Hotspot: Bij Britta Groningen

Ik had er al zoveel over gehoord van o.a. Des en andere vriendinnetjes: Bij Britta is het helemaal. De ALLERlekkerste taartjes in Groningen heb ik ze horen roepen en daarom was het hoog tijd om een kijkje te gaan nemen. En ze hebben geen woord gelogen…

britta_4 britta_8

Bij Britta zit in de Oude Kijk in ’t Jat straat, samen met andere favorieten PS!, De Soepwinkel en Black and Bloom. In goed gezelschap dus! Bij Britta valt op door de huiskamersfeer en de warme gloed die van binnen naar buiten lijkt te stralen (dit klinkt heel poëtisch, maar je kunt het aan de foto hierboven zien). Bij Britta is een mooie combinatie van heel veel liefde, kennis en een beetje huisvlijt. En met dit herfstige weer is het heerlijk om hier lekker knus binnen te gaan zitten en het ene taartje na het andere te verorberen.

britta_17britta_12

Des raadde de Mississippi Mud Pie aan en aangezien Des een hele goede taartjeskennis heeft, bestelde ik dat direct. Samen met een latte machiato met zulk stevig schuim dat het boven het glas uitkwam en dezelfde vorm behield. Volgens koffiekunstenaar (en mede-eigenaar) Anne kwam dit door een speciale truuk die alleen hij kent. Ik kan nog net op de knop van ons senseo-apparaat drukken en was zwaar onder de indruk. De taart was hemels en de koffie ook. Ik moest bij thuiskomst wel meteen mijn pyjamabroek aantrekken omdat ik bijna uit elkaar plofte, maar het was het dubbel en dik (zoals ikzelf inmiddels) waard.

britta_31 britta_48britta_68 britta_40 britta_43

Het is er een walhalla voor thee- en koffienerds. Je mag er je eigen koffie malen of een obscuur theesmaakje van de muur plukken. Met meer dan 100 verschillende theesmaakjes hebben ze de meeste soorten in Groningen (dat staat in ieder geval op het raam geschreven, zie foto bovenaan). Ik had al een latte machiato achter de kiezen, maar de volgende keer ga ik voor een leuk smaakje thee. Bijvoorbeeld vreedzame wereld. Ik ben benieuwd waar dat naar smaakt…

britta_25 britta_52 britta_57

In de keuken ontfermt Barbara zich over de taarten. Naast de Mississippi Mud Pie zijn er nog heel veel andere lekkere taarten. En ook aan de veganisten en mensen met een lactose allergie is gedacht. De taart hierboven bijvoorbeeld is melk- en eieren vrij. Want (zoals het vrolijke konijn op de oven roept) Bij Britta is het leuk voor iedereen!

britta_34 britta_38 britta_74 britta_77 britta_63

‘Het interieur is zo goed als hetzelfde als bij ons thuis’ vertellen Anne en Barbara. ‘Of nouja, bij ons thuis is het eigenlijk nog wat voller.’ De zaak staat vol met grappige frutsels, servies, kistjes en met tijdschrift beplakte stoelen. Overal is wat te zien en alles mag en kan. Anne en Barbara willen mensen het gevoel geven dat ze bij hen thuis zijn, daar voelen ze zichzelf het meest op hun gemak en daardoor automatisch de gasten ook. Leuk is ook dat er niet gehaast wordt. ‘Van mij mag je gerust drie uur blijven zitten en maar een kopje koffie drinken, ik zal je nooit de deur uit werken’ zegt Anne. Hond Albert ligt rustig in een hoekje te slapen en past perfect bij de relaxte houding van zijn baasjes. Vriendinnetje Ellen, die met me mee was vandaag, is al kind aan huis en ik zal er ook graag terugkeren.

***

Bij Britta vind je in de Oude Kijk in ’t Jatstraat op nummer 27.
Klik hier om naar de Facebookpagina te gaan.

REACTIES:

 1. Anne

  Ziet er echt heel gezellig uit, volgens mij heb ik ‘m ook al eens bij Nina (happy acorn) voorbij zien komen en dacht ik toen: ik moet echt een keer naar Groningen. Na het zien van die Mississippi mud pie weet ik het zeker. ;)

  Reageren
 2. PS by Dila

  Wat ziet dat er geweldig uit! En die taart. <3

  Wat ik trouwens heel grappig vind is dat mijn moeder ook bordjes heeft van die kopjes/schaal met peer, maar bij haar vond ik het afschuwelijk, maar hier past het zo goed bij de rest dat het weer leuk wordt! haha

  Reageren
 3. Ingrid

  Oh Oh, na twee positieve blogs moet ik toch echt eens naar Groningen afreizen om Britta te bezoeken. Ook ik had eerder al eens over dit hippe tentje gelezen bij Nina van Happy Acorn. Dit blogje is daar een mooie aanvulling op! En ooooh, die taart!

  Reageren
 4. Janet & Anneloes

  Helemaal mee eens, een echte Groningse hotspot (wij blogden er ook al over) en een aanrader voor taartenfans:-)! In de ‘vegan scene’ lijkt Bij Britta ook al erg populair vanwege de vegan taarten. Die vind je nl. nog niet op veel plekken in Groningen/Nederland. In Duitsland (in een stad zoals Berlijn) is dat al veel gebruikelijker. Oh ja, een tipje: wij dronken laatst chai latte bij Bij Britta: een heerlijke kruidige thee voor de herfts/ winter!

  Reageren
 5. Laura

  Wat leuk! ik kom er ook graag, echt een leuke straat de Oude Kijk in t Jat!! Naast Bij Britta zit ook super leuke tentje met ook veel vegetarisch en veganistisch eten, Feel Good, daar al eens geweest? Ik ga hier in elk geval volgende keer de Mud Pie proberen! Jum!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ik zag ‘m maar ben er nog niet binnen geweest. Ik ben ook sneller te porren voor guilty dan voor healthy moet ik eerlijk bekennen… ;)Vandaar dat de taartjes voor gingen haha.

   Reageren
 6. Pingback: Photo diary 2015 #13 + kattenbonus! | Team Confetti

 7. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren
 8. Isabella Wilson

  Tech enthusiasts, lend me your ears as I recount my recent venture – a refurbished gadget procured with strategic intent and executed smartly. This device, though previously owned, stands as a testament to the rewards of astute decision-making in the realm of tech acquisitions. Let us journey forth with intelligence and a commitment to choosing smartly. https://smartimobile.com

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *