Happiness Project Week: elke dag yoga.

Hier is alweer de tweede aflevering van de Happiness Project Weeks en deze week deden we élke dag mee met een video van Yoga with Adriene. Vorige zomer ontdekten we Adriene en waren we zelfs een klein beetje verslaafd aan yoga. Maar op de één of andere manier is dat gevoel een beetje verdwenen. We deden een poging dat gevoel weer terug te forceren door elke dag op onze yogamat te springen. En? Heeft het gewerkt? Zijn we weer yoga junkies geworden…?

maandagyoga with adrienne

Maandagochtend schudde Tom me al vroeg wakker. Hij had een vroege afspraak en moest daarna door naar Utrecht voor zijn werk. Dus als ik nog samen met hem wilde yoga-en dan moest ik er NU uitkomen. Ik overwoog om op de állereerste ochtend al de handdoek in de ring te gooien. Want als ik net wakker word, dan vind ik álles een onmogelijke taak, helemaal bewegen. Maar na een paar minuten sleepte ik me toch naar beneden en deden we onze eerste video. Ik voelde me absoluut wat minder stijf achteraf maar vooral heel trots dat ik niet had opgegeven voordat ik begonnen was…

dinsdagyoga with adrienne zaterdag

Dinsdagochtend was ik alleen omdat Tom in Utrecht zat en dus miste ik een beetje peer pressure. Ik was er aardig op tijd uit, ontbeet eerst én lakte mijn nagels (ik ben niet altijd even goed in prioriteiten stellen) en daarna deed ik de ‘creativity practise‘. Want ik ging die dag animaties voor HEMA maken, dus ik kon wel een extra dosis creativiteit gebruiken. En hij was perfect. Niet te lang, goeie combi van stretchen, een beetje inspanning en geen onmogelijke houdingen. Yes, dit is wel een aanradertje. ’s Avonds had ik een échte yogales (met een juf en yoga-genootjes) van anderhalf uur, dus yoga-technisch was ik echt knettergeweldig bezig vandaag. Tom kwam thuis toen ik nog weg was en deed in zijn eentje een yoga sessie met Adriene.

woensdagtom yoga 2

Woensdag werd ik wakker met spierpijn. Ja, dat krijg je als je al die ingewikkelde-krakeling-houdingen niet dagelijks doet. Na het ontbijt gingen we voor de ‘gentle practise‘ en ik kon er gek genoeg niet echt van genieten. Adriene was een beetje te serieus (normaal maakt ze heel veel grapjes en ik lach graag terwijl ik yoga doe) en ik was niet zo goed in alle been-stretches die langskwamen. Maar hé, als ik er niet goed in ben dan is het goed om ze te oefenen, ook als ik er niet van geniet. Mijn spierpijn was wel minder toen het lesje afgelopen was, maar ik voelde me niet echt ‘lekker wakker en vrolijk’ zoals ik me weleens kan voelen na een ochtend-yoga sessie. Morgen beter?

donderdagyoga meh

Op donderdagochtend hadden we weer een mooie softe yoga sessie uitgekozen (yoga for mood swings) maar ik vroeg na een paar minuten al of Tom op de pauze knop wilde drukken. Ik had namelijk een bad case of the lady problems die als een vloedgolf over me heen spoelde. Na een mini break, wat verkoeling en een berg pijnstillers, gingen we weer rustig verder. Aan de ene kant shitty, want ik voelde me niet zo lekker tijdens en na het yoga kwartiertje. Maar aan de andere kant: omdat ik niet eens een supersofte yogales bij kon benen, wist ik meteen dat ik niks van mijn sneue lichaam kon verwachten voor de rest van de dag. Ik heb heel vaak en veel last van dit soort klachten en ik heb nog weleens de neiging om er niks aan te doen behalve een beetje chagrijnig op mijn lijf te worden en mezelf als aansteller te bestempelen. Maar de lieve woorden van Adriene (do what feels good) herinnerden me eraan dat ik het mezelf wel wat makkelijker mocht maken vandaag… Ohmmmmmmm.

vrijdagommmm

Omdat we donderdag een nachtje in Almere hadden geslapen (omdat we waren uitgenodigd voor de premiere van Mare) hadden we die ochtend geen yoga gedaan (dat was me teveel gedoe in een krappe hotelkamer zonder yoga matjes). We stelden onze yoga sessie uit tot vlák voordat we naar bed gingen. Ik had dit yoga lesje met 100% zekerheid overgeslagen als ik niet een yoga-week had gehad, maar gelukkig móést ik wel. Ik vond namelijk een video die speciaal vóór het slapen was en ik werd er ook echt heel relaxt van. Aanrader voor als je aan het einde van de dag ook écht geen zin meer hebt om te bewegen (maar wel om te relaxen).

zaterdagtom yoga

Ik moet eerlijk zijn, we hadden de hele week hoofdzakelijk niet al te intensieve yoga lesjes opgezet. Want we waren niet zo soepel meer en we hadden er ook gewoon niet zo’n zin in. Helemaal niet ’s ochtends. Maar zaterdagochtend koos ik heel dapper voor de ‘practise strength video‘ voor een beetje actie in de taxi. ‘Hoe lang duurt ie?’ Vroeg Tom angstig. ‘Zeg ik niet.’ ‘Oh nee, dit is zeker eentje van driekwartier of niet?!’ ‘Misschien…’ Eigenlijk duurde de video maar een half uurtje, maar dat vertelde ik hem lekker niet, dan viel het alleen maar mee (was hij me inderdaad dankbaar voor achteraf). Het was af en toe wel een beetje aanpoten en ik heb tijdens het langdurige planken wel wat zweetdruppeltjes verloren, maar het voelde wel goed om in elk geval één keer eens goed te bewegen tijdens de yoga les.

zondagolga yoga

‘Is het vandaag alweer de laatste dag? Goh, dat is snel gegaan.’ Zei Tom terwijl hij de laatste yoga video uitkoos. ‘Ja, maar we kunnen ook wel doorgaan en kijken hoelang we het volhouden’ antwoord ik hoopvol. Is er dan toch weer een beetje sprake van een yoga verslaving? Zitten we weer in de yoga trein? Nog niet echt. Maar het kost echt minder tijd dan ik altijd denk en ook minder energie. Dat zijn mijn twee top smoesjes voor geen yoga doen: geen tijd en te moe. Maar er zijn genoeg kalm-aan-video’s voor watjes te vinden. Yoga for the service industrie (oftewel: yoga voor mensen die in de horeca werken) was onze laatste keuze voor yoga week en het was mijn favoriet van de afgelopen dagen. Lekker stretchy en een kléin beetje intensief maar prima bij te houden voor de non-sportievelingen onder ons.

☆☆☆

‘A little goes a long way’ en ‘find what feels good’ zijn de twee lijfspreuken van Adriene als het om yoga gaat.
Een video van 7 minuten is altijd beter dan overslaan en voor mij is het vooral belangrijk dat ik er van ontspan en me wat soepeler voel. En daar hoef ik echt niet elke dag twintig zonnegroeten voor te doen of op mijn hoofd te gaan staan. Wij gaan stilletjes verder met elke dag yoga doen, ik ben benieuwd hoe lang onze ‘winning streak’ nog duurt.

☆☆☆

Het doel van de volgende Happiness Project Week is vooral héél leuk (die moeten er ook zijn vind ik). Namelijk: élke dag een goede film kijken. Ik heb twee (misschien zelfs drie) bioscoopbezoekjes gepland deze week, Tom gaat een mooie klassieker uitkiezen en er is vast wel wat moois op Netflix te vinden.
Wie er nog goede tips heeft: ze zijn welkom!

REACTIES:

 1. gerhilde maakt

  Dagelijks yoga doen lukt me niet, bij mij blijft het bij sporadisch een les volgen, maar eigenlijk zou ik het ook gewoon eens moeten doen. Geniet van je nieuwe challenge!

  Reageren
 2. Ineke

  Er is ook een ‘A little Goes A long way’ van Yoga with Adrienne, die vind ik ook heerlijk voor momenten waarop je eigenlijk niet zo’n zin hebt om op de mat te gaan staan!

  Reageren
 3. Maaike

  Wat goed dat jullie het de hele week hebben volgehouden! Echt knap. Ik ga jullie aanraders van Adriene ook eens proberen. Ik ben een beetje kieskeurig wat yoga betreft, maar misschien dat ik deze ook wel leuk vind! :)

  Reageren
 4. carolien

  Ik heb me voorgenomen dit jaar alle yoga video’s van Adriene te herhalen en de nieuwe ook te doen. Dus dat betekent bijna dagelijks yoga met haar! Ik vond het zo leuk, maar nu moet ik me er steeds meer toe zetten. Ook door het warme weer en steeds weer blessures. Maar ik heb nog een hal jaar te gaan, ben benieuwd of ik het red. De meeste lessen zijn goed te doen (met ene paar uitschieters van een uur!) Liefs!

  Reageren
 5. Confidus Solutions

  With the right paperwork and initial outlay, it is possible for a foreign citizen to open a bank account in Germany. This opportunity for international accounts and investments offers several advantages based on economic regulations and tax structures. Interest rates, tax laws, and fees vary depending on the specific country in which you are investing; careful research and strategic financial moves could result in significant portfolio

  Reageren
 6. gert

  The number of cigarettes in a pack has to be one of the most commonly asked questions about cigarettes. You can find out how many cigarettes are in a pack by simply inspecting the packaging or asking your friendly tobacconist. Each cigarette comes with a filter, which is usually located at the tip portion of the cigarette.

  Reageren
 7. Buy Weed Online

  Buying weed online sounds like an easy task. However, there are certain things you need to know before Buy Weed Online . With so many websites selling weed these days, it’s not surprising that you might be confused about where to get the best deals or which sites are trustworthy.
  If you’ve found a website that sells weed and want to order from them, here’s what you need to know about buying weed online.

  Reageren
 8. buy canadian weed online

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess.Like we mentioned earlier, when you buy weed from a dealer buy canadian weed online, you have no way of knowing what’s in it and what the overall quality of it is.

  Reageren
 9. buy weed

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis buy weed that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions.

  Reageren
 10. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet.

  Reageren
 11. Buy my weed online

  Come see our customer favourite high quality popcorn buds along with other great deals on cheap weed and bulk pricing. We carry everything you need from shatter, cannabis edibles, vape pens, weed concentrates, live resin, Phoenix tears, CBD and more. Sign up for our newsletter so you never miss out on any of our sales offering the best in class products for Buy my weed online .

  Reageren
 12. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…..

  Reageren
 13. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary………

  Reageren
 14. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……

  Reageren
 15. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards..

  Reageren
 16. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……

  Reageren
 17. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *