Thanks man!

Gastartikel door Koos – Tromgeroffel! Here I am, de eerste man op teamconfetti! En nee, ik ben geen kunstenaar, geen goochelaar en ik werk niet met dolfijnen. Ik leef an ordinary life en ben daar over het algemeen heel gelukkig mee. Ik ben sinds kinds af aan gefascineerd door de vraag wat ons gelukkig maakt. Ik mag er graag over lezen en probeer allerlei oefeningen en tips uit in mijn dagelijkse leven. En wat goed werkt, mag blijven. Ik hoop dat jullie het leuk vinden als ik af en toe een paar van mijn blijvertjes met jullie deel.

Alles uit het leven halen is misschien wel de grootste druk die wij onszelf opleggen. YOLO! Wij moeten opvallen én meedoen. Super gezond leven én elk festival bezoeken. Een goede baan en 3x in de week tientallen vriendschappen onderhouden. Volgens mij is niet diegene die dit allemaal doet gelukkig, maar diegene die gedurende de dag stil kan staan bij wat die dag heeft gebracht. Olga’s blog over Unsuccesful adulting gaat hier volgens mij ook een beetje over: als je kan genieten van al die kleine dingen die jou elke dag weer vrolijk maken voelt dat zo veel beter dan je zorgen maken over wat een ander daarvan vindt. Maar dat is makkelijk gezegd natuurlijk.

Toch denk ik dat wij zelf veel invloed hebben op ons eigen geluk. En ja ik weet het, pech bestaat en het leven gaat niet altijd over rozen, maar ik ben er van overtuigd dat het niet is wat we doen maar hoe we het beleven. Ik zag een jaar geleden dit filmpje over dankbaarheid en besloot dat ik meer aandacht wilde besteden aan waar ik dankbaar voor ben. Ik schrijf zo vaak als het lukt op waar ik dankbaar voor ben die dag. Dit helpt mij om bewust te zijn van mooie dingen die elke dag weer plaatsvinden, maar ook om gebeurtenissen meer in een positief daglicht te zien. Zo sta ik elke dag even stil bij hoe dankbaar ik ben voor die heerlijke douche, de kleine momentjes die mijn relatie zo geweldig maken, een eigen auto of juist de trein, mijn werk, vriendschappen. Het meest waardevolle is dat ik steeds méér momenten ervaar waar ik dankbaar voor ben, zoals glimlachende mensen op straat, de persoon die de deur voor je openhoudt en de bizarre kraaien in mijn straat.

Ook gebeurtenissen die ik in eerste instantie negatief ervaren heb, hebben iets in zich om dankbaar voor te zijn. Dit helpt mij om negatieve gedachten een plekje te geven. Tijdens een presentatie kan ik bijvoorbeeld het gevoel hebben dat niemand luistert en dat komt meestal niet ten goede aan mijn verhaal. Ik zoek dan bewust iemand op die wel aandachtig luistert en bedank diegene hardop in mijn hoofd. Dat maakt het voor mij luchtiger en makkelijk om bijvoorbeeld weer een grapje te maken of even rust te nemen voordat ik doorratel in mijn verhaal.

Kortom, die 3 minuutjes die het kost om mijn dag op te schrijven, helpen mij echt om te herkennen wat mij eigenlijk gelukkig maakt. En door het te herkennen, kan ik mijn geluk ook beter ervaren. Melody Beattie is het gelukt om mijn punt in 4 zinnen samen te vatten

“Gratitude unlocks the fullness of life. It turns what we have into enough, and more. It turns denial into acceptance, chaos to order, confusion to clarity. It can turn a meal into a feast, a house into a home, a stranger into a friend. Gratitude makes sense of our past, brings peace for today and creates a vision for tomorrow.”

Tot slot, waar zijn jullie vandaag eigenlijk dankbaar voor? Ik ben ook heel benieuwd naar wat jullie doen of wat jullie helpt om meer uit de dag te halen of juist om met mindere leuke dingen om te gaan. Zolang het geen gezichtsmasker of een bad met glitterschuim is, probeer ik het graag uit en misschien kan ik daar in een volgende blog wat over schrijven.

***

Koos blogt één keer in de acht weken voor teamconfetti.nl. Hij is succesvol in unsuccessful adulting, denkt over alles na en deelt graag zijn gedachten over de kleine dingen die het leven zo leuk maken.

REACTIES:

 1. Tom

  Interessant verhaal Koos! Ik heb gelukkig niet zo’n last van per se alles uit het leven moeten halen met alle druk van dien. Ik denk dat ik in dat opzicht ook vrij goed ben in unsuccessful adulting :-) Wel een goed idee om bewuster dankbaar te zijn, ga ik eens proberen. Ik ben vandaag dankbaar voor mijn leuke baan: ik heb stiekem sinds gisteravond al zin om zometeen weer aan de slag te gaan.

  Reageren
 2. Ingrid

  Heel mooi geschreven en ook erg waar. Wel denk ik dat die druk niet alleen uit onszelf komt, want vlak de algemene normen en waarden, het verwachtingspatroon van je omgeving en de media niet uit. Het is een beetje van alles wat die druk uiteindelijk maakt. Het is soms moeilijk om te zien dat de dingen die zo vanzelfsprekend zijn eigenlijk heel waardevol en mooi zijn. Zelf sta ik hier ook steeds vaker meer stil en probeer ik negatieve zaken ‘om te denken’. Ik probeer elke dag iets te doen waar ik blij van word, klein of groot.

  Welkom Koos! En geef die glitterbadschuim die ik heb opgestuurd als welkomstcadeau dan maar aan Olga ;)

  Reageren
  1. Koos

   Bedankt Ingrid! Ik denk dat het feit dat de omgeving ook een grote rol speelt in de druk die wij ons zelf opleggen, de rol van dankbaarheid niet echt verandert. Gezonde druk heeft ook een functie, maar meestal helpt het ons niet om gelukkiger te worden, dat is waar. Ik denk dat bewust en dankbaar zijn, helpt om te herkennen wat wij zelf willen in plaats van wat wij ons laten aansmeren door de omgeving :)

   Reageren
 3. Nienke

  Fijn stukje! Ik paste het eens toe op mijn eigen situatie. Ik zit thuis omdat ik nog geen werk heb gevonden, maar ben dan wel dankbaar omdat ik veel kan gaan sporten en smiddags de restjes van de avond ervoor opsmikkelen in plaats van saaie boterhammen op het werk te eten ;)

  Reageren
  1. Koos

   Bij werk zoeken moest ik wel hard mijn best doen om het positief te benaderen, leuk om te lezen en erg knap! Ik dacht ook altijd aan het feit dat ik er ook veel van leerde: jezelf neerzetten, presteren, schrijven etc.

   Reageren
 4. Daisy

  Ik was vandaag bij de apotheek waar, het in tegenstelling tot andere keren, erg rustig was.
  Ik denk; ” ik hoef geen nummertje te trekken want ik ben de 2de klant”. Verder niemand. Stom natuurlijk……er kan natuurlijk ieder moment iemand binnenkomen.
  En ja hoor…..er komen 2 klanten binnen. Ze trekken beiden een nummertje. Zit ik dan, zonder nummertje, beurt voorbij!
  Terwijl ik dit zeg, geeft de eerstvolgende klant na mij direct haar nummertje aan mij en als vanzelfsprekend geeft de klant na haar haar nummertje weer door om vervolgens een nieuw nummertje te trekken.
  Ik heb ze bedankt. Heb m’n dankbaarheid geuit.
  Misschien denk je waar heb je het over!?!
  Ik ervaar helaas regelmatig dat bovenstaande tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend is.

  Reageren
  1. Koos

   Daisy! Dit soort kleine dingen, maken je dag toch? Ik denk dat wij net zoveel plezier beleven aan het nummertje weggeven, dan het nummertje krijgen. Als het niet gebeurd vind ik het altijd een gemiste kans voor die ander om zijn dag wat glans te geven haha

   Reageren
 5. Iris

  Wat een superfijne blogpost dit! Ik schrijf zelf elke dag in het boekje One line a day. Dit vind ik zelf heel prettig, omdat je dan even terug kan kijken naar je dag. Af en toe zijn er wat mindere dagen, maar eigenlijk altijd kijk ik met een glimlach terug: zie je wat je geleerd hebt, wat voor mooie dingen je gedaan hebt die dag of waar je heel blij van wordt.

  Ik ben heel benieuwd naar je volgende stukje!

  Reageren
 6. Vera

  Hahahaha die laatste zin, Koos! Geen glitterschuim? Dat maakt écht gelukkig hoor ;)
  Nee, zonder gekkigheid: wat een prachtig verhaal heb je geschreven en ik denk dat het zó waar is dat mensen zo driftig op zoek zijn naar geluk dat ze het nog niet zien al staat het voor hun neus te dansen. Dat is ook een beetje ‘het hier en nu’; je moet het druk hebben om succesvol over te komen. Geluk lijkt daaraan ondergeschikt.
  Ik heb een tijdje geleden ergens op een blog gelezen (ik lees er zoveel dat ik niet meer weet welke) over iemand die elke avond in bed, voor ze gaat slapen, even opsomt voor zichzelf wat die dag bijzonder of mooi heeft gemaakt. Ik was van plan daarmee te beginnen, vergat het vervolgens compleet maar nu ik jouw artikel lees en lees hoe jij dingen opschrijft moest ik er weer aan denken. Dus vanavond ga ik beginnen, want ik heb gelukkig heel veel in mijn leven wat me gelukkig maakt :) Thanks for sharing, Koos!

  Reageren
  1. Koos

   Leuk om te horen Vera! Dat is het precies, er elke dag even bij stil staan helpt om het in de toekomst ook steeds beter te herkennen volgens mij. Ik ben benieuwd of het lukt! (gek hoe lastig het is om dit soort dingen te starten of vol te houden he?)

   Reageren
 7. Pingback: Geluk vinden in je vrienden. | Team Confetti

 8. Pingback: Olga versus autorijden… | Team Confetti

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *