Happiness project maart: back to basics.

Hoezo back to basics? Ga ik in maart in een hutje op de hei zitten? Of overweeg ik misschien om mijn dieet te beperken tot alleen nog maar aardappelen/groente/vlees? Nee joh! Ik bedoel eigenlijk dat ik back naar míjn basics wil. Ik ben namelijk een beetje all over the place. Ik maak me een beetje zorgen (vooral om mijn lieve zieke mama) en ik merk dat ik voornamelijk op de bank zit voor me uit te staren. Tijd om terug te gaan naar de dingen waarvan ik weet dat ik ze prettig vind, die me goed doen en waardoor ik iets meer mindful met mijn tijd omga.

列印

HOEZO ZORGEN?
Even een beetje uitleg over die zorgen van mij. Zoals jullie weten heeft mijn mama kanker, al zes jaar lang met een heleboel dalen en een paar piekjes. Helaas zitten we nu weer even in een dalletje (maar er is een heel klein beetje hoop op weer een piekje, niet veel, maar toch). Na maandenlange onzekerheid, staat er binnenkort een operatie op het programma. De stress van het wachten op nieuws is nu dus vervangen door zenuwen voor de operatie en daarna wordt die weer vervangen door zenuwen voor nieuwe testen, etc. Er is dus een hoop aan de hand en langzaam maar zeker is mijn focus een beetje verslapt. En dat vind ik heus begrijpelijk, maar het is niet bevorderlijk voor wie dan ook en daarom wil ik graag weer terug naar de basis. Terug naar weer wat productiviteit, gezellige afspraakjes en aardig zijn voor mijn lijfje.

Valentine's Day photo camera flat icon with long shadow,eps10

PRODUCTIVITEIT / INSPIRATIE
Ik ga heel lekker op een goed georganiseerde planning. Jammer dat ik dat op het moment een beetje heb laten gaan. Ik doe waar ik zin in heb (voor me uitstaren op de bank dus) en daar ga ik me niet echt beter van voelen. Ik vind het op zich niet zo erg om niet maximaal productief te zijn en een ontspannen ritme te hebben (dan krijg ik daar in ieder geval geen extra stress van). Vanaf volgende week ga ik dus weer gebruik maken van mijn geweldige efficiënte weekschema. Na jarenlang stoeien heb ik sinds kort een realistische blog/ontwerp weekplanning die rekening houdt met uitloop en onverwachte zaken. Als ik het een beetje goed doe zonder al teveel staren tussendoor, houd ik dagelijks een beetje tijd over om wat leuks te doen (zonder schuldgevoel want alles wat ik moest doen is klaar).

Waar ik ook een beetje last van heb de afgelopen weken, is weinig inspiratie. Mijn creativiteit doet het niet zo goed als er stress op loer ligt en dat heb ik gemerkt. Ik heb niet zoveel zin om aan dingen te beginnen en al helemaal geen nieuwe projecten. Ik zucht en steun wat af en ik vind het lastig om hier een goede oplossing voor te vinden. Ik had afgelopen week wel een ontzettende creatieve opleving omdat Tom, Tetkees en ik voor het eerst bezig zijn met een weekvlog! Team Confetti on tape! Het is allemaal nog extreem ongemakkelijk en houtje touwtje maar ik merkte dat ik heel blij werd van iets helemaal nieuws maken zonder druk van wie dan ook. Voor de productiviteit is het weer wat minder want ik doe over het monteren elke dag 100 jaar omdat ik het nog moet leren, maar mijn creatieve vlammetje is wel iets harder gaan branden…

coffee machine flat icon with long shadow,eps10

GEZELLIGHEID
Stress en onzekerheid zorgen er bij mij voor dat ik in een holletje wil kruipen en er pas weer uit wil komen als alles goed is. Voor een tijdje mocht ik dat doen van mezelf, maar het is genoeg geweest. Ik ga mijn agenda erbij pakken en de maand maart volstoppen met gezellige (low maintenance) afspraakjes met leuke mensen. En als die vriendjes van mij het heel erg druk hebben, dan ga ik net zolang mijn best doen totdat we een datum hebben gevonden waarop we allemaal kunnen. En niet, zoals de afgelopen weken mijn schouders ophalen en ‘meh’ mompelen.

juice machine flat icon with long shadow,eps10

LIEF ZIJN VOOR MIJN LIJF
This is a big one! Ik ben er niet trots op, maar ik ben een ontzettende emotional eater. Ik zit niet dagelijks met een enorme emmer Haagen-Dazs te huilen op de bank, het blijft bij een paar koekjes meer dan anders (en wel heel vaak extra frietjes bij het avondeten). Dus ik scheur gelukkig nog niet uit mijn capsule wardrobe. Maar het aantal green smoothies in de week is gedaald en het aantal impuls aankopen in de supermarkt gestegen. Weer teruggaan naar ons standaard boodschappenlijstje is dus echt een must. Als het niet in huis is, dan kun je het ook niet opeten.

Qua beweging ging ik eigenlijk wel heel goed. Ik ben fitbit vriendjes met mijn vader geworden en kan dus zien hoeveel stapjes hij doet op een dag. Dat zijn er HEEL VEEL want hij is een beresterke timmerman die de hele dag steigers op en neer klautert en rond sjouwt met kruiwagens vol zand. Bijhouden lukte niet, maar in de buurt blijven wel en dat zorgde voor een gemiddelde van 13.000 stapjes per dag! Helaas werd ik vorige week voor de tweede keer dit jaar geveld door een griepje en toen stond de teller meteen weer op nul. En als je winning streak stopt dan is het moeilijk om weer los te gaan (het weer helpt ook niet, wat een zeikweer). In maart ga ik dus proberen om mijn vader weer een beetje bij te houden!

De ontspanning van mijn lijfje vind ik minstens net zo belangrijk als wat ik erin stop en hoeveel het beweegt. Elke dinsdagavond heb ik een verplichte zéér spirituele yogales mét twintig minuten meditatie, kaarsjes en kopjes thee. Ik heb al betaald en mijn yogalesgenootjes verwachten me, dus die sla ik zelden over. Van afpreken met vrienden ontspan ik óók en bij deze verplicht ik mezelf tot minstens één keer in bad in de week en één keer in de week een tv-loze avond (dat valt toch ook een beetje onder voor je uitstaren op de bank). In plaats daarvan ga ik yoga with Adrienne doen, iets bakken (oh dear, als dat maar goedkomt) of een kleurplaat kleuren. Ja jongens, na 100 jaar met mijn ogen rollen als iemand het over kleuren voor volwassenen begon, ben ik nu eindelijk gezwicht…

♥♥♥

Back to basics dus! Ik hoop heel erg dat ik me weer een beetje beter voel en wat minder met mijn hoofd in de wolken zit…

♥♥♥

Bronnen: afbeelding stetoscoopafbeelding cameraafbeelding koffie en afbeelding blender
zijn afkomstig van Shutterstock.

REACTIES:

 1. Maria

  Hee Olga, fijn om weer wat van jou te horen. Wat een spannende tijd voor jou en je familie, geen wonder dat je wat minder energie hebt. Ik hoop dat je wat meer rust vindt door je routine weer op te pakken. En o a side note; superleuk dat jullie een weeklog maken, ben benieuwd “hoe jullie in het echt zijn” :)

  Reageren
 2. Sonja

  Fijn, dit. Ik zit ook even op zo’n punt dat ik weer wat beter in m’n vel wil komen – niet door zulk soort omstandigheden, wat vreselijk naar! heel veel sterkte! Fijne voornemens zoals yoga en afspreken met vriendinnen helpen dan zo goed!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Volgens mij zijn het ook een beetje de winter blues Sonja. Het is zo koud en donker en iedereen zit maar binnen. Het helpt vast ook als de zon weer een beetje gaat schijnen…

   Reageren
 3. zamzam

  يمكن تنظيف الجدران من الأعلى إلى الأسفل باستخدام المكنسة الكهربائية؛ لإزالة كافة الغبار دون التسبب بفوضى. يمكن تنظيف الألواح من البقع الداكنة من خلال رش قطعة من القماش بكمية قليلة من الماء، أو استخدام محلول تنظيف متعدّد الاستخدام. يمكن التخلّص من الغبار الموجودة على الزوايا الضيقة، والتحف، والمنحوتات باستخدام فرشاة طلاء ناعمة الملمس، أو باستخدام فرشاة المكياج، ثم مسحها باستخدام قطعة من القماش ذات ألياف دقيقة.

  شركة تنظيف بجازان

  Reageren
 4. 러브약국

  What a post I’ve been looking for! I’m very happy to finally read this post. Thank you very much. Can I refer to your post on my website? Your post touched me a lot and helped me a lot. If you have any questions, please visit my site and read what kind of posts I am posting. I am sure it will be interesting. 러브약국

  Reageren
 5. buy weed

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis buy weed that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 6. Buy my weed online

  Come see our customer favourite high quality popcorn buds along with other great deals on cheap weed and bulk pricing. We carry everything you need from shatter, cannabis edibles, vape pens, weed concentrates, live resin, Phoenix tears, CBD and more. Sign up for our newsletter so you never miss out on any of our sales offering the best in class products for Buy my weed online .

  Reageren
 7. Buy Weed Online

  Buying weed online sounds like an easy task. However, there are certain things you need to know before Buy Weed Online . With so many websites selling weed these days, it’s not surprising that you might be confused about where to get the best deals or which sites are trustworthy.
  If you’ve found a website that sells weed and want to order from them, here’s what you need to know about buying weed online.

  Reageren
 8. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 9. buy canadian weed online

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess.Like we mentioned earlier, when you buy weed from a dealer buy canadian weed online, you have no way of knowing what’s in it and what the overall quality of it is.

  Reageren
 10. 24시간대출

  Excellent information on your blog, thank you for taking the time to share with us. Amazing insight you have on this, it’s nice to find a website that details so much information about different artists. On this subject internet page, you’ll see my best information, be sure to look over this level of detail. Great post i must say and thanks for the information. Education is definitely a sticky subject. However, is still among the leading topics of our time. I appreciate your post and look forward to more 24시간대출

  Reageren
 11. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions….

  Reageren
 12. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards..

  Reageren
 13. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……….

  Reageren
 14. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……

  Reageren
 15. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……..

  Reageren
 16. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……..

  Reageren
 17. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards….

  Reageren
 18. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *