Zo, en nu jij!

Gastblog door Vera – Allereerst wil ik jullie even bedanken voor jullie superleuke reacties op mijn eerste gastblog van vorige maand. Wat heb ik genoten van de complimenten en wat was het leuk om jullie vragen te beantwoorden. Olga heeft het al eerder tegen me gezegd: dat de lezers van Team Confetti de beste zijn. Ik kan bij deze zeggen dat daar geen woord over gelogen is. Bedankt!

Maar nu ter zake: vorige maand heb ik jullie dus laten zien hoe ik mijn werk als illustrator uitvoer. Maar het maken van mooie dingen is niet het enige dat ik doe. Ik creëer ook graag ervaringen. Of dat hem nu zit in de allround vormgeving en styling van een evenement (een project dat nog hoog op mijn bucketlist staat) of het organiseren van een wereldwijde lama invasie, dat doet er niet toe. Ik laat mensen graag iets beleven.

Daarom gaan jullie deze maand zelf aan de slag met ‘mijn manier van werken’. Echt? Ja, echt! Hoe dan? Nou, met een printable die ik speciaal voor Team Confetti heb gemaakt.

Deze printable ziet er zo uit:

En nu jij_franje design_DEF

Aangezien ik de winter nu onderhand wel helemaal beu ben, leek het me leuk om de lente een beetje aan te moedigen door extra lente-achtige illustraties te maken. Come on spring, don’t be shy!

Aan de bak dus! Zo ga je te werk:

Print

1. Print de tweede pagina (pagina 2) van de PDF uit (bij voorkeur op een wat dikkere papiersoort).

 2. (Niet verplicht) Plak je printje op een stukje dun karton of dik papier voor extra stevigheid.

Print

3. Knip of snijd de illustraties uit langs de stippellijn.

Print

4. (Niet verplicht) Plak de illustratie(s) op een stokje, of maak een standaardje van papier.

En dan nu het allerleukste gedeelte: Ga lekker op pad met je illustratie (op een stokje) en gebruik je fantasie. Waar kan die T-rex zijn hond uitlaten? Waar zit de lama op zijn gemakje een ijsje te eten? In wat voor tuin zijn de tijger en eenhoorn aan het werk? Ik zou zeggen: verzin het lekker zelf, maar uiteraard ben ik om jullie op wat ideeën te brengen ook zelf op stap geweest. Dit is het resultaat:

Gastblog2_Lama_buiten Gastblog2_T-Rex_buiten Gastblog2_Tijger-eenhoorn_buiten

Ben je meer een huismus? Geen probleem, want ook je eigen huis zit boordevol leuke hoekjes! Je kunt dus ook binnenshuis op avontuur. Geen idee wat je je daarbij voor moet stellen? Don’t worry, I’ve got it covered:

Gastblog2_Lama_studio Gastblog2_T-Rex_studio Gastblog2_Tijger-eenhoorn_studio

Nu hoor ik je denken: ‘dat kan ik niet’, ‘ik heb geen fantasie’, ‘en ik heb ook geen leuk huis’, ‘en geen camera’.  Wrong! Want als ik het kan, dan kan jij het ook. En daarbij: alle foto’s die ik heb gemaakt ter inspiratie zijn gemaakt met mijn smartphone. Er is geen fancy camera of andere apparatuur aan te pas gekomen. Alleen mijn illustraties, wat ‘props’ die ik in huis vond (of een leuke omgeving buitenshuis) en satéprikkers en plakband. Echt, jij kunt het ook. En geloof me: you’re gonna love it!

Als je nog niet volledig overtuigd bent, dan helpt dit misschien: Als je je foto uploadt op instagram met de hashtag #TCennujij, dan maak je kans op een heus franje design verrassingspakket! Oh yeah! De winactie loopt twee weken: Olga maakt de winnaar van de actie bekend in haar ‘I love mondays’ artikel van maandag 2 maart, waar tevens de leukste inzendingen voorbij zullen komen. Doen? Dacht het wel!

Ik wens jullie heel veel succes en als je nog vragen hebt; stel ze in de comments!

De printbare PDF kun je HIER downloaden.
Click here to download the free printable animals by Franje Design.

Vera blogt één keer in de vier weken voor teamconfetti.nl. Ze is illustrator, allround mooie dingen maakster en ze heeft haar eigen label: Franje Design!

REACTIES:

 1. Olga Bericht auteur

  Aaaaaah, zo cool! Ik vind je voorbeelden ook echt te gek, lastig om daar overheen te gaan hoor, maar ik ga het proberen. De lama op het hondje met de draaimolen erachter vind ik het leukst. :D

  Reageren
  1. Vera

   Hoi Shaz! Kleur kunnen printen is geen vereiste om mee te mogen/kunnen doen hoor! Zwart-wit foto’s of een combinatie van kleur en zwart-wit kunnen ook heel mooi zijn!

   Reageren
 2. Willemien

  Wat leuk! Ik ga volgende week op wintersport en als ik het niet vergeet ga ik dit even uitprinten en meenemen. Kan ik ze laten sneeuwruimen enzo ;) Op naar de tofste wintersportfoto’s ooit!

  Reageren
 3. Pingback: In beeld: februari #2 - Bringing Happiness

 4. Pingback: Marktkraam 101 + free printable! | Team Confetti

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *