You can’t have it all but you can have the best!

Nee, je kan niet álles willen en álles doen, daar kwam ik vorige week maar weer eens achter. Ik dreigde weer eens kopje onder te gaan in werk en stress en besloot mijn nieuwe levensmotto eens flink toe te passen. Maar bedenken wat nou het beste is? Dat is best moeilijk…

vaasjes

DILEMMA’S
Ik had eventjes alles aan de kant gegooid voor de HEMA opdracht (hierboven één van de resultaten). Ik was aardig zenuwachtig want stop motion filmpjes maken zijn niet mijn dagelijkse bezigheid en ik had een beetje last van imposter syndrome (bang zijn om betrapt te worden op onkunde). Maar ik had het zó goed gedaan (hun woorden, niet de mijne) dat ze meteen nog een opdracht voor me hadden. Met weer een strakke deadline. Natúúrlijk wilde ik dat doen! Maar ik had ook nog een blog, een agenda, een webshop en andere opdrachten lopen en toen kreeg ik het even héél benauwd. Het leek alsof ik niks kon laten vallen, alles leek even belangrijk. Dat was natuurlijk helemaal niet zo, maar zo voelde het wel.

TOO MUCH TO HANDLE
Toen ik bijna misselijk van de stress mijn planning voor de komende weken aan het maken was, wist ik dat het anders kon en vooral MOEST. Ik hou van mijn werk, meer dan van wat dan ook en dus vind ik het héél belangrijk dat ik het leuk blijf vinden. Want een eigen agenda ontwerpen is geweldig, animaties maken voor HEMA is een dream come true en bloggen is een hobby waar ik mijn werk van heb mogen maken. Maar als ik veel te veel te doen heb, dan stop ik met nadenken, houd ik weinig rekening met mezelf en denk ik nog maar aan één ding: het moet af. Ik keek heel toepasselijk bovenstaande video van Fran Meneses die in dezelfde crisis zat (teveel leuke projecten) en wist net als zij dat ik toch echt iets moest laten vallen.

Door alle opdrachten en deadlines die opeens uit de lucht kwamen vallen, had ik de dingen die ik nodig heb om relaxed en blij te blijven een beetje laten vallen. Maar één keer yoga gedaan vorige week, een paar dagen waarbij ik de 10.000 stappen niet had gehaald en her en der een paar uurtjes slaap te weinig…

FIRST THINGS FIRST
Meteen nadat ik besloot om de blogartikelen op donderdag voor de komende weken te laten vallen, zakten mijn stress levels en kreeg ik er weer zin in (in plaats van onder mijn bed te willen schuilen). Ontwerpen voor HEMA is iets waar ik altijd van gedroomd heb en dus staat die opdracht op de eerste plaats. Daarna komt meteen de Team Confetti agenda 2017. Die is elk jaar weer meer werk dan dat ik denk maar als ik dezelfde planning aan houd als vorig jaar, dan zou iedereen zijn/haar agenda vóór Sinterklaas moeten ontvangen. Ik had hem liever wat eerder afgemaakt, maar er ik heb er gewoonweg geen tijd voor. It is what it is! En omdat blogartikelen schrijven nu op de derde plek komt (met pijn in mijn hartje), blijft daar de minste tijd voor over. Drie artikelen in de week, daar zullen we het de komende weken even mee moeten doen.

nothing-to-see

A LITTLE TOO LATE
Ik had het idee dat ik best snel op de stop knop had gedrukt, maar mijn lijfje begon afgelopen donderdag alsnog te protesteren. Een stijve/pijnlijke nek en een koortslip waren het gevolg van teveel willen doen en te weinig rust. Damn it! Behalve dat een koortslip heel onprettig aanvoelt en eten moeilijker maakt, geeft hij je het gevoel geeft dat je een gedrocht bent wat het daglicht niet kan verdragen. Ik heb ze al zo vaak gehad, maar ze blijven altijd k*t met peren.

tc_photobooth_blogfoto_06

#GIRLBOSS LIFE
Alhoewel ik mijn beste werk heb geleverd als ondernemer (ik ben gewoon veel gemotiveerder dan wanneer ik voor een baas werk), is ondernemer zijn soms écht heel moeilijk. Er is af en toe helemaal geen werk (voornamelijk in de zomer en in het begin van het jaar) en soms veel teveel. Nee zeggen kan heel moeilijk zijn als je net een tijdje weinig werk hebt gehad en ook als de opdrachten gewoon héél leuk zijn. Jammer genoeg kun je opdrachten niet opsparen voor tijden dat het rustiger is. Een goede routine vinden die altijd werkt is dus héél tricky. Het belangrijkste blijft prioriteiten stellen en ‘nee’ durven te zeggen. Niet te bang zijn om anderen (en mezelf) teleur te stellen en FOMO (fear of missing out).

YOU CAN’T HAVE IT ALL BUT YOU CAN HAVE THE BEST!
Je moet er dus echt even je best voor doen een een beetje op blijven letten, maar dan kun je het béste doen in plaats van álles (en huilen). In dit geval was ’the best’ de leukste werk-opdrachten. Maar ik probeer het bij veel meer dingen toe te passen. Zo heb ik niet zoveel kleding meer (capsule wardrobe yo) maar draag ik alles wat er in mijn kast hangt met veel plezier. En het geldt ook met eten. De enige snack die ik in huis heb, is pure chocolade met zeezout (van AH, goddelijk spul) en ik neem altijd maar één bolletje ijs bij de ijssalon. Ik kijk alleen films die míj heel erg leuk lijken (en niet die ik zogenaamd gezien moet hebben) en houd op met boeken luisteren of series kijken als ik ze halverwege toch niet zo leuk blijk te vinden. Bijna elke uitnodiging voor een leuke persdag beantwoord ik met ‘dat klinkt heel leuk maar ik kan helaas niet komen’ en ik probeer onder zoveel mogelijk verplichtingen uit te komen waarbij mijn aanwezigheid niet echt iets toevoegt (controversieel maar heel bevrijdend). Het leven kan soms overweldigend lijken en dan heb je het gevoel dat je over weinig controle hebt. ‘Als je het te druk hebt om beslissingen te nemen, dan neemt iemand anders ze voor je’ hoorde ik laatst in een luisterboek voorbij komen. Die ga ik proberen te onthouden. En nu hopen dat ik de volgende keer nog wat eerder op de stop knop druk…

♥♥♥

Wat zijn prioriteiten en wat zou jij eigenlijk minder willen doen of hebben?
Please let me know!

REACTIES:

 1. Stephanie

  Knap dat je zo snel op de stopknop hebt geduwd. Volgende keer zal het nog beter gaan omdat je de symptomen sneller herkent en beter naar je lichaam leert luisteren.
  Heel veel succes nog met je HEMA opdracht en je agenda.
  Groetjes

  Reageren
 2. Anouk

  Succes met alles! Ik kan niet wachten op de agenda, maar gelukkig is 2016 nog niet over ;) Ik begrijp je wel hoor, want ik moet momenteel ook even de stop knop drukken!

  Reageren
 3. Ingrid

  You can do this! Fijne blog <3 Bedankt voor het filmpje van Fran! De doorlopende crisis is heel herkenbaar (ik ben denk ik een gedachten-hoarderer), Volgende week neem ik gewoon vrij en dan ga ik hele dagen haar filmpjes terugkijken :)

  Reageren
 4. Nikita

  goed dat je op de stop knop geduwd hebt,
  ik ken het gevoel. ben de laatste week ook weer in overdrive aan het gegaan, heb dit weekend dus tijd gemaakt voor dingen die ik leuk vind. en ik voel me meteen al veel beter ! maar toch nog opletten want het is meteen terug teveel he.
  ik denk dat jouw lezers er wel alle begrip voor hebben! gezondheid komt voor, dus nu eerst die yoga en 10 000 stapjes en nadien komen wel meer blogberichten als er terug tijd voor is !

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Jaaaaaa! Ik vind het zo lastig inschatten hè? Je merkt het eigenlijk pas als het een beetje te laat is… En even pauze is vaak niet genoeg, even goed nadenken over je dagelijkse activiteiten…

   Reageren
 5. Galina

  Ik vind je een inspiratie! Gewoon eerlijk toegeven dat je jezelf voorbij aan het lopen bent, maar zonder een brok zelfmedelijden te zijn. En het (stukje van het) filmpje voor HEMA is ook heel gaaf :P

  P.S. check eens l-lysine tegen een koortslip, helpt écht! Je kunt hem zelfs ermee voorkomen in sommige gevallen als je hem voelt opkomen.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ah, zo fijn om te horen. Af en toe twijfel ik of mijn schrijfsels wel goed overbrengen hoe ik me voel en zo te zien is het deze keer weer goed gelukt! En bedankt voor de zalf tip! Ik had zelf ook héle goede crème die ik al jaren met veel succes gebruik, maar ik zag vorige week dat hij inmiddels dik over datum was. Ahum, dan gaat ie niet werken hè?

   Reageren
 6. Kathleen

  Ik heb zo een donkerblauw vermoeden dat ik binnenkort toch eens een voorbeeld moet nemen aan jou en Fran. Er zijn zoveel zaken die ik graag doe maar een halftijdse job, een bijberoep, een blog of twee, een ontluikende liefde voor YouTube, klantenwerk, eigen projecten,… Het werk stopt eigenlijk nooit. Dus alle respect voor het feit dat je die keuzes maakt.

  Reageren
 7. Sanne

  You go girl! Zelfs de meest awesome girlboss kan niet alles doen. En dat is niet erg!
  Maarrrr, ik weet natuurlijk niet of het allemaal mogelijk is, is het niet een idee om je bedrijfje uit te breiden met leuke people? Je hebt natuurlijk op Team Confetti al toffe gastbloggers, maar misschien kun je administratie wel uitbesteden? Of een stagiair nemen? Of een (goede en leuke!) freelancer aannemen die de minder leuke klusjes voor je oppakt? Altijd lastig natuurlijk, want je wil dat de kwaliteit en jouw stijl er niet op achteruit gaat, maar misschien weegt dat wel op tegen de hoeveelheid stress die je dan minder hebt…

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Oh ik snap je helemaal! Maar ik vrees dat dingen uitleggen etc. meer tijd kost dan het zelf doen. En waarschijnlijk kan het ook niet uit. Ik heb al heel erg veel aan mijn lieve gastbloggers die gewéldige content maken elke week weer. Ingrid én Vera hebben een hele mooie omslag voor de agenda gemaakt en blogbezoekers sturen achtergrondpatroontjes op, dus dat scheelt al een hoop. ^_^

   Reageren
 8. Fatima

  Toen ik bijna misselijk van de stress mijn planning voor de komende weken aan het maken was, wist ik dat het anders kon en vooral MOEST.
  Maar als ik veel te veel te doen heb, dan stop ik met nadenken, houd ik weinig rekening met mezelf en denk ik nog maar aan één ding: het moet af.

  Dit is dus exact mijn probleem. Ik ben misselijk, druk in mijn hoofd en daardoor tijd aan het verspillen. Teveel denken aan teveel dingen.
  En ik ben geen zelfstandige ondernemer maar druk op werk plus druk buiten werk zorgt gewoon voor stress. Vind het echt knap dat je op tijd op de stopknop drukt. Ik heb het bloggen ook op een lager pitje gezet maar de rest kan ik gewoonweg niet verminderen. Heel leerzaam dit stukje!

  ps. mooi filmpje love it!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Wat vervelend voor je Fatima! Ik weet als geen ander dat alleen maar de focus leggen op ‘afmaken’, het genieten van dingen wegvaagt. Daarnaast ben je nooit trots of blij als iets is gelukt, het kan alleen van de to do list en daarna moet je weer dóór. Ik ben op het moment bezig met het luisteren van ‘Essentialism’ (staat op Storytel) en dat geeft me af en toe een goede motivatie om ‘nee’ te zeggen en te bekijken of het écht niet minder kan. Misschien heb je er ook iets aan. ^_^

   Reageren
 9. Nicky

  Heel herkenbaar, dat gevoel dat alles moet en je niets kunt laten schieten. Goed dat je aan de rem trekt, keuzes maakt en daar ook nog eens heel eerlijk over schrijft.
  Er verschijnen misschien minder blogs, maar de stukken die verschijnen zijn super inspirerend en lees ik graag nog eens. De stapjes, kiezen voor dingen die je echt belangrijk vind en beseffen dat je niet alles alleen hoeft te doen, ik volg je daar graag in!
  (De stapjes zijn in progress, ik kom steeds iets verder. En ik leer meer om te kiezen voor dingen die ik gewoon graag wil. Ik merk dat ik daar blij van word, maar mijn vriend ook. Kijk: daar is het feelgood-gevoel! Score!)
  Ga zo door en veel succes met alle leuke dingen waar je mee bezig bent!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Oh yes Nicky! Dat vind ik zó fantastisch om te horen. Ik wilde echt graag wat meer diepgang in mijn feelgood blogartikelen brengen en iets toevoegen. Dus ik ben echt over the moon dat het jou helpt, al is het maar een beetje. Goed voor jezelf zorgen is ook heel goed voor anderen, je bent gewoon veel gezelliger, liever en inspirerender. Go you!

   Reageren
 10. Siroon

  Zo herkenbaar. Elke dag denk je weer dat je superwoman bent. Maar helaas. BAM! Weer tegen de muur.. Maar aan de andere kant.. als je elke dag weer denkt dat je superwoman bent en het lukt soms wél, heb je wel een awesome dag! En anders moet je gewoon wat confetti knippen :) sterkte!

  Reageren
 11. H*

  Vooral het inzicht dat je dit op álles is je leven kunt toepassen is er voor mij eentje om vast te houden. Tijd is nu eenmaal een schaars goed en het is goed om de kwaliteit/kwantiteit/balans in de smiezen te houden. Ik schrijf ´m even op een tegeltje in mijn achterhoofd.

  Reageren
 12. nina || ninamaakt

  Oe, ik heb het afgelopen jaar al zóveel lessen op dit gebied geleerd (niet per se altijd op de meest gezellige manier helaas), maar pfoe, het blijft toch een terugkerende struggle. De laatste anderhalve maand werkte ik heel fijn en heel hard, maar nu merk ik dat ik toch weer een beetje leeg begin te lopen. En vandaag doe ik al de hele ochtend mijn best om me niet schuldig te voelen omdat ik én niet ben wezen wandelen én nog niks nuttigs heb gedaan (oke behalve de keuken stofzuigen nadat ik koffie omver gooide. ?) Maar duizend dank voor dit blogje, want je helpt me net weer over de drempel om iets van mijn to do list te schrappen waar ik al drie maanden een slecht voorgevoel over heb. Babysteps it is.. (en sorry voor deze wazige lange reactie waar je verder niet echt iets mee kan, maar hij was voor mij wel heel therapeutisch om te schrijven ?)

  Reageren
 13. Pingback: November inspiratie: een dubbele dosis - Aandachtige Blog

 14. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 15. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 16. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…..

  Reageren
 17. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards………

  Reageren
 18. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary………

  Reageren
 19. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……

  Reageren
 20. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……….

  Reageren
 21. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……….

  Reageren
 22. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *