Instaswap inboxing: wat zit er in mijn instaswap postpakketje?

Gastblog door Ingrid – Huh, een inboxing? Ja! Vandaag laat ik jullie een reversed unboxing zien van de Instaswap die ik maakte voor mijn swapmaatje, een inboxing dus! Olga schreef al eerder een blog over de Instaswap nadat ik haar tipte over dit Instagram fenomeen. Zelf doe ik al voor de derde keer mee aan de halfjaarlijkse Instaswap (er is een spring en fall editie), and it’s so much fun. 

In het kort is de Instaswap een vrolijke uitwisseling van (bij voorkeur) handgemaakte of speciaal voor je swapmaatje gekochte goodies. Olga noemende het een kruising tussen Sinterklaas en Postcrossing en dat is spot on. Je krijgt een geheim swapmaatje toegewezen (en iemand anders krijgt jou als secret swapbuddy). Door zijn/haar account te bespioneren krijg je een idee wat diegene leuk vindt en kun je aan de slag. Als wannabe-detective vind ik het echt een sport om uit te pluizen wat bij iemand past en hoe ik diegene zo leuk mogelijk kan verrassen. En dan natuurlijk het maken en inpakken, aaah! Je begrijpt, ik ben fan.

1_happywrapping

Omschrijving van mijn swapmaatje: vrouw, kinderen, handwerken, haken, hardlopen, kleurrijk, bloemetjes, stippen, ruitjes, natuur, strand, gepimpte caravan en vintage. Haar account staat bol van de haak- en handwerkfoto’s, dus creatief is ze zeker. Ik besloot daarom een swap te maken met (bijna) alleen handgemaakte cadeautjes met een vleugje haken en herfst. Dit sluit ook goed aan bij het free-printable inpaksetje dat ik speciaal voor de Instaswap ontwierp. Dus ook handmade cadeaupapier en labels, check, check! Let the inboxing begin.

2_slinger1 3_slinger2
Slinger
Toegegeven: haken en breien kan ik zelf niet echt heel goed, maar punniken wél! Dus punnikte ik een kekke herfstslinger met gedipte dennenappels in hippe kleurtjes. Moeilijk inpakken zoiets dus bestempelde ik herfstgroen vloeipapier met een handgemaakte stempel, mooi touwtje erom met gifttags en daarna niet meer aankomen…

4_thee1 5_thee2

Natuurlijke aroma’s
Mijn swapmaatje eet E-nummer vrij, dus waagde ik mij niet aan iets eetbaars in de swap. Wel houdt ze van theedrinken dus maakte ik mijn eigen theezakjes met eigen labels. In de zakjes stopte ik natuurlijke, losse thee in de smaken bloedsinaasappel, Ketelroosje (streekthee) en wintermelange. De losse eko theezakjes kun je trouwens kopen bij de betere thee- of gezondheidswinkel.

6_boekje1 7_boekje2

Handgebonden notitieboek
Tijdens een workshop boekbinden maakte ik een aantal handgemaakte notitie/tekenboekjes. Dit zwarte exemplaar decoreerde ik met goudkleurige ecoline (I love it!) voor mijn swapmaatje. Ik vond een te gek roze potlood met leuke tekst die er perfect bij past. Samen met een geluk-opschrijf-boekje uit de Flow is dit zo een leuk setje voor urenlang teken- en schrijf plezier.

8_wolvriendjes1 9_wolvriendjes2

Wolvriendjes
Als je veel haakt barst je van de wol toch? Daarom leek het mij leuk om houders te maken waar je (restjes) wol op kan draaien en bewaren, so I did. Uit stevig karton sneed ik een schaap en een lama en maakte er karaktertjes van. Bij alletwee draaide ik een bol wol om het lichaam en dan hebben ze opeens een vacht! Hi-la-risch al zeg ik het zelf.

10_broche

Opsmuk
Dit setje past qua kleurstelling volgens mij helemaal bij het account van mijn swapmaatje. En ze mag kiezen: zelf houden of aan haar dochter(s) geven. De knopen broche is door mij gemaakt (print op stof) en kun je overal opspelden. Die met de ketting is handgemaakt door een lieve vriendin die heel veel haakt en verkoopt ten behoeve van haar liefdadigheidsproject in Kenia, win-win!

11_blaadje1 12_blaadje2

Herfstblaadje
Op mijn Instagram postte ik een aantal foto’s van beschilderde herfstbladeren. Iets wat mij veel inspiratie geeft en waar ik heel erg blij van word. Anderen blijkbaar ook, want de reacties zijn overweldigend. Ik besloot er eentje voor mijn swapmaatje te maken en in een gehaakt lijstje te stoppen. Met verfstift en garen maakte ik er nog wat versiering bij en met een beetje pijn in mijn hart pakte ik deze leukerd in.

13_kaarten

Kaarten
En natuurlijk is geen pakketje compleet zonder een setje ansichtkaarten uit mijn eigen collectie! Deze vier kaarten zijn ook leuk als miniposters in huis, dus die komen vast en zeker goed terecht. Samen met 4 grote enveloppen stopte ik ze in een mooi zakje.

14_cadeaus 15_doos116_doos2

De cadeaus zo mooi mogelijk inpakken maakt het voor je swapmaatje een feest om weer uit te pakken. Ik nummerde de pakjes en schreef een mooi kaartje met uitleg over de inhoud én met verwijzing naar deze blog! De cadeaus verpakte ik in oranje tule en ik ging all-out met zelfgemaakte confetti van echte herfstbladeren. Alles paste uiteindelijk net in de doos (dat is altijd het spannende deel) en ook deze versierde ik met stempels en stickers. Strik erom en klaar! Vandaag wordt het pakketje bij mijn swapmaatje bezorgd. Via haar account kan ik in de gaten houden of ze het pakket al heeft gehad én wat ze ervan vindt. Nu ga ik bij de brievenbus liggen wachten op mijn eigen Instaswap, yay.

♥♥♥

Hopelijk ben je enthousiast geraakt door mijn Instaswap inboxing. Ik hoop dat het je in ieder geval wat extra inspiratie geeft om jouw cadeautjes voor de feestdagen met liefde en aandacht uit te zoeken. Doe jij de volgende keer ook mee? Misschien wordt jij wel mijn volgende swapmaatje!

♥♥♥

Ingrid Wuyster is illustrator / ontwerper en maakt veel moois onder de naam Teken-ing.
Eén keer in de vier weken blogt ze voor teamconfetti.nl.

 

REACTIES:

 1. Curly creative

  Waauw wat een amazing pakketje heb je gemaakt!! Vooral het boekje en de schaapjes zijn geweldig. Ik ben in al mijn enthousiasme vergeten een foto van de hele inhoud te maken. Wel staan er snapshots op mijn ig. Helaas was de reactie van de ontvanger niet al te enthousiast, dot viel mij nogal tegen. Toch heb ik veel plezier gehad in het maken van n leuk pakketje. Nu wachten bij de brievenbus op mijn pakje

  X

  Reageren
  1. Ingrid

   Wat vervelend dat de reactie van de ontvanger niet enthousiast was, iedereen staat er anders in dus een beetje verwachtingsmanagement moet je wel toepassen als ontvanger zijnde. Het kan zeker je smaak niet zijn, maar je kan op zijn minst degene prijzen voor de inzet die er in zit! Je hebt er met liefde en aandacht aan gewerkt en moeite genomen om iemand blij te maken, that’s what counts!

   Reageren
   1. Curly Creative

    Het is iets wat me er in elk geval niet van weerhoud te swappen. Heb het ‘opgelost’ door nu 2 persoonlijke swaps te hebben afgesproken met mensen die ik ken via instagram :) ben alweer volop aan de slag. Heerlijk

    <3

    Reageren
    1. Sanneke

     Wat een ontzettend leuk pakket heb je gemaakt. Vooral die wolhouders vind ik geniaal. Als de ontvanger dáár niet blij mee is, dan weet ik het niet meer. Heb zelf dankbaar gebruik gemaakt van het door jou ontworpen inpakpapier en de labels. Heb het ook gebruikt om een klein cadeautje in te pakken voor mijn zwangere schoondochter. Vond het zulk lief papier.

     Reageren
 2. Anne

  Oh! Wat een geweldig pakketje is dit geworden zeg! Lijkt me inderdaad ook heeeel erg leuk om zo op basis van een profiel een pakketje voor iemand te maken. Misschien doe ik de volgende keer wel mee (:

  Reageren
 3. Miranda

  Wauw! Dit pakketje straalt heel veel liefde uit. Wat ontzettend gaaf zeg. Ik doe zelf ook voor de 3e keer mee en het gevoel wat jij beschrijft over het ‘bespioneren’ en aan de slag gaan is zo herkenbaar! Soms vind ik zelf iets zó leuk geworden, dat ik het nog een keer maak voor mezelf! Jouw swapmaatje beleeft vast heel veel plezier aan dit pakket, wat een cadeautje. Zucht…één weet ik zeker, voor mij is het niet.

  Reageren
  1. Ingrid

   Ah lief Miranda, bedankt! Ik had ook wel erg moeite op het herfstblaadje en het schaap en lama in de doos te stoppen hihi. Ik hoop dat jij ook een mooie swap thuisgestuurd krijgt!

   Reageren
 4. Marieke

  Oooooh wat een belachelijk geweldig pakketje heb je ervan gemaakt! Die wol-lama <3 En die theezakjes zijn met zo'n labeltje fantastisch!
  Maar tegelijk durf ik door zulke prachtige pakketjes haast niet mee te doen :| Is er ook een instaswap-voor-goed-bedoelende-maar-niet-zo-knutselig-getalendeerde types?

  Reageren
  1. Ingrid

   Oké, ik ben misschien niet het meest doorsnee voorbeeld MAAR je hoeft niet super goed te kunnen knutselen om mee te doen hoor. Je mag ook gewoon toffe kleinigheidjes kopen of een mooi stationery pakketje samenstellen of Konmari style dingen weggeven die je zelf niet gebruik, of of…. je kan het helemaal zelf invullen, dat maakt het zo leuk. Ook als je niet zo handig bent in het maken van cadeautjes kun je dit weer steken in bijvoorbeeld het inpakken of versieren van je swap!

   Reageren
 5. Frauke

  Waaauw! Wat een geweldig pakketje om te ontvangen zeg, je swapmaatje boft maar. Superleuke dingetjes en je hebt er ook echt veel werk en moeite ingestoken. Handgemaakt is sowieso awesome! Ik heb nog nooit aan zo’n instaswap meegedaan maar het lijkt me wel echt onwijs leuk! X

  Reageren
  1. Ingrid

   Ah dank je wel! Mijn swapmaatje heeft een link doorgekregen naar dit blog, dus wie weet geeft ze een reactie ;-)
   Aan deze swap mag je ook mee doen als je buiten Nederland woont!

   Reageren
 6. Silvana • SimplySilvana.nl

  Oooh mijn hemel, wat een práchtig pakket Ingrid! Was ik dat swapmaatje maar – al vind ik het ook al mega leuk om naar de foto’s te kijken. Vooral de lama en het schaapje vind ik geniaal, hoe kom je erop hahaha! Dit ga ik zeker eventjes opslaan, het is echt een grote inspiratiebron. (:

  Reageren
 7. Irma

  Wat ontzettend leuk zeg! Hier moet je swapmaatje vast heel erg blij mee zijn! Hoe kom je toch op al die leuke ideeën? Super creatief! Ik vind de lama en het schaap het leukst haha. En wat netjes gedaan met inkt!

  Reageren
 8. Astrid

  O die lama en schaap zijn echt geweldig! Ben zelf heel (on)geduldig aan het wachten op mijn swappakketje en ondertussen hoop ik dat mijn swapmaatje blij is met mijn samengestelde pakketje :)

  Reageren
 9. Mique

  Maar wat nou als je er zelf (zoals jij) heel veel tijd en moeite in hebt gestoken en dan blijkt dat de ander zich er een beetje makkelijk vanaf gemaakt heeft. Zou dat niet enorm teleurstellend zijn? Zeker nu het format erg populair begint te worden. Of ben ik nu erg pessimistisch? ;)

  Reageren
  1. Ingrid

   Ha, ja dat kan gebeuren natuurlijk, iedereen pakt het op zijn eigen manier aan. Er zijn ook wel mensen die daarom niet meer mee doen, omdat ze het niet gelijkwaardig genoeg vinden wat ze er voor terug krijgen. Maar ik vind dat je dan de verkeerde instelling hebt. Ik denk dat het er niet om gaat wat je krijgt maar wat je geeft, karma zeg maar. Natuurlijk kan ik niet van iemand verwachten dat ‘ie zich net zo uitslooft als ik, maar ik vind het wel des te meer een feest om dat voor iemand anders wel te doen en hopelijk diegene daarmee te inspireren. Ik zie het als een random act of kindness om de wereld een beetje leuker te maken :)

   Reageren
 10. Silke

  Wauwie, wat een géweldig cadeaupakket zeg! Ik ben helemaal verliefd op de lama en het schaapje, hihi <3

  Met Instaswap deed ik nog nooit mee, wel met een Secret Santa onder bloggers, maar nu begint het toch weer te kriebelen hoor… Ik schrijf me toch maar in voor de spring edition denk ik ;-)

  Reageren
 11. Sarah

  Aaah wat onzettend leuk allemaal, alleen die wolhouders zijn al zo schattig!! Ik doe zelf weliswaar niet mee aan de Instaswap maar ik vind het wel heerlijk om de swap te volgen. Er komen echt zoveel prachtige dingen voorbij, ik raak er er ontzettend geïnspireerd door steeds :)!

  Reageren
 12. Linda

  Wow! Wat heb je er een super mooi en bijzonder pakket van gemaakt, jouw swapmaatje zal vast wel super blij zijn. Je hebt er echt iets geweldigs van gemaakt, leuke ideetjes geef je zo, zoals de slinger jet dennenappels. Ik vind het super leuk dat je het hier laat zien :-)

  Reageren
 13. Pingback: Bloggers over Instaswap > Instaswap

 14. Pingback: Instaswappen: zo doe je dat! | Team Confetti

 15. majorsite

  First of all, thank you for your post. majorsite Your posts are neatly organized with the information I want, so there are plenty of resources to reference. I bookmark this site and will find your posts frequently in the future. Thanks again ^^

  Reageren
 16. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…….

  Reageren
 17. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…….

  Reageren
 18. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……….

  Reageren
 19. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…

  Reageren
 20. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….

  Reageren
 21. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 22. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *