Nederlandse dingen die je niet meekrijgt wanneer je in het buitenland woont.

Gastblog door Tea – Met de komst van Whatsapp is wonen in het buitenland en contact houden met het thuisfront nog nooit zo makkelijk geweest. Toen ik in 2006 in Duitsland zat voor mijn eerste buitenlandse stage, had je natuurlijk Hyves, Facebook en MSN, maar daarvoor ging ik naar het internetcafé en moest ik de van tevoren de tijd afspreken. Nu 10 jaar en heel veel verschillende telefoons later krijg ik alle verjaardagen, geboortes en roddels heel goed mee. Maar toch zijn er dingen die voorbij komen en waar ik niet over kan meepraten of dingen die ik niet meekrijg…

Zoals bijvoorbeeld de hele K3 zoekt K3 hype een paar maanden terug. Ook kwam ik er pas last minute achter dat WIDM opeens op zaterdag bleek te zijn. Waarom is er niet een persbericht naar alle Nederlanders in het buitenland gestuurd?? Ik vlieg deze week naar Nederland voor een kort bezoekje – en een koffie met Olga – en wil toch wel voorbereid zijn. Daarom heb ik vandaag een lijstje met dingen die ik me oprecht afvraag:

☞ Is er een nieuw euro briefje? Ik wil voorkomen dat ik weer ergens een scène maak. De eerste keer dat ik het Monopoly-achtige briefje van €5 zag, dacht ik namelijk dat ik werd afgezet en ging mijn dramaqueen-modus aan…

☞ Wat is tegenwoordig de opstelling van RTL Boulevard? En wat zijn de headlines? De laatste keer dat ik het keek, ging het over Adam Curry en Patricia Paay, hebben die nog wat te melden?

☞ Over opstellingen gesproken… Hoe zit het met het Nederlands elftal? We gaan niet naar het EK, maar gaat het verder wel goed met ‘onze jongens’?

☞ Hoe is het wel en wee in Meerdijk? Zijn Ludo en Janine voor de verandering weer even samen? Ik hoorde wel dat Jeff ervandoor is en dat Robert ook nog voorbij kwam.

☞ Hebben Kim van Kooten of Johan Nijenhuis dit seizoen weer een heerlijke foute rom-com gemaakt? En kan die snel op Netflix komen? Één van mijn guilty pleasures is internationale rom-coms kijken met internationale vrienden, maar ik ben door alle Nederlandse heen.

☞ Heeft Achmea alweer een nieuwe ‘Even Apeldoorn bellen’ reclame? Even iets heel anders tussendoor, maar ben ik de enige die dacht dat het Appeldoorn was? Ik liet van de week een paar reclames zien aan collega’s en realiseerde me dat het al die tijd Apeldoorn was…

☞ Hoe is de jeugd van tegenwoordig eigenlijk? Welke subgroepen zijn nu hip? Hier in UK zie ik veel Jaren 90 invloeden, is dat in Nederland ook zo?

☞ Wat zijn de binnenlandse nieuwsontwikkelingen die het land bezig houden? Ik zie af en toe iets met bontjes voorbijkomen en protesten tegen de komst van een AZC wanneer ik NU.nl check.

☞ Bestaat de Viva nog? En de Hitkrant? Ik ben er nog steeds niet overheen dat de Fancy niet meer bestaat.

☞ Kijkt de Wereld Draait Door nog steeds met een scherp oog naar de media? Praat Mathijs nog steeds zo snel en zijn er nieuwe tafelheren/dames?

☞ Is er een nieuwe Tony Chocolonely smaak? En is Salted Caramel nog steeds de favoriete smaak van iedereen? Ik had de vorige keer dat ik in Nederland was de popcorn reep gekocht en sindsdien is er geen chocolade geweest die het daarvan kon winnen. Nu hoop ik dat het nog ergens te krijgen is.

☞ En ik heb meegekregen dat je in Nederland nu ook voor plastics tasjes moet betalen (hier in Engeland hebben ze het vorig jaar ingevoerd). Er was nogal wat verwarring en de la waar ik alle tasje in dumpte werd opeens 300 euro waard. Voor ik weer ergens een scène maak, hoe zit het precies?

☟☟☟

Volgens mij waren dit eerst wel genoeg vragen…
Helpen jullie me de antwoorden te vinden?

☟☟☟

Tea woont in Londen, houdt van films en heeft zelfs een baan kunnen vinden waar ze veel films mag kijken. Ze heeft een eigen blog, teawashere.com en één keer in de vier weken blogt ze voor teamconfetti.nl.

REACTIES:

 1. Dina

  Hahhaa ik weet op bijna al je vragen geen antwoord te geven. Blijkbaar mis ik ook heel wat doordat ik geen TV heb. Maar inderdaad, plastic tasjes, daar betalen we eindelijk voor. Voor mij is er daarmee niets veranderd want ik had altijd al mijn eigen tasjes mee, maar voor een deel van de Nederlanders is het een groot probleem, want “goh wat vervelend zeg dat je nu nergens meer normaal een tas kan krijgen” en “MOET IK DAAR NU ECHT SERIEUS 10 CENT VOOR BETALEN?”.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ik zat daar ook al zolang op te wachten! Ik heb ook altijd een eigen tasje mee en stiekem vind ik tien cent een beetje te weinig. Straks went iedereen daar straks aan (bij de supermarkt koopt iedereen ook al jaren tasjes) en helpt het niks. Hopen dat de Nederlandse mentaliteit de overhand heeft en dat iedereen toch te zuinig is om tasjes te kopen. ;)

   Reageren
 2. Geertruurzaam

  Ik woon ook niet in Nederland :-), maar in België is de Tony Chocolonely cranberry-anijs gelukkig wel verkrijgbaar… 10x lekkerder dan alle andere smaken bij elkaar!!!
  Fijn Holland-tripje gewenst.

  Reageren
 3. Anna

  Grappig! Dingen die hier in Nederland heel normaal lijken, zijn er dan ineens niet meer. Ik heb vier maanden in Australië gewoond – helemaal niet lang, maar toen herkende ik ook al een aantal dingen uit dit lijstje. DWDD kun je gelukkig online terug kijken (ook in het buitenland, deed ik ook in Australië!), zonde om dat te missen :)!

  Reageren
 4. Astrid

  Jeetje ik woon gewoon in Nederland en op de meeste vragen heb ik gewoon geen antwoord (shock). Weet wel dat er nieuwe briefjes van €10 en €20 zijn maar welke het nieuwste is….. Weet wel toen ik in 07/08 in Engeland zat je via het internet gewoon de programma’s uit NL kon terug kijken, weet niet of dat nog steeds kan.

  Reageren
 5. Djuli

  Ik woon nu in België (is ook buitenland toch? :) ) maar ik zou de helft van deze vragen ook niet kunnen beantwoorden als ik nog in Nederland zou wonen. GTST? Bestaat dat nog?

  Reageren
 6. Lotte

  Haha, ik moest ferm lachen bij enkele van je vragen. Op de meeste weet ik geen antwoord, aangezien ik Belgische ben en dus al die programma’s (behalve DWDD) en boekjes niet ken, maarrrrrr ik herken het probleem wel. Toen ik in Afrika en daarna in Spanje woonde, miste ik ook ongelofelijk veel van wat in België gebeurde. Ik probeerde dat wel op te lossen door Belgische kranten online te lezen, maar in de praktijk bleek dat ik vooral de roddelartikels las en de belangrijke dingen aan de kant liet liggen ;-)

  Reageren
 7. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep………

  Reageren
 8. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep..

  Reageren
 9. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary………

  Reageren
 10. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary..

  Reageren
 11. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……

  Reageren
 12. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards….

  Reageren
 13. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *