IKEA PS 2017 + nieuw in de vaste collectie!

In het nieuwe jaar heb ik al héél veel leuk pers nieuws van IKEA ontvangen en ik vond het hoog tijd om een paar van mijn favoriete nieuwe ontwerpen met jullie te delen. De meeste collecties en producten komen uit in februari (met een beetje geluk ligt het al gauw in de winkels). Komt ie!

PS 2017

ikeaps2017_1 ikeaps2017_2 ikeaps2017_4 ikeaps2017_3 ikeaps2017_5 ikeaps2017_6 ikeaps2017_7 ikeaps2017_8 ikeaps2017_9

De PS collecties zijn vaak mijn favoriete collecties van IKEA. De PS collectie wordt ontworpen door jonge ontwerpers met een frisse en moderne blik en daar komen de mooiste dingen uit. De ontwerpen dit jaar zijn vaak multi functioneel, kleurrijk en gewaagd. Mijn favorieten zijn de gele vloerlampen en de trolly.

NIEUWE OPBERGSYSTEMEN

HyperFocal: 0 HyperFocal: 0ikea_opbergen_1ikea_opbergen_4 ikea_opbergen_5 ikea_opbergen_6

Als je je huis organised wil hebben, dan moet je naar IKEA (maar eerst even declutteren hè mensen). In de keuken hebben wij een IKEA hack gemaakt van een OMAR stellingkast (check hier de DIY). Ik ga nog even bekijken of het nieuwe hangbakje ook handig zou kunnen zijn daarzo…

Het nieuwe EKET opruim systeem vind ik er op het eerste gezicht ook erg sexy uitzien. Vooral de oranje en zalmroze vakjes trekken me enorm. Hoe praktisch het écht is, weet ik niet zo goed, maar een waterpas lijkt me wel héél handig als je deze doosjes op gaat hangen.

Ohh, hier word ik heel enthousiast van! Wij hebben een enorme vakjeskast in onze woonkamer staan die niet echt optimaal benut wordt. Ook deze hebben we ge-IKEA-hacked (zie hier de DIY) maar de onderste vakjes zijn nog leeg. Van het goudkleurige postvakje ga ik lichtelijk kwijlen en ook de grijze inserts met vakjes vind ik erg tof.

FJÄLLBO SERIE

jallbo1 HyperFocal: 0 HyperFocal: 0

Van alle nieuwe producten die bij de vaste collectie komen, vond ik de Fjallbo reeks het mooist. Ik ben nooit zo’n fan van zwart geweest, maar ik begin langzaam bij te draaien. De smalle frames van de stapelbare kasten en het bureautje zijn stoer maar ook licht en classy. Moderne art deco, ja ik vind het wel wat.

ZOMER COLLECTIE

ikea_zomer_1 ikea_zomer_2 ikea_zomer_3 ikea_zomer_4 ikea_zomer_7 ikea_zomer_5 ikea_zomer_6

Eigenlijk laat ik de beelden van deze collectie vooral zien om jullie een beetje een vakantie gevoel te geven. Het voelt alweer zolang koud en geïsoleerd in Nederland, volgens mij kunnen we allemaal wel een zonnige oppepper gebruiken! Ik vind de prints op de badhanddoeken prachtig, maar verder doet het me een beetje houtje touwtje aan allemaal. Heerlijk als je een vakantiehuisje hebt op Ibiza, maar hier in Nederland vind ik het wel fijn als het tuinmeubilair blijft staan na een dikke regenbui. Ik had liever slimme oplossingen gezien voor op een klein balkon (puur eigenbelang) maar again, het is wel lekker vrolijk om nu even naar te kijken.

♥♥♥

Naar welke IKEA collectie kijk jij uit?

REACTIES:

 1. Stephanie

  Ooh, die ps collectie! Vet gaaf weer?
  Ik ben alleen net geweest en te veel geld uitgegeven (bekend probleem toch?) dus ik hoop dat ze nog ff in de winkel blijven.
  Die vloerlampen vind ik leuk, lekker vrolijk ook

  Reageren
 2. Nicky

  Oh! Die nieuwe opties voor de vakjeskast vind ik echt heel tof! Ik was al aan het bedenken of ik de kast een nieuwe plek ga geven in ons nieuwe huis straks, maar met deze nieuwe mogelijkheden is die keuze iets makkelijker! (Alleen nog even uitzoeken of die nieuwe elementen ook op de oude variant passen…)
  Dank voor je vrolijke blog, ik krijg al bijna zin in verhuizen ;-)

  Reageren
 3. Eline

  Wauw, die Fjallbo is echt prachig ! Echt heel mooi design, dat zwarte ijzer met donker hout.
  De zomer collectie ziet er wel leuk uit, maar heeft voor mijn gevoel niet echt een speciaal iets, waardoor het er niet uit ziet als ikea maar als spullen die in ieder andere woonwinkel te vinden zijn

  Reageren
 4. Henrieke

  Super mooi! Ik vind het ronde vloerkleed prachtig en die inzetjes maken de standaard IKEA kast echt anders en origineel. Ik kan niet wachten! En gelukkig ga ik bijna verhuizen en tja, dan heb je ook nieuwe spullen nodig he hihi

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *