Free printable: Adventkalender

Last year I made an advent calendar and a tradition was born. Here’s the 2014 one!
Vorig jaar maakte ik ook een adventkalender en ik heb besloten die traditie voort te zetten. Mooi op tijd zodat er nog genoeg ruimte is om hem in elkaar te knutselen en kleine cadeautjes te kopen (of te maken) die erin passen. Het enige wat je nodig hebt is een printer, een schaar en een beetje lijm. Let’s do this!

Het leek me leuk om zakjes te maken met verschillende en vrolijke patroontjes. Niet al te traditioneel, maar zeker met een goeie kerstsfeer. Ik maakte ze zwart/wit zodat je geen kleurenprinter nodig hebt of ze ook op je werk of in de bieb op een kopieerapparaat uit kunt draaien. En zo passen ze in ieder interieur! Zelfs in mijn kleurrijke woonkamer hangen ze er vrolijk bij:

tc advent free printable 1

The printable consists out of four different paper bags and a set of numbers in circles.
De printable bestaat uit vier verschillende zakjes en 31 rondjes met cijfers. Zo kun je de adventkalender zo lang of zo kort maken als je zelf wil. De mijne begint op de dag na Sinterklaas en eindigt op kerstavond.

tc advent free printable 3 tc advent free printable 2

Er zijn vier verschillende zakjes met boompjes, wolkjes (met sneeuw), kopjes (met warme choco) en sokken. En ze zijn allemaal ontzettend blij, haha.

tc advent free printable 5 tc advent free printable 4

Ik heb ervoor gekozen om ze op te hangen in rijen van drie. Je kunt ze ook aan een prikbord pinnen of er een grote slinger van maken. Met plakgom aan de muur is ook nog een optie. Lekker veelzijdig dus!

advent free printable.inddadvent free printable.inddadvent free printable.indd
De zakjes zitten per twee op een A4 en de derde pagina staat vol met stippen met cijfers. Het is een geduldig klusje om alles uit te knippen, maar dan heb je ook wat!

***

Klik hier om de free printable adventkalender 2014 te downloaden.
Click here to download the printable advent calendar of 2014.

***

Heeft iemand nog tips voor kleine cadeautjes die ik erin kan stoppen? Ik dacht zelf aan zakjes thee of warme choco in de zakjes met een kopje erop. ^_^

REACTIES:

 1. Hedwig

  Ah wat ontzettend leuk!! Het ziet er echt zo leuk uit, een mooie versiering zo in de decembermaand. Je kan er ook van die kleine kerstkransjes in doen, overgebleven pepernoten, een mooi kaartje of confetti!

  Reageren
 2. Marieke

  Oh wauw, je hebt jezelf weer eens overtroffen! Theezakjes en kerstkransjes vind ik een goed plan! En verder van die dingetjes als een mini-dino voor mijn lief, kattensnoepje voor Ockels, een ster voor in de kerstboom… Oeh en een kaartje met ‘lunchen in de stad’ ga ik ook maken!

  Reageren
 3. Linda Bestebreur

  Wat is deze leuk! Ik heb al een adventskalender in elkaar geknutseld voor mijn man, met allemaal verschillende kleine huisjes :) (ook aan de hand van een online bouwplaatje) Ik heb er ook ‘waardebonnen’ ingedaan, bijvoorbeeld voor een date; samen ontbijten bij Ikea, samen lunchen, dat soort dingetjes :)

  Reageren
 4. Denise

  Wauw! Heel leuk, lekker simpel maar vrolijk. Past in elk huis.
  Leuke kadotips!!
  Je kan er ook:
  -honden/kattensnoepjes in doen
  -een handgeschreven recept om
  iets kerstigs en lekkers te maken samen in doen.
  -een briefje met daarop leuke kerstliedjes om samen in de kerstmood te komen (lastttt Christmas lalalaaa) in doen.
  -geld om te doneren aan Seriois Request actie en dan een liedje aan te vragen.
  -data en tijden met daarop de leukste, grappigste en mooiste kerstfilms op teevee op een briefje.

  Ik word er helemaal creabea van! Ik ga deze maken

  Reageren
 5. Robin

  Jaa dit ga ik maken. Wat ontzettend leuk! Stop er zelf misschien dan ook handgeschreven kaartjes in met een mooi complimentje of een herinnering van het afgelopen jaar.

  Reageren
 6. Pingback: Photo diary november #5 + kattenbonus! | Team Confetti

 7. Pingback: Aankondiging Jolly Countdown Photo Challenge! | Team Confetti

 8. Pingback: Photo diary december #1 + kattenbonus! | Team Confetti

 9. pepe

  If you’re new to the world of cannabis, navigating where to buy weed in Montreal can be a little overwhelming where to buy weed in montreal. What if you don’t know anyone who smokes? How do you find people who like to smoke? Is there a secret handshake or password that only cannabis enthusiasts know? Do you have to join some secret society or pay a membership fee before they’ll sell it to you? Luckily, it’s not that hard.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *