Tomatensoep van Floor

header

Dit heerlijke tomatensoepje aten we tijdens de Día de los Muertos Surpriseparty voor Heike. Vriendin Floor had heerlijke hapjes gemaakt EN een ontzettend lekkere tomatensoep. ‘RECEPT!’ Riepen we in koor. En hier is hij dan:

Het fijne aan dit recept is dat je de tomaten niet hoeft te ontvellen en dat je er weinig voor nodig hebt of hoeft te doen. Het enige wat je hoeft te doen is een paar uurtjes wachten.

tomatsensoep_27

INGREDIËNTEN (voor vier personen soep):
– 2 liter water
– 1 kilo tomaten in vieren gesneden
– 1 grote wortel
– 1 aardappel
– 1 ui
– pakje verse Italiaanse kruiden
– 2 laurierblaadjes
– schepje suiker
– peper en zout (of een bouillonblokje)
– scheutje olijfolie
– 1/2 pakje slagroom (of kookroom)
– geraspte kaas

tomatsensoep_21

Fruit in een grote pan een uitje in wat olijfolie en doe vervolgens alle ingrediënten (behalve de slagroom en de kaas) in de pan. Laat 2-3 uur koken. Vis de laurierblaadjes eruit. Pureer met een staafmixer. Proef en voeg eventueel extra peper en zout toe.

Het is geen goed idee, ik herhaal GEEN GOED IDEE om de soep in delen te pureren in een blender. Door de stoom wordt het dekseltje eraf geblazen. De hele keuken zit dan onder de soep en je handen zijn verbrand. I learned the hard way…

tomatsensoep_2

Voeg na het pureren de room toe aan de soep. Als de soep eenmaal in je lievelingskom zit, doe je nog een klein handje geraspte kaas in de soep.

tomatsensoep_12

Wij van Team Confetti adviseren tomatensoep van Floor!
***

REACTIES:

  1. Femke

    Ik heb ook eens gedacht dat het handig was om soep in de keukenmachine te pureren. Dat kan ook wel, in kleine hoeveelheden dan, want je verbarndt je anders lelijk. Ook I’ve learned the hard way…

    Reageren
  2. Pingback: Photo diary januari #1 + kattenbonus | Team Confetti

  3. Pingback: 10 Out-takes Tag! (aka de Tea Tag) | Team Confetti

  4. write a paper for me

    It is still difficult for some to master the program, but thanks to the fact that there is a write a paper for me, an assistant on which any written work is done was much easier because specialists write the best works there

    Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *