Op muur-avontuur met fotobehang.

Gastblog door Vera – Nu mijn home office officieel klaar en open for business is, beginnen mijn handen te jeuken om ook de rest van het huis eens onder handen te nemen. Tuurlijk; de dozen zijn uitgepakt, de meubels staan op hun definitieve plaats en (sinds vorige week) hangen ook de lampen overal. Maar je weet hoe dat gaat met een huis; het is nooit écht af. Er staan wat leuke accessoires hier en daar, maar de muren zijn nog wat kaal. Ik wilde weleens zien wat er zou gebeuren als ik er een statement wall van zou maken. Hoe? Nou, met photoshop en fotobehang! Kijken jullie mee?

advertorial_pixers_before

Laten we eerst even kijken naar hoe het er nu uitziet. Dat is dus zoals je hierboven ziet. Leuk kastje, leuke styling, maar nog niet echt iets om van achterover te slaan. Maar dat komt nog!

advertorial_pixers_optie1

OPTIE #1 GRAFISCH PATROON
Als je mij en mijn werk een beetje kent, dan weet je dat ik wel in ben voor een leuk patroon. Een beetje kleur fleurt een kamer al snel op en ik vind dit behang vrolijk en veelzijdig. Doordat het ontwerp maar een paar accentkleuren heeft en verder vrij neutraal is, is het ook makkelijk te combineren met (nieuwe) accessoires, zonder dat je meteen heel je interieur moet veranderen omdat er niets meer bij je behang past.

advertorial_pixers_optie2

OPTIE #2 INDUSTRIEEL
Voordat we dit huis betrokken, hebben John en ik gekeken om een loft te kopen in een oude fabriek. Dat ging helaas niet door en nu wonen we in een iets minder avontuurlijk rijtjeshuis. Niks mis mee, maar die oude fabriek had een aantal heel mooie oude muren die intact gelaten zouden worden. Dat soort muren vind je meestal niet in een rijtjeshuis, maar ook daar is een oplossing voor zoals je ziet. Doordat er niet teveel kleur in deze afbeelding zit, past hij al gauw bij de rest van je interieur en kun je met accessoires nog alle kanten op.

advertorial_pixers_optie3

OPTIE #3 CRAZY CAT LADY
Tja, need I say more? Toen ik dit design in de webshop zag, was ik meteen verkocht.  Misschien is dit niet de meest ‘veilige’ optie, maar kijk die koppies! Hipsterkatten in awesome kleuren op je muur; wie wil dat nou niet? Als je de rest van je interieur een beetje neutraal houdt, kan een muur als deze echt het spreekwoordelijke ‘wow-effect’ hebben. Wie durft?

☆☆☆

Welke vinden jullie het leukst? Laat het me weten in de comments!

☆☆☆

Vera blogt één keer in de vier weken voor teamconfetti.nl. Ze is illustrator, allround mooie dingen maakster en ze heeft haar eigen label: Franje Design!

dus

REACTIES:

 1. gerhilde maakt

  Ik vind de betonmuur het mooist, maar mij lijkt het net jammer dat dat dan nep is. Wij gaan in de douche de muren behandelen met een soort van epoxy die betonlook heeft. Zo hebben we geen tegels (en voegen) nodig, maar heb je wel de look & feel van beton. Je kan daarmee trouwens ook een hele dunne laag leggen, het is maar een idee. :-)

  Reageren
 2. Lidia

  Ik vind de bovenste echt heel cool, maar ik zou zo iemand zijn die dat dan na 6 maanden weer zat is en dan weer nieuw behang wil. De middelste is dan de veiligste optie denk ik;-).

  Reageren
  1. Vera

   Ik vind die twee zelf ook het leukste en best toepasbare (sorry, katten), maar het blijft leuk om digitaal uit te proberen wat het met een muur/ruimte doet.

   Reageren
 3. Linda

  Het katten behang vind ik echt té gek, maar ben bang dat je er op een gegeven moment een beetje maf van word omdat het best druk is. Zelf zou ik voor de betonlook muur gaan, dat vind ik super leuk en is ook makkelijk te combineren met meubels en accessoires.

  Reageren
 4. Miss Friszz (Sophie)

  oh wow het katten behang ??, maar wellicht ben je zoiets ook relatief snel zat… dus dan maar de betonlook. dat is het rustigste en er past vanalles bij (als je ns iets anders wilt…). Maar wel leuk om de mogelijkheden zo ns in beeld te brengen ?

  Reageren
  1. Vera

   Ja, inderdaad een fijn gegeven dat je bij die optie als je eens wat anders wilt niet heel je interieur meteen een make-over moet geven, maar al een heel eind komt met alleen wat andere accessoires!

   Reageren
 5. Sanne

  Die katten! Heeeeel tof! Maarrrr ik zou er niet voor kiezen… Denk dat het toch gaat vervelen ofzo? Of te druk is… Ach, ik ben een bange schijterd met dat soort dingen. Ik zou voor de tweede gaan denk ik… Het is niet saai, maar wel rustig. En dat is wel heeel fijn. :)

  Reageren
 6. Kirsten

  In vind de grafische print de beste optie! Die is net zo leuk als het beton, maar ik denk dat het beton mode-gevoeliger is dan de grafische print. Dus langer mooi.

  Het kattenbehang zou zó leuk zijn op een kale muur in een kinderkamer, of in de bijkeuken oid. Oh, of op de WC! Haha.

  Reageren
 7. Fatima

  De katten <3
  maar moet het per se de hele muur zijn?
  Als je een gedeelte van de muur behangt met de katten dan is het minder druk maar nog steeds super leuk.

  ps. waar komt jouw stoel vandaan?

  Reageren
  1. Malu

   Ik heb zelf ook een druk behang, maar ik heb maar 3 stroken opgehangen zodat ik een schouw/open haard idee krijg.
   Dit zal met de de grafische en katten print ook nog heel leuk kunnen zijn.

   Reageren
 8. Tamarah

  Wat ontzettend leuk zo’n statement wall. Vooral bij het tv programma VT Wonen zie je dit soort behangetjes vaak voorbijkomen! Super gaaf vind ik het! Vooral die industriële look vind ik erg mooi maar daarbij vind ik de vloer niet zo mooi combineren. En heel knap gedaan met photoshop! Zo krijg je een goede indruk hoe je kamer eruitziet met zo’n behangetje! Is dat moeilijk om het via photoshop zo gedaan te krijgen?

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *