Life is a Song TAG

De machtig mooie (inside and out) Dina tikte me aan om de ‘life is a song’ tag te doen. Een grappige naam voor een TAG, want als je erover nadenkt, past er bij elk moment van je leven weer een ander liedje en als je een bepaald nummertje hoort, kun je weer teruggezogen worden naar een andere tijd omdat er een herinnering aan kleeft.

WIE IS JE FAVORIETE ARTIEST?
Ah nice Dina, meteen de moeilijkste vraag eerst. Eerlijk waar, deze vraag is onmogelijk te beantwoorden! Dat komt ook omdat ik elk half jaar weer een andere favoriet heb. Dus daarom kies ik mijn favoriete artiesten van DIT MOMENT uit (nog steeds niet te doen).

Ik vind het laatste album van Typhoon (Lobi da Basi) fantastisch en Tom en ik zijn naar een concert in een mini zaaltje in Groningen geweest en dat was pure magie. Wat een vent, wat een band.

Een andere band waar ik al jaren heel erg blij van word (maar ze maken soms ook liedjes waardoor ik een traantje moet laten) is Friska Viljor. Een Zweeds duo dat razendsnel albums maakt en lekker veel toert. Ik ben daardoor al drie keer bij een concert van ze geweest en het zijn de beste concerten op de planeet.

ZING JE ONDER DE DOUCHE?
Nee. Ik denk na onder de douche. En ik word wakker onder de douche. Maar zingen doe ik er bijna nooit.

WAT WAS DE EERSTE CD IN JE BEZIT?
Hum, als kind was ik vooral te vinden in de CD-kast van mijn vader. Ik luisterde Madonna en Crowded House. De eerste CD die ik zelf kocht was een dubbel-CD met Disney liedjes. Een rib uit mijn lijf weet ik nog, maar ik heb ‘m grijs gedraaid. O en het waren Engelstalige liedjes, dat is denk ik het enige aspect van deze herinnering waar ik nog een beetje trots op ben, haha.

ALS ER NOG GEEN INTERNET BESTOND (DUS OOK GEEN SPOTIFY, YOUTUBE, DOWNLOADEN) WELKE CD ZOU JE DAN KOPEN?
Ik weet niet zo goed hoe ik deze vraag moet beantwoorden, want ik koop nog steeds erg veel CD’s. Ik heb een CD-speler in mijn werkkamer staan en we hadden (snif) een CD-speler in de auto (nu alleen nog maar een usb-opening). En alhoewel het een tijdje geleden is dat ik hem heb gebruikt, heb ik ook nog ergens een discman liggen. De laatste CD die ik voor mezelf heb gekocht is die van Typhoon.

WELKE ARTIEST OF WELK NUMMER IS EEN ‘GUILTY PLEASURE’ VAN JOU?  (wel eerlijk zijn hè!)
Volgens mij kun je voor dat antwoord het beste mijn ‘get psyched mix’ even luisteren. Die staat bommetje vol met guilty pleasures. Mijn favorieten zijn George Michael en Tom Jones. O, zo heerlijk fout.

Zeg nou zelf, heb je OOIT zoiets fouts gezien en idioots gehoord (die tekst, ik lach me DOOD).

WELKE ARTIEST(EN) HEB JE LIVE GEZIEN?
Heb je even? Ik ga graag naar concerten en naar festivals dus de lijst is een beetje eindeloos. Ik ga proberen de concerten die ik echt leuk vond, voor je op te noemen:
Friska Viljor, The Upsessions, The Tallest Man On Earth, Effi, Typhoon, Peter Gabriel, John Hiatt, Los Lobos (ok dit concert was eigenlijk heel slecht, maar de band is wel geweldig), Nile Rogers, Alamo Race Track, De Jeugd van Tegenwoordig, Racoon, Kyteman, Milow, La Pegatina, Pokey Lafarge, Jungle by Night, The Whitest Boy Alive, Katzenjammer, Ben Howard, Noah and the Whale, Dotan, Cayucas, Dan Mangan, Jake Bugg, Megafaun, Eli Paperboy Reed, Hozier, Sam Smith, Bruce Springsteen, Snow Patrol, Kings of Convenience.

VAN WAT VOOR MUZIEK OF WELK NUMMER WORD JE EMOTIONEEL?

Er zijn veel nummers die een gevoelige snaar raken (Passenger met Let her go is een garantie voor een huilende Olga) maar dit nummer vind ik heel universeel, het is zo’n mooie tekst en ik krijg er iedere keer weer kippenvel van (en ja, ik moet er ook altijd een beetje van huilen).

Het nummer I will follow you into the dark van Death Cab For Cutie kom ik ook niet door zonder een brok in mijn keel te krijgen. En in combinatie met de clip ben je een knappe jongen als je hem zonder natte wangen doorkomt.

AAN WELK NUMMER HEB JE EEN SPECIALE HERINNERING? WELKE HERINNERING BRENGT DIT NUMMER BIJ JE NAAR BOVEN ALS JE HET LUISTERT?

Een groot deel van mijn muzieksmaak heb ik geërfd van mijn vader. We geven elkaar bijna elk jaar wel een CD voor onze verjaardagen en vragen elkaar geregeld of we nog nieuwe muziekontdekkingen hebben gedaan. Toen ik klein was en we op vakantie in Frankrijk waren, gingen mijn vader en ik vaak met zijn tweetjes boodschapjes doen met de auto omdat we dan de muziek HEEL HARD konden zetten zonder dat mijn moeder en mijn broertje gingen zeuren. En een nummer wat we heel graag, heel hard meezongen was I Feel So Lonely van The Police. Ik zag trouwens pas net voor het eerst de clip bij dit nummer en hij valt me heel erg tegen. Dan hadden ze beter mijn vader en ik kunnen filmen, scheurend over een stoffig Frans weggetje met de raampjes naar beneden terwijl we keihard ‘I FEEL SO LONELYYYYYYYY’ schreeuwden. Gemiste kans meneertje Sting…

♬♬♬

Wil je deze TAG ook graag invullen (of heb je leuke losse antwoorden, ik lees ze graag bij de reacties) vergeet dan niet erbij te vermelden dat Dina hem bedacht heeft. Beetje credits voor die dame met de fantastische wenkbrauwen!

REACTIES:

 1. Marcella

  Je hebt een toffe muzieksmaak!

  Ik zag de tag ook al bij Dina staan en ik ga hem binnenkort ook zelf invullen. De laatste tijd heb ik weer een soort muziek opleving. Dan ga ik echt nieuwe dingen luisteren en ik heb weer een concertagenda gemaakt met allemaal bandjes die me leuk lijken.

  Reageren
 2. Ingrid

  Everywheeerreee you gooo, always take the weather with yoooouhoouu…. (als je Crowded Hous luisterde moet je dit kennen :) Ik HOU van muziektags. Zo ontdek je altijd weer bandjes die je nog niet kende en dat is altijd fijn :)
  Leuk om te horen dat je jouw muziekopvoeding ook via je vader hebt genoten (ik ook) en dat is zoiets leuks om met elkaar te delen.

  Nummers waar ik instant van ga huilen zijn Another Love van Tom Odell (vooral als je ‘m heel hard zet), Run van Snow Patrol en Pak nou maar mijn hand van Nick & Simon (echt). Misschien is dat ook gelijk wel mijn quilty pleasure ;). Nu stop ik want het word gênant.

  Reageren
 3. Dina

  Ik wil nu ZO GRAAG “I will follow you into the dark” van Death Cab For Cutie luisteren en de clip bekijken, maar ik ben dus bang dat ik dan de hele dag aan het janken ben (is het echt zó’n tranentrekker of denk je dat ik binnen een half uur klaar ben met huilen?).
  En stiekem voel ik me een beetje vereerd dat je de TAG hebt ingevuld, want ik vind je blog geweldig (een van mijn lievelings!).

  Reageren
  1. Olga Bericht auteur

   Right back at ya Dina! En toen ik gisteren de clip van Death Cab for Cutie opzocht, moest ik maar een klein beetje huilen. Maar het liedje zat nog wel heel lang in mijn hoofd… Misschien even bewaren voor als je een beetje opluchting nodig hebt?

   Reageren
 4. Hanneke

  Jeeeeee……Tom Jones! Hoe fout kan het zijn?! Die clip, met die dansers….Ongelofelijk dat een weldenkend mens zo’n choreografie kan bedenken. Om het nog maar niet te hebben over de outfits van de mannen. Ik moest er erg om lachen!

  Reageren
 5. Hanneke

  En…. I will follow you into the dark van Death Cab For Cutie vond ik prachtig! Kende het niet, maar wat mooi…

  Reageren
 6. Laura | Lauresque

  Oh boy, ik hield ’t inderdaad niet droog tijdens ’t luisteren van I will follow you into the dark. Ook echt zo’n nummertje dat ik nog niet kende maar vanaf nu compleet grijs ga draaien. Ik vind ‘m prachtig :)
  Vind overigens dat je muzieksmaak echt heerlijk is! XXX

  Reageren
 7. Pingback: Life is a song tag | simplymediary

 8. Pingback: Life is a Song TAG

 9. majorsite

  I’ve been searching for hours on this topic and finally found your post. majorsite, I have read your post and I am very impressed. We prefer your opinion and will visit this site frequently to refer to your opinion. When would you like to visit my site?

  Reageren
 10. buy weed online canada

  One of the main benefits of using an buy weed online canada is the convenience it offers. Customers can browse products, place orders, and have them delivered to their doorstep, all from the comfort of their own homes. This is especially useful for those who live in remote areas, or who have mobility issues and find it difficult to travel to a physical dispensary.

  Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *