4 x Food festivals in Groningen!

Doeiii film- muziek- en theater-festivals, het is tijd om ruimte te maken voor de food festivals! De komende weken zijn er maarliefst VIER food festivals in Groningen (en ook op andere plekken in het land). De komende tijd hoef je dus niet te koken in het weekend, maar kun je met een picknickkleedje en al je vrienden genieten van de lekkerste hapjes!

– MULTICULINAIR FOOD FESTIVAL –
23 & 24 mei, Bernoulliplein Groningen

multi culinair food festival 1

Over het MULTICULINAIR FOOD FESTIVAL 2015: Tijdens het Pinksterweekeinde is de tweede editie van het multiculinair food festival (ik heb het vorig jaar gemist, geen idee waarom). Het knusse Bernoulliplein zal worden omgetoverd tot een gezellig en toegankelijk openluchtrestaurant met eten, drinken, theater, live muziek en kleinkunst. De bezoeker kan voor een klein prijsje genieten van verschillende en verrassende gerechtjes uit alle delen van de wereld. Een paar namen die er voor mij uitsprongen zijn: Bunny Chow (speciaal gevulde broodjes), Lightning barbecue (zelfgedraaide worstjes en houtoven pizza’s) en Hawaiian shave ice (geschaafd ijs met siroop). Het festival is beide dagen gratis toegankelijk.

multi culinair food festival 3 multi culinair food festival 4


– DE CULINAIRE VERLEIDING –
6 & 7 juni, Ciboga terrein, Groningen

de culinaire verleiding 3 de culinaire verleiding 2

Over de CULINAIRE VERLEIDING 2015: volgens mij pakken de organisatoren het serieus aan. Naar mijn weten is het de eerste keer dat dit in festival in Groningen is (ze zijn een week later in Leeuwarden) maar de website ziet er mooi uit. Geen houtje-touwtje hier! Jammer dat er op de website nog niet te zien is wie er komen, maar een beetje graven door de Facebookpagina en ik kwam de volgende interesante tentjes tegen: Groen Goud (hartige poffertjes), Drive & Shake (cocktail/espresso bar) en Eten met Roos (verse pasta).

de culinaire verleiding 1


– LEPELTJE LEPELTJE –
19 t/m 21 juni, Ciboga terrein Groningen

lepeltje lepeltje 2

Over LEPELTJE LEPELTJE: ik ben vorig jaar naar Lepeltje Lepeltje in Amersfoort geweest en ik vond het te gek. Het was geweldig weer, de sfeer was fijn en het eten was heerlijk. Lepeltje Lepeltje is naast Groningen en Amersfoort ook in Zwolle, Apeldoorn en Haarlemmermeer te vinden. Er zijn naast lekkere eettentjes ook marktstalletjes met ander leuks en live muziek. Wederom drie foodtrucks waar ik naar uitkijk: De Piepermobiel (alles aardappel), Loco’s kitchen (soulfood met  een band op het dak van de foodtruck) en Mevrouw bakker (taartjes).

lepeltje lepeltje 4lepeltje lepeltje 1


– RRROLLEND –
26 t/m 28 juni, Ossenmarkt Groningen

rrrollend Groningen 2

Over RRROLLEND 2015: veel is er nog niet bekend over Rrrollend. Het is drie dagen, bestaat uit 25 foodtrucks en er treden singer songwriters op. De overige steden waar ‘gerrrold’ gaat worden: Den Haag, Dordrecht, Katwijk, Leiden, Nijmegen, Rotterdam en Zwolle. Geen idee dus wat er straks allemaal staat, houd de Facebookpagina van Rrrollend in de gaten als je nieuwsgierig bent. ;)

rrrollend Groningen 1 rrrollend Groningen 3


En dat waren ze alle vier! Morgen is het eerste food festival van het seizoen: Multiculinair food festival en als het een beetje droog blijft ga ik er zeker heen. En ik verwacht dat je me op de volgende drie ook wel zal kunnen vinden…

♥♥♥

REACTIES:

 1. Tessa

  Wat een fijn overzicht! Groningen is zo’n leuke stad en er gebeurt zoveel tegenwoordig, ik vind het echt jammer dat ik niet in de buurt woon.

  Reageren
 2. Kim

  Wat een onwijs gaaf overzichtje. Jullie hebben echt een heleboel leuke dingen “daar in Grun”. Jammer dat Zuid-Holland niet bepaald in de buurt ligt! :'(

  Reageren
 3. nina

  Oe, tof dat je ze op een rijtje hebt gezet! Ik zag her en der al posters hangen, maar dat vergeet ik dan natuurlijk weer ;-) Mmm, ik zal eens met de meneer overleggen voor welke we een ritje Groningen plannen :)

  Reageren
 4. Emma

  Oh dankjewel hiervoor!
  Op de een of andere manier gaan dit soort evenementen altijd aan me voorbij, ik heb gewoon niet in de gaten wat er allemaal georganiseerd wordt :’)
  Heb het Multiculinair food festival in ieder geval in mijn agenda gezet, nu hopen op mooi weer!

  Reageren
 5. Sarah

  Ik ben zó blij met dit lijstje! Vooral dat MultiCulinair Food Festival lijkt me he-le-maal geweldig! Wie weet, met een beetje geluk.. :D

  Reageren
 6. Merel

  Wat leuk! Sowieso is het tijd om Groningen weer eens een bezoekje te brengen.
  Waar ik stiekem altijd een beetje om moet lachen is dat wanneer bloggers schrijven over een event in hun stad, er altijd reacties komen met: woonde ik maar daar en daar… Laatst schreef Iris iets over een markt in Almelo en was het: “waarom is Almelo zo ver weg? ik woon in Rotterdam!” Terwijl het normaal omgedraaid is. Kortom: misschien zijn we nooit tevreden en is het gras altijd ergens anders groener :)

  Reageren
 7. Pingback: Leuke Dingen #32 | De Groene Meisjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *