Food & drinks hotspots + airbnb Antwerp.

Vorige week ging ik met mijn moeder drie dagen naar Antwerpen. Ik had me van tevoren goed ingelezen en een app met kaart gedownload waar ik leuke winkels en eettentjes had gepind (daarover later meer). Vandaag laat ik alle tentjes zien waar we hebben gegeten en gedronken. En ik vertel iets over de BNB waar we hebben geslapen.

– AIR BNB JERUZALEMSTRAAT –
Jeruzalemstraat Antwerpen

airbnb 1 airbnb 2 airbnb 4 airbnb 5 airbnb 6 airbnb 7

Air Bnb is een service waarbij particulieren hun huis/appartement/kamer beschikbaar kunnen stellen voor gasten. Het kan zijn dat je bij mensen in huis slaapt of dat ze zelf weg zijn en jij dus in hun huis kan. Het was de eerste keer dat we gebruik maakten van Air bnb en we hebben er meteen veel van geleerd. Ik vind het concept fantastisch, maar in ons geval viel het wat tegen.

We hadden een volledige verdieping met een slaapkamer, woonkamer met slaapbank, badkamer en een klein keukentje, de ligging was goed en de eigenaren erg aardig. Er stond een fles wijn voor ons klaar en de wifi deed het. So far so good. Alleen was de gedeelde voordeur wat intiemer dan we hadden verwacht. Zodra je door de voordeur stapte, stond je meteen IN de woonkamer van de eigenaren en hun kinderen en katten en hond. Je liep letterlijk tussen de tv en de bank door als je naar de trap naar boven wilde. Zij vonden dit zelf geen enkel probleem, maar wij voelden ons wat ongemakkelijk om elke dag een paar keer dwars door iemands privé ruimte te lopen. Daarnaast was het appartement niet zo schoon.

***

– DA GIOVANNI –
Jan blomstraat 3-8, Antwerp

giovanni gianni 1

De eerste avond in Antwerpen gingen we eten bij een simpele pizzeria, Da Giovanni. Het is een beetje bizar, maar de pizzeria zit in de HELE straat. Overal stonden rood/wit geblokte tafeltjes. De pizza was prima, maar het was vooral de locatie die geweldig was. Een gezellig straatje propvol tafeltjes en pratende mensen. We zaten gelukkig onder een luifel, want tijdens het eten begon het opeens te spoelen (er stroomden heuse rivieren onder ons tafeltje door). Geen culinaire hoogstandjes, maar wel gezellig en niet duur.

***

– TARTINE –
Minderbroedersrui 60, Antwerp

tartine 3 tartine 1 tartine 2

Tartine is een leuk ontbijt/koffie/lunch tentje waar ze hele lekkere koffie zetten en de beste chocoladebroodjes verkopen. De bediening was een beetje warrig (er waren opnames voor een promo filmpje, misschien kwam het daardoor). Het interieur is geweldig en je kunt buiten lekker op een terrasje zitten.

***

– COFFEELABS –
Lange Klarenstraat 9, Antwerp

coffeelabs 3 coffeelabs 2 coffeelabs 1

Koffie voor koffie nerds, dat kun je hier krijgen. Ik nam een ijskoffie die voor de verandering niet mierzoet was, maar gewoon lekker fris. De zelfgebakken brownie was heerlijk en er was WIFI, wat wil een mens nog meer ;)

***

– PASTA HIPPO VINO –
Oude Koornmarkt 32-34, Antwerp

hippo pasta 2 hippo pasta hippo pasta 3

Allemensen, wat kun je hier lekker pasta eten. En wijn (what’s in a name?) drinken. Het is een heel mooi plekje in straatje VOL restaurantjes. Ik nam zwarte tagliatelle met carpaccio, pesto en pijnboompitten en mijn moeder bestelde pasta met gorgonzola, peer en walnoten. Heerlijk, niet al te prijzig en we zaten de rest van de avond vol. Echt een aanrader als je een eetadresje in Antwerpen zoekt.

***

– SALON DE THE CLAUDE –
Hendrik Conscienceplein 5, Antwerp

salon de the claude 1 salon de the claude 3 salon de the claude 2 salon de the claude 4 salon de the claude 5 salon de the claude 6

Op dag twee gingen we ontbijten bij Claude. We hadden zijn theesalon gespot de vorige dag op een prachtig pleintje. Hij was nog maar een week open en had nog geen kaart, maar hij zou ervoor zorgen dat we een lekker ontbijten kregen. Nou en HOE! We zijn in de watten gelegd met het allerlekkerste croissantje dat ik ooit at, een theezakje met zijn eigen logo erop (dat idee ga ik ZO stelen) en reepjes chocolade. En dan vergeet ik het PERFECT gekookte zachte eitje zelfs!

Dus ben je een toe aan een beetje TLC, ga naar Claude, dan komt alles goed ;)

***

– STAY BOUTIQUE & BAR –
Nationalestraat 49, Antwerp

stay 6 stay 4 stay 5 stay 1 stay 2 stay 3

Toen we de Nationale straat aan het afwandelen waren en winkeltje in, winkeltje uit liepen, was het op een gegeven moment tijd voor een pitstop. Een klein hapje en wat drinken en even lekker buiten zitten. De Nationale straat is lang en druk en in plaats van op de stoep naast rondrijdende auto’s te gaan zitten, stapten we naar binnen bij STAY (Style Taste And You). Een beetje pretentieus, maar ze hadden een prachtig binnenplaatsje en pancakes, dus niet zeuren! Ik zou er niet voor omlopen, maar als je toe bent aan een kleine stop op een rustig plekje en je loopt er toevallig langs, dan kun je met een gerust hart naar binnen.

***

– TARTOER –
Korte Koepoortstraat 2, Antwerp

tartoer 2 tartoer 1 tartoer 3

Nog een laatste kopje thee en koffie voordat we gingen vertrekken. Vlakbij onze bnb zat Tartoer. We waren er al een paar keer langs gelopen, maar hadden nog geen kans gezien er wat te drinken. Dit is wederom een aanrader. Lekkere koffie, heeeeeeerlijke thee (met sinaas marsepein smaak, jum!) en een ontzettend lekker zelfgebakken citroen taartje. Zit op een leuk hoekje en je kunt er buiten zitten.

***

En toen zat ons eet-avontuur er in Antwerpen alweer op. Maar niet getreurd, morgen komt er nog een random artikeltje met leuke categorieloze kiekjes en donderdag een artikel met ALLE winkels die we hebben bezocht. En dat waren er veel, HEEL VEEL.

***

Heb jij nog leuke food hotspots in Antwerpen? Laat ze achter bij de comments voor anderen die nog gaan (deze zomer) en voor mij voor de volgende keer (want ik ga ZEKER terug). 

REACTIES:

 1. Fleru

  Wat een foto’s zeg! Super toffe tentjes en lekker eten. Hmm ik wil ook! Jammer van de B&B. Nederlanders zijn dat toch niet zo gewend. Volgende keer beter!

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   In het artikel over de winkels zitten NOG veel meer foto’s, dat mijn telefoon niet ontploft is, haha. En dat met de B&B, is het Nederlands dat we het door de woonkamer lopen niet zo goed trokken? Zijn Belgen daar veel makkelijker in? Dat zou een hoop verklaren ;).

   Reageren
 2. Eva

  Ooh ik wil ook weer eens met mn moeder naar Antwerpen! Eerder deden we dat bijna elk jaar een dagje en nu zijn er al minstens vijf jaar overheen dat we het niet meer gedaan hebben, sad! Leuke tips trouwens :)
  Oh en met AirBnB wisselt het altijd zo erg wat de kwaliteit is, best jammer!

  Reageren
 3. Tamara

  Wat jammer van die BnB, maar dat weet je ook niet van tevoren. Gelukkig heb je voor de rest wel een top weekend gehad en veel leuke dingen gezien en lekkers gegeten ;-) Wat een berg foto’s ook trouwens, haha :D

  Reageren
 4. Eva

  Dan denkt een mens dat je Antwerpen kent… Er zijn gewoonweg te veel hippe plekjes in Antwerpen om ze allemaal te weten zijn :)

  Reageren
 5. Vivian

  De Lunchbox!!
  Ik heb 4 jaar in Antwerpen gestudeerd en dus ook gewoond, en toch nog tentjes die ik klaarblijkelijk niet ken…

  Reageren
 6. Pingback: Shop Hotspots Antwerpen | Team Confetti

 7. Ingrid

  Antwerpen is echt een leuke stad! Volgens mij heb ik ooit in die pizzeria gegeten, maar ik vond de bediening niet zo goed. Niet vragen of het smaakte, geen dessertkaart aanbieden.. Maar ik dacht dat dat misschien normaal was in België.
  Ik heb in New York (Brooklyn) airbnb gedaan. Wij huurden alleen een slaapkamer en deelden de woon en badkamer met de bewoners. Ik vond het eerst ook wel wennen, maar uiteindelijk was het heel gezellig, lekker samen kletsen en filmpjes kijken. Ik denk dat dit soort dingen echt bij airbnb horen:)

  Reageren
 8. Pingback: Wat te doen in Antwerpen? | InpakkenenWegwezen.nl

 9. Pingback: Antwerpen | Eten & drinken. | The Miracle of Life.

 10. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…..

  Reageren
 11. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *