Team Confetti Movie Review April 2016.

NIEUW! NIEUW! NIEUW! Een maandelijkse film / podcast / luisterboek / serie review. En ik heb het heel serieus aangepakt met verschillende onderwerpen en een serie zelfportretten om U tegen te zeggen. Níks zegt ‘movie review’ als een stel selfies met woorden eromheen, am I right? Het hele plaatje is compleet, alleen een goede naam voor deze serie mist nog. Ik hoop dat jullie me daar nog mee kunnen helpen…

Ik hou van naar de bioscoop gaan. Dat weten jullie heus. Het liefst in mijn eentje en soms samen (deze maand had ik toevallig alleen maar dates). Ook ben ik een rasechte bank-aardappel en heb ik op de momenten waarbij ik niet sociaal hoef te zijn en entertainment nodig heb, een koptelefoon op mijn hoofd met een luisterboek of een toffe podcast. Genoeg materiaal dus om maandelijks een artikel met tips en reviews mee te vullen. Laten we meteen maar beginnen!

movie date

Hier review ik films waar ik sámen met iemand naartoe ben geweest en bepaal: was dit een goede film om samen naartoe te gaan, liever alleen of gewoon helemaal niet…? Deze films draaien op moment van schrijven allemaal nog in de bioscoop.

FILM: The Huntsman (klik hier voor de trailer).
LOCATIE: Kinepolis Groningen.
SYNOPSIS: Dit is de prequel (sort of) van Snow White & the Huntsman. Zoals je aan de titel al kan zien, is Sneeuwwitje nergens te bekennen. De film volgt de Huntsman (Eric) (gespeeld door Chris Hemstworth, je weet wel, die in elke film élke superheld speelt tegenwoordig) van toen hij nog een klein jongetje was tot een sterke vent met een bijl. Tussendoor is er liefde, verraad, een zoektocht en tenslotte een sprookjesachtig einde.
REVIEW: Deze film bekeek ik in Kinepolis samen met Anne in 3D. Ik was nooit zo’n fan van 3D maar in deze bioscoop vond ik het effect eindelijk een meerwaarde hebben. Het scherm is gebogen (en waarschijnlijk super high tech) waardoor ik daadwerkelijk af en toe bukte omdat er dingen op me afkwamen. Ook was er een pauze wat heel wenselijk is tijdens een date (bijkletsen). Dikke punten dus op date-gebied. Als je van het uitgemolken fantasy/sprookje genre houdt is het een erg vermakelijke film. Charlize Theron is terug als heerrrrrrrlijk gemene heks en zelfs het overdreven neppe Schotse accent van Chris vond ik op den duur wel charmant. De film is prachtig gemaakt en er zitten een paar kleine plot-twisten en bijrollen in, die de film wat minder voorspelbaar maken. Een prima date dus, geen must-see.
WAARDERING: ★★★☆☆

FILM: Demolition (klik hier voor de trailer).
LOCATIE:
 Pathé Groningen.
SYNOPSIS: Vrouw van man (Davis, gespeeld door Jake Gyllenhaal) sterft in een auto ongeluk. Man voelt geen verdriet, merkt eindelijk de wereld om zich heen op, maakt nieuwe vrienden en vernielt zijn huis.
REVIEW: Na het zien van de trailer dacht ik precies te weten hoe deze film zou verlopen. En dat vond ik prima. Beetje janken, beetje naar Jake kijken die lekker zijn leven opnieuw begint. Op z’n Hollywoods met veel tear jerkers. Ergens klopte dat ook wel, maar het is geen typische, uitgekauwde Hollywood film. Er is weinig tot geen romantiek, veel droge humor en een hele hoop WTF momentjes. Er zaten een paar voorspelbare, typische scènes in, maar die vergeef ik ze. Deze film in de bioscoop zien heeft niet echt toegevoegde waarde, misschien juist wel beter thuis op de bank. Meike, mijn date tijdens deze film vond hem GEWELDIG en was jaloers op de kapot-maak-activiteiten van Davis. Ik wilde toen ik de bioscoop uitgelopen kwam, vooral meteen een paar bretels voor Tom kopen…
WAARDERING: ★★★★☆

FILM: Monsieur Chocolat (klik hier voor de trailer).
LOCATIE: Forum Images Groningen.
SYNOPSIS: Het verhaal speelt zich af in Frankrijk (oui, oui) aan het einde van de negentiende eeuw. Een doorgewinterde clown (Footit) vraagt een donkere jongen die kannibaal speelt in een klein circus of hij zijn clown-partner wil worden. Het duo wordt een groot succes maar de act begint aan Chocolat te knagen…
REVIEW: De setting is prachtig en ik vind dit soort waargebeurde verhalen altijd een meerwaarde hebben omdat er een klein geschiedenislesje in verstopt zit. Omar Sy die Chocolat speelt en dus de hoofdrol heeft, vond ik een stuk minder sterk dan zijn partner Footit, die me veel meer intrigeerde. Ondanks dat ze Chocolat’s verleden veel uitgebreider laten zien, blijft het karakter een beetje plat en ik vond het af en toe wat lastig om mee te leven als hij onhandige keuzes maakte. Ik stem dus voor een prequel met Footit in de hoofdrol (The Huntsman style)! Er zaten een paar gaatjes in het verhaal, maar ik heb er erg van genoten en mijn date Tom ook!
WAARDERING: ★★★★☆

couch potato

Hier de tip(s) van de maand op bankhang / binge-watch-gebied. Dekentje, kop thee en popcorn erbij en kamperen op de bank…

SERIE: Gilmore Girls.
SYNOPSIS: Deze serie gaat over een moeder en haar tienerdochter die niet veel in leeftijd schelen, heel snel praten en in een superschattig stadje wonen. 
WAAROM KIJKEN: Als je deze serie hebt gekeken 100 jaar geleden (ja papa, ik heb het tegen jou) is het geweeeeeldig om opnieuw te kijken. Heb je het toen gemist (omdat je iets beters te doen had) dan is het helemáál te gek. De afleveringen duren ongeveer driekwartier en het is een combi drama/comedy. Een lach, een traan en HEEL VEEL KOFFIE. Gilmore Girls wordt helaas niet meer op tv uitgezonden en ook niet op Netflix (in de US wel) dus er is, kuch, niet een legale manier om de afleveringen te kijken. If you know what I mean… Er komt dit jaar nog een vervolg op Gilmore Girls (OMG) en daarom moeten we met zijn allen toch echt die zeven seizoenen achter elkaar kijken…

bonus track

Onder bonus tracks vallen podcasts, luisterboeken, andere geluidsfragmenten en misschien zelfs af en toe een YouTube video…

WAT: Gilmore Guys.
WAT IS DAT: Een podcast over Gilmore Girls.
WAAROM LUISTEREN: Ha! Door deze podcast ben ik dus weer Gilmore Girls gaan kijken. Fran noemde het een keer in één van haar video’s: een stel jongens dat uitgebreid élke aflevering van Gilmore Girls analyseert. Dit concept leek me hilarisch en dat is het ook. Kevin en Demi bespreken de ‘pop culture references’, de kleding, de props, de dialogen, kortom álles wat er in een gemiddelde Gilmore Girls aflevering voorbijkomt. Ook nodigen ze gasten uit die veel over de tv-bisniss weten en vaak nog nooit eerder de serie hebben gekeken. En die er nog veel vaker geen donder aanvinden. Dat levert hilarische momenten op. Maar wat ik het fijnst vind aan deze podcast, is dat het zo gezellig is. Ze lullen er lekker op los en dat maakt het het perfect achtergrondgeluid als ik aan het werk ben. Het is niet erg als ik iets mis en het maakt urenlang foto’s maken of bewerken. 

♥♥♥

En dat was het voor de allereerste Team Confetti Movie Review. Maar die naam hè, die vind ik zo saai. Het bleek heel lastig om een overkoepelende naam te verzinnen voor deze serie. Ik hoor dus HEEL GRAAG of iemand ideeën heeft voor een betere naam. En als er nog onderwerpen zijn die missen of films die ik moet gaan reviewen, ROEPT U MAAR!

REACTIES:

 1. gerhilde maakt

  Inspiratie voor een naam heb ik niet, maar ik vind het wel een leuke rubriek, met toffe foto’s! Van Gilmore Girls heb ik maar een paar afleveringen gezien eigenlijk, die besprekingen lijken me inderdaad grappig. :-)

  Reageren
 2. Tom

  Ik heb nog nooit Gilmore Girls gezien en heb door de naam ook het gevoel dat ik niet tot de doelgroep behoor, al laten sommigen zich daar niet door weerhouden… Maar ook zonder het gezien te hebben zijn de Gilmore Guys inderdaad erg leuk en gezellig!

  Reageren
 3. Bianca

  Die foto – kopjes bij de verschillende onderdelen, echt hilarisch!!!
  Wat vind je van “what not to miss” of “wtf is playing” ?

  Reageren
 4. Ingrid

  Zó leuk! Wij hebben gelijk filmkaartjes gereserveerd voor het weekend ? in de hoop dat jouw gezicht tussendoor in de reclame verschijnt <3
  Wat vind je van 'And Action'? 'It's a wrap'?

  Reageren
 5. Linda

  Ik ben helemaal gek op Gilmore Girls, maar ik kende de podcast nog niet. Mag jij 3 keer raden wat ik morgen ga luisteren onder het hardlopen.. ;) Leuke nieuwe rubriek op je blog in ieder geval en je bijbehorende plaatjes zijn super leuk.

  Reageren
 6. Milou

  Leuk!! Vooral de foto bij ‘movie date’ :D
  Een allesomvattende sprekende titel is altijd lastig om te bedenken. Ik zou niet gaan voor ‘wrap party’ (feesten na afloop van een productie) omdat dit iets anders betekent dan je met deze rubriek doet. Review in de titel verwerken klinkt misschien suf, maar is wel duidelijk. Iets met ‘blik’ of ‘view’? Jouw blik/visie op film, series en bonus tracks? Succes!

  Reageren
 7. Marlous

  Oh Olga wat is dit geweldig (en wat ben jij leuk! Die selfies passen er perfect bij!). Naam vind ik moeilijk, daar ben ik zelf ook niet zo goed in. Maar ik weet nu zeker dat ik Demolition wil zien!

  Reageren
 8. Pingback: Confetti Soap #65 + kattenbonus! | Team Confetti

 9. Kris

  W-W-WHAT? Een NIEUW seizoen Gilmore Girls?!? Woop woop! Hallo tiener-sentiment! Ik ga m’n dvd’s van zolder halen een dvd-speler zoeken, dan 1 t/m 6 opnieuw kijken! (én die podcast beluisteren, klinkt hilarisch!)

  Reageren
 10. Lottes Anekdotes

  Leuke rubriek! Ik doe namelijk hetzelfde, hahaha. Elke maand post ik de ‘films van de maand’, ook al zijn het niet altijd nieuwe films en series. Ik hou trouwens echt niet van pauzes tijdens een film (in de bioscoop), dat neemt voor mij volledig de sfeer weg en breekt de spanning…

  Reageren
 11. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions……….

  Reageren
 12. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet……….

  Reageren
 13. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…….

  Reageren
 14. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep..

  Reageren
 15. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards………

  Reageren
 16. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 17. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary………

  Reageren
 18. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary………

  Reageren
 19. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *