om vast te zitten aan het onderwerp van die dag, dat voelt heel beperkt en krampachtig en daar werd ik onrustig van. Ik begon met wat achterstand aan de challenge en dat heb ik eigenlijk constant zo gehouden. Ik merkte dat ik het wel fijn vond om wat speelruimte te hebben en niet elke dag de druk te hebben om iets te moeten maken. Wat ik eraan heb gehad? Het geeft mij een mooie reflectie op hoe ik werk, wat ik al heb bereikt en dat ik daar best een beetje trots op mag zijn. #Girlboss. Ook besef ik mij hierdoor dat iedereen op zijn eigen manier werkt en dat het helemaal niet erg is als jij het misschien anders doet. Zo blijken er tóch veel andere illustratoren te zijn die nooit met een schetsboek werken en die ook van zichzelf vinden dat ze niet zo heel goed kunnen tekenen.

Om wél uitgebreider op creatieve vragen in te kunnen gaan heb ik jullie hulp nodig! Heb jij een prangende creatieve / girlboss / work-life vraag of wil je iets weten over hoe ik werk? Stel je vraag dan in de comments hieronder. Je mag je vraag ook mailen via www.teken-ing.nl óf een comment achter laten op één van mijn Instagram foto’s (tag mij dan wel even @teken_ing). In één van mijn volgende gastblogs zal ik jullie vragen beantwoorden in een Q & A. Onder alle vragen verloot ik één setje van vier Teken-ing kaarten naar keuze!

♥♥♥

Ingrid Wuyster is illustrator / ontwerper en maakt veel moois onder de naam Teken-ing.
Eén keer in de vier weken blogt ze voor teamconfetti.nl.

REACTIES:

 1. Doinja

  Heel erg leuk zo’n inkijkje! Mijn vraag zou zijn: #discipline hoe krijg en/of houd je een goede discipline wat betreft het werken in je uppie? Ik bedoel.. t lijkt mij soms best lastig om niet snel afgeleid te worden door bv Netflix, koffie met de buurvrouw etc etc.

  Reageren
 2. Manon

  Goedemorgen! Wat een megafijne blogpost is dit. Naast dat het een geweldig goed beeld geeft van Ingrid krijg ik zelf ook weer zin om mijn creatieve stash erbij te pakken en aan de slag te gaan. Thanks :D

  Reageren
 3. Britt

  Ik vraag me af wat jij doet als je niet tevreden bent met je werk en het maar niet wil lukken. Leg je dan alles aan de kant en ga je wat anders doen (zo ja, wat) of ga je juist net zo lang door tot het wel lukt?

  Reageren
 4. nina || ninamaakt

  Ahh, superleuk om te horen hoe je de challenge vindt! Ik herken die onrust wel van vastzitten aan één bepaald onderwerp op een bepaalde dag (en daarom loop ik nu ook behoorlijk achter, maar ach, dat komt wel vanzelf een keer goed). Maar volgens mij ga je als een raketje!

  Ik ging heel lang nadenken over een vraag waar ik ook écht nieuwsgierig naar ben, en kwam uiteindelijk tot de volgende: Werk je liever in opdracht, met duidelijke richtlijnen, of vind je het fijner om vrij werk te maken en helemaal je eigen gang te gaan?

  Ben benieuwd, liefs!

  Reageren
  1. Ingrid

   Haha, ik ben nu aardig bij omdat deze blogpost een beetje een stok achter de deur was. Dan is het wel fijn om bij te zijn dat het ook klopt op mijn Instagram account ;)

   Leuke vraag Nina, zeker omdat ik met beide kanten te maken heb. Dank je wel, ik ga ‘m voor je beantwoorden binnenkort!

   Reageren
 5. Kirsten

  Ik heb wel een vraag! Hoe heb je de moed gevonden om gewoon te gaan doen wat je doet? Want ik vind het zelf nogal spannend en vaak ook moeilijk om van mijn creatieve avontuur mijn beroep te maken. Het is toch even anders dan een 9-5 job met een loonstrookje. Tips?!

  Reageren
 6. Pingback: Vijf inspirerende blogposts + Kletsen - Manonrelated.nl

 7. Pingback: Creatieve girlsboss Q&A: de antwoorden! | Team Confetti

 8. slotsite

  I’m writing on this topic these days, slotsite, but I have stopped writing because there is no reference material. Then I accidentally found your article. I can refer to a variety of materials, so I think the work I was preparing will work! Thank you for your efforts.

  Reageren
 9. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet……….

  Reageren
 10. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions..

  Reageren
 11. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards..

  Reageren
 12. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…

  Reageren
 13. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……..

  Reageren
 14. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……..

  Reageren
 15. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 16. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *