Weekendje weg: Groningen #3

Afgelopen weekend hebben we onze stad binnenstebuiten gekeerd, op zoek naar hotspots waar we nog niet eerder geweest waren. Het was even zoeken, maar we hebben ze gevonden. We hebben tien nieuwe tips voor als je al in Groningen woont of voor als je hier een weekendje naartoe gaat binnenkort.

Elk jaar begin februari doen Tom en ik een weekendje Groningen. Want dan vieren we namelijk ons jubileum. Een whopping acht jaar (!!!) zijn wij al een bijzonder duo en ik hoop dat daar nog tachtig jaar bij gaat komen. Afgelopen weekend hebben we gegeten, gewinkeld en om ons heen gekeken en ik kan niet wachten om alle hotspot tips met jullie te delen. Let’s do this…

loods g 2 loods g 1 loods g 3

LOODS G – SONTPLEIN 8-4
Loods G is een wereld op zich. Een chaotische wereld vol mooie en bijzondere dingen. Met open mond zijn we erdoorheen gelopen. Als je op zoek bent naar iets, kun je het het beste even vragen (no shit sherlock) maar het is vooral fijn om te snuffelen en te wijzen. We waren een beetje overdonderd, dus namen alleen een mooi houten dienblaadje mee. Maar we gaan zeker terug. Loods G is alleen open op zaterdag of op afspraak en je moet even goed op de kaart kijken waar het is, want ze zitten een beetje verstopt.

xo 3 xo 2 xo 1

XO – FOLKINGESTRAAT 13
Tijd om iets te eten. We lunchten bij XO, die zitten in het centrum in het leukste straatje van Groningen. Aan de buitenkant niet heel opvallend en de naam XO trekt de aandacht ook niet. Maar oh boy, this is a keeper! Alleen al voor de frambozen-mango smoothie gaan we terug. En ook de stapelboterhammen waren heerlijk. Tom laat hier trots zijn broodje met zalm en bietjes (en nog 1000 andere dingen zien). We willen hier ook graag eens ’s avonds iets komen eten, want de broodjes beloofden al veel goeds.

reshare store 3 reshare store 1 reshare store 2

RESHARE STORE – OOSTERSTRAAT 41
Eigenlijk niks nieuws, maar toch heel leuk: een kleding-kringloopwinkel in het centrum. Ik ben geen fan van fast fashion en koop daarom hoofdzakelijk tweedehands. Recyclen is altijd goed én niet duur. Deze winkel zit in het centrum en ziet er lekker fris uit (andere kringloopwinkels hebben nog weleens iets viezigs). De prijzen zijn heel keurig en er is voldoende om doorheen te kijken. Dit keer heb ik niks gevonden, maar ik kom zeker nog een keer terug. Flinke schoenenafdeling ook!

the magic buzz 1 the magic buzz 3 the magic buzz 2

MAGIC BUZZ – STEENTILSTRAAT 8
We konden natuurlijk niet alleen kleding kijken, want Tom was ook mee (en die winkelt alleen kleding als hij echt iets nodig heeft). In de Steentilstraat zaten een paar LP winkels waar hij nog niet was geweest (LP’s zijn dan weer van die dingen die ik echt niet nodig heb) en dus stapten we binnen bij Magic Buzz. Een mooi klein winkeltje met veel nieuw, maar ook oude muziek op LP. Ik herkende weinig, maar de hoezen waren geweldig. Kijk die hierboven! AAAAh! Amazing!

gekke gerry 3 gekke gerry 2 gekke gerry 1

GEKKE GERRY – HOOGSTRAATJE 3-5
Zaterdagavond gingen we eten bij Gekke Gerry. Dat is een onderdeel van eetcafé Boven Jan. En Gekke Gerry serveert tapas, maar dan een beetje anders. Niet Spaans maar wel om te delen. De kaart doet denken aan de opties die je tegenwoordig hebt bij een hip foodfestival en daar werden wij natuurlijk heel blij van. Conclusie: heel lekker en origineel, alleen houdt Gerry een beetje teveel van mayonaise. En dat werkt niet bij alles. Maar als je een beetje strategisch kiest en er een heerlijk biertje bij drinkt (de Imperator van Brand is vanaf zaterdag mijn lievelingsbier, zooooooo lekker) is het echt een feestje. De sfeer was er ook heel fijn.

grand theater 3 grand theater 2 grand theater 1

INTERNATIONAL FILM FESTIVAL ROTTERDAM (MAAR DAN IN GRONINGEN) – GRAND THEATER
Tijdens een weekendje weg is naar de film gaan altijd leuk. En het is extra leuk als er een filmfestival is met toffe locaties. Die is helaas nu alweer voorbij, maar volgend jaar rond deze tijd kun je er weer naartoe. Tom en ik gingen naar Room in het Grand Theater, een heel mooi theater aan de Grote Markt. De film was prachtig, écht een aanrader en het was leuk om eens niet in een standaard bioscoopzaal te zitten. Maar voor de volgende keer zou het wel fijn zijn als iedereen die snotverkouden is, thuis blijft. Just saying…

anat 3 anat 1 anat 2

ANAT – VERLENGDE GRACHTSTRAAT 1
Op zondagochtend ontbeten we met een groen sapje, koffie én chocoladetaart bij Anat. Anat is het enige vegan restaurant in de stad en heel toevallig zitten ze ook aan het randje van ons favoriete park (Noorderplantsoen). Het is een ontzettend schattig restaurantje en de meisjes die er werken zijn heel erg lief. Heel goedkoop is het niet, maar de chocoladetaart is het waard. En het groene sapje hebben we thuis stiekem al een keer nagemaakt. ;)

stadjersmarkt 1 stadjersmarkt 3 stadjersmarkt 2

STADJERSMARKT / MARTINI PLAZA – LEONARD SPRINGERLAAN 2
De opties voor een zondagmiddag in Groningen bleken heel karig te zijn in februari en het enige wat we konden verzinnen was: de Stadjersmarkt. Voor wie niet van hier is: een stadjer is iemand die in de stad Groningen woont. De rasechte Groninger dus, ahum. Jaaaaaaren geleden heb ik Tom eens meegesleept tegen zijn zin en het was een enorme teleurstelling. We zetten dus erg laag in met onze verwachtingen, maar hoera! Het was heel leuk! Ok, in het begin moet je je door de standaard markt-marktkramen worstelen (koekenpannenset van een onbekend merk anyone?), maar daarna kan het feest beginnen. Opvallend waren de groepjes vriendinnen die alle kleding die ze niet meer droegen aan één rekje hadden gehangen. Ideaal. Heel goedkoop en aan de meisjes achter de rekjes kon ik al zien of ik het zou passen of niet. En ook LP-mannen waren er genoeg (Tom blij). Ik heb een mooi stel vintage laarsjes voor €8,- gekocht en Tom een drietal LP’s voor €5,-. Happy days.

stadspark 3 stadspark 2 stadspark 1

STADSPARK – CONCOURSLAAN 12
Omdat we nog wat tijd over hadden, het lekker herfstweer was en we toch al in de buurt waren, liepen we nog een rondje door het Stadspark. Ok, hier waren we al wel eerder geweest, maar erdoorheen wandelen hadden we nog nooit gedaan. Nieuw genoeg dus. We testten onze nieuwe wandelschoentjes uit (die van mij blijken inderdaad waterdicht, joepie) en liepen toch even de kinderboerderij binnen. Wat een gezelligheid. Het park is lekker groot en je kijkt onderweg eigenlijk vooral tegen bomen en niet tegen gebouwen aan. En daardoor voelt het alsof je even de stad uit bent.

5 smaken 2 5 smaken

5 SMAKEN – POELESTRAAT 41
Na al dat gesjouw over de markt en door het park hadden we honger. Tijd voor de allerlaatste hotspot van het weekend: 5 smaken. En alhoewel de setting echt heel mooi was, viel het eten een beetje tegen. Het was niet duur, dus we mogen niet te streng zijn, maar dim sum op je kaart zetten als voorgerecht en dan vervolgens met zes gefrituurde hapjes uit een pakje aankomen, dan ben je mij kwijt. Het was ook extreem rustig in de tent, dus ik heb het idee dat hun fusion kaart bij meer mensen uit de smaak valt. Ik zou deze plek nog wel een herkansing willen geven voor de vrijdagmiddagborrel, want dan zijn de cocktails maar €5,- en gefrituurde hapjes op zijn plek. Het restaurant zit vol mooie plekjes waar je met je vrienden uren kan kletsen. Dus wie weet…

♥♥♥

En dat was het weer voor dit jaar. Een weekendje weg in eigen stad is echt aan te raden. Van alle leuke nieuwe dingen die je ontdekt, heb je de rest van het jaar plezier. ;)

Bekijk ook de tips van vorig jaar en het jaar daarvoor.

REACTIES:

 1. Dina

  Oooh zo leuk dit! Soms mis ik het best wel om veel in Groningen te zijn. Er hangt altijd zo’n fijn sfeertje en er is altijd wel iets te doen of te zien.

  Reageren
 2. Geertruurzaam

  Leuk, tourist zijn in eigen stad!
  Het is echt jaaaaren geleden dat ik nog eens in Groningen ben geweest, maar op verkenning in hometown Antwerpen staat al een tijd op mijn planning :-)

  Reageren
 3. Chez Julie

  Hé, zo leuk, op ontdekking gaan in je eigen stad! Jammer dat Groningen wat ver is voor mij (ik kom uit België), maar misschien waag ik me ooit wel eens aan een weekend in het noorden. Aan goede adresjes alvast geen gebrek :-)

  Reageren
 4. Pingback: Confetti Soap #54 + kattenbonus! | Team Confetti

 5. Pingback: Win een cadeaubon t.w.v. €50,- van Het Laatste Tafeltje! | Team Confetti

 6. baccaratsite

  First of all, thank you for your post. baccaratsite Your posts are neatly organized with the information I want, so there are plenty of resources to reference. I bookmark this site and will find your posts frequently in the future. Thanks again ^^

  Reageren
 7. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…….

  Reageren
 8. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet……

  Reageren
 9. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 10. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……

  Reageren
 11. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary..

  Reageren
 12. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…….

  Reageren
 13. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep….

  Reageren
 14. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards..

  Reageren
 15. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *