Origami paaskuikens voor HEMA.nl!

Creatief met kuikens, dat was ik een paar weken geleden. Want ik maakte van simpele gele servetjes, hele schattige kuikentjes voor op de paastafel. Je kunt er een verrassing instoppen én ze hebben grappige googly eyes. En heel simpel zelf te maken!

origami kuiken

Kijk nou! Veel schattiger dan een normaal servetje op je ontbijtbord toch? En een goede reden om snel iets leuks in elkaar te knutselen. Je kunt er ook nog iets lekker instoppen, kijk maar:

paaskuikens hema 2

Even tussen jou en mij: het papieren tafelkleed dat ik gebruikte als achtergrond voor deze foto’s is óók van HEMA. En volgens mij is ie alleen te koop voor de paasdagen, dus als je er nog eentje wil hebben moet je nog even naar de winkel rennen.

paaskuikens hema

Als je ook zo’n gezellig kuiken kliekje wil maken, klik dan hier om naar het bijbehorende blogartikel te gaan. Ik maakte een gif animatie met een uitgebreide beschrijving, dus dat moet echt goedkomen. Op het HEMA hoofdkantoor schijnen ze te hebben gegild van blijdschap bij het zien van deze kuikens en daar zijn ze een hoop leuks gewend (ik bedoel, ze werken bij HEMA). Crowd pleaser dus!

♥♥♥

Ik heb nog veel meer leuke blogartikelen voor HEMA geschreven, dit zijn mijn favorieten:
Ben je toe aan een houder waar al je washi tape in past? KLIK HIER.
Vind je dat enveloppen wel wat vrolijker kunnen? Ik ook! KLIK HIER.
Heb je nog kruidnoten over en wil je daar een milkshake van maken? KLIK HIER.

Wil je weten hoe je een mooi gouden hagelslag-kussen maakt? KLIK HIER.
Wil je je ordners in een nieuw jasje steken met een free printable? KLIK HIER.

En heb je mijn eerste HEMA DIY met memoblaadjes en photo props gemist? KLIK HIER.

♥♥♥

REACTIES:

 1. Anna

  Ooooh, een van de leukste Pasen DIY’s die ik ooit gezien heb. Zo schattig <3. En wat leuk dan ook om er echt eitjes in te stoppen. I love it :). Word hier heel vrolijk van!

  Reageren
   1. Marieke

    Eh… ja. Mijn motorische skills zijn blijkbaar van de aardbodem verdwenen, ik heb inmiddels zestien servetten verprutst en in het beste geval lijkt het een beetje op een bootje met een soort snavelpuntje. Hashtag superfail. Maar ik blijf het proberen! Eerst maar een poging met een papiertje, misschien lukt dat beter…

    Reageren
 2. Emma

  Heel erg leuk bedacht en bij jou zijn ze supergoed gelukt maar het lukt me niet :’)
  Het servet dat ik heb is ook iets te groot denk ik en daardoor slapper. Gelukkig heeft mijn schoonmoeder servetten gekocht met kuikentjes erop dus ze zijn zo ook al schattig :D misschien dat ik t zo nog eens probeer met vouwblaadjes
  En het gifje is fancy maar ik moest telkens wachten tot hij weer bij de stap in kwestie was haha

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *