Haartutorial: gevlochten top knot.

Testing… 1, 2, 3, 4, testing… Yes, this is a first… Ik heb jullie nog nooit eerder verveeld met beauty tips. Don’t worry, ik zal je straks niet opeens gaan vertellen welke blush je op je wangen moet smeren (weet ik veel). MAAR ik doe soms best leuke dingen met mijn haar. En het werd tijd dat ik een beetje moeite nam om dat aan jullie te laten zien. En ook in het kader van zeg maar doei tegen je comfort zone…

OK, dit is dus eigenlijk een beetje een test. Ik was zo verlegen om dit te maken, dat ik mijn camera op zelfontspanner heb gezet en er maar gewoon voor ben gegaan. Want iemand anders die foto’s zou maken, terwijl ik met mijn haren in mijn handen sta te poseren, eeeeeeeeh, no! Nee, zelfs Tom mocht zich hier niet mee bemoeien. Wie weet, misschien krijg ik wel de smaak te pakken en hoef ik er straks niet meer zo van te blozen, maar voor nu doe ik het even zo. TEST TEST TEST. Ahum…

Deze hairstyle (kapsel klinkt echt hopeloos ouderwets) heb ik bedacht omdat ik weer eens veel te lang niet naar de kapper was geweest. Los is dan allang geen optie meer en elke dag dezelfde knot, zelfs ik word dat een beetje beu. En dus verzon ik een iets interessantere variant. Met vlechten. Want ik ben GEK op vlechten. Want dat is niet zo moeilijk, maar het ziet er wel heel snel indrukwekkend en ingewikkeld uit. Laten we er niet meer langer omheen draaien en gewoon beginnen:

hair tutorial 1

HA! KIJK! Dat ben ik! En ik houd heel professioneel een vlechtje vast dat ik net heb gemaakt. Dat is namelijk stap 1. Doe je haar in een middenscheiding en pak een flinke pluk haar aan één zijkant van je hoofd (rechts of links). Laat het onderste gedeelte van je haar nog even met rust. Maak een vlechtje en knoop die vast met een elastiekje. Maakt niet uit wat voor eentje, hij gaat er straks weer uit.

hair tutorial 2

Dan is het tijd voor vlechtje numero twee. En die gaat net een beetje anders. Pak weer eenzelfde pluk haar, dit keer aan de andere kant van je hoofd. Vlecht dit haar niet naar beneden, maar omhoog, richting je andere vlechtje. Als het goed is, hangen er daarna twee vlechtjes aan één kant van je hoofd.

hair tutorial 3

Zie je? Twee vlechtjes aan dezelfde kant. Maak van al het overgebleven haar een knotje bovenop je hoofd en maak dit vast met een elastiekje (deze blijft wel zitten).

hair tutorial 4 hair tutorial 5 hair tutorial 6

Wikkel nu vlechtje #1 achterom je knotje en maak vast met een speldje (en verwijder het elastiekje van dat vlechtje ondertussen). Wikkel vervolgens vlechtje #2 dezelfde richting op als vlechtje #1, ook om je knotje (weer elastiekje verwijderen). Weer goed vastmaken met een speldje. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar als je bezig bent, snap je waarom. Op deze manier zit overal om je knotje duidelijk vlecht. En daar gaan we voor.

hair tutorial 8 hair tutorial 7

Maak eventuele losse plukjes ook vast met speldjes (ik heb altijd last van een ‘nekpony’). Ennnnn, klaar is Kees! Hier nog even een close-up:
hair tutorial 10

Nou en hiermee maak je de blits hoor. Mijn oom zei zelfs tijdens de familie-nieuwjaarsborrel: ‘zo wat heb je een leuk torentje op je hoofd’ dus verwacht dat type complimenten. HEERLIJK!

♥♥♥

Zo, dat was mijn eerste haartutorial. Was het wat? En was het een beetje duidelijk?
Ik hoor het heel graag. ^_^

REACTIES:

 1. Galina

  Nou, volgens mij gaan die tutorials je prima af hoor, in ieder geval duidelijker dan die van sommige beautybloggers! Ik ga dit dus echt namaken wanneer ik weer coupe vet heb, maar het wassen nog even wil uitstellen (zondagochtend, vermoed ik zo) ;) Ik heb wel drie keer zo lang haar, dus ik ben benieuwd of het niet een enorme toren i.p.v. ’torentje’ wordt ;)

  Reageren
 2. Yvonne

  Funny!!
  Wanneer wordt het mogelijk om hier in de comments ook foowtoowkes toe te voegen? Dan kunnen wij, je volgvolk, ook resultaten showen. :-)

  Reageren
 3. Debbie

  Nou, dat is een hele deftige tutorial zeg, vind ik leuk. (Deftig zeggen de Belgen en dat vind ik zo leuk klinken :-))
  Ik heb laatst een heel stuk van mijn haar laten afknippen, dus ze zijn nu denk ik nog te kort hiervoor. Maar ik ga deze hairstyle wel onthouden!

  Reageren
 4. Ingrid

  Heeeel leuk! Even wachten nog tot mijn nekpony is uitgegroeid tot een dikke bos weelderig haar, dat ga ik zeker een torentje op mijn hoofd bouwen. Voor nu is het een zielig half-messy-whatever-is-on-your-head :) Maar ik ben zeker inspired.

  Reageren
 5. Maris Maria Renne

  P.s. Wat heb jij trouwens onwijs leuke kuiltjes in je wangen :-) Ik let er tegenwoordig op, omdat mijn Norah ze ook heeft en ik zo nieuwsgierig ben hoe het bij volwassen vrouwen staat haha :-) Superleuk dus :-)

  Reageren
 6. Astrid

  Nou het mooiste compliment heb je denk al van je oom gehad, maar het is ook echt een heel leuk knotje. Denk dat ik dat met mijn lengte ook nog wel kan produceren :)

  Reageren
 7. Hanneke

  Dat heb je even mooi gefixt Olga. Leuke tutorial. Niet geschikt voor mijn eigen haar, maar ga aan het fröbelen bij mijn dochters.
  Btw: op die eennalaatste foto lijk je een beetje op Carice van Houten. Hi hi…

  Reageren
 8. Mia

  Helpful tips and good photos. I often collect hair tips at home and use them regularly until I have the opportunity to visit this hairdresser. You can’t replace hairstyles at home and they turn out very well.

  Reageren
 9. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…..

  Reageren
 10. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet……

  Reageren
 11. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary..

  Reageren
 12. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards..

  Reageren
 13. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……….

  Reageren
 14. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…..

  Reageren
 15. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…..

  Reageren
 16. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…….

  Reageren
 17. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *