Over werk, gebrek aan realiteitszin en oncharmante poses.

Gastblog door Vera – Het is een enorme eer om vandaag het spits af te mogen bijten met de eerste gastblog in de geschiedenis van ‘het nieuwe Team Confetti’. Maar als ik eerlijk ben, vind ik het ook wel een beetje spannend. Ik ben namelijk een typische creatieveling: ik ben een klein beetje (of eigenlijk best wel erg) ‘socially awkward’ en ik praat niet zo graag over mezelf. En nu hoor ik je denken dat dat laatste nogal in strijd is met het feit dat ik ook blog over mijn eigen leven. Klopt! Maar laat ik het zo zeggen: via een computerscherm over jezelf praten is een stuk makkelijker dan in real life. Ik spreek uit ervaring.

Toch ga ik het vandaag nog even over mezelf hebben. Oh I know, I know: Olga heeft me vorige week al aan jullie voorgesteld. Je hoeft dan ook niet bang te zijn voor dubbele informatie. Want vandaag ga ik jullie wat meer vertellen en laten zien over hoe ik werk. Want mijn werk is eigenlijk net als ik: een beetje awkward.

Ik vind het ‘nodig’ om hier wat over te vertellen omdat ik op familiefeestjes, netwerkborrels en andere bijeenkomsten vaak het compliment krijg dat ik zo’n goede beeldbewerker ben. Dat mijn illustraties eruit zien alsof ze echt zo zijn gefotografeerd in plaats van in elkaar ‘gephotoshopt’. Uuuuh…Thanks, but no thanks. ‘That is NOT how I roll’.

Mijn manier van werken is namelijk voortgekomen uit één van mijn grootste ‘gebreken’: het feit dat ik niks snap van licht, schaduw en perspectief. Vraag mij niet iets realistisch te tekenen want daar bak ik dus niks van. Vraag mij dus ook niet om een illustratie zo realistisch mogelijk in elkaar te ‘photoshoppen’, want je raadt het al: ‘epic fail’.

franjedesign 8 franjedesign 9

Mede vanwege mijn gebrek aan realiteitszin (dat soms wel eens verder reikt dan alleen mijn werk, maar dat even terzijde), maar ook omdat ik niet al mijn werkdagen wil doorbrengen achter mijn computer heb ik besloten om al mijn 3D-illustraties ‘live’ op te bouwen en te fotograferen. Zo zijn licht, schaduw en perspectief natuurlijk en hoef ik mijzelf niet te pijnigen met het achteraf toevoegen van één van die drie factoren. Natuurlijk bewerk ik mijn beelden wel iets na in photoshop, maar alle 3D-illustraties die je van mij ziet zijn foto’s van een ‘set’ die ik heb gebouwd in mijn mini-keuken (die ik dus regelmatig verbouw tot mini fotostudio) of ergens op locatie.

franjedesign 2 franjedesign 3 franjedesign 4 franjedesign 5 franjedesign 6 franjedesign 7

En die locatie kan overal zijn. Bijvoorbeeld in andermans huiskamer…

franjedesign 15 franjedesign 16 franjedesign 17

…of gewoon op een muurtje ergens in Toscane.

En geloof me, om het ‘perfecte shot’ te krijgen moet je soms de meest oncharmante poses aannemen. Op je buik in de duinen liggen? No problemo! Een arsenaal aan apparatuur, statieven, illustraties en tape rondsjouwen? Yes sir! Rare blikken van voorbijgangers krijgen? Done!

franjedesign 10 franjedesign 11 franjedesign 12 franjedesign 13 franjedesign 14

 

Heb je iets opgestoken van deze ‘les in 3D illustratie? Mooi! Want met mijn gastblog van volgende maand ga je zelf aan de slag met deze techniek. Maak je borst dus maar alvast nat.

Vera blogt één keer in de vier weken voor teamconfetti.nl. Ze is illustrator, allround mooie dingen maakster en ze heeft haar eigen label: Franje Design!

REACTIES:

 1. Mique

  Wat een enorm leuke illustraties! Vooral het geboortekaartje is erg mooi. Bij de eerste foto dacht ik nog: Is dat een kinderbedje? Huh wat moet je daar nou mee? Maar op de volgende foto’s werd het duidelijk, super mooi gedaan!

  Reageren
 2. Denise

  Geweldig! Ik wil nu al aan de slag! Haha. Hoe krijg je je illustraties zo mooi uitgeknipt/gesneden?
  Aaahhh,was het maar vast volgende week ;-)
  Denise

  Reageren
  1. Vera

   Hoi Denise!

   Dat uitsnijden is een kwestie van gewoon heel vaak doen. Ik print mijn illustraties uit en dan plak ik ze op dik papier. Daarna snijd ik ze zo netjes mogelijk uit. Geloof me: oefening baart kunst ;) Super leuk dat je nu zelf zo graag aan de slag wilt!

   Reageren
  1. Vera

   Hoi Debbie!

   Dank je wel voor de complimenten! Ja, ik teken alles zelf. De lijntekeningen maak ik met de hand en ik kleur ze in op de computer. Wat er daarna mee gebeurt heb je zojuist gezien :)

   Reageren
 3. Dina

  Wat maak jij ontzettend mooie dingen! Dat geboortekaartje… ik smelt bijna, zo lief. Ik ben heel erg benieuwd naar wat je volgende maand voor ons in petto hebt.

  Reageren
 4. Anneleen

  Wauw wat ben je creatief, ziet er allemaal heel mooi en gezellig uit! Vooral dat geboortekaartje vind ik geweldig! Ik ben benieuwd naar je artikeltjes hier op team confetti!

  Reageren
 5. Maja D

  oooh, ik hoop op volgende maand iets met lama’s. Voor mijn werk maken wij gebruik van lama’s, wist je dat die beesten heel speciale antilichamen maken? Ik ben dus grote fan van die beestjes :-)

  Reageren
  1. Vera

   Je werkt met lama’s, Marja?! Droombaan! Mag ik vragen wat je doet? Mega lama fan overhere, maar dat heb je vorige week waarschijnlijk al wel gelezen ;)

   Reageren
   1. Maja

    hihi, ik werk in een labo, onze lama’s staan ergens op een boerderij, dus ik heb ze zelf nog maar één keer gezien. Zo lieve beestjes. Wij vaccineren onze Lama’s en gebruiken dan hun antilichamen (uit hun bloed gehaald) in laboexperimenten om op zoek te gaan naar medicijnen. Gelukkig moeten er voor onze experimenten geen lama’s dood gemaakt worden, anders zou ik het niet willen doen, ze hebben er eigenlijk geen last van en worden super goed verzorgd. Maar ik heb dus ook een zwak voor die beestjes, ze zijn zo koddig en hebben prachtige ogen.

    Reageren
 6. Sytske

  Wauw wat ontzettend leuk en inspirerend zeg! Ik vind je werk erg mooi, en leuk om het proces te zien! Ik barst af en toe van de ideetjes en heb dan bepaalde beelden in mijn hoofd, maar ik kan nog niet de juiste manier vinden om ze uit te werken (oké en ook tijdgebrek;) ). Realistisch tekenen en photoshoppen is ook niet aan mij besteed, haha. Ik ben erg benieuwd naar je volgende blog!

  Reageren
 7. Anne

  Dit is zo tof gedaan, wauw! Leuk om zo een blik achter de schermen te krijgen, wat een werk om al die installaties neer te zetten, maar het resultaat is echt geweldig. Dat geboortekaartje (tenminste, ik neem aan dat het dat is) is vet leuk. Benieuwd naar je volgende blogs!

  Reageren
 8. Renate

  Wat een toffe illustraties. Daar kan ik echt jaloers op worden. Ik hou juist wel van realistisch tekenen, maar soms is dat niet altijd even makkelijk. Daarom maak ik vaak eerst een foto van wat ik wil tekenen en trek de belangrijke lijnen over. Misschien is het vals spelen, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan haha.

  Reageren
 9. Annette - Ann Ages Gracefully

  Wat ontzettend leuk om te lezen. Ik kan zelf helemaal niet tekenen ofzo terwijl ik wel heel ‘creatief’ ben op andere vlakken leuk om te lezen hoe jij met jouw ’tekortkoming’ omgaat. Hele leuk artikel is het geworden en wat een super creaties maak je.

  Reageren
 10. Arjanne

  wauw! Wat een leuke, vrolijke en ook grappige illustraties zeg! Wat maak je er dan zowel van? Vooral kaarten of ook andere dingen?
  Benieuwd naar je blog van volgende maand!

  Reageren
  1. Vera

   Hoi Arjanne!

   Wat ik er van maak kan van alles zijn; van ansichtkaarten, prenten en stickers tot caketoppers, beursjes en tijdelijke tattoos. Ik heb inmiddels een aardig assortiment opgebouwd, haha!

   Reageren
  1. Vera

   Hoi Tamara!

   Het zijn twee lagen papier op elkaar gelijmd. Maar ik maak toevallig ook broches van krimpie dinkie, die staan alleen in dit artikel niet afgebeeld :)

   Reageren
 11. Pingback: Media – ♡ bloglovin #1

 12. Pingback: Media – ♡ bloglovin #1

 13. Pingback: Zo, en nu jij! | Team Confetti

 14. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *