Kattenbonus: gepersonaliseerde halsbandjes voor Mo & Tetkees.

Ik heb twee katjes (zoals iedereen weet) en die katjes gaan allebei naar buiten. Één van de twee heeft last van blaasgruis en krijgt daar speciale brokjes voor (Mo) en de andere heeft een eet-obsessie (Tetkees). Af en toe komen ze met bolle buikjes thuis en verdenk ik buurtbewoners ervan dat ze mijn katjes stiekem wat extra’s geven. En daar wilde ik een stokje voor steken…

Want hoe weten die buurtbewoners van mij nou dat mijn poezenbeestjes thuis voldoende te eten krijgen? Beide kunnen moord en brand gillen en vooral Tetkees voert graag de ik-heb-al-drie-weken-niks-gehad-zometeen-ga-ik-dood-show op. Als ik hem niet beter kende, zou ik medelijden met hem hebben.

penning ik heb al gegeten

Wij doen heel hard ons best om onze fluffy vriendjes een beetje slank en gezond te houden en daarom besloot ik een penning voor ze te laten maken, waar duidelijk op staan ‘dat ze al hebben gegeten’. ‘NIET VOEREN!’ vond ik zo heftig overkomen en voor meer uitleg was geen ruimte, hihi. Ik had verwacht dat een penning laten graveren best prijzig zou zijn, maar dat viel me reuze mee. Als ze hun bandjes kwijtraken en ik nieuwe moet laten maken, kost me dat geen enorme bergen met geld.

Er zijn best veel websites die gegraveerde penningen aanbieden en kwam na een paar klikjes bij devrolijkepootjes.nl uit. Niet lachen! Die mensen doen ook maar gewoon hun werk (gniffel). Ze hebben heel veel keuze uit materialen en vormpjes (zelfs met glitters en nep-diamantjes erop) en je kunt de voor- én achterkant laten graveren. Het leek me wel zo handig om hun naam en ons adres achterop te zetten, mochten ze een keer verdwalen. Ze hebben een chip, maar die kun je alleen lezen bij een dierenarts.

Een bloemvorm vond ik wel classy én daar pasten drie regels tekst op. SOLD! Ik betaalde €8,25 voor een penning, twee kanten graveren en gratis verzending. Keer twee natuurlijk. €16,50 in totaal. Dikke prima.

ingredientenhalsbandjes

Verder bestelde ik online (ik laat tegenwoordig echt álles naar mijn huis brengen) twee bandjes met elastiek. Een roze voor Tetkees en een blauwe voor Mo. Aan die bandjes zat een belletje, maar die heb ik eraf gesloopt en vervangen door de nieuwe penning. Ik heb Tetkees één keer een bandje met een belletje omgedaan en hij heeft als een idioot door het huis gerend, weg van het belletje. Maar overal waar hij ging, hoorde hij toch dat belletje. Hij is sindsdien nooit meer dezelfde geworden…

dubbel cats

Kijk nou hoe knap ze eruit zien! De penning is goed zichtbaar, hopelijk zien mijn buurtbewoners dat ook.

Tetkees buiten tetkees heeft al gegeten tetkees buiten 2 Tetkees penning

Je zou ook een andere boodschap op de penning kunnen laten zetten waarvan het erg handig is dat andere mensen het weten. Dat kan variëren van ’til me alsjeblieft niet op’ tot ‘ik ben allergisch voor pinda’s’. Of gewoon ‘ik heb al een baasje’ voor de katjes die vreemdgaan en ook gewoon bij anderen op de bank liggen te spinnen. ;)

♥♥♥

Lijkt het jullie leuk om meer katjes-gerelateerde artikelen te lezen op teamconfetti.nl?

REACTIES:

 1. Mique

  Goed gedaan! Als dierenarts zie ik zo vaak problemen ontstaan doordat buurtbewoners katten uit de buurt eten geven. Zeker als ze een speciaal dieet hebben of om gezondheidsredenen moeten afvallen. Heel frustrerend als jij als eigenaar hard je best doet en de buurvrouw van twee huizen verder vervolgens alle inzet teniet doet.

  Ik adviseer mensen altijd groot NIET VOEREN met zwarte stift op het bandje te schrijven, maar dit is ook een hele goede (en stijlvollere ;) ) optie.

  Reageren
 2. Anne

  Oooow! Wat zijn ze geweldig! Goede actie! Jammer dat mijn buurman oud is en niets meer ziet of hoort.. Oftewel sir massimo eet gehaktballen bij de oude man! He is a fat kitty! ?

  Reageren
 3. Nene

  Wat een leuke bandjes! Bij onze katten (of in ieder geval bij eentje dan) is het wel heel duidelijk dat ie aan het jokken is als hij zijn 3-weken-niet-gegeten-geluiden maakt: het is een dikzak!

  Reageren
 4. Meinke

  Wat goed gedaan en ja meer kattenartikelen op Team Confetti ( maar artikelen over hondjes en cavia’s , vooral die van mij ;) mogen natuurlijk ook).
  Alvast bijna fijn weekend,
  Ps ik heb de UFO gevonden…

  Reageren
 5. Jessica

  Dat is wel een slim idee! Gelukkig komt die van ons niet buiten, althans op 6 hoog gaat dat moeilijk.
  Als ze echt ooit buiten gaat wandelen dan is zoiets wel een handige optie als ze steeds ronder thuis komt :P
  Kattenartikelen zijn altijd welkom.

  Reageren
 6. Marieke

  Wat leuk! Ockels heeft alleen geen bandje om, en ik denk dat hij nog panischer wordt van alleen een bandje, dan Tetkees van een belletje. Onze voormalige onderbuurman gaf hem wel eens snoepjes en liet hem ook binnen, dat vond ik écht niet leuk. Maar die jongen is lekker verhuisd en wij ook, dus dat is geen probleem meer (maar we wonen nu 30 meter van ons vorige huis, dus eerst kwam hij er misschien nog wel eens).
  Voor zijn slachtoffers zou zo’n belletje toch wel handig zijn – muizen en vogels en vlinders lezen vast geen plaatjes met ‘pas op ik wil je vangen en dan eet ik je op’ ;) Maar goed, ik denk dat wij toch niet aan een bandje beginnen.

  Reageren
 7. Kathleen

  Ha! Dat is een super idee. Volgens ons gaat Vince ook wel eens bij de buren eten, want zelfs als we hem op dieet zetten, blijft hij gigantisch. En ik bedoel écht gigantisch. Nelson is minder bezig met eten, maar Vince… Djeeses.

  Reageren
 8. Maris Maria Renne

  Ik vind ze classy hoor! En grappig :-)
  Nou hebben wij een hoogbejaard beestje dat nauwelijks van de bank afkomt, maar vroeger had ik een obesitas kat die uit protest tegen zijn dieet bij de gehele buurt ging schooien en bedelen. Met succes.

  Reageren
 9. Linda

  Wat een goed idee is dit zeg en het ziet er ook nog eens heel leuk uit. De ufo heb ik gevonden ;-) en de foto’s van Mo en Tetkees zijn echt super leuk. Ik zou het erg leuk vinden als er meer katten artikelen op je site komen, :-)

  Reageren
 10. baccaratsite

  Your writing is perfect and complete. baccaratsite However, I think it will be more wonderful if your post includes additional topics that I am thinking of. I have a lot of posts on my site similar to your topic. Would you like to visit once?

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *