Cha Cha Cha Changes – April update!

Every month I will quit two bad habits and create 2 new habits for myself. Here’s an update on April!
Begin maart ging ik de uitdaging met mezelf aan om iedere maand met twee dingen te stoppen en twee nieuwe uitdagingen aan te gaan. Er is weer een maand verstreken, dus hoog tijd om te kijken hoe april me is vergaan!

changes-14Mijn voornemen om na 19:00 uur mijn mail niet meer te lezen (om te voorkomen dat ik ’s avonds doorwerk) is gelukt! Ik ben een paar keer de fout ingegaan, dat ik snel nog even een mailtje ‘moest’ versturen en onderwijl dat ik ‘m aan het typen was erachter kwam dat het allang zeven uur was geweest. Maar naarmate de maand april vorderde had ik steeds minder de aandrang om in de avond snel mijn mail even te bekijken. En nu kan ik wel zeggen dat het echt uit mijn systeem is! Woehoe!!!
My resolution to quit checking my e-mail after seven o’clock in the evening has succeded!

changes-13Mijn voornemen om 1 dag in de week geen gebruik van mijn computer te maken voor werk is mislukt. Ik denk dat het deels te maken heeft met dat ik vanuit huis werk, dus dat ik altijd de mogelijkheid heb om te werken. Verder vind ik vormgeven en bloggen ook gewoon erg leuk. Dus voor nu leg ik mij even neer bij het feit dat ik helaas een beetje verslaafd ben aan werken…
My plan to have at least one day a week when I won’t be working on my computer has failed.

changes-15Mijn voornemen om wat geld te sparen is gelukt! YEAH! Niet dat het heel veel geld is, maar toch ben ik trots dat ik aan het einde van de maand wat heb overgehouden. Ik heb gewoon niets gekocht wat ik niet nodig had, ben echt streng geweest! Het helpt ook om de boodschappen te doen met een boodschappenlijstje, om te voorkomen dat er op die manier teveel geld uit je portemonnee verdwijnt. Mijn gespaarde geld hou ik apart en wie weet kan ik (als ik het volhoud om te sparen) er over een tijdje wat leuks mee doen!
My plan to save some money has succeeded!

changes-16Ja, het staat er echt: Fnailed it! Mijn voornemen om meer leuke dingen te doen, die niet zoveel geld kosten is niet mislukt, ik heb een paar leuke dingen gedaan voor niet al teveel geld, maar ik vind dat ik nog niet genoeg leuke dingen heb gedaan voor weinig geld. Op naar meer!!! Ik ontdekte trouwens laatst de zoekoptie naar gratis evenementen op Facebook, is echt super handig! Zo kwam ik erachter dat er toch nog best veel leuks, voor weinig geld, te doen is in Groningen.
My plan to visit more free (or budget proof) events hasn’t failed, but I think I can do better, visit more events. So it hasn’t succeeded either.

*

Naast deze voornemens ben ik ook, nog steeds, gestopt met roken en heb ik afgelopen maand weer een boek gelezen. Ik ben dus heel erg tevreden over de maand april. Op naar de volgende maand!

Goede voornemens voor mei:

changes-17Zoals ik hierboven al schreef; ik vind dat ik nog wat meer dingen mag ondernemen voor weinig geld. Dit voornemen neem ik dus mee naar de maand mei.
This month I’ll try to visit more free (or budget proof) events!

changes-18Verder wil ik iedere maand een plaats in Nederland bezoeken die ik nog niet goed ken. Samen met mijn vriendin Heike (jahaa Meike & Heike) ga ik Nederland verkennen! Het lijkt me leuk om de ‘niet zo voor de hand liggende plaatsen’ te bezoeken. Dus deze maand bezoeken Heike en ik Zwolle. Ik ben benieuwd. Als jullie nog tips hebben voor leuke steden, laat het weten!
I’ll visit a Dutch city every month.

changes-20Iets waar ik mee wil minderen (het liefste zou ik er helemaal mee stoppen, maar dat is een beetje onrealistisch) is me te laten beïnvloeden door ideeën en meningen van anderen. Mijn eigen pad te bewandelen en naar mijn hart te leren luisteren. Dit vind ik nog wel eens lastig, maar ik ga mijn best doen deze maand! Iemand nog tips?
I’ll not to be influenced by what other people think.

changes-19
Omdat ik gestopt ben met roken (waar ik nog steeds erg blij mee ben) merk ik dat ik wat kilo’s ben aangekomen. Ik ben altijd al een grote eter geweest, maar snoep nu heel veel meer, ter vervanging van de sigaret gok ik. Aangezien ik niet zo’n zin heb om nog meer kilo’s aan te komen, moet ik stoppen met dat gesnoep! Hiermee ga ik deze maand beginnen; beginnen met stoppen met snoepen, uhuhh goeie zin…
I’ll stop eating excessive amounts of candy.

***

Ik merk trouwens dat het me helpt om iedere maand een update te geven over mijn voortgang.
Dat er mensen meelezen werkt als een stok achter de deur. Dus bedankt voor het lezen!

:)

REACTIES:

 1. Liselore

  Hihihi… Laten beïnvloeden door de mening van anderen ;) Herkenbaar. Tip: ga iets doen wat je stiekem (of heel graag) zou willen doen – groot of klein – maar niet doet omdat je denkt dat anderen daar wel een mening over zullen hebben. Zul je zien dat je je daarna een stuk beter over jezelf voelt omdat je hebt gedaan wat JIJ wilde doen. Succes & Keep it up!

  Reageren
  1. Meike Bericht auteur

   Goede tip Liselore, klinkt logisch om het op die manier langzaam aan te leren. Risico’s blijven nemen en achteraf merken dat het best meevalt (hopelijk, haha)!

   Reageren
 2. Lauriëtte

  Heel erg knap dat je nog steeds gestopt bent, super goed! Begrijp dat het fijn is om er zo elke maand over te schrijven als stok achter de deur, vind het ook erg leuk om te lezen! Laat me ook heel erg nadenken over dingen die ik wil veranderen! :)

  Reageren
 3. Anne-Fleur

  Nice, goed bezig! Dat van die meningen van anderen ben ik ook druk mee bezig (met het er niet meer zoveel van aantrekken ;-)).. dingen die mij helpen is bijvoorbeeld dat als iemand iets van je vindt, dat ligt bij die persoon, en dat het niks verandert aan wie jij zelf bent.
  Daarnaast ben ik Show Your Work van Austin Kleon aan het lezen, die ook wel een beetje daar over gaat. Zijn boeken zijn sowieso aanraders als je ze nog niet kent! :-)
  Succes!

  Reageren
 4. Daisy

  Goed bezig!!! Het geeft een goed gevoel als enkele voornemens lukken.
  Ik ben gisteren begonnen met de 30 dagen zonder koffie proef. Ik heb voor mezelf een kalender gemaakt, heel blij.
  Iedere dag op de kalender geeft ruimte om te schrijven of het me gelukt is of niet.
  Dag één heb ik overleefd.
  Succes verder!!

  Reageren
 5. Wanda

  Een goed resultaat over april hoor! Ik zou ook wel 1 avondje in de week internetloos door willen brengen, soms lukt me dit wel maar vaak niet en dat zou eigenlijk wel gewoon moeten, ook om dan meer tijd voor andere dingen te krijgen.
  Leuke steden? Zwolle is echt heel erg leuk, als je gezellig wilt lunchen kan ik je het Vliegerhuys aanraden, mooie locatie en zeer lekkere gerechten! Verder natuurlijk de boekenzaak Waanders in den Broeren, zit nl in een kerk, erg mooi om van binnen te zien! Andere leuke steden zijn natuurlijk Groningen (woon zelf in het noorden…), maar ook Leeuwarden en Deventer!

  Reageren
 6. Linda

  Lekker bezig! Ik vind dit zulke leuke artikelen om te lezen :)
  Haalbaar ook, omdat je niet teveel doelen opstelt om in één keer te doen of juist ‘zodat je wel ziet waar je aan toekomt’.
  Succes met je doelen voor mei!

  Reageren
 7. Marieke

  Goed bezig hoor! Ik moet wel heel erg lachen om het verschil tussen je Nederlandse “ik stop met snoepen” versus het Engelse “I’ll stop eating excessive amounts of candy” :)
  En een superleuke stad in Nederland is Deventerrrrrr en als je erheen gaat heb ik honderd tips.
  Succes deze maand!!

  Reageren
 8. hank

  If you’re new to the world of cannabis, navigating where to buy weed in Montreal can be a little overwhelming where to buy weed in montreal. What if you don’t know anyone who smokes? How do you find people who like to smoke? Is there a secret handshake or password that only cannabis enthusiasts know? Do you have to join some secret society or pay a membership fee before they’ll sell it to you? Luckily, it’s not that hard.

  Reageren
 9. West Coast Cannabis

  In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…….

  Reageren
 10. Weed dispensary

  A Weed dispensary is a place where consumers can purchase cannabis products such as flowers, edibles, concentrates, and topicals. These dispensaries can be found in various forms, including storefronts, mobile delivery services, and online shops. In states where cannabis is legal, these dispensaries must comply with strict regulations and undergo regular inspections to ensure they meet health and safety standards…….

  Reageren
 11. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary……

  Reageren
 12. Online dispensary canada

  One of the main benefits of using an online dispensary in Canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary…….

  Reageren
 13. Buy weed online

  Another advantage of buying weed online is the privacy it provides. Not everyone feels comfortable going to a physical dispensary and being seen purchasing marijuana products. With online dispensaries, customers can place their orders discreetly, and have them delivered directly to their doorstep…….

  Reageren
 14. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *