Vrolijke oogjes en stippen nailart!

Cactussen, flamingo’s en ananassen step aside. There is a new kid in town! Ik zie ze steeds vaker als print voorbijkomen: oogjes met lange wimpers. Ze zitten op mijn sokken, op mijn maandplanner en nu ook op mijn nagels. En ik leg graag uit hoe die daar zijn gekomen…

oognagels met ogen

Één van mijn favoriete shirtjes van dit moment (fairtrade van Pepaloves) zorgde voor kleurinspiratie: koraalroze met zwarte stipjes. De mijne zijn stiekem donkerblauw in plaats van zwart (want zwart heb ik niet), niet verder vertellen hoor…

tutorial 1

Hoe je stipjes maakt zonder dotting tool, leg ik uit in dit artikel van HEMA. Twee laagjes Cute As A Button van Essie en vervolgens een hele hoop donkerblauwe stipjes. Maar mijn ringvingers liet ik vrij voor iets bijzonders…

tutorial 2

Ongeveer één derde van mijn nagel lakte ik wit in een soort ovaal vorm. De bovenkant van je nagel is vaak al ovaal, dus kopieer die vorm gewoon aan de onderkant. Je hebt er slechts een klein beetje concentratie voor nodig.

tutorial 3

Het volgende stapje is iets lastiger. Met een saté-prikker (fancye aye?) schilderde ik heel voorzichtig donkere lijntjes. Je kunt de prikker rechtstreeks in het potje dopen, maar makkelijker is het om een beetje nagellak op een stukje aluminium folie te druppelen en daar je prikker in te dippen.

tutorial 4

Voor de iris kun je elke kleur gebruiken die je wil, ik ging voor een zachte lila die ik met een dotting tool in het midden van het oogje stipte. Nouja, bijna middenin… En dat is goed genoeg hoor, er gaat niemand met zijn neus bovenop je nagels zitten.

oogjes

Nog een klein stipje zwart of donkerblauw daar weer bovenop, goed laten drogen, een topcoat eroverheen and you’re good to go!

nails eyesoog

Deze combo is lichtelijk over the top. Je kunt ook voor één van de twee kiezen (stipjes of oogjes) maar ik ben van mening: more is more. ^_^

⊙⊙⊙

Nog meer mensen fan van de oogjes-trend?

REACTIES:

 1. Frauke

  Wauw, wat een onwijs schattige nailart! Ik ben sowieso al fan van stippen (en van de zalige kleur van de basislak), dus daar had je me al mee, maar die oogjestrend vind ik ook echt geweldig. Ik wou alleen dat ik ook het geduld had om m’n nagels zo mooi te decoreren … helaas :D. X

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Ik heb ook niet altijd zin om zo te frutselen hoor, maar het idee zat al een tijdje in mijn hoofd en toen ik een paar uurtjes over had op een avond, ben ik er maar voor gegaan. Leuke tv-serie op de achtergrond en knutselen maar. En het is meer dan een week blijven zitten!

   Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Wahahahahaha. Ik zie nu voor me dat je tot je ellebogen onder de nagellak zit. Misschien een keer nagelstickers proberen?

   Reageren
  1. Linda

   Wat een super leuke nailart met een heel erg mooi kleurtje. De stipjes zijn zo leuk en de oogjes maken het extra speciaal, vind ze geweldig!

   Reageren
 2. slotsite

  Of course, your article is good enough, slotsite but I thought it would be much better to see professional photos and videos together. There are articles and photos on these topics on my homepage, so please visit and share your opinions.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *