Hidden Treasure #4

header

Deze week vond ik mijn Hidden Treasure een keertje niet in de kringloopwinkel, maar in een stapeltje houtblokken…

houtjeBij mijn ouderlijk huis lagen een heleboel stammetjes, bestemd voor de houtkachel. Ik heb er een paar meegenomen en ben ermee aan de slag gegaan.

 

houtjessIk heb ze in plakjes gezaagd en beschilderd, het zijn nu een soort mini schilderijtjes!

 

houtje31 – Als eerste heb ik dus plakjes van het stammetje gezaagd. Het is wel handig om gebruik te maken van een workmate, o.i.d. waarmee je het stammetje kunt vastklemmen.
2 – Vervolgens gekeken welke kant het vlakst was en dus het meest geschikt om op te schilderen.
3 – Op een heb ik een geometrische afbeelding geschilderd, mooi in combinatie met het natuurlijke hout.
4 – Op de andere wilde ik eerst een kat schilderen, dit werd een hond en de hond werd uiteindelijk een das…het is dus wel handig om eerst te schetsen wat je wilt maken en dan pas te beginnen met schilderen!

 

houtjeBij de geometrische ben ik erg blij met de glans van het goud, extra chique!

 

houtje5Je kunt de houtjes ophangen aan de muur, maar zelf vind ik het ook wel leuk om ze ergens neer te zetten. Ik wil er nog meer gaan maken, wat zouden jullie erop schilderen?

REACTIES:

 1. Anne

  Wauw wat een leuk idee! Doet me een beetje denken aan de mooie houtschijfjes (geen idee hoe ik het anders moet noemen :)) van kaelahbee.com, maar deze zijn veel kleurrijker. Ik zou gaan voor bloemetjes!

  Reageren
 2. Iris

  Jeeee wat leuk zeg! Dat zou ik zelf ook wel willen maken. Met konijntjes erop. Of personages uit Wes Anderson films. Dat zou ik echt MEGA awesome vinden. Maar ik weet nu al dat ik diep teleurgesteld zou zijn in het resultaat. In mijn hoofd maak ik de mooiste dingen, maar de daadwerkelijke uitwerking valt vaak nogal tegen. Ik durf niet zo goed meer ;)

  Reageren
  1. Meike Bericht auteur

   hahaha, dat is frustrerend inderdaad als je het maar niet zo krijgt als je het had verwacht! Vind ik eigenlijk wel een erg leuk idee (wes anderson personages) Ik denk dat ik een poging ga wagen!

   Reageren
 3. Pingback: 100 things fall challenge #2 | Team Confetti

 4. Pingback: Ruim 300 volgers – winactie | Team Confetti

 5. Pingback: Hidden treasure – Kaarsenstandaard | Team Confetti

 6. Pingback: Hidden Treasure – At home | Team Confetti

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *