Kleine food- en (web)shopfestivals tijdens Pinksteren.

Vroegah was met Pinksteren alleen Pinkpop. Lekker makkelijk te onthouden. Maar nu zijn er tijdens Pinksteren ontelbaar leuke kleine en grote festivals. Geloof me, het zijn er een hoop, ik heb ze allemaal bekeken en er de leukste tussenuit gevist. Mijn favoriete festivals zijn markten waar heel erg lekker eten wordt gemaakt en waar het vol staat met kraampjes waar leuke (zelfgemaakte) spulletjes te koop zijn. Muziekje en een zonnetje erbij en ik ben blij!

Hieronder zijn zes van de leukste en gezelligste (denk ik, ik ben er zelf nog niet geweest)  festivalletjes die er komend weekend zijn. Het word mooi weer, dus kies er eentje bij jou in de buurt uit en ga er even lekker tussenuit!

(Extra tip, op marktplaats stikt het van de treinkaartjes die dit weekend aflopen, een makkelijke en goedkope manier om een festival verderop in het land te bezoeken!)

Appelparade

APPELPARADE
6 – 9 juni in De Olmenhorst in Lisserbroek (Noord Holland)

Bij de Appelparade kun je naar kleine theatervoorstellingen en muzikanten gaan kijken. Ook kun je mee doen aan workshops. Bijvoorbeeld een cyanotypie ansichtkaart maken, dat is printen met zonlicht! Of een workshop bonbons of kaarsen maken. Ook is er een culinaire markt met standjes van onder andere The Blue Yard Bandits (Organic Haute Cuisine), Hello Fresh (maaltijdenbox thuisbezorgd) en Pom-Pie (handgemaakte pasteitjes).

 Dit festival is geschikt voor mensen die van lekkere en gezonde hapjes houden, een dagje in een groene omgeving willen zijn en hun kindjes mee willen nemen.

***

lettercontouren_juni2014.indd

DE UTRECHTSE FABRIEK
8 – 9 juni in Het Griftpark in Utrecht.

Kom een kijkje nemen “achter de schermen” van 55 webwinkels. Je kunt dit weekend hun producten voelen, zien, ruiken, proeven en gelijk meenemen!

De markt vindt plaats in het Griftpark van Utrecht en begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Neem je picknickkleedje mee want in het park is er genoeg ruimte om je te settelen met lekkere broodjes, poffertjes, koffie en verse jus d’orange.

Kinderen kunnen dieren knuffelen in de kinderboerderij en zich uitleven in de grote speeltuin. Er zijn verschillende creatieve workshops te volgen voor zowel kinderen als volwassenen. Een leuk uitje voor de hele familie of gezellig met vriendinnen.

***

hap stap festival

HAPSTAP FESTIVAL
6 – 9 juni in De Interpolistuin in Tilburg.

19 jaar geleden zijn enkele ondernemers op het idee gekomen om een laagdrempelig festival te organiseren waarbij de restaurants uit de binnenstad zich met hun gerechten konden presenteren aan de inwoners van Tilburg. Restaurants bieden hapjes en gerechten aan voor 1, 2, 3 of 4 Hap Stap munten. Tevens zijn er kindergerechten te verkrijgen voor 1 munt. De gerechten en hun makers zijn op de website van Hapstap te vinden. Leuk voor een beetje voorpret/smaak. Naast eten is er ook muziek en ander entertainment.

***

zeldzaam mooi

ZELDZAAM MOOI EVENEMENT
9 juni NuNu in Schalkhaar.

Op het terrein achter de speelweide staan marktkramen met alleen de allerleukste handgemaakte en zeldzaam mooie producten uit Nederland, waarbij diversiteit en kwaliteit van deze creatieve ondernemers voorop staat. Daarnaast is er muziek van Oscar draait plaatjes, Kleine improvisatie theatervoorstellingen van de dames van Prettig Ontregeld en Mega zeepbellen demonstraties van Frans van der Kamp.

***

Trek-Utrecht

TREK FOOD TRUCK FESTIVAL
6- 9 juni Lucas Bolwerk Utrecht

Gedurende dit Pinksterweekend is het Lucas Bolwerk omgetoverd tot een groot en gezellig openluchtrestaurant met tientallen mobiele keukentjes.

 Maar er is meer! TREK is namelijk een vermakelijk en verrassend festival in de Utrechtse binnenstad en daarbij mag natuurlijk live muziek en theater niet ontbreken. De leukste acts, muziek en activiteiten zijn zorgvuldig geselecteerd.

***

lepeltje lepeltje

LEPELTJE LEPELTJE
6 – 9 juni in het Burgemeester Brouwerplantsoen in Amersfoort.

Bij Lepeltje Lepeltje draait alles om lekker eten in een gezellige en ongedwongen sfeer. Hier vind je geen gewone eetkramen, maar mobiele keukens vanuit het gehele land, aangevuld met lokale Amersfoortse smaakmakers. Het eten is divers; van Hollands tot Italiaans, van sushi tot ijs en alles daartussenin. Daarnaast worden er heerlijke (speciaal)biertjes, wijntjes en frisdranken geserveerd.

Behalve dat er veel valt te zien op Lepeltje Lepeltje, is er ook voldoende te beleven. Zo zullen er verschillende live bands en DJ’s de oren strelen terwijl jij met een biertje in de hand door één van de mooiste parken van Amersfoort flaneert. Hierbij presenteren wij jullie het muzikale programma tijdens Lepeltje Lepeltje is samenwerking met Gluren bij de Buren, Struinen in de Tuinen en de Nachtbrigade.

Struin over de markt en vergaap je aan de creatieve en ambachtelijke producten die op de ruim 30 kramen tellende markt staan uitgestald. In samenwerking met de dames van Winkels op Wielen is de markt tijdens de Pinksterdagen open. De markt is een plek waar je spullen kan kopen waar je blij van word, omdat ze duurzaam, lokaal of gewoon leuk zijn! Je vindt er alles op het gebied van mode, vintage, interieur, kunst, accessoires, eten, kinderkleding en vrije tijd.

*** 

Naar Lepeltje Lepeltje ga ik sowieso aankomend weekend, maar ik zou ze stiekem allemaal wel af willen gaan. Hoe tof zou dat zijn, een food-shop-markt-festival-tour??!!

Ga jij nog ergens heen komend weekend?

REACTIES:

 1. Linda

  Oeh, dat klinkt allemaal heel leuk!
  Ik sta echter zelf zaterdagochtend op een rommelmarkt van de kerk (bij m’n ouders) en op zondag zit ik op Opwekking, dat is ook in het Pinksterweekend! :)
  De informatie bij ‘zeldzaam mooi evenement’ staat trouwens dubbel ;)

  Reageren
 2. Hedwig

  Ahh wat leuk allemaal! Ik wist helaas ook alleen maar van het bestaan van Pinkpop af in het Pinksterweekend, dus daar ga ik nu al heen.. Ook erg leuk ;)

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   De line-up is fantaaaaastisch dit jaar en het word heel mooi weer, dus dat wordt zeker leuk! Groetjes aan The Stones ;)

   Reageren
 3. Nikki

  Oh, dat klinkt leuk allemaal. Ik ga sowieso naar het Feest van de Geest, een kleinschalig festivalletje in het klooster waar ik vlakbij woon. Er zijn yogalessen en rondleidingen en ik ben echt superbenieuwd hoe het er van binnen uit ziet, dus daar ga ik eens een kijkje nemen! Ik wil eigenlijk ook nog naar Lepeltje Lepeltje, maar ik heb het weekend al best volgepland, dus ik vrees dat het volgend jaar wordt. Veel plezier daar iig!

  Reageren
 4. Laura

  Jullie hebben altijd van die origineel bedachte blogposten! Schalkhaar is niet zo heel ver weg, dat klinkt best leuk (en “zeldzaam mooi evenement” is ook gewoon een té gekke naam). Kennen jullie ook Ribs&Blues http://ribsenblues.nl/, dat is ook best leuk, alleen is het niet alleen over eten.

  Reageren
 5. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet….

  Reageren
 6. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…..

  Reageren
 7. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…….

  Reageren
 8. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary………

  Reageren
 9. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…

  Reageren
 10. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……

  Reageren
 11. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary….

  Reageren
 12. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *