Cha Cha Cha Changes – Lifehack

header

Lately I feel like my life is getting a little bit too boring for me. Every week feels the same, there is nothing exciting going on in my life. So I made up a plan, to break out of this ‘Groundhog Day’ life.
De laatste tijd heb ik het gevoel dat mijn leven een beetje aan me voorbij vliegt. Dat ik in een sleur zit en iedere week als de vorige voelt. Om hier verandering in te brengen heb ik een plan bedacht!

 change

Iedere maand stop ik met twee dingen dingen die ik doe, waarvan ik het idee heb dat ze niet goed voor me zijn en ga ik daarvoor in de plaats twee nieuwe uitdagingen aan! Noem je iets als dit niet een “challenge”? The Changes Challenge? Nehhh, gewoon een goed voornemen! Door iedere maand dingen te veranderen aan mijzelf, of nieuwe uitdagingen aan te gaan moet mijn leven wel weer spannender worden!
Every month I will quit two habits of mine that aren’t doing me any good. And I’ll create 2 new habits for myself that’ll, hopefully, bring me infinite joy and happiness!

unplug-02

De veranderingen voor de maand maart zijn:

Unplug – Quit – Read – Save

Unplug
Ik zit veel achter de computer, voor mijn bedrijf en voor Team Confetti. Daarnaast kijk ik veel TV, of nou ja films dan. En Ik kijk ieder half uur wel op mijn telefoon, voor Whatsapp en mijn mail. Er is altijd wel wat te zien en ik verveel me nooit. Maar ik heb het idee dat ik door al die elektronica niet goed tot rust kom. Heb altijd het gevoel dat er veel te weinig uren in een dag zitten. En aan een boek lezen of even mijn gedachten op een rijtje zetten kom ik helemaal niet toe. Daarom wil ik beginnen met 1 dag in de week geen TV geen computer en geen telefoon (bellen uitgezonderd). Het al echt even wennen worden, maar ik ben benieuwd naar wat het me oplevert!
I will unplug all of my electronic devices all day long, once a week. I think this will give my mind some much needed rest.

Quit
Het 2de ding waar ik waar ik mee stop is roken. Ik rook al erg lang en ik rook erg veel. En de tijd is gekomen dat ik stop. Niet alleen zal ik mij fitter voelen en blij zijn om van de stank af te zijn, maar ik besefte mij ook ineens dat het weinige geld wat ik overhou in de maand, opgaat aan sigaretten. En dat vind ik zonde. (Ik ben nu al een paar dagen gestopt en af en toe is het zwaar, maar zeker vol te houden!)
I’ll quit smoking, this will not only make me feel better, but will also save me loads of money!

Read
Omdat ik meer tijd overhoud door de unplugged dag ga ik proberen iedere maand een boek te lezen. Ik vind lezen sowieso erg leuk, maar neem er nooit de tijd voor. Het eerste boek wat ik ga lezen is Streets of the World. Deze vond ik laatst bij de kringloop. Het gaat over een fotograaf die het plan heeft om ‘de straat’ in alle steden van de wereld te fotograferen’. Lijkt me wel een inspirerend verhaal!
I’ll try to read 1 book per month.

Save
Aangezien ik door het stoppen met roken geld overhoud ga ik voor het eerst in mijn leven geld sparen. Ik kan dan misschien een leuke citytrip boeken in de zomer! Of zelfs een langere reis maken.
And I will save some money, for the first time in my life!

***
Ik merk nu al dat deze veranderingen een positief effect hebben op mijn leven.
Vooral het idee dat je veel dingen zelf in de hand hebt, voelt erg goed.

Zijn er ook dingen in jou leven die je anders zou willen zien?

REACTIES:

 1. avelien

  Leuk Meike!
  Goede voornemens :)
  Vind je wel ambitieus met ‘een dag geen apparaten.’ Ik zeg tegen mezelf vaak : ‘zo nu mag het vanavond pas weer’ en dat werkt ook al erg goed. 2/3 uren werkt al..erg hè.
  Enne dat roken: top!

  Reageren
 2. Olga

  Goede voornemens! Ik ben nu al trots!!! Ik ben sinds deze week mijn tijd beter aan het benutten en houd bij wat ik doe zodat ik weet hoeveel tijd bepaalde dingen kosten. Ook stap ik eerder uit bed :)

  Reageren
 3. Astrid

  Wauw! 1 dag per week, stoer!
  Wel goed om stil te staan bij het feit dat het leven zo voorbij schiet… ik constateer dat alleen en daar houdt het op (helaas)
  ga er ook maar eens iets mee doen! Succes

  Reageren
  1. Meike Bericht auteur

   Misschien helpt het als je gewoon iets kleins verzint? En zodra dat lukt, dat je gemotiveerd raakt om iets groters aan te pakken?

   Reageren
 4. Thuisfrontmrs.

  Wauw! Good for you! Ik ben vandaag 3 weken en 1 dag gestopt met roken en inmiddels kan ik zeggen dat het een hele grote opluchting is! Wat mij erg hielp was lollies eten op de momenten dat ik trek kreeg ik een sigaret. Daarnaast las ik iedere avond een hoofdstuk uit het boek Heel Nederland Stopt. Dat werkte zeer relativerend haha. Heeeeeeeeel veeeeeel succes!

  Reageren
  1. Meike Bericht auteur

   Wat goed van je!!! Ik heb van die gezouten zonnebloempitjes in schil, dit houdt mijn handen bezig. Lolly’s ga ik denk ik zo nog even halen!!

   Reageren
    1. Meike Bericht auteur

     Goed hoor, nog steeds gestopt!!! Eerste boek bijna uit. En mijn eerste unplugged dagje achter de rug. Ging ook goed, tot ’s avonds, toen heb ik toch nog even de tv aan gehad…Volgende keer beter ;)

     Reageren
 5. Lauriëtte

  Hele mooie voornemens Meike! De tekst in de eerste afbeelding, If we don’t change, we don’t grow, is dat zelf geschreven? Het handschrift is prachtig! Heel erg veel succes met stoppen met roken, ik ben inmiddels 5 maanden gestopt en ik voel me inderdaad fitter en hou veel meer geld over!

  Reageren
  1. Meike Bericht auteur

   Thanks Lauriette, Ik heb de tekst niet bedacht, maar wel zelf geschreven inderdaad! Wat goed, 5 maanden gestopt!!! Ik voel me nu na 3 dagen al een heel stuk fitter, echt bizar ook hoe vroeg ik wakker word!

   Reageren
 6. Hedwig

  Wat een mooie voornemens :) en ook wel haalbare als ik het zo lees. En wat goed ook dat je stopt met roken! Dat doen heel veel mensen je niet na hoor. Ik ben benieuwd naar je volgende update!

  Reageren
 7. My happy kitchen

  Knap hoor, stoppen met roken. En wat een goed plan, twee dingen stoppen en twee dingen starten. Ik zat laatst vier dagen in een vakantiehuisje zonder wifi. Wat in eerste instantie een drama leek, blijk uiteindelijk een zege: nog nooit zoveel tijd overgehad!

  Reageren
 8. Tessa de Haas

  MEIKE, had je dat niet even kunnen zeggen gisteren?!
  Goed bezig!!! En dan zaterdag uit met mij zonder te roken! Dat gaat lukken!
  1 dag geen tv, compu en geen mobiel lijkt me heeeeeel moeilijk…

  Reageren
 9. Liselore

  Mocht je genoeg bij elkaar kunnen sparen voor een citytripje of reisje: ga ergens heen waar geen wifi is ;) Ik ben er vorig jaar niet aan toegekomen, maar normaal ga ik in de zomer altijd naar Zwitserland in zo’n dorpje waar tot voor kort internet echt zeldzaam was. De meeste mensen denken dat ik niet zonder wifi kan, maar op vakantie: HEERLIJK. Keep it up :)

  Reageren
 10. Manon

  Wat een goed voornemen zeg! Knap dat je dit aangaat :) Soms wil ik ook minder online “leven” en meer offline zeg maar. Ik ben sinds 1 januari ook begonnen aan een heuse “challenge”, meer lezen! Voorheen las ik alleen op vakantie, als ik rust had, maar ik ben nu al bezig in mijn 4e boek en dat is al heel wat. En ik vind het heerlijk <3 Goodluck!

  Reageren
 11. Eva

  Wat een goede voornemens zeg! Hou je ons wel op de hoogte? Ben erg benieuwd hoe het zal gaan! Ik heb vooral qua unpluggen wel wat problemen, en dan gelijk ook met dat ik daardoor weer te weinig lees. Misschien ook eens doen. En ik zou ook wel een eigenschap op die manier de deur uit willen doen, dat je gewoon kan voornemen niet meer zo te zijn en wel op een andere manier en dat je ze gewoon kan switchen. Lijkt me best nuttig.

  Reageren
  1. Meike Bericht auteur

   Jazeker, iedere maand een update :) Ik zou idd ook bepaalde eigenschappen wel willen verwijderen, kost alleen wel heel erg veel tijd denk ik…

   Reageren
 12. Stephanie

  Wat goed van je, heeel veel succes!! :D Je kan het hoor!
  Ik heb toevallig net een post geschreven voor de Happy Challenge, daar geef ik ook aan wat ik wil veranderen en hoe ik dat ga doen, haha.

  Reageren
 13. PSbyDila.com

  Leuke uitdaging! Ik zou ook wat minder achter mijn schermpje zitten, maar een hele dag zonder pc of telefoon zal ik niet overleven. Het zal al een uitdaging worden om één middagje of avondje in de week screen-free te plannen. ;)

  Reageren
 14. Linda

  Wat knap dat je het merkt en er wat aan gaat doen, stoppen met roken vind ik super goed, succes! Het gaat je vast lukken.
  De tv een hele dag uit doen vind ik knap, nu lig ik bijna hele dagen op bed en is tv voor mij toch wel belangrijk, maar een boek lezen lukt mij ook steeds minder bijv door de telefoon, Ipad, pc etc.dus daar ga ik iets op bedenken. Bedankt voor het wakker schudden en heel veel succes met alles, laat je het weten of het lukt?

  Reageren
 15. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet……..

  Reageren
 16. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions……….

  Reageren
 17. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep………

  Reageren
 18. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…….

  Reageren
 19. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……

  Reageren
 20. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…..

  Reageren
 21. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…

  Reageren
 22. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary….

  Reageren
 23. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *