Nieuwe TC gastblogger stelt zich voor!

Gastblog door Heis – Mag ik me even voorstellen? Hallo, ik ben Heis! Afgelopen maand kreeg een mailtje van Olga  – de happy creative director van Team Confetti. Ze vroeg of ik deel wilde nemen aan de Team Confetti gang? Ja, natuurlijk! Ik volg Team Confetti al heel lang. De vrolijke DIY’s, liefde voor katjes, unicorns, fleurige illustraties en de daily planner die zo mooi gemaakt is! Allemaal dezelfde interesses – ze voelt als een zus!

heis_teamconfetti_04heis_teamconfetti_02

Ik ben dus Heis! Ik woon in Rotterdam samen met mijn twee mannen. Met de één heb ik al bijna tien jaar een relatie (ik wacht nog steeds op een huwelijksaanzoek). En mijn andere vriendje is een kat uit het asiel: de Baron. Hij is een Maine Coon die erg van luieren houdt en verlangend naar kleine musjes kijkt vanaf het balkon.

heis_teamconfetti_08

Misschien ken je mij van mijn oude blog genaamd Mejuffrouw Ekster. De naam van mijn blog heb ik ondertussen al een paar keer weer veranderd. Het blijft moeilijk om een one-of-a-kind naam te verzinnen voor je eigen blog. Uiteindelijk ben ik nu heel blij mee met de nieuwe naam A Thousand Little Stories.

heis_teamconfetti_01heis_teamconfetti_03

Ik woon in een heel fijn licht huurhuisje die voornamelijk gevuld is met tweedehands meubelen. Ik hou van tweedehands meuk! Mijn weekenden bestaan dan ook voornamelijk uit bezoekjes aan de kringloop of een rommelmarkt. Dat je tussen al de grote hoeveelheid spullen iets moois kan vinden voor een klein prijsje, maakt mij gelukkig. Ik heb ondertussen zoveel tweedehands schatten verzameld, dat ik ze nu moet gaan verkopen: neem een kijkje in mijn minishop. Want ik ga in oud schoolgebouw wonen! Hopelijk aan het eind van 2017 want er moet nog veel gebeuren. Vergunningen aanvragen, architect zoeken, mogelijke funderingsproblemen, vergaderingen, enzovoort. Echt een grote-mensen-stap voor mij, samen een huis kopen!

heis_teamconfetti_05heis_teamconfetti_09

Ik ben veel bezig om mijn huisje leuk in te richten. Ik maak dan ook graag leuke en vooral niet al te moeilijke Do-It-Yourself projecten voor mijn huis zoals papieren origami tulpen. Soms sloof ik mezelf wél uit en dan verzin ik een groot plan!  Bijvoorbeeld tientallen papieren fortune tellers vouwen om de muur op-te-leuken.

Kleine weetjes: ik ben een leuke-kleine-spulletjes-hoarder, ik ben afgestudeerd als grafisch ontwerpster,  ik eet graag een kom warme soep met noedels, probeer nu 15 kilo af te vallen door keihard te sporten, in de ban van homemade siroop, ik kies en betaal ervoor om mijn haren grijs te laten lijken, ik kom uit een groot gezin met zeven zussen en één broertje en ik droom van een eigen moestuintje met een walnotenboom.

♥♥♥

MINI BLOGPOST BONUS: MAAK JE EIGEN VLIERBLOESEMSIROOP!

heis_teamconfetti_07

Zoals ik je al eerder vertelde, ben ik in de ban van zelfgemaakte siroop. Een paar weken geleden heb ik voor het eerst vlierbloesemsiroop gemaakt. Het is super easy om te maken. Dit is de laatste week dat je nog vlierbloesem kan plukken. De kleine witte bloemetjes zijn bijna allemaal uitgebloeid. Zoek dus een mooie struik in een groene omgeving, zo ver mogelijk af van het verkeer.

Dit heb je nodig:
15 a 20 vlierbloesemschermen
een grote pan
3 liter water 
2 kilo suiker ( ja, een heleboel)
2 biologisch citroenen
60 gram citroenzuur (te koop bij de toko of Turkse supermarkt)

heis_teamconfetti_06

Pluk 15 á 20 vlierbloesemschermen in de vroege ochtend op een droge dag. Schud ze even uit voor de insecten die erin kunnen zitten. Gebruik alleen schermen met mooie frisse en geurige bloesem waarvan alle bloemen uitgekomen zijn.
Pluk niet alle bloemen van de struik – laat wat over voor de bijen, hommels en vogels. En pluk de vlierbloesem niet dichtbij de grond – je weet maar nooit of een hond zijn pootje op heeft getild…

Knip zoveel mogelijk de groene stelen van de bloemen af en leg de bloemen in een ruime pan en was ze niet. Anders was je het stuifmeel weg en die zorgt juist voor de smaak! Vul de pan met 3 liter water, suiker, citroenen in schijfjes en citroenzuur. Roer alles door elkaar en laat het 2 dagen afgedekt staan. Af en toe roeren.

Zoek in de tussentijd naar lege potjes of flessen. Maak ze schoon in een ruime pan met kokend water en twee eetlepels baking soda. Spoel ze daarna wel goed uit.

Zeef de bloemen met een ijzeren zeef of met een kaasdoek. Verhit de siroop tot de suiker helemaal is opgelost. Giet de hete siroop in de schoongemaakte flessen. Door het citroenzuur en de grote hoeveelheid suiker is de siroop een paar maanden houdbaar.

♥♥♥

Heis blogt één keer in de acht weken voor teamconfetti.nl.
Nieuwsgierig naar meer van Heis? Lees haar eigen blog of volg haar op instagram.

REACTIES:

 1. Inge

  Hey Heis wat leuk! Heel veel succes en plezier bij Team Confetti! Bedankt voor je vlierbloesemrecept, het gaat dit jaar waarschijnlijk niet meer lukken voor mij om dit te maken, maar misschien volgend jaar! :)

  Reageren
  1. heis

   Hallo Inge. Dank je wel voor je lieve woorden! Je kan ook vlierbessen siroop maken:-). Nog 2/3 maanden wachten dan kunnen de bessen oogsten.
   Groetjes

   Reageren
  1. heis

   Hoi Gerhilde. Dank je wel voor de compliment! Jij veel succes met de verbouwing. En knap dat jullie veel zelf doen, ik vraag me af of ik dat ook kan;-)

   Reageren
 2. Frauke

  Welkom, Heis, wat leuk dat je nu ook voor TC gaat bloggen :D. Supermooi zeg, al die papier DIY’s! En wat heb je een práchtige kat, wauwie haha. Die vlierbloesemsiroop klinkt lekker! X

  Reageren
 3. Ingrid

  Zo fijn dat je er bent Heis! Ik ben heel benieuwd naar alles wat je voor Team Confetti gaat bedenken en maken! (Ik stel wel voor om op zijn minst één keer samen een thrifthaul-trip te doen ;-)) Ik ben zo benieuwd naar het grote-huis-avontuur, veel plezier!

  Reageren
 4. Manon

  Hoi Heis! Leuk dat je gaat gastbloggen op Team Confetti. Ik ben erg benieuwd naar je artikelen (jaaaa moestuintjes, katten, diy’s en grafisch ontwerp <3). Je eerste 'mini' artikel ziet er in ieder geval al goed uit :)

  Reageren
  1. heis

   Hoi Manon, dank je wel! Ik heb er heel veel zin in:-)
   Mijn balkon zit al vol met frambozenstruiken, blauwe bessen, kruiden en een mini appelboom. Ze geven nu al een fijne oogst, maar in de volle grond gaan ze het veel beter doen.
   xx

   Reageren
  1. heis

   Hey Silvana, dank je wel! Ik heb al veel ideeen voor Team Confetti. Baronnie lijkt soms op een hond als hij op zijn zij ligt, hahaha! xx

   Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Hahaha, wat lief. Ik verbaas me er over dat ze tot nu toe altijd ‘ja’ zeggen. Confetti family wordt steeds groter. ^_^

   Reageren
  1. heis

   Hooooi! Dank je wel! Ja, ja, De Baron – hartenbreker:-). Zijn naam is trouwen gebaseerd op Baron Humbert von Jikkingen van Cat Returns. Heb je die film een keer gezien?

   Reageren
 5. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions….

  Reageren
 6. buy weed online

  The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet……

  Reageren
 7. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards……..

  Reageren
 8. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep……..

  Reageren
 9. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards………

  Reageren
 10. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…..

  Reageren
 11. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *