Hotspot: Het Bakkerscafé in Groningen

Wat zijn we toch blij dat we in Groningen wonen! De ene na de andere unieke eettent opent haar deuren en dan gaan wij natuurlijk een kijkje nemen. Onze laatste vondst: Het Bakkerscafé in de Zwanestraat. We gingen er een broodje eten en namen onze camera mee…

bakkerscafe_ruit

Het Bakkerscafé dus. Als je door de ramen gluurt (en natuurlijk aan de naam te zien) heb je al gauw door: brood is hier de uitblinker. We maakten een praatje met Justin Bakker (what’s in a name) de rechterhand van de eigenaresse en kwamen het volgende te weten:

Het concept is bedacht door de familie Borgesius die vooral brood levert aan supermarkten als Jumbo en Albert Heijn. Omdat ze ook graag direct in contact met de klant willen staan bedachten ze Het Bakkerscafé. De locatie in Groningen is een uitprobeersel, als het goed aanslaat (en dat ziet er heel aardig uit) komen er misschien wel meer Bakkerscafé’s in Nederland.

bakkerscafe_stoel bakkerscafe_brood4

Je kunt er lunchen, maar ook gewoon een brood kopen om mee naar huis te nemen. Erg leuk als je er een lekker broodje hebt gegeten, dan kun je datzelfde brood ook mee naar huis nemen en er daar wat lekkers op smeren.

bakkerscafe_carpacio bakkerscafe_brood1 bakkerscafe_brood_snijden

Als je een broodje gaat eten bij Het Bakkerscafé, bestel je beleg van de kaart en daarna kun je bij de broodhoek je broodje uitzoeken en afsnijden (zie Meike in actie). Ook is er een snijmachine waar je een heel brood in kunt stoppen als je een gesneden brood mee naar huis wil nemen. Justin vertelde dat mensen hier heel erg vrolijk van worden, maar dat het ook weleens een grappig misverstand oplevert. Het gebeurt wel eens dat een klant een brood met doekje en al in de broodsnijmachine gooit. En dan gaat ie stuk (broodsnijmachine werd gerepareerd toen we er waren, haha).

bakkerscafe_brood3 bakkerscafe_brood2

Wat het brood bij Het Bakkerscafé zo bijzonder en uniek maakt, is dat het deeg voor het brood in de fabriek van Borgesius wordt gemaakt en ze het daar 30% laten rijzen. Dan mikken ze het meteen de vriezer in zodat dat rijsproces stopt. Het bevroren brood wordt naar Het Bakkerscafé gebracht en daar worden de broden ontdooid en rijst het voor de overige 70% en gaat het in een fancypants oven. Volgens Justin is het brood hierdoor veel verser (en lekkerder) dan brood dat al 100% gerezen is in de fabriek en al deels gebakken is als het bij een lunchzaak/supermarkt aankomt.

Wij hebben natuurlijk geen verstand van al deze brood abracadabra, maar kunnen jullie vertellen dat het brood ontzettend lekker is en dat ze bijzondere smaakjes hebben als spelt-appelvezel, rogge-vijgen en haver-pompoen.

bakkerscafe_lamp bakkerscafe_interieur bakkerscafe_bank

Naast de lekkere broodjes die je zelf mag afsnijden en mee naar huis kan nemen, werden we ook heel blij van het interieur. Modern en ambachtelijk en tegelijkertijd lekker knus met warm licht.

bakkerscafe_koekje

De laatste tip die we voor jullie hebben: mocht je er alleen een kopje koffie willen drinken, de zelf gebakken caramelkoekjes zijn TO DIE FOR. En daar kun je uiteraard ook een zakje van mee naar huis nemen ;)

***

Voor meer info, adres en openingstijden, klik hier om naar de website van Het Bakkerscafé te gaan.

REACTIES:

 1. nina

  jaa leeeuk! :) en jaa die koekjes! oh weet je, als de site je vraagt om de cookies te accepteren moet je dat doen want dan krijg je een 50%-kortingsbon voor een zakje van die koekjes :D

  Reageren
 2. Sanne

  Ik dacht eerst dat het over het bakkerscafé in Nijmegen ging, totdat ik Groningen zag staan. Toen dacht ik ”o leuk hebben ze dat concept daar ook”, maar dat bleek toch anders te zijn.
  Het bakkerscafé in Nijmegen is er namelijk als dagbesteding voor mensen met een beperking en daar kun je dus ook brood halen en zo.
  Dus dit in Groningen is heel anders dan Nijmegen maar heeft dezelfde naam:p
  Maar het ziet er op de foto’s wel heel erg leuk uit zeg. Als ik niet zo ver weg had woonde dan had ik best die caramelkoekjes uit willen proberen.

  Reageren
 3. Jessica

  Kijk dit is nog echt top! Ik ben een enorm broodliefhebber haha dus dit is precies wat voor mij.
  En gelukkig is Groningen totaal niet zo ver weg voor mij

  Reageren
 4. PS by Dila

  Prachtige foto’s hebben jullie gemaakt, en wat ziet dat er heerlijk uit! Hoe leuk zelf afsnijden ook is, ergens vind ik het ook weer vies omdat je niet weet wat anderen met hun handen hebben gedaan (ja, ik heb een beetje smetvrees).

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ik begrijp wat je bedoelt. Ik heb helemaal geen smetvrees (als iets op straat valt eet ik het daarna vrolijk op, ook niet helemaal goed) maar daar dacht ik ook aan toen ik het broodhoekje zag. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen dat prettig vindt.

   Reageren
  2. Francis

   Hallo PS by Dila,

   Ik ben er ook geweest en ik had geen problemen met dat zelf afsnijden, want er zitten mooie, schone katoenen doekjes om het brood. Niemand zit met zijn handen aan het brood zelf.
   Zo zie je dat ook wel in hotels e.d.
   Daar is dus echt wel over nagedacht.

   Gelukkig maar!
   En verder is het hier heerlijk toeven. Ik had een schaal met van alles en nog wat, omdat ik niet kon kiezen en mocht dus zelf het brood erbij zoeken. Ook allemaal verschillende gedaan. Echt Super!!

   Reageren
 5. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions..

  Reageren
 6. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet….

  Reageren
 7. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…..

  Reageren
 8. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep………

  Reageren
 9. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….

  Reageren
 10. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…..

  Reageren
 11. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 12. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *