Ask us anything: de antwoorden!

Vorige week vroegen we voor de allereerste keer of jullie ook vragen voor ons hadden. Er kwamen een heleboel prachtige vragen binnen en we hebben ons best gedaan om er zoveel mogelijk te beantwoorden!

1. Welke opleiding(en) hebben jullie gevolgd?
Olga: Ik heb HAVO gedaan en ben daarna Grafische Vormgeving aan de kunstacademie in Groningen gaan studeren. Ik deed er precies vier jaar over en was op mijn 21e dus al klaar met studeren. Dat was wel een beetje gek, bijna iedereen die ik kende studeerde nog…

eindexamenwerk

Een gedeelte van het afstudeer project van Meike, dit was echt bizar veel werk!

Meike: MAVO, HAVO, 2 jaar Human Technology en toen nog 4 jaar Grafische Vormgeving aan de kunstacademie. Ik was, in tegenstelling tot Olga, dus best oud (25) toen ik afgestudeerd was.
Ik heb trouwens ook nog op de Vooropleiding Theater gezeten (heet nu de Noorderlingen). Dat is de theateropleiding waar Egbert Jan Weeber, Daan Schuurmans, Halina Reijn, etc. ook op zaten. Ik was echter niet goed in acteren, véél te verlegen.

2. Wat zou je doen als je vandaag je laatste dag was?
Olga: Niet zo’n vrolijke vraag en erg lastig om te beantwoorden. Als ik zou weten dat het mijn laatste dag was zou ik waarschijnlijk alleen maar heel hard huilen en me proberen te verstoppen. Dat is natuurlijk geen leuk antwoord, daarom mijn antwoord op de vraag, wat doe je het liefst op een vrije dag: ik zou buiten de deur ontbijten met Tom, iets verbeteren aan ons huis (opruimen of klussen), een supergoede deal op marktplaats scoren en aan het einde van de dag barbecuen in het Noorderplantsoen met vrienden terwijl het de hele dag 24 graden is. O, en er is geen wesp te bekennen.

Meike: Ik zou iedereen om me heen verzamelen van wie ik hou. Dit is hoe het er in mijn hoofd ongeveer uitziet: Ik lig in een MEGA groot bed met Flappie (de kat) & Doortje (puppy van mijn moeder) in mijn armen. Iedereen van wie ik hou is er (zo nodig via Skype) en we halen allemaal hele leuke en mooie herinneringen op. We eten heel veel snoep en andere lekkere dingen en lachen en huilen en iedereen heeft een hele fijne dag. En we kijken naar Amélie.

3. Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?
Olga: Ik heb maandag voor het eerst een marinade voor sateh gemaakt met alles wat er in ons kruidenkastje stond. En het was belachelijk lekker. Misschien binnenkort een recept als ik kan achterhalen wat ik er allemaal in gedonderd heb.

Meike: Ehhhh, dinsdag heb ik voor het eerst, toen er een mevrouw van de Bank Giro Loterij aan de deur stond, DIRECT streng doch vriendelijk gezegd dat ik geen behoefte had aan wat ze me te vertellen had. Ik voelde me wel een beetje schuldig, maar ook goed, omdat ik anders 10 min. voor niets aan de deur had gestaan voor een of ander onzin verhaal. Dat deed ik eerder altijd.

4. Als jullie geen grafisch ontwerper zouden zijn, welk werk zouden jullie dan het liefst willen doen? (Gebrek aan benodigde skills of het niet bestaan van zulk werk is uiteraard geen probleem.)
Olga: Waarschijnlijk iets met dieren. Ik zou wel de hele dag lammetjes melk willen voeren.

Meike: Ook iets met dieren en ik wilde vroeger kapster worden, dus: Hondentrimmer!

Olga's avonturen in Edinburgh toen ze er een paar maanden studeerde.

Olga’s avonturen in Edinburgh toen ze er een paar maanden studeerde.

5. Wat is een reis die jullie graag nog zouden willen maken?
Olga: Ik wil nog een keer naar Italië en me helemaal ongans eten aan pizza, pasta en ijsjes. En ik wil Tom meenemen naar Edinburgh omdat ik daar een paar maanden heb gestudeerd jaren geleden en hem alles wil laten zien. Een van de twee gaat deze zomer misschien wel lukken…

Meike: Ik wil naar Nieuw Zeeland voor de natuur, naar Japan voor de cultuur en naar Amerika. Dus ik denk dat ik een wereldreis moet maken, want ik wil nog veel meer landen zien.

6. Nooit meer bloggen of nooit meer knutselen/grafisch ontwerpen?
Olga: Nee! Wat een gemene vraag. Grafisch ontwerpen is mijn werk en ik zou niets lievers willen doen, dus dan zou ik bloggen op moeten geven. Maar ik vind de combinatie juist helemaal fantastisch dus doe me het alsjeblieft niet aan!

kado

Nooit meer knutselen zou ook betekenen; nooit meer cadeautjes inpakken…NO WAY!

Meike: Nooit meer bloggen! Want als ik nooit meer zou knutselen/vormgeven dan heb ik vrij weinig om over te bloggen…Ik zou het bloggen wel missen natuurlijk.

7. Wat voor muziek vinden jullie leuk en wat vind je juist verschrikkelijk?
Olga: Ik houd van lichtvoetige muziek. Dus vrolijk en lief en dansbaar. Over het algemeen, het gaat niet altijd op. Ook luister ik graag naar de wat kleinere bandjes omdat er dan meer kans is dat als ik ze live ga zien, ik ze ook daadwerkelijk kan zien. Op wat minder bekende muziek komen wat minder mensen af, dat zorgt voor hele gezellige en intieme concerten en ik koop naderhand dan graag een CD-tje van de muzikanten zelf. Mijn lievelingsbands zijn o.a. Friska Viljor, The Tallest Man On Earth, Dan Mangan, We Were Evergreen, The Upsessions, De Jeugd van Tegenwoordig (= niet klein, concerten zijn dan ook niet te doen) Pokey Lafarge, Effie en nog veel meer. Praktisch allemaal ontdekkingen tijdens festivals. Ik houd niet van metal en ook veel jaren 80 muziek is niet aan mij besteed.

Meike: Volgens Grooveshark ligt mijn muzikale voorkeur bij: Indie electronic / Indie pop. Daarnaast hou ik van oude soul muziek en goeie funk. Ik hou niet van country muziek en de hele Volendam hoek.

8. Wat is jullie favoriete seizoen en waarom?
Olga: De herfst. Dan komt iedereen weer terug van vakantie en begint het echt leven weer. Ik houd niet zo van de zomer, want dan is iedereen weg. De kledingwinkels hangen in de herfst vol leuke kleding met lange mouwen (ik haat mouwloze kleding) en mooie kleuren. Daarnaast stelt het weer nooit teleur in de herfst. Als het regent, prima, daar is het herfst voor, als het mooi weer is, is het fantastisch, want het zou vies weer moeten zijn. Tijdens alle andere seizoenen worden we chagrijnig omdat het regent, maar in de herfst denken we er niet over na.

Meike: De lente, omdat het zo erg fijn is als je voor het eerst zonder jas kunt fietsen. Omdat de bloesems aan de bomen zo mooi zijn en lekker ruiken. En omdat iedereen altijd heel erg aardig wordt voor elkaar als het voor het eerst lekker zonnig is.

9. Wat zou je doen als je iemand ontmoette die je heeeeel leuk zou vinden, maar die allergisch was voor katten?
Olga: Oei, laten we het erop houden dat Tom geluk heeft dat hij niet allergisch is. Dan was hij misschien wel verbannen naar het schuurtje…

Meike: Ik ben meer een hondenmens, so I really wouldn’t care, haha! Maaaar als diegene allergisch voor honden zou zijn….dan zou ik alsnog bij die persoon blijven, liefde gaat voor alles.

Favoriete nagellak van Olga: Essie Cute as a button.

Favoriete nagellak van Olga: Essie Cute as a button.

10. Als je maar één nagellak uit je collectie mag dragen, welke zou je dan kiezen? En wat is je favoriete merk nagellak?
Olga: Cute as a button van Essie.

Meike: Een felrode kleur van Catrice.

11. Wat is je motto/favoriete inspirerende quote?
Olga: Fake it till you make it! Ik leer mezelf graag dingen aan, dan moet je eerst anderen nadoen voordat je het zelf leert en het anders/beter te doen.

Meike: This too shall pass. Dit denk ik altijd als ik in een nare situatie zit, of iets vervelend of saai vind. De uitspraak relativeert.

12. Wat zijn je meest gekke gewoontes?
Olga: In mijn neus peuteren onder de douche. He, jullie vroegen het!

foto 1 (5)

Dit is een haas

Meike: Ik vind skeletten, botjes en karkassen erg mooi, het hoort gewoon bij de natuur. Als ik een dood dier zie zet ik het vaak op de foto. Niet iedereen zal dit kunnen begrijpen/waarderen :)

Signature dish van Olga: Pasta pesto

Signature dish van Olga: Pasta pesto

13. Wat is jullie ‘signature dish’ ofwel wat maak je waarmee je altijd goed kunt scoren/wat altijd goed lukt?
Olga: Pasta pesto of sushi.

Meike: Pannenkoeken. Mijn vriend kookt altijd, dus ik ben echt koken verleerd.

Het huis van Pipi Langkous: Vila Kakelbont.

Het huis van Pipi Langkous: Vila Kakelbont.

14. Als jullie een eigen huis zouden mogen bouwen, hoe zou die er dan uitzien?
Olga: Als dat van Pipi Langkous. For sure. Inclusief paard met stippen op de veranda.

Meike: Het zou een soort loft woning zijn, een grote ruimte. De muren zouden vrijwel allemaal van glas zijn. En het huis zou zich kunnen verplaatsen. Overdag zou het huis in het bos staan, ’s avonds in de stad, of in een dorpje. Ik hou erg van het bos, maar zodra de avond valt niet meer.

15. Wat zijn jullie favoriete bezigheden om samen en om alleen te doen? En waar hebben jullie echt een hekel aan om samen en om alleen te doen?
Olga: Alleen ga ik graag in bad met een Lush bal en kijk ik Youtube video’s (en dan het liefst video’s waar tuttige meisjes laten zien wat ze allemaal gekocht hebben of hun huis opruimen). Ook ga ik liever alleen naar de bioscoop. Dan mag je altijd de film uitzoeken en op het allerlaatste moment aan komen kakken.
Samen ga ik graag uit eten. Van McDonalds tot aan superfancy, het maakt me niet uit. Zolang ik maar gezellig kan kleppen en lekkere hapjes kan eten.
Samen een lamp ophangen. Of een ander klusje wat een hoop gefrunnik is. Het gaat me dan niet snel genoeg en dan word ik chagrijnig.
Alleen naar de tandarts of het ziekenhuis gaan doe ik NIET. Ik ging altijd met mijn ouders naar de tandarts (zelfs toen ik al 21 was) en sinds ik met Tom heb ga ik samen met hem.

Meike: Ik hou ervan om alleen naar kringloopwinkels te gaan, zodat ik de tijd krijg om alles, maar dan ook echt alles te bekijken. Ik haat het om alleen met de bus te gaan.
Ik hou ervan om samen de was op te hangen, omdat dit twee keer zo snel gaat en het vreemd genoeg altijd gezellig is.Ik haat het om samen boodschappen te doen. Ik wil snel, mijn vriend langzaam, wordt altijd ruzie.

16. Reisje naar de maan of een jaar lang door Amerika reizen met – elke maand – 1000 dollar zakgeld?
Olga: That’s easy! Ik heb geen enkele interesse in de ruimte (laat ze eerst maar eens uitzoeken wat er duizend mijlen onder zee is, brrrr). Amerika it is!

Meike: Ik hoef ook echt niet de ruimte in, doodeng! Dus ik ga ook voor optie twee: Naar Amerika! En dan ook nog eens 1000 dollar zakgeld iedere maand?! Woehoe!!!

onzin

Olga & ik op bezoek in het jaar 2200.

17. Terug naar 1200 en je over over over grootfamilie ontmoeten of naar het jaar 2200 en je groot groot kinderen ontmoeten?
Olga: Tijdreizen staat niet echt op mijn verlanglijstje. Ik zou het liefst naar 2200 willen reizen en erachter komen hoe de wereld er dan uit ziet. Maar het allerliefst zou ik gewoon blijven waar ik nu ben.

Meike:Vooruit naar 2200, want ik denk dat 1200 niet echt een toffe tijd was voor iemand van mijn komaf. En ik ben erg benieuwd wat voor een technische snufjes er in 2200 zullen zijn (ben überhaupt benieuwd of de mensheid dan nog bestaat).

18. Als er handleiding over jou zou bestaan wat zou daar dan in staan?
Olga: Dat weet Tom beter dan ik denk ik. Hij weet dat als ik in een hele slechte bui ben en niet weet wat ik met mezelf aan moet, we even iets moeten opruimen. Superweird, I know, maar daarna heb ik het gevoel dat ik weer een beetje controle heb over de situatie. En samen opruimen gaat veel sneller dan alleen.

Meike: “Dit is Meike en zij praat niet erg gemakkelijk over zichzelf. Maar als je haar een gerichte vraag stelt, dan wel! En vertel haar niet wat ze moet doen, daar kan ze absoluut niet tegen.”

Olga's favoriete dingen: muziek, eten, zon en vrienden.

Olga’s favoriete dingen: muziek, eten, zon en vrienden.

19. Wat doe je het liefst van alles wat je doet?
Olga: Lekkere dingen eten en naar concerten gaan met Tom (of een ander leuk vriendje/vriendinnetje). Een festivalweekend combineert deze twee dingen perfect.

Meike: Beetje aanklooien, niets moeten, gewoon dingetjes maken.

20. Wat zou je aan jezelf willen veranderen?
Olga: Ik zou wel iets geduldiger willen zijn. Bij mij moet altijd alles meteen en daar word ik dan weer gestrest van.

Meike: Minder piekeren en meer risico’s nemen!

 

***

Bedankt voor alle leuke vragen!!!

REACTIES:

 1. PS by Dila

  Haha geweldig om te lezen. Die foto van de dode haas had ik even niet zien aankomen, gelukkig zat ik niet net aan mijn ontbijt… En schattig dat je niet alleen naar de tandarts durft (ik vind het ook een hel).

  Reageren
 2. Kelsey

  Leuke vragen & antwoorden!
  Hmm, moet ik spijt hebben van mijn vraag over gekke gewoontes? Haha.

  Daarnaast kan ik me in beide motto’s vinden. Heb je ‘This too shall pass’ toevallig van het gelijknamige nummer van Maria Mena? Daar moest ik direct aan denken namelijk, maar ik ben dan ook groot fan van haar ;)

  Reageren
 3. Tamara

  Leuk om te lezen zeg! Aaah, die foto van die haas had ik niet aan zien komen… Maar maak je echt van elk dood dier dat je tegenkomt een foto? Haha, ik krijg gelijk een heel ander beeld van je :-P

  Reageren
  1. meike

   hahaha, nee niet van ieder dood dier! Maar als ik er 1 zie, die naar mijn idee “mooi” aan het vergaan is.
   Niet als de maden eruit komen ofzo.

   En ik hou meer van levende dieren, voor de duidelijkheid….

   Reageren
   1. Kelsey

    Hahahaha, ik wil bij deze drie reacties op ‘like’ klikken, maar dat kan niet, dus zeg ik het maar even. Ik lag echt dubbel om dit gesprekje, haha.

    Reageren
 4. Michelle

  Wat een superleuke vragen met zo mogelijk nóg leukere antwoorden! Mijn beste dish is denk ik ook pannenkoeken en het laatste ding dat ik voor het eerst deed (wat een geweldige vraag trouwens!): mijn jeans jumpsuit dragen! Ik vond het best spannend haha.

  Reageren
 5. Manon

  Yeahy mijn vraag komt er in voor! De vragen zijn echt super leuk beantwoord. Ook niet zo kort af zoals je soms wel eens tegenkomt bij een ander. Leuk om te zien ook.

  Reageren
 6. mw ekster

  Ohhh, leuk om te lezen! Ik herken een aantal dingen, hahah. Boodschappen bijvoorbeeld. Ik snap niet waarom ik altijd op de markt rondstruin. Het gaat te traag en ik wil alles snel snel. het zo cheap:-).
  En mooi afstudeerproject, Meike. Ik hou graag van werk die veel tijdhebben gekost:-). Nu ben ik ook wel benieuwd naar Olga’s afstudeerwerk:-)

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Een van mijn afstudeerwerken was Het Handboek voor Mietjes, daar heb ik een keer een blogartikel over geschreven, maar ik heb nog meer dingen gedaan, misschien nog een keertje leuk om te laten zien ;)

   Reageren
 7. Elisse

  Heel leuk om te lezen (en te kijken naar die oldies!). Ik ben zo iemand die het een beetje luguber vind, karkassen enzo, maar het kan zeker ook heel mooi zijn om naar te kijken. Misschien moet ik er gewoon nog wat aan wennen? Ik kom het wel vaker tegen op blogs en vind het dan zeker een bepaalde schoonheid bevatten, maar om het zelf te beginnen verzamelen ofzo, nee bedankt ;-)

  Reageren
 8. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 9. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……

  Reageren
 10. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……

  Reageren
 11. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *