Weekendje weg: Groningen #2

Tom en ik waren afgelopen weekend een whopping 7 jaar (!!!) bij elkaar! En om dat te vieren, trakteren we onszelf sinds vorig jaar op een weekendje weg in eigen stad. Want er is altijd wel iets nieuws te ontdekken in Groningen, we hadden geen last van reistijd we hoefden geen oppas te zoeken voor de poezen. Win win win!

sokken

Om alvast in de romantische koppeltjes-sfeer te komen trokken we allebei onze nieuwe Chatty feet sokjes aan. Awwwww.

pernikkel buiten pernikkel broodje gehaktbal

PERNIKKEL – AWEG 2
Op zaterdag was onze eerste stop een ontbijt/brunch/lunch bij Pernikkel. Ik had er al veel over gelezen en was inmiddels heel erg benieuwd. Ik denk dat dit een van de allergrootste ontdekkingen was dit weekend. De ruimte is prachtig, het interieur modern met een beetje retro, maar niet volgepropt. De pancakes van Tom waren de lekkerste die we ooit in Groningen hebben gegeten (alhoewel Courtney’s kitchen er ook wat van kan) en mijn broodje met tomatensaus en gehaktballetjes was ook verrukkelijk. De kaart is minuscuul en verandert vaak. We hebben aanstaande zaterdag al een Valentijnsdate met vrienden gepland hier, dus dat zegt wat. Instant hit!

klinkhamer buiten klinkhamer kerst klinkhamer binnen klinkhamer kerstboom

KLINKHAMER ANTIEK & CURIOSA – FOLKINGESTRAAT 50
Het was best een tijdje geleden (een jaar om precies te zijn) dat Tom en ik de stad zijn doorgewandeld en elke winkel binnen zijn gestapt waar we nog nooit waren geweest (en die ons aansprak, we hebben de juweliers en stofzuigerwinkels overgeslagen). We begonnen in het leukste winkelstraatje van Groningen: de Folkingestraat. En alhoewel ik volgens mij als kind weleens een half been in deze winkel had gezet, was ik er nog nooit echt naar binnen gelopen. Want als ik dat wel had gedaan, dan was ik het nooit vergeten. Holy moly! Rariteiteinkabinet alom!!! Zocht je nog een skelet van een reusachtig paard of een kerstboom met opgezette eendjes en een poppenhoofd erin? Dan is dit je winkel. Er waren ook heus leuke dingen hoor, maar we zijn erdoorheen gelopen alsof het een museum was, wijzend en gillend. Genieten. :)

de stadsakker buiten de stadsakker klompjes de stadsakker vogelhuisjes

DE STADSAKKER WINKEL – OUDE KIJK IN ’T JATSTRAAT 38
Tom en ik hebben GEEN groene vingers, dus eigenlijk hadden we hier niks te zoeken. Maar ach, het leek me zo’n leuk plekje om eens doorheen te lopen. En dat was het ook. Er waren vogelvilla’s, gekleurde tuinklompjes en designer kruidenbakjes. Deze winkel is ADORABLE, lekker groot, mooi ingericht en je wordt er instant blij van. Weg winterdip! Als ons balkon van de zomer nog eens een make-over nodig heeft, dan komen we terug.

nelzer buiten nelzer binnen nelzer schoenen

NELZER – OUDE KIJK IN ’T JATSTRAAT 46
Aha! De perfecte Olga & Tom winkel. Platen voor Tom, mooie interieurspulletjes voor mij. En te gekke tweedehands feestkleding en schoenen. Nelzer is een schattig tweedehandszaakje waar we ons meteen thuis voelden. Het is er netjes en er is veel aandacht voor styling. Tom kocht er twee platen en ik een kommetje om een cactus in te stoppen (voor in de vensterbank in de gang). En we zijn nog aan het nadenken over de groene lamp. Die zou stiekem heel erg mooi in onze gang staan (eh, hangen). Maar we hadden er eigenlijk al eentje op marktplaats gekocht, hummmmm…

laif en nuver buiten laif en nuver binnen laif en nuver omg

LAIF & NUVER – VISMARKT 40
Ik dacht dat Laif en Nuver een beetje een truttige woonwinkel was met een landelijke sfeer, dus ik had hem altijd overgeslagen tijdens het winkelen. Maar ik hoorde her en der dat ze er ook toffe en moderne dingen verkochten. En dus trok ik Tom mee naar binnen en stonden we al snel met open mond te wijzen naar al het pracht en praal. De winkel is heel erg monumentaal met enorme zware deuren, erkers en hoge plafonds. Daarnaast is de styling om door een ringetje te halen en is er voor iedereen wel iets leuks te vinden.

mr mofongo cocktail arm mr mofongo cocktail mr mofoncho nachos

MR. MOFONGO – OUDE BOTERINGESTRAAT 26
We waren inmiddels een beetje winkelmoe en het was tijd voor een drankje. Duizend (ok, zeven) jaar geleden hadden Tom en ik onze eerste officiële date in het restaurant van Mr. Mofongo. Inmiddels is het restaurant uitgebreid met een cocktailbar waar we nog nooit waren geweest. En wat voor eentje! Met een ROBOTARM die je cocktail samenstelt. He wat? Ga zelf maar kijken.
En er waren nachos met een kilo creme fraiche, oh yes!

concerthuis dead pony club concerthuis brood concerthuis sticky toffee

HET CONCERTHUIS – POELESTRAAT 30
Ok, we zijn bezweken en hebben valsgespeeld. Bij Het Concerthuis waren we natuurlijk al duizend keer geweest. Maar na de nachos bij ons drankje, hadden we geen mega trek meer. En omdat we moe waren, was ons verlangen naar nieuwe dingen een beetje weggevaagd. We wilden gewoon ons lievelingsbiertje en een paar lekkere hapjes. En dus streken we neer bij onze favoriete hipster hang-out. Maar we bestelden wel EINDELIJK de sticky toffee pudding met vijgen en OMG wat was die lekker. Jep, ik ben blij dat we geweest zijn…

’s Avonds hebben we gezellig op de bank een serie marathon gehouden. Een serie die al heel lang op ons to-watch lijstje stond: Sherlock. Ooooo en hij is erg leuk! Aanradertje!

de biechtstoel buiten de biechtstoel lunch

EETCAFE DE BIECHTSTOEL – DAMSTERDIEP 22-24
Op zondagmiddag zouden we naar woonboulevard VESTA gaan en daar ook meteen lunchen. Maar het restaurant was gesloten en toen zijn we weer bezweken voor een oude bekende. De Biechtstoel is een heel populair eetcafe, maar hoe druk het ’s avonds is, zo rustig is het meestal ’s middags. En met het grijze weer, konden we wel een knus plekje gebruiken. Wel namen we iets anders dan normaal. Ik bestelde de dagschotel en Tom de hamburger met pesto. Jum jum jum en mijn hemel wat is het toch altijd veel, haha.

vesta winkel vesta auping vesta accessoires vesta fruitschaal

VESTA – PEIZERWEG 74
Nadat we zo rond als een tonnetje De Biechtstoel verlieten, stapten we weeeeeer in de auto richting VESTA. Hier zitten heel veel woonwinkels bij elkaar ingestopt. We zagen heel veel mooie en dure dingen en verlieten het pand uiteindelijk met een nieuwe fruitschaal met 50% korting (scoooooore!).

toet buiten
toet chocolade fondant
toet tarte tatin

toet kaasplankje
toet sorbetijs tom en olga

TOET – GEDEMPTE ZUIDERDIEP 85
En toen was het tijd voor het hoogtepunt van ons romantische weekendje: een toetjesdiner van zeven gangen. Woop woop! Onnozel als we waren, hadden we er even niet aan gedacht dat dit waarschijnlijk een girls-only-kind-of-night zou zijn. Tom is bij ons thuis de grootste toetjesverorberaar en vond het geen probleem om aan een tafel met alleen maar meiden te zitten, haha. Zolang er maar VEEL toetjes waren. En nou, die waren er dus genoeg. We aten bevroren druiven, een stoofpeertje, een chocoladefondant, tarte tatin, chocolade fondue, een hartig pannenkoekje, een kaasplankje en sorbetijs. Het was er knus en gezellig (en daardoor zijn de foto’s bagger, but you get the picture) en we rolden naar huis. Het 7-gangen diner is er gemiddeld één keer in de maand. Je kunt hier bekijken wanneer het volgende diner is en reserveren. Ook kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief.

***

En toen zat ons heerlijke weekendje er alweer op. Ik zou de tips bewaren voor als je een keer een weekendje naar Groningen komt. En alle tips van vorig jaar ook. ;)

REACTIES:

 1. Hedwig

  Ik moet zo te zien echt eens een dagje Groningen inplannen, wat een leuke dingen allemaal! Vooral dat toetjesdiner spreekt mij erg aan haha. En gefeliciteerd nog met jullie jubileum! :)

  Reageren
 2. Sarah

  Wat super leuk dat jullie een weekendje in eigen stad doen! Top idee! En leuk om zo alles te zien, ik herken aardig wat! Ik heb een tijd in de Folkingestraat gewerkt, dus elke pauze was ik in de stad te vinden haha! De Biechtstoel ben ik nog nooit geweest, maar daar moet gauw eens verandering in komen zie ik wel!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   De Folkingestraat is zooooo leuk! Ik heb er als student een paar maanden gewoond, is toch wel leuk hoor, dat je de deur uitstapt en meteen in de stad bent.

   Reageren
 3. PS by Dila

  Wat een ontzettend leuk weekend hebben jullie achter de rug! Heel gaaf. En zo heb ik ook weer een aantal nieuwe adresjes die ik aan mijn lijstje kan toevoegen voor als ik Groningen bezoek. ;)

  Reageren
 4. debby

  leuk!!! en gefeliciteerd :):) misschien moet ik dat binnenkort ook eens doen met mn partner een weekendje uit in eigen stad :) in maastricht genoeg plekjes waar we nog niet geweest zijn! haha

  ik zou trouwens ECHT terug gaan voor die groene lamp! toen ik de foto zag dacht ik al wauw die zou mooi boven het trappengat hangen hahaha

  Reageren
 5. Hessel canrinus

  gefeliciteerd allereerst! Ik heb de komende weken denk ik nachtmerries van de kerstboom met opgezette(!) eendenkuiken (!!) en afgehakt poppenhoofd (!!!) die ook nog eens geen ogen lijkt te hebben…
  Maar wel een hele hoop toffe plekken ontdekt. Misschien moet ik maar weer eens langskomen in Grunn?

  Reageren
 6. Pingback: Photo diary 2015 #7 + kattenbonus! | Team Confetti

 7. Malou

  Hihi ik moest zo lachen om je: als je nog op zoek bent naar een skelet van een groot paard of een kerstboom met eenden en een poppenhoofd haha. <3 Wat is Groningen toch een leuke stad! Mijn ex-vriend woont er en toen kwam ik er vaak maar sinds ik niet meer met hem samen ben, ben ik er nooit meer geweest! =o

  Reageren
 8. Pingback: Weekendje weg: Groningen #3 | Team Confetti

 9. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary………

  Reageren
 10. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 11. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……….

  Reageren
 12. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…….

  Reageren
 13. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *