Mini shoplog H&M Home / Flying Tiger / Sostrene Grene etc.

Twee weken geleden ging ik naar Amsterdam voor het persevent van Dr. van der Hoog (blogartikel vind je hier). Ik sleepte mijn mama ook mee en we maakten er een dagje van. Ik kocht wat leuke dingetjes hier en daar voor in huis, maar niet genoeg voor een blogartikel. Maar mocht ik nou toevallig heel veel van dit soort kleine bits & bobs voor in huis hebben gekocht (allemaal voor hele kleine prijsjes) de laatste tijd. En alles bij elkaar, is het wel de moeite waard. ;)

Ik ben gek op home accessoires. Maar meestal houd ik het bij kijken en koop ik niet zo vaak iets. Dat komt omdat ik het idee heb dat ik al heel veel zooi heb, en dat als ik meer zooi koop, het een grote bende wordt. Maar nu ik een tijdje bij Lindehuis werk en ik al die leuke accessoires bij elkaar zie staan, ben ik tot de volgende conclusie gekomen. Eigenlijk kan heel veel best, als het allemaal maar een beetje bij elkaar past. En hoogteverschil enzo. Dus nu mag ik van mezelf best iets kopen, als het maar niet te duur is en het past bij de rest. En toen begon mijn kandelaar/potjesverzameling langzaam vorm te krijgen…

sostrene grene 690

Een paar weken geleden kwam ik dit koperkleurige doosje tegen bij Sostrene Grene. Ik fantaseer al eeuwen van een glas-in-lood-bakje-met-cactussen-erin. Komt door Pinterest, daar heb ik er teveel op voorbij zien komen. Dit kwam aardig in de buurt en voor €9,84 ging hij mee naar huis. De volgende keer dat we bij Tuinland zijn (daar komen we regelmatig, veel te leuk) neem ik twee cactussen mee en gaat de wens in vervulling.

hip&happening h&m

Bij de Hip & Happening markt in Appingedam (zie blogartikel hier) zag ik de pot met de olifanten staan voor €5,00 en die moest mee naar huis. Ik weet nog niet wat erin moet (ik gok waxinelichtjes) maar hij staat gezellig op een plankje leuk te wezen. Ernaast een potje dat ik meenam uit H&M Home in Amsterdam. Ik vond het fijn om de artikelen van H&M Home een keer van dichtbij te bekijken. Voor de prijs is de kwaliteit over het algemeen prima en als ik nog eens iets leuks in de webshop zie, zal ik niet meer twijfelen om het te bestellen. Het kleine houten potje met glazen dekseltje koste €5,99. En nee, het heeft ook nog geen functie. Behalve leuk zijn…

flying tiger

Bij Flying Tiger in Amsterdam (oh, geweldige winkel) kocht ik een mok met een beer en een grafische, kurken onderzetter. Ik weet helaas niet meer hoeveel deze items kosten, maar het was niet veel. Ik ben met beide erg blij. Nuttig en leuk!

h&m home men at work

Bij H&M Home kocht ik ook een koperkleurige kandelaar. Ik had hem 100 jaar geleden al gespot in de webshop en in het echt was hij net zo leuk als op de foto’s. En in de herfst moeten er kaarsjes aan, dus hartstikke nuttig! En afgelopen weekend maakte mijn hart een sprongetje bij het zien van het tweede glas-in-lood-bakje bij Men at Work. Deze is nog Pinterestiger! Hij koste €13,99 en dat vond ik een redelijke prijs voor iets waar je helemaal niks mee kan, behalve naast een kandelaar zetten. Nee, grapje. Hij kan open en waarschijnlijk is het wel leuk om er een poppetje ofzoiets in te zetten. Maar die heb ik nog niet, dus dat wordt weer shoppen…

***

Wie heeft er nog meer iets moois/onnuttigs gekocht de laatste tijd?

REACTIES:

 1. Marieke

  Wauw, dat laatste bakje is echt fantastisch!! Ook daar zou ik gewoon een plantje in zetten. Met een poppetje erbij misschien – ik zou een astronaut doen. Dan is het zo’n ding waar mensen op Mars in gaan leven.

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Het ding kiert een beetje, dus ik weet niet of het een bende wordt met aarde, maar ik zal het proberen! En ik zal ook op zoek gaan naar een astronautje. ;)

   Reageren
 2. Anne

  Hele toffe spulletjes! Ik ben een keer bij Sostrene Grene geweest, in Kopenhagen, vond het zo’n leuke winkel :) Hoop dat er ook ooit eens eentje in de buurt van Nijmegen komt!

  Reageren
 3. Karlijn

  Leuke dingetjes! Vooral die berenmok is gaaf. Ik ben echt zo’n iemand die elke leuke mok die die tegenkomt meeneemt, volgens mij ontwikkel ik later echt een mokkenverslaving :P

  Reageren
 4. Liliane

  Dat laatste glas in lood bakje (of terrarium) is het geld echt dubbel en dwars waard, zo leuk!
  Ik ben ook heel goed in dit soort kleine dingetjes verzamelen, ik zie het maar als kunstvorm.
  Heb ook al een hoop gave spulletjes in huis gehaald voor mijn blogkamer als die af is.

  Reageren
 5. Linda

  Wat een leuke spullen heb je gekocht, vind je glas in lood bakjes super leuk, vooral die laatste is zo mooi. Je kandelaar is ook al zo mooi, heerlijk om zulke leuke spullen voor je huis te kopen.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *