Hotspot: Het Bakkerscafé in Groningen

Wat zijn we toch blij dat we in Groningen wonen! De ene na de andere unieke eettent opent haar deuren en dan gaan wij natuurlijk een kijkje nemen. Onze laatste vondst: Het Bakkerscafé in de Zwanestraat. We gingen er een broodje eten en namen onze camera mee…

bakkerscafe_ruit

Het Bakkerscafé dus. Als je door de ramen gluurt (en natuurlijk aan de naam te zien) heb je al gauw door: brood is hier de uitblinker. We maakten een praatje met Justin Bakker (what’s in a name) de rechterhand van de eigenaresse en kwamen het volgende te weten:

Het concept is bedacht door de familie Borgesius die vooral brood levert aan supermarkten als Jumbo en Albert Heijn. Omdat ze ook graag direct in contact met de klant willen staan bedachten ze Het Bakkerscafé. De locatie in Groningen is een uitprobeersel, als het goed aanslaat (en dat ziet er heel aardig uit) komen er misschien wel meer Bakkerscafé’s in Nederland.

bakkerscafe_stoel bakkerscafe_brood4

Je kunt er lunchen, maar ook gewoon een brood kopen om mee naar huis te nemen. Erg leuk als je er een lekker broodje hebt gegeten, dan kun je datzelfde brood ook mee naar huis nemen en er daar wat lekkers op smeren.

bakkerscafe_carpacio bakkerscafe_brood1 bakkerscafe_brood_snijden

Als je een broodje gaat eten bij Het Bakkerscafé, bestel je beleg van de kaart en daarna kun je bij de broodhoek je broodje uitzoeken en afsnijden (zie Meike in actie). Ook is er een snijmachine waar je een heel brood in kunt stoppen als je een gesneden brood mee naar huis wil nemen. Justin vertelde dat mensen hier heel erg vrolijk van worden, maar dat het ook weleens een grappig misverstand oplevert. Het gebeurt wel eens dat een klant een brood met doekje en al in de broodsnijmachine gooit. En dan gaat ie stuk (broodsnijmachine werd gerepareerd toen we er waren, haha).

bakkerscafe_brood3 bakkerscafe_brood2

Wat het brood bij Het Bakkerscafé zo bijzonder en uniek maakt, is dat het deeg voor het brood in de fabriek van Borgesius wordt gemaakt en ze het daar 30% laten rijzen. Dan mikken ze het meteen de vriezer in zodat dat rijsproces stopt. Het bevroren brood wordt naar Het Bakkerscafé gebracht en daar worden de broden ontdooid en rijst het voor de overige 70% en gaat het in een fancypants oven. Volgens Justin is het brood hierdoor veel verser (en lekkerder) dan brood dat al 100% gerezen is in de fabriek en al deels gebakken is als het bij een lunchzaak/supermarkt aankomt.

Wij hebben natuurlijk geen verstand van al deze brood abracadabra, maar kunnen jullie vertellen dat het brood ontzettend lekker is en dat ze bijzondere smaakjes hebben als spelt-appelvezel, rogge-vijgen en haver-pompoen.

bakkerscafe_lamp bakkerscafe_interieur bakkerscafe_bank

Naast de lekkere broodjes die je zelf mag afsnijden en mee naar huis kan nemen, werden we ook heel blij van het interieur. Modern en ambachtelijk en tegelijkertijd lekker knus met warm licht.

bakkerscafe_koekje

De laatste tip die we voor jullie hebben: mocht je er alleen een kopje koffie willen drinken, de zelf gebakken caramelkoekjes zijn TO DIE FOR. En daar kun je uiteraard ook een zakje van mee naar huis nemen ;)

***

Voor meer info, adres en openingstijden, klik hier om naar de website van Het Bakkerscafé te gaan.

REACTIES:

  1. nina

    jaa leeeuk! :) en jaa die koekjes! oh weet je, als de site je vraagt om de cookies te accepteren moet je dat doen want dan krijg je een 50%-kortingsbon voor een zakje van die koekjes :D

    Reageren
  2. Sanne

    Ik dacht eerst dat het over het bakkerscafé in Nijmegen ging, totdat ik Groningen zag staan. Toen dacht ik ”o leuk hebben ze dat concept daar ook”, maar dat bleek toch anders te zijn.
    Het bakkerscafé in Nijmegen is er namelijk als dagbesteding voor mensen met een beperking en daar kun je dus ook brood halen en zo.
    Dus dit in Groningen is heel anders dan Nijmegen maar heeft dezelfde naam:p
    Maar het ziet er op de foto’s wel heel erg leuk uit zeg. Als ik niet zo ver weg had woonde dan had ik best die caramelkoekjes uit willen proberen.

    Reageren
  3. Jessica

    Kijk dit is nog echt top! Ik ben een enorm broodliefhebber haha dus dit is precies wat voor mij.
    En gelukkig is Groningen totaal niet zo ver weg voor mij

    Reageren
  4. PS by Dila

    Prachtige foto’s hebben jullie gemaakt, en wat ziet dat er heerlijk uit! Hoe leuk zelf afsnijden ook is, ergens vind ik het ook weer vies omdat je niet weet wat anderen met hun handen hebben gedaan (ja, ik heb een beetje smetvrees).

    Reageren
    1. Olga Bericht auteur

      Ik begrijp wat je bedoelt. Ik heb helemaal geen smetvrees (als iets op straat valt eet ik het daarna vrolijk op, ook niet helemaal goed) maar daar dacht ik ook aan toen ik het broodhoekje zag. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen dat prettig vindt.

      Reageren
    2. Francis

      Hallo PS by Dila,

      Ik ben er ook geweest en ik had geen problemen met dat zelf afsnijden, want er zitten mooie, schone katoenen doekjes om het brood. Niemand zit met zijn handen aan het brood zelf.
      Zo zie je dat ook wel in hotels e.d.
      Daar is dus echt wel over nagedacht.

      Gelukkig maar!
      En verder is het hier heerlijk toeven. Ik had een schaal met van alles en nog wat, omdat ik niet kon kiezen en mocht dus zelf het brood erbij zoeken. Ook allemaal verschillende gedaan. Echt Super!!

      Reageren

Laat een reactie achter op Laura Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *