Nails of the week: Bikini so teeny.

Today I’m going to show off a new nail polish: bikini so teeny.
Ik heb dus een nieuw essie lakje. En dat mag eigenlijk niet, want ik heb al heel veel nagellakjes. Ik had het ook al heel erg lang niet gedaan, maar ik zag de kleur, ik zag de naam en met een beetje korting ging hij mee naar huis: bikini so teeny.

essie bikini so teenyBikini so teeny by Essie.
Voor deze fluffy wolkjes nail art, lakte ik mijn nagels eerst lavendelkleurig met bikini so teeny. Er zitten hele subtiele glimmertjes in, die je op je nagels bijna niet kunt zien. Misschien glinsteren ze iets meer in het zonlicht. Zoals zo vaak bij essie lakjes, is de lak dekkend na twee laagjes, droogt ze snel en blijft lang zitten.

nailgirl london dotting tool

White polish by Nailgirls London.
Dan door naar het nailart gedeelte. Met een dotting tool (in dit artikel zie je de dotting tool in actie) maakte ik met een witte lak kleine stipjes vlak naast elkaar zodat er een wolkje  ontstond. In plaats van een dotting tool kun je net zo makkelijk de kop van een speld gebruiken, die heeft dezelfde vorm. Dit hoeft niet heel priegelig, gewoon lekker stempelen. Wolken komen er in alle vormen en maten, dus een raar wolkje her en der is alleen maar leuk. Als de lak een beetje begint te drogen, vormen zich hele dunne draadjes aan je tool en dat is niet mooi. Maak dus bij elke nagel je tool schoon met een beetje nagellakremover en maak een nieuw plasje nagellak om in te dippen. De witte nagellak is trouwens van Nailgirls London en kreeg ik ooit in de Glossy Box UK versie.

essie bikini so teeny2

Ik kan je vertellen dat deze nailart absoluut niet moeilijk is om te maken en ook niet heel spannend. Maak je een verkeerde beweging, dan stempel je er gewoon vrolijk overheen. Een aanrader dus als je eens iets anders wil doen en er wat tijd voor over hebt.

***

Essie nagellakken kosten €9,99 en zijn verkrijgbaar bij de meeste filialen van Etos en DA.

REACTIES:

 1. Karlijn

  Djieeees, wat ontzettend tof en knap! Ik ben helemaal niet van de nagellak, omdat ik 1; vaak te korte nagels heb 2; ik kan echt geen nagellak opdoen, het zit overal behalve op mijn nagels en 3; zodra het erop zit heb ik er al weer een kras op of is er een gedeelte ‘af’. Maar ik wil het zo graag! :) Het is zo mooi en tof en cool en …. Kun je niet een keer een cursus nagellak voor onhandigen? Hoewel, dan ben ik vast de enige of niet?! X

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Hej Karlijn. Ik weet zeker dat je het kan, je kunt toch ook heel goed diy-en? Dan moet het gewoon kunnen, haha. Ik heb ooit een basics artikel geschreven over nagellak, zodat je in ieder geval de juiste spullen in huis hebt. En dat scheelt echt heel erg veel. Hier kun je er meer over lezen:
   http://www.teamconfetti.nl/nails-of-the-week-basics/
   En in een What I love friday artikel plaatste ik een keer een nail-infographic, superhandig. Die vind je hier:
   http://www.teamconfetti.nl/wp-content/uploads/2014/07/nails-infographic.jpg

   Ik vind het eigenlijk best een heel erg goed idee om een keer een beginnerscursus nagellakken op de blog te zetten, daar ga ik eens over nadenken ;)

   Reageren
 2. Femke

  Hihi, ik ben ook zo’n type die puur en alleen door de naam tóch kan besluiten een nagellakje te kopen. Stom eigenlijk, he? Ik vind deze nail-art wel echt één van de meest schattige die ik ooit heb gezien. LIKE!

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *