Recept: Peanut butter cups

header

Ze zijn ZO lekker, maar ZO fout. En duur. En slecht verkrijgbaar. Dus we gaan ze lekker zelf maken. Het is heel makkelijk en je kunt ze zo gezond of zo verkeerd maken als je zelf wil!

peanutbuttercup_36

WAT HEB JE NODIG (voor ongeveer 10 peanut butter cups)
– 200 gr. chocola. Wil je voor iets gezonder gaan? Neem dan hele donkere chocolade. Wil je de foute kant op? Kies dan voor melkchocolade. Ik deed een beetje van beide.
– 1/2 cup pindakaas. Dat is ongeveer 100 gr. Ik ging voor de foute Amerikaanse variant. Je kunt ook bio nemen of cashew-kaas (eh, boter?).
– 1 eetlepel boter
– 2 eetlepels poedersuiker
– snufje zout
– muffin tin
– 10 muffinvormpjes

peanutbuttercup_42

Smelt de chocola au bain marie. Of in de magnetron. Ik doe het liefst au bain marie. Dan kan ik het beter in de gaten houden. En de pindakaas moet ook gesmolten worden later en dan heb ik mijn pannetje maar vast klaar staan.

peanutbuttercup_47

Giet een dun laagje chocola in de bodem van elk muffinvormpje. Ik gok dat het iets minder dan een eetlepel is. Houd je juist van wat meer chocolade, doen dan meer. Simpel.

peanutbuttercup_60

Duw met een theelepeltje de chocola wat bij de rand omhoog. Zo kun je de pindakaas straks niet zien zitten. Stamp een paar keer stevig je muffin tin op het aanrecht. Zo wordt de chocola mooi glad.

peanutbuttercup_12

Doe de muffinvormpjes 15 minuten in de vriezer. Je kunt ook gewoon wachten tot de chocola gestold is. Maar dat duurt een tijdje. Mijn vriezer is teeny tiny, er konden maar drie vormpjes tegelijkertijd in…

peanutbuttercup_66

Verwarm ondertussen de pindakaas, poedersuiker, zout en boter. Zorg dat het lekker vloeibaar wordt (maar niet te). Proef tussendoor en voeg eventueel nog wat suiker of pindakaas toe. Na een kwartiertje kunnen de muffinvormpjes uit de vriezer. Herhaal het proces van de chocola, maar dan met de pindakaas. Ongeveer een eetlepel, stampen op het aanrecht en terug in de vriezer.

Na tien minuten er weer uit, laatse laagje chocola, stampen op het aanrecht en nog tien minuutjes in de vriezer.

Als het goed is kun je ze makkelijk uit hun vormpje halen en zien ze er ongeveer zo uit:

peanutbuttercup_18 peanutbuttercup_21

Jum jum jummie!
***

Houden jullie ook zo van peanut butter cups?

REACTIES:

  1. Magali

    WÁT een timing! Gisteren kreeg ik de ‘echte’ peanutbuttercups van een vriendin die naar Amerika was geweest, jeetje wat lekker! Dit ga ik zeker eens doen!

    Reageren
  2. Stella

    Oei, dit is zo slecht voor de lijn! Maar zo zo zo lekker! Dankjewel voor dit receptje, mmmm, ik smul alleen al door er naar te kijken! Liefs, Stella.

    Reageren
  3. Daphne

    Ik heb het een keer zonder boter gemaakt en vanillesuiker i.p.v. poedersuiker. Was ook heel lekker! Alleen had ik de randjes niet omhoog geduwd, waardoor de pindakaas eruit liep..

    Reageren
  4. Eva Leek

    Jummie! Ik was net vandaag bezig om een bestelling te plaatsen bij USFoodz, maar deze hoef ik dan niet meer te bestellen! Wat een leuk idee!

    Reageren
  5. Lisanne

    Zo lekker!! En wat een goed idee om ze zelf te maken. Lijkt best simpel… Momenteel eet ik weinig tot geen suiker en dergelijke, dus voor nu sla ik ze even over. Maar onthouden doe ik zeker, bijvoorbeeld als traktatie voor de kids!

    Reageren
    1. Olga Bericht auteur

      Ik heb tijdens het roeren van de pindakaasmix ook een paar keer ‘geproefd of hij zo goed was’. Ik denk dat het lekker is bij alles. Of gewoon op zichzelf ;)

      Reageren
  6. Daniëlle

    Lordie, wat ziet dat er lekker uit! Een uitstekend recept om tegen te komen nu ik me nog goed aan mijn goede voornemens aan het houden ben… Ik denk dat ik mezelf maar ga belonen met peanut butter cups als ik genoeg afgevallen ben. (Ik denk dat dat ik dan meteen weer opnieuw kan beginnen, haha)

    Reageren
    1. Olga Bericht auteur

      Daar heb je een goed punt. Ze werken overigens ook uitstekend als onderhandelingstechniek: ik heb beloofd volgende week weer een nieuwe batch te maken als mijn vriend het doucheputje schoon maakt. Een win win situatie!

      Reageren
    1. Olga Bericht auteur

      Een pannetje met een bodempje water aan de kook brengen, het vuur laag zetten en een glazen kom in de pan zetten. Het kommetje moet iets groter zijn dan de pan zodat hij de bodem en het water niet raakt. Zorg dat je kom tegen hoge temperaturen kan (ik gebruik er eentje van Hema). Dan kun je de chocola makkelijk smelten. Zorg dat er geen water in de chocolade terecht komt, daar wordt het klonterig van. Veel succes!

      Reageren
  7. Pingback: Lizet Loves #6: The Be Best Version Of You That You Can Be-Version - Wander Woman

  8. Pingback: Photo diary februari #1 + kattenbonus! | Team Confetti

  9. Pingback: De 10 meest gelezen artikelen van 2014! | Team Confetti

  10. Pingback: De best gelezen recepten op teamconfetti.nl! | Team Confetti

  11. Cato

    WOW dit ziet er ZOOO goed uit! Ik heb niks te doen vandaag dus ik weet wat me te doen staat… Aankleden, naar de winkel en dan goede peanut butter cups maken! Super bedankt voor dit recept, ik was er al lang één aan het zoeken :)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *